Συνεντεύξεις

Dang

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Μια από τις πρόσφατα ανερχόμενες μπάντες στο χώρο του progressive metal/hard rock από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και με βάση την Βόρεια Καρολίνα, μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους δίσκο. Ο λόγος για τους ng, οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσω της Ελληνικής εταιρείας No Remorse Records τον ντεμπούτο δίσκο τους με τίτλο “Tartarus: The Darkest Realm”. Ο κιθαρίστας/τραγουδιστής της μπάντας, Chris Church, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις γύρω από αυτόν.

Χαίρεται και συγχαρητήρια για τον νέο σας δίσκο! Έγινε αμέσως ένας από τους αγαπημένους μου δίσκους του 2014! Πως φαίνεται να το αποδέχεται ο κόσμος μέχρι τώρα;

Πρώτα απ’ όλα, να σε ευχαριστήσω πολύ για τα ευγενικά σου λόγια. Πιστεύω πως η ανταπόκριση του κόσμου για τον δίσκο ήταν πολύ καλή, οι περισσότερες κριτικές είναι θετικές και νιώθουμε πολύ καλά για αυτό! Η No Remorse Records έχει πραγματικά ασχοληθεί με αυτό και σημαίνει πολλά για εμάς.

Πότε ξεκίνησε η όλη ιδέα του ng και πως βρεθήκατε μεταξύ σας;

Είμαστε μαζί σαν μπάντα εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, αλλά γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον εδώ και αρκετό καιρό. Ο Scott Cornett (κιθάρες) και εγώ έχουμε παίξει σε διάφορες μπάντες στο παρελθόν. Είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζω τον Matt Lutton (μπάσο) και τον Brian Beaver (τύμπανα) για αρκετό καιρό τώρα. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και τα μυαλά μας συναντιούνται στο θέμα μουσικής. Εγώ είχα την ιδέα για την μπάντα και το album, και ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον project για να δουλέψουμε. Όταν άρχισε να δημιουργείται και η μουσική, είχα ήδη παίξει πολύ με τους κύριους και ήμουν σίγουρος ότι θα έβγαινε πολύ καλή δουλειά.

Στο album συναντάμε κάποια πολύ epic σημεία, άλλα πιο ψυχεδελικά και βέβαια Heavy/Doom  κιθάρες, όλα αυτά μέσα σε μια πολύ σκοτεινή ατμόσφαιρα. Έχετε όλοι τις ίδιες επιρροές ή είναι μια εξακολουθητική εξέλιξη από την επαφή των μουσικών επιλογών του καθένα;

Όλοι σίγουρα εμπνεόμαστε από την κλασσική ροκ και γενικά το metal, αλλά γενικά τα μέλη μας σίγουρα φέρνουν μια συλλογή από διαφορετικές πηγές έμπνευσης μέσα στην όλη φάση. Ο Brian είναι περισσότερο καθαρός μεταλάς και είναι πολύ πειθαρχημένος σαν μουσικός και σαν καλλιτέχνης. Ο Matt ξέρει καλύτερα από όλους την progressive και την πειραματική rock και η οπτική του δεν σταματάει πουθενά. Ο Scott έχει απορροφήσει πολύ από την technical κιθαριστική επιρροή και πολλές φορές γίνεται πολύ τελειομανής, που είναι αρκετά καλό πράγμα. Οι δίκες μου προτιμήσεις είναι  λίγο μπρος το garage rock, gothic μελωδίες, και power pop. Όλες αυτές οι προτιμήσεις υπάρχουν στον δίσκο, αλλά όλοι μας λατρεύουμε την dark και  prog classic hard rock και το στυλ και ο ήχος μας έρχονται εντελώς φυσικά σε όλο το album.

Ονόμασε τις 3 μπάντες που έχουν επηρεάσει τον ήχο των ng περισσότερο.

Αγαπώ και μισώ αυτή την ερώτηση! Υποθέτω ότι ακούω τα στοιχεία των Led Zeppelin, Black Sabbath, και Bauhaus στη μουσική μας, αλλά διαφορετικοί άνθρωποι μας έχουν συνδέσει με άλλους καλλιτέχνες, επίσης. Τα έχω πάρει όλα ως φιλοφρόνηση όταν μας συγκρίνουν με αυτούς τους γίγαντες της ροκ μουσικής, και ξέρω ότι δεν είμαστε πουθενά κοντά σε αυτό το επίπεδο, αλλά οι συγκρίσεις με άλλους καλλιτέχνες βοηθούν να εντοπιστεί ο ήχος για κάποιον που σκέφτεται να ακούσει μια μπάντα που δεν έχει ξανακούσει. Είμαι βέβαιος ότι τα άλλα παιδιά στην μπάντα θα έχουν τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα αυτό, αλλά εμείς θα μείνουμε με αυτό για τώρα!

Πολλές φορές, τον να βάζεις ταμπέλες στην μουσική είναι δύσκολο αλλά που θα τοποθετούσατε την μουσική των ng;

Αυτό είναι αλήθεια. Συμφωνώ το labeling μπορούσε να αποτελεί περιορισμό, αλλά όπως είπα και πριν, μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει να προσελκύσει ένα νέο ακροατή. Θα έλεγα ότι ενσωματώνουν στοιχεία της metal στον ήχο μας, αλλά ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι είμαστε καθαρή metal μπάντα. Επίσης εμποτίζουμε κλασικό hard rock, progressive, goth, ψυχεδελικό, και doom σε ό, τι κάνουμε, αλλά αν υπάρχει μια κατηγορία ή τον τίτλος για τη μουσική του Dang, θα ήταν μάλλον dark  heavy  rock, ή κάτι τέτοιο. Τι λέτε για “ανατριχιαστικό θόρυβο”;

Πως προέκυψε το θέμα των στοίχων στο “Tartarus…”; Το είχατε από την αρχή στο μυαλό σας ή, αφού γράψατε το κομμάτι, αποφασίσατε να κινηθείτε προς εκεί;

Νομίζω ότι συνέβη σχεδόν ταυτόχρονα. Είχα αποφασίσει να προσπαθήσω να γράψω ένα concept άλμπουμ και όταν συνειδητοποίησα ότι οι κάτοικοι του Tartarus θα ήταν μια καλή ιδέα, η μουσική ήρθε γρήγορα. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να προσπαθώ να δώσω κάποια ανθρωπιά και ακόμη και μια δόση χιούμορ σε αυτούς τους χαρακτήρες στους στίχους, και τα riffs ακούγονται σωστά για το κλίμα καθώς η διαδικασία της γραφής πήρε σάρκα και οστά.

Πείτε μας λίγα λόγια για το φανταστικό artwork του δίσκου!

Το εξώφυλλο έγινε από τον φίλο μας Scott Woodard. Συζήτησα την ιδέα μαζί του, και έκανε μια εξαιρετικά εντυπωσιακή δουλειά. Το έργο τελείωσε μήνες αργότερα, και ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια καλύτερη οπτική αναπαράσταση για αυτό το θέμα. Η αρχική ζωγραφική τώρα κρέμεται στον τοίχο στο σπίτι μου. Όσο για το artwork κάθε σε κομμάτι ξεχωριστά στο εσωτερικό της συσκευασίας, ο drummer μας o Brian Beaver έκανε αυτά τα έργα. Και οι δύο είναι πολύ ταλαντούχοι καλλιτέχνες, και είμαστε τυχεροί να είναι μπορούν να έχουν τη συμβολή τους σε αυτό το έργο.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή του δίσκου; Πολύ καθαρός, heavy και  ζωντανός ήχος!

Όλοι είμαστε! Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο υπόγειο του σπιτιού μου. Νομίζαμε ότι ήταν σημαντικό να παίξουμε όλα τα βασικά κομμάτια μαζί ως μπάντα με την ίδια στιγμή, και αυτό φταίει για την “ζωντανή” αίσθηση της εγγραφής. Ο Scott και ο Matt  διαμόρφωσαν τον ήχο εκ των υστέρων, αλλά εκτός από το ότι δανειστήκαμε μερικά μικρόφωνα και καλώδια από κάποιους φίλους, “Το Tartarus: The Darkest Realm” είναι ένα εντελώς αυτοπαραγώμενο θηρίο που έγινε από τα τέσσερα μέλη των Däng.

Αν μπορούσες να διαλέξεις το ιδανικό touring  line-up,  ποιες μπάντες θα διάλεγες;

Φυσικά, υποθέτω ότι εννοείς ενεργές μπάντες. Δεν μπορώ να μιλήσω για την υπόλοιπη μπάντα για το θέμα αυτό, αλλά λατρεύω Fates Warning, και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε μαζί τους καλά και να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Ήμουν πολύ χαρούμενος που ξαναενώθηκαν, και ο νέος δίσκος τους [“Darkness In A Different Light”] είναι γαμάτος, έτσι είναι μια μπάντα που έρχεται γρήγορα στο μυαλό μου. Υπάρχουν πολλές μπάντες που σεβόμαστε και θα ήμασταν τυχεροί να  μοιραστούμε τη σκηνή με αυτές. Επίσης, θα μπορούσε εύκολα να είναι εξαιρετικό να γίνει το tour με Danzig ή King X ή The Darkness ή Ghost ή Katatonia και ο κατάλογος συνεχίζεται. Θα σταματήσω εδώ, γιατί αλλιώς θα ονομαστούν εκατό σπουδαίες μπάντες!

Τι ακούς αυτή την περίοδο; Καινούργιες μπάντες ή παλιές;

Για μένα, οι Fates Warning είναι πάντα γαμάτοι, νέα ή παλιά πράγματα. Λατρεύω κλασικό πράγματα όπως Rush, King Crimson, Voivod, Julian Cope, Todd Rundgren, τα περισσότερα άλμπουμ των Metallica, καθώς και νεότερες μπάντες όπως Beast Milk, Sound of Contract και Steven Wilson. Τα άλλα παιδιά στο συγκρότημα, ειδικά ο Matt, φέρει μια σταθερή ροή της μουσικής στο μυαλό και τα αυτιά μας, και περνάμε το χρόνο μας με φίλους που έχουν σχεδόν εμμονή με τη μουσική όπως εμείς.

Υπάρχουν σκέψεις για κάποιο καινούργιο album στο κοντινό μέλλον κάποια ολοκληρωμένη δουλειά;

Ναι, ξεκινήσαμε να γράφουμε έναν ακόμα δίσκο! Θα είναι πραγματικά επικός, με ένα διαφορετικό concept  από πίσω, και εκεί επικεντρώνουμε την προσοχή μας αυτό τον καιρό!

Τι καινούργιο έρχεται για τους ng,  ποια τα μελλοντικά σας σχέδια; Θα κάνετε κάποια Ευρωπαϊκή περιοδεία;

Εργαζόμαστε για την συλλογή και προβάρισμα νέου υλικού για έναν ακόμη δίσκο. Θα ήθελα να ελπίζω ότι σε όποιον άρεσε ο πρώτος μας δίσκος θα είναι ευχαριστημένος με τη δική μας κατεύθυνση. Όπως και για τις περιοδείες, δεν έχουμε συγκεκριμένα σχέδια, αλλά εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Ο επίλογος είναι δικός σου!

Οι Däng θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Ανδρέα και τον Χρήστο από την No Remorse για την πίστη σε μας. Η έκδοση βινυλίου του “Tartarus…” είναι εκπληκτική. Έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά φέρνοντας τη μουσική μας στον κόσμο, και εμείς τους εκτιμούμε πραγματικά. Επίσης, ευχαριστώ σε όλους που μας ακούνε, και σας ευχαριστώ πολύ για τις εξαιρετικές ερωτήσεις, καθώς και για το χρόνο σας. Τις καλύτερες ευχές μου, και  rock on! Ήταν ευχαρίστηση μου!

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Μετάφραση: Αντριάνα Νικολάου

http://www.dangrocks.com/

http://www.facebook.com/Dangrocks

Band Members:

Matt Lutton – Μπάσο

Brian Beaver – Τύμπανα

Chris Church – Φωνητικά, Κιθάρες

Scott Cornette – Κιθάρες

Discography

Tartarus: The Darkest Realm, 2014

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X