Συνεντεύξεις

Hypnotic Nausea

Νέα δουλειά για τους Έλληνες Hypnotic Nausea και η ανάγκη για να μάθουμε περισσότερα ήταν επιτακτική. Πατήστε το play στο “The Death Of All Religions” και διαβάστε τι είπαμε.

Γεια σας παιδιά, το “The Death of All Religions” είναι η δεύτερη σας δουλειά μετά από τέσσερα χρόνια. Τι μεσολάβησε σε αυτό το διάστημα και υπήρχε αυτή η καθυστέρηση;

Γιώργος: Γεια σου Δημήτρη. Πολλά και διάφορα πράγματα μεσολάβησαν αν και δεν θεωρούμε πως το διάστημα είναι τραγικά μεγάλο αν λάβεις υπόψιν σου το γεγονός ότι δεν ασχολούμαστε μονάχα με την μπάντα και ότι οι δισκογραφικές μας δουλειές έχουν αρκετό στήσιμο και όχι μόνο στο μουσικό κομμάτι.

Νίκος: Ο Monkey για να ετοιμάσει το εξώφυλλο χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια. Αν βάλεις και ένα 24σέλιδο comic μαζί, καταλαβαίνεις.

Monkey: Φαντάσου ότι δουλεύουμε το συγκεκριμένο album σχεδόν πριν ολοκληρωθεί το “Hypnosis”. Όταν όμως όλα περνάνε από τα χέρια σου δημιουργικά χωρίς ιδιαίτερες εξωτερικές βοήθειες, είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο.

Φώτης: Στο συγκεκριμένο album είχαμε να κάνουμε με μια έκδοση πού δεν είχε ξαναγίνει. Για να στηθεί όλο αυτό χρειάστηκε να συνεργαστεί αρκετός κόσμος που δεν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο. Φαντάσου πως τα πάντα ήταν έτοιμα από τα τέλη του 2017. Για να στηθεί και να δέσει όλη η έκδοση μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο.

Το “The Death of All Religions” μέχρι τώρα έχει την απήχηση που θα θέλατε;

Monkey: Αν και είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής έχει πάει πολύ καλά. Η έκδοση του 24σέλιδου comic εκτιμήθηκε πολύ και αυτό φάνηκε από την ανταπόκριση του κόσμου!

Φώτης: Και φαντάσου ότι καταπιανόμαστε με ένα σχετικά ευαίσθητο θέμα.

Νίκος: Η αλήθεια είναι πως δεν ξέραμε τι να περιμένουμε,αλλά μέχρι στιγμής τα σχόλια είναι αρκετά θετικά.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα συγκρότημα να ξεκινήσει από την επαρχία;

Φώτης: Πλέον δεν είναι τόσο δύσκολο όπως παλιότερα. Κακά τα ψέματα, αρκετή δουλειά γίνεται μέσω διαδικτύου.

Monkey: Σημασία δεν έχει η καταγωγή αλλά η ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση.

Πως και διαλέξατε τον instrumental δρόμο;

Γιώργος: Δεν υπήρξε προκαθορισμένη επιλογή. Στο “Hypnosis” είχαμε στίχους μόνο σε ένα σημείο του album γιατί δεν χρειαζόταν να πούμε κάτι επιπλέον. Στο δεύτερο album ήταν τέτοιο το concept αλλά και το στήσιμο του που απαιτούσε περισσότερα λόγια. Δεν θεωρώ ότι κάνουμε αυστηρά instrumental μουσική.Έχει να κάνει με την περίπτωση,δεν είναι κανόνας. Διηγούμαστε ιστορίες με διάφορα μέσα, όπως η μουσική, ο στίχος, τα samples.

Νίκος: Το comic που συνοδεύει την τελευταία μας δουλειά, για παράδειγμα, είναι ένα επιπλέον μέσο αφήγησης.

Στο δίσκο υπάρχει και συμμετοχή από τον Γιάννη Βογιατζή (Need). Πείτε μας δυο λόγια για την συνεργασία αυτή.

Φώτης: Με τα παιδιά από τους Need γνωριστήκαμε πέρυσι τον Μάη στην Πάτρα σε ένα live που περάσαμε εκπληκτικά. Όταν ηχογραφούσαμε θελήσαμε μια διαφορετική χροιά για το “Priest”, μιας και είναι το μοναδικό κομμάτι που μιλά σε πρώτο πρόσωπο.Έτσι, ζητήσαμε την βοήθεια του Γιάννη και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε! Φαντάσου στο δίσκο ακούμε το δεύτερο take του, αν θυμάμαι καλά.

Monkey: Η παραγωγή και οι ιδέες του Έκτορα Τσολάκη, οι συμβουλές και η απαγγελία του Γιώργου Τζαβάρα (Need), τα πλήκτρα του Μάκη Τσαμκόσογλου (Mother Of Millions) που μας άφησε τόσο νωρίς, τα φωνητικά του Γιάννη, είναι στοιχεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του album.

Το “The Death of All Religions” τι πραγματεύεται ακριβώς; Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με αυτό το concept;

Γιώργος: Το θέμα των οργανωμένων θρησκειών και σε ποιο βαθμό αυτές επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων. Ήταν ένα θέμα που μας ενδιέφερε πολύ. Η αφορμή μας δόθηκε όταν με τον Monkey εργαστήκαμε σε ένα κέντρο προσφύγων πριν δυο χρόνια. Εκεί είδαμε από κοντά τις επιπτώσεις των θρησκειών σε ανθρώπους που τυφλά υπηρετούν ένα δόγμα.

H θρησκεία πιστεύεις ότι διαφθείρει τον άνθρωπο ή τον στηρίζει;

Γιώργος: Η αναζήτηση της πνευματικότητας στηρίζει τον άνθρωπο σε κάποιες περιπτώσεις. Οι οργανωμένες θρησκείες δείχνουν ηγεμονικό χαρακτήρα, απαιτούν εξουσία και από την φύση τους χωρίζουν τον κόσμο.

Βινύλιο ή CD; Από ότι είδα η έκδοση του βινυλίου είναι τρομερά προσεγμένη!

Νίκος: Σίγουρα βινύλιο! Για εμάς ήταν όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ηχητικά υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Φώτης: Πέρα από το ηχητικό, γνωρίζαμε πως το artwork του Monkey θα έδειχνε καλύτερα στο μέγεθος του βινυλίου.

Μαζί με το δίσκο υπάρχει και ένα απίστευτο comic. Πείτε μας κάποια πράγματα σχετικά με αυτό.

Monkey: Είναι ένα επιπλέον στοιχείο που χρησιμοποιήσαμε για να βάλουμε τον ακροατή και με οπτικό τρόπο στην ιστορία του δίσκου.

Γιώργος: Όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο συγκεκριμένο concept, ο Monkey μας πρότεινε να δημιουργήσει ζωγραφικά την ιστορία. Το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ αλλά ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο να το κυκλοφορήσουμε μόνοι μας. Σταθήκαμε τυχεροί που ο
Λευτέρης από την Ikaros Records, όχι μόνο δεν το φοβήθηκε αλλά μας έδωσε το πράσινο φως από την πρώτη στιγμή.

Πως θα ονομάζατε το ήχο σας; Ποια η γνώμη σας για την ελληνική rock σκηνή;

Νίκος: Δεν νομίζω πως μπορώ να τον ονομάσω κάπως.

Φώτης: Από μόνο του αυτό είναι περιοριστικό. Και νιώθω ότι δεν μπορώ με μια ταμπέλα να εξηγήσω έστω και περιγραφικά τον ήχο μας.

Monkey: Η ελληνική σκηνή είναι πολύ δυνατή, με εκπληκτικές δουλειές και σε διαφορετικά είδη μεταξύ τους!

Γιώργος: Ξέρεις, είναι φοβερή η δύναμη και το κουράγιο που παίρνουμε από την ελληνική σκηνή όταν έρχονται τα δύσκολα! Νιώθεις αλληλεγγύη και κοινή πορεία με ανθρώπους που παλεύουν σε ένα όμοιο πλαίσιο. Αυτή η αίσθηση είναι πολύτιμη.

Υπάρχει κάποιος δίσκος ο οποίος έχει υπάρξει μεγάλη επιρροή για εσάς;

Φώτης: Πάρα πολλοί! Εμένα οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι το “Lightning At The Door” των All Them Witches, το “Australasia” των Pelican και το “Every Country’s Sun” των Mogwai.

Νίκος: Εμένα το “Lateralus” των Tool, το “Station” των Russian Circles και το “Soma” των My Sleeping Karma.

Υπάρχουν σχέδια για νέες live εμφανίσεις;

Monkey: Αρχές Νοέμβρη ετοιμάζουμε την παρουσίαση του album. Από εκεί και μετά αρκετές εμφανίσεις στο πλαίσιο της προώθησης του “The Death Of All Religions”.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, η τελευταία κουβέντα δικιά σας.

Γιώργος: Κι εμείς σε ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη για τις ερωτήσεις και την στήριξή σου!

Δημήτρης Εμμανουήλ

https://www.facebook.com/hypnoticnausea/
https://hypnoticnausea.bandcamp.com/
https://open.spotify.com/artist/0smKiZMn6x6saCrEYMjrou?autoplay=true&v=A

Band Members
Γιώργος Μ. – Κιθάρες, Φωνητικά
Γιώργος “Monkey” Π. – Μπάσο, Πλήκτρα
Νίκος Μ. – Τύμπανα, Samples
Φώτης Γ. – Φώτα, Video Art

Discography
Hypnosis, 2015
The Death Of All Religions, 2019

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X