Συνεντεύξεις

Maahes

Από το Grafenau της Βαυαρίας κατάγονται οι black metallers Maahes, οι οποίοι ξεκινούν το ταξίδι τους στην δισκογραφία με το ντεμπούτο άλμπουμ τους να φέρει τον τίτλο “Reincarnation”. Γύρω από την προσπάθεια τους αυτή κλήθηκε να μας μιλήσει ο Anubis, ο drummer του σχήματος.

Καλησπέρα Anubis, δέξου τα συγχαρητήρια μου για την κυκλοφορία του “Reincarnation”. Ποιά είναι η ανταπόκριση για το νέο άλμπουμ μέχρι στιγμής; Είστε ικανοποιημένοι με το όλο αποτέλεσμα και τις κριτικές;

Γεια σου Γιάννη. Αφού αλλάξαμε την καινούρια εκδοχή του άλμπουμ με μία παλαιότερη με περισσότερη ατμόσφαιρα, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα του “Reincarnation”. Το μόνο πράγμα που πραγματικά μας ενόχλησε είναι ότι έπρεπε να μειώσουμε τις ζωντανές εμφανίσεις για το “Reincarnation” σε πραγματικά ελάχιστες λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό δεν κατέστη δυνατό να παίξουμε τα τραγούδια μας ζωντανά σε πολύ κόσμο. Η ανταπόκριση και η κριτική από τους ακροατές είναι κυρίως θετική, πράγμα που μας κάνει αρκετά περήφανους καθώς είναι το πρώτο άλμπουμ των Maahes άλλωστε. Φυσικά υπάρχουν και άλλες απόψεις. Δεν τις αγνοούμε αυτές, αλλά αντίθετα προσπαθούμε να συλλογιστούμε και να αντλήσουμε πιθανές βελτιώσεις από αυτές

Ποιές ήταν οι κύριες επιρροές για τη σύνθεση του “Reincarnation”;

Οι μουσικές μας επιρροές είναι ξεκάθαρα οι Immortal, οι Dissection, οι Dimmu Borgir, οι Venom και οι Dark Funeral.Αυτές είναι οι black metal μπάντες που προτιμάμε να ακούμε στον ελεύθερο χρόνο μας. Ωστόσο μας αρέσει να χρησιμοποιούμε στοιχεία από όλες υποκατηγορίες όπως το thrash metal.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου κομμάτια από το καινούριο άλμπουμ;

Τα δικά μας αγαπημένα κομμάτια είναι το ομότιτλο Reincarnation”, “Invincibleκαι το Master Of The Black Arts”.

Το πιο απαιτητικό κομμάτι όσον αφορά τη σύνθεση αλλά και στιχουργικά;
Το πιο απαιτητικό από αυτή την άποψη ήταν μάλλον το  Irreversible. Αυτό το κομμάτι μας πήρε πολύ χρόνο.

Εσείς κατάγεστε από τη Βαυαρία, πολύ μακριά από την Αίγυπτο και τη μυθολογία της. Τι σας οδήγησε στο να σκεφτείτε το concept του “Reincarnation”;

Η ιστορία του Master Of The Black Arts θα μπορούσε να διαδραματίζεται στη σημερινή εποχή, κατά κύριο λόγο δεν έχει να κάνει με την Αίγυπτο. Διαδραματίζεται γύρω από έναν βασικό χαρακτήρα ο οποίος είναι απλά ένας κακός που έχει εξοριστεί και παλεύει να συνεχίσει τον τρόμο και την καταστροφή. Διαλέξαμε την ιδέα της Αιγύπτου για εμάς επειδή μας προσφέρει αμέτρητες πιθανότητες από όλες τις απόψεις. Ανεξάρτητα αν σκεφτείς το κείμενο, τα γραφικά ή τη μουσική. Μπορούμε να αφήσουμε τη δημιουργικότητά μας ελεύθερη. Το ζήτημα της μετενσάρκωσης ταιριάζει τέλεια με τη θεματολογία μας.

Καταλαβαίνω ακόμα πως η θεματολογία της προηγούμενης δουλειάς σας “Ancient Force” περιστρέφεται γύρω από τη δική μας μυθολογία (ελληνική). Διαλέγονται οι τίτλοι των τραγουδιών από τους αγαπημένους σου μύθους και ιστορίες;

Το Ελληνικό EP είχε γραφτεί ήδη όταν αποφασίσαμε το όνομα της μπάντας Maahes αλλά και την Αιγυπτιακή μυθολογία, οπότε κυκλοφορήσαμε τα κομμάτια σαν Ancient Force. Βασικά δύο από τα κομμάτια του “Reincarnation” προορίζονταν επίσης για το EP. Οι τίτλοι τους θα ήταν Hadesκαι Chronosαλλά οι στίχοι τους δεν είχαν γραφτεί ακόμα, οπότε τα πήραμε μαζί μας στο “Reincarnation”. Αλλά ναι, μάθαμε ακόμα για τους αρχαίους θεούς σας και χρησιμοποιήσαμε τις αγαπημένες ιστορίες για τους στίχους. Αλλά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να περιγράψουμε την ελληνική μυθολογία τόσο καλά όσο οι Kawir για παράδειγμα.

Πότε αποφασίσατε ότι θέλετε να έχετε ονόματα για τη σκηνή και τι σας έκανε να διαλέξετε αυτά που επιλέξατε;

Είχαμε ήδη διαλέξει τα καλλιτεχνικά μας ονόματα πολύ πριν ονομάσουμε εμάς Maahes ή μπορούσαμε να παίξουμε δύο κομμάτια. Στην αρχή τα ονόματά μας ήταν πολύ μπερδεμένα και πλασματικά. Όταν εντρυφήσαμε περισσότερο στην Αίγυπτο, καταλήξαμε σε ιστορικά ονόματα.

Πως ανταπεξέρχεσαι με την καραντίνα και την κατάσταση στην οποία είναι ο κόσμος τώρα; Ποιές είναι οι σκέψεις σου για το ζήτημα;

Η πανδημία είναι κακή για εμάς όσο και για κάθε άλλο καλλιτέχνη. Το περνάμε απλά πιο ελαφρά γιατί δεν χρειάζεται να ζήσουμε από αυτό. Φυσικά είναι και πάλι ενοχλητικό για εμάς καθώς, όπως αναφέραμε, θα θέλαμε να παρουσιάσουμε το άλμπουμ σε περισσότερο κόσμο. Σχετικά με την ερώτηση του ποιές είναι οι σκέψεις μου για την πανδημία και την όλη παγκόσμια κατάσταση, δυστυχώς θα πρέπει να σου πω ότι δεν θέλω να μιλήσω δημόσια για πολιτικά ζητήματα.

Σκέφτεστε να κάνετε ζωντανή αναμετάδοση ενός ξεχωριστού event;

Αυτό ακριβώς σχεδιάζουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ακόμα ακριβής ημερομηνίες για την αναμετάδοση αλλά μαγνητοσκοπήσαμε τη ζωντανή μας εμφάνιση για την κυκλοφορία του άλμπουμ στις 18 Σεπτεμβρίου. Θέλουμε να το παρουσιάσουμε αυτό σε όλους εκείνους  που δεν μπόρεσαν να έρθουν και που δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να μας δούνε ζωντανά, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Θα ήθελα πολύ να σας δω να παίζετε ζωντανά όταν όλα είναι καλά και οι ζωντανές εμφανίσεις ξεκινήσουν πάλι. Θα θέλατε να επισκεφτείτε την Ελλάδα;

Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι υπέροχη. Μέχρι στιγμής δεν έχω νιώσει να με έχουν περιποιηθεί τόσο πολύ όσο στα ελληνικά νησιά. Η φιλοξενία, το φαγητό, η θάλασσα, δεν μπορώ καν να τα σκεφτώ. Φυσικά εκτός από αυτό θα θέλαμε πολύ να παίξουμε στην Ελλάδα, επίσης. Το όλο θέμα θα πρέπει να οργανωθεί το οποίο είναι πάντα λίγο δύσκολο όταν δεν έχεις επαφές και φυσικά πρέπει να αποδώσει κιόλας. Ακόμα, ένα ταξίδι στην Ελλάδα με όλο τον εξοπλισμό μας κοστίζει πολύ.

Έχετε υλικό που να ετοιμάζετε για το επόμενο άλμπουμ ή παίρνετε λίγο χρόνο εκτός τώρα;

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να κάνουμε διάλειμμα τώρα. Για όσο χρειάζεται να μείνουμε στο σπίτι τουλάχιστον , επενδύουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στους Maahes. Μετά τις συναυλίες μας το Σεπτέμβρη, έχουμε ήδη προβάρει δύο, σχεδόν τρία, από τα καινούρια κομμάτια. Έχουμε ήδη τελειώσει να γράφουμε πολλά ακόμα τα οποία θέλουμε να τελειοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον. Η θεματολογία για τα κείμενα έχει ήδη καθοριστεί. Η ιστορία για το επόμενο άλμπουμ θα συνδέεται με την ιστορία του “Reincarnation”, αυτά μπορώ να αποκαλύψω. Ο άρχοντας της μαύρης μαγίας (σ.σ.: Master Of The Black Arts όπως είπε χαρακτηριστικά) θα έρθει ξανά.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να αλλάξετε τον ήχο σας ή να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα σε μελλοντικές δουλειές;

Γενικά θα θέλαμε να δημιουργήσουμε μία σκοτεινή ατμόσφαιρα ξανά όπως στο “Reincarnation”. Αυτό σημαίνει ότι δεν θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα όσον αφορά τον ήχο προς το παρόν. Ακόμα σκοπεύουμε να δουλέψουμε λίγο περισσότερο όσον αφορά τα πλήκτρα, πολύ προσεκτικά με ανατολίτικες μελωδίες. Λίγο παραπάνω πειραματισμός θα πρέπει να γίνει με τα drums. Οι μελωδίες γίνονται βίαιες και σκοτεινές γενικά, νομίζω μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε πολλές προσδοκίες.

Αυτά ήταν όλα από εμένα, ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Τα τελευταία λόγια σου ανήκουν.

Θέλουμε  να σε ευχαριστήσουμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Ευχαριστούμε επίσης όλους εκείνους που μας υποστηρίζουν , έρχονται στις συναυλίες μας και αγοράζουν το merchandise μας. Είστε όλοι ένα λόγος που συνεχίζουμε να έχουμε νέα κίνητρα για την τέχνη και τη δουλειά μας κάθε μέρα.  Ίσως σας δούμε σε κάποια συναυλία όταν όλοι θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία με καλή υγεία. Ίσως στην Ελλάδα επίσης! Μεταλλικούς χαιρετισμούς!

Συνέντευξη: Γιάννης Σεβίλογλου
Μετάφραση: Ελίζα Καπουράλου

Official Homepage
Facebook
Instagram
Bandcamp
YouTube

Band Members
Osiris – Πλήκτρα
Anubis – Τύμπανα
Thot – Κιθάρες
Horus – Φωνητικά, Μπάσο
Seth – Κιθάρες

Discography
Reincarnation, 2020

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X