Συνεντεύξεις

Embludgeonment

Περί τα μέσα Απριλίου οι Αμερικανοί (με το δύσκολο όνομα) Embludgeonment κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο της καριέρας τους, ονόματι “Barn Burner”. Οι Mark Green (τύμπανα) & John Hartman (κιθάρες) μας μιλούν για το νέο τους πόνημα…

Γεια σας παιδιά,, είμαι ο Νίκος Λίλλης από το GreekRebels.gr. Συγχαρητήρια για τη πρόσφατη κυκλοφορία σας, ήταν φοβερή. Ποια είναι η έως τώρα αντίδραση από τους θαυμαστές σας και τον Τύπο; Είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα;

Mark Green: Νίκο σε ευχαριστούμε για την ευκαιρία να μοιραστούμε τη δημιουργία μας με την ελληνική metal κοινότητα.  Η ανταπόκριση από τους θαυμαστές μας και οι κριτικές είναι φοβερές μέχρι στιγμής. Έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας.

Μπορείς να μας δώσει ένα μικρό βιογραφικό της μπάντας;

John Hartman: Οι Embludgeonment είναι μία τετραμελής death metal μπάντα από το New Jersey, η οποία σχηματίστηκε το 2009 με την πρόθεση να δημιουργήσουμε brutal, ανελέητο death metal.  Εκείνη τη περίοδο, ο κιθαρίστας Mike Mayo (Ground, Waking the Cadaver), ο drummer Mark Green (Aurora Borealis) και ο τραγουδιστής Ken England ήταν μαζί σε άλλη μπάντα αλλά ήθελαν να ακολουθήσουν μία διαφορετική κατεύθυνση. Ο Mike είχε την ιδέα να δημιουργηθεί μία νέα μπάντα με το όνομα Embludgeonment και είχε ήδη γράψει δυο τραγούδια, έτσι αποφασίσαμε να σχηματίσουμε μία νέα μπάντα και επί της ουσίας ξεκινήσαμε από το μηδέν. Για εμάς ήταν μία αναζωογονητική αρχή και μία ευκαιρία να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε, μία στάση που διατηρούμε μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας φέραμε τον Lee Cozens (exPyrexia) ως δεύτερο κιθαρίστα και τα επόμενα χρόνια γράψαμε το Infinite Regress το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013 μέσω της Ungodly Ruins Productions.

Mark Green: Μερικά χρόνια μετά τη κυκλοφορία, ο Mayo αποφάσισε να φύγει από το συγκρότημα για να επικεντρωθεί σε άλλα μουσικά και προσωπικά εγχειρήματα. Έπειτα παραχωρήσαμε τη θέση του στον John Hartman των Mortal Decay που έχει παρόμοιο στυλ με τον Mike κάτι το οποίο οδήγησε σε μία ομαλή μετάβαση για την ολοκλήρωση του καινούριου μας CD “Barn Burner”.  Είχαμε κάποιους μπασίστες αλλά κανένας  δεν έκατσε για πολύ, έτσι μέχρι τώρα, ακόμα ψάχνουμε για κάποιον που μπορεί να παίξει το υλικό μας και να αφοσιωθεί στη μπάντα.

Γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα για τη μπάντα σας και τι σας έκανε να παίζετε αυτό το είδος μουσικής;

Mark Green: Ο Mike Mayo (Waking The Cadaver) βρήκε το όνομα. Είναι ένα τραγούδι των Vomit Remnants. Επίσης, οι Devourment συνήθιζαν να αποκαλούνται Pure Apocalyptic Embludgeonment, έτσι είναι ένας συνδυασμός των δυο. Το αστείο είναι ότι δεν είναι καν κανονική λέξη. Το όνομα έχει σκοπό να δείξει την  brutal, ανελέητη, “balls to the wall” προσέγγιση/style που έχουμε. Δεν είμαστε οι γρηγορότεροι, οι πιο πομπώδεις ή οι πιο εξειδικευμένοι σε τεχνικό επίπεδο, αλλά δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Απλά παίζουμε αυτό που μας αρέσει, χωρίς το υπεραναλυουμε ή να ζοριζόμαστε να ταιριάξουμε σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Είναι περισσότερο ενστικτώδες για εμάς και το όνομα κατά κάποιο τρόπο αντανακλά αυτή τη στάση μας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Comatose Music; Είστε ευχαριστημένοι μέχρι τώρα;

Mark Green: Η σχέση με την Comatose κρατάει καιρό. Ο John Hartman (κιθαρίστας) είναι επίσης κιθαρίστας στους Mortal Decay. Οι Mortal Decay συνεργάζονται με την Comatose από το 2013, από την κυκλοφορία του “Blueprint For Blood Spatter”. Ο Steve και η Comatose Music είναι σκληρά εργαζόμενοι σε μια εποχή που το να έχεις δισκογραφική δεν είναι εύκολο. Έτσι με τον συνδυασμό μιας μακροχρόνιας φιλίας και ενός λαμπρού επαγγελματικού ήθους, πιστεύουμε ότι ταιριάζουμε απόλυτα.

Ποιος ήταν πίσω από τις ηχογραφήσεις, το mixing και το mastering του album; Είχατε το αποτέλεσμα που θέλατε;

John Hartman: Ο Ron Vento (Aurora Borealis) στα Nightsky Studios είχε αναλάβει την τεχνική επιμέλεια, το mixing και mastering και των δυο CD μας.  Ο Ron είναι ιδιοκτήτης του studio, έχει κορυφαίο εξοπλισμό και επαγγελματικό ήθος, ενώ είναι και έμπειρος σε death metal ηχογραφήσεις. Ο Mark επίσης παίζει drums στους Aurora Borealis, έτσι εκείνος και ο Ron γνωρίζονται και είναι λογικό να δουλεύουμε με τον Ron. Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι με την όλη εμπειρία και το τελικό αποτέλεσμα. Η μίξη του δίσκου ακούγεται δυναμική αλλά με έναν φυσικό και ισορροπημένο τρόπο, κάτι το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε.

Ποιανού ιδέα ήταν το εξώφυλλο του album και ποιος είναι ο καλλιτέχνης πίσω από αυτό;

John Hartman: Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο παγκοσμίως γνωστός death metal καλλιτέχνης Drew Tkalenko από τη Daemorph Art. Το concept ήταν λίγο ειρωνικό αλλά με νόημα. Η ζωή είναι σαν να είσαι κλειδωμένος σε έναν “φλεγόμενο αχυρώνα”. Μπορείς είτε να παραμείνεις και να καείς ή να ξεφύγεις και να αντιμετωπίσεις το κακό. Πολλοί δεν θα ενδιαφέρονταν αν καιγόμασταν. Για την ακρίβεια, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του “Barn Burner” φάνηκε το κακό του πρόσωπο.  Στο κάτω σε ποιον δεν θα άρεσε η πυρά;

Έχουν περάσει έξι χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου σας album; Τι σας έκανε να αργήσετε να βγάλετε κάτι καινούριο?

Mark Green: Aαα, από πού να αρχίσω (γέλια). Ο Ken ήταν πεζοναύτης πριν, κατά την διάρκεια και μετά την ηχογράφηση του πρώτου album.  Κάναμε ότι μπορούσαμε από συναυλίες και συνθέσεις όταν γύριζε με άδεια από τον στρατό. Αλλά και πάλι ήταν δύσκολο να κάνουμε κάποια πρόοδο. Μετά από 4 χρόνια, όταν η θητεία του Ken έληξε, επέστρεψε κανονικά στη μπάντα, αλλά τότε ο Mike Mayo αποφάσισε να φύγει πριν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να γράφουμε για το “Barn Burner”.   Εννοείται το να βρούμε αντικαταστάτη για τον βασικό κιθαρίστα έπρεπε να είναι μία προσεκτική απόφαση, η οποία πήρε καιρό, και ακολούθως έπρεπε να ξεπετάξει γρήγορα τα παλιά και νέα τραγούδια και να τελειώσουμε το γράψιμο του καινούριου album. Εκτός αυτού, η ηχογράφηση πήρε περίπου έναν χρόνο να ολοκληρωθεί καθώς τα Nightsky Studios είναι τρεις ώρες από εμάς. Έπρεπε να διευρύνουμε τις ηχογραφήσεις αρκετά για να διευκολυνθούν τα προγράμματα.  Επίσης είχαμε έτοιμο το CD αρκετό καιρό πριν τη κυκλοφορία αλλά ξέραμε ότι η Comatose θα ήθελε να δουλέψει μαζί μας αν μπορούσαμε να περιμένουμε.  Σκεφτήκαμε ότι  ήδη είχαν περάσει πέντε χρόνια, έτσι περιμένοντας άλλους  μήνες για μία φοβερή δισκογραφική θα άξιζε την αναμονή. Και χαίρομαι που περιμέναμε επειδή ο Steve από τη Comatose κάνει πολύ καλή δουλειά για τη προώθηση του album.

Ποιος γράφει τη μουσική και τους στίχους; Μπορείς να αναλύσεις το περιεχόμενο τους;

John Hartman: Εγώ και ο Lee συνήθως γράφουν τα τραγούδια με drum machine tracks και τα στέλνουμε στον Mark με και χωρίς drums. Ο Mark μετά ηχογραφεί αρχικά drum tracks στα κιθαριστικά μέρη χωρίς drums στο σπίτι του και τα στέλνει στη μπάντα. Από εκεί και πέρα κάνουμε αλλαγές ανάλογα με το τι πιστεύουμε ότι ταιριάζει. Ο Ken γράφει τους περισσότερους στίχους και τα φωνητικά αλλά νομίζω ότι ο Lee έγραψε τους στίχους για ένα τραγούδι για το καινούριο album. Κάθε μέλος έχει πλήρη ευθύνη για τον ρόλο του στη μπάντα, αλλά επίσης είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Έτσι ουσιαστικά έχουμε τον βασικό συνθέτη με τη δυνατότητα να γίνουν αλλαγές σε κάποιο τραγούδι από οποιοδήποτε μέλος της μπάντας, εφόσον μας αρέσει η ιδέα. Είναι μία cool προσέγγιση και βγάζει το καλύτερο αποτέλεσμα για κάθε τραγούδι, κάτι που είναι ο βασικός στόχος όλων μας.

Μπορείς να μας πεις τις top 5 μπάντες που είχαν μεγαλύτερη επιρροή σε εσάς;

Mark Green: Οι μπάντες που αγαπάμε και δεν χορταίνουμε με τίποτα: Cephalic Carnage, Soilent Green, παλιοί Metallica, παλιοί Suffocation, Aborted, Cattle Decapitation, Cryptopsy, Dying Fetus, Mortal Decay, Ground, Malignancy, Immolation και πάρα πολλοί άλλοι.

Έχετε σχέδια και επερχόμενες συναυλίες ή περιοδεία; Με ποιες μπάντες θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Mark Green: Παίζουμε σε όλα τα μεγάλα metal φεστιβάλ στη Βόρεια Αμερική. Κάποια έχουν ανακοινωθεί κάποια όχι. Θα υπάρχει ευκαιρία για τους θαυμαστές που θέλουν να δουν τους Embludgeonment. Επίσης, θα υπάρξουν κάποιες συναυλίες εκτός φεστιβάλ. Τα πλάνα μας είναι πάντα ανοιχτά. Θέλουμε να παίξουμε αυτό το άλμπουμ για όλους. Το live πρόγραμμα μας είναι ασταμάτητο.

Τι να περιμένουμε από τους Embludgeonment στο κοντινό μέλλον; Έχετε μουσική για επόμενο άλμπουμ;

John Hartman: Έχουμε ήδη 7-8 τραγούδια έτοιμα για το επόμενο CD.  Θα είναι σίγουρα ένα ανοδικό βήμα από το τωρινό άλμπουμ καθώς δεν θα το είχαμε με άλλο τρόπο. Επίσης, δεν θα μας πάρει 6 χρόνια.

Γνωρίζετε τίποτα για την ελληνική metal σκηνή;

John Hartman: Γνωρίζουμε τον George Kollias, φυσικά, και τη δουλειά του με τους Nile, αλλά και τις υπόλοιπες δουλειές του. Άλλοι Έλληνες μεταλλάδες… Οι Dead Congregation είναι απίστευτοι, και οι Inveracity, που είναι πορωτικοί. Οι  Rotting Christ, οι Septic Flesh, και πολλοί άλλοι. Η ελληνική Death Metal σκηνή είναι σίγουρα brutal. Αν και μικρή, είναι ευρέως γνωστή. Εκτός αυτού, ο ντράμερ μας πήγε να δει τους Sepultura όταν ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Ελλάδα και πέρασε απίστευτα παρτάροντας με τους ντόπιους.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας. Μπορείτε να κλείσετε αυτή τη συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας.

Mark Green: Τίποτα, εμείς ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Για τους αναγνώστες σας, αν σας αρέσει η death metal που συνδυάζει thrash, slam, hardcore, speed, δυνατούς ήχους, τραχιά φωνητικά, τρελά solo και μία δόση old school metal… Τότε θα σας αρέσουν οι  Embludgeonment.

Νίκος Λίλλης
Μετάφραση: Ιωάννα Παναγιωτοπούλου

https://www.facebook.com/Embludgeonment

Band Members
John Hartman – Κιθάρες
Mark Green – Τύμπανα
Lee Cozens – Κιθάρες
Ken England – Φωνητικά

Discography
Infinite Regress, 2013
Barn Burner, 2019

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X