Συνεντεύξεις

The Three Tremors

Λίγες ώρες πριν την παρθενική τους εμφάνιση σε Ελληνικό έδαφος συναντήθηκα με τα δύο τρίτα των The Three Tremors (Harry Conklin & Sean Peck) για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης όσον αφορά το νεοσύστατο σχήμα και την πρώτη κυκλοφορία του. Η απομαγνητοφώνηση ήταν μπελάς μιας και έπρεπε να ακούω και το μαχαίρι του γύρου από πάνω αλλά χαλάλι!

Είσαστε ακόμα στα πρώτα show της παρθενικής σας περιοδείας σαν Three Tremors. Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου μέχρι στιγμής;

Conklin: Μέχρι στιγμής είχαμε πολύ καλές αντιδράσεις από τον κόσμο. Οι φίλοι μας κάνουν σαν τρελοί στις συναυλίες χωρίς καν να έχουν ακούσει τον δίσκο, δεν πρόκειται να ακούσουν τον δίσκο για ακόμα έναν μήνα (σ.σ.: ο δίσκος δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα), και πραγματικά “ρουφάνε” το υλικό που ακούνε. Χθες το κλαμπ ήταν μισογεμάτο αλλά ο κόσμος έκανε πιο πολύ φασαρία απ ότι προχθές που παίξαμε σε γεμάτο μαγαζί. Ο μαγαζάτορας μας είπε ότι δεν ακούει τέτοια μουσική αλλά του άρεσε η ενέργεια που είχαμε στην σκηνή. Ξέρεις εμάς δεν μας νοιάζει αν θα παίξουμε μπροστά σε 10 ή 1000 ανθρώπους, κάθε φορά τα δίνουμε όλα.

Peck: Ναι αυτό που είπε (σ.σ. o Conklin) ισχύει. Μετά την συναυλία ήρθε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού και μου είπε “εγώ δεν ακούω rock και heavy metal, έχω δει πάρα πολλά show στο μαγαζί μου και εσείς ήσασταν φοβεροί”. Ξέρεις όταν σου λένε κάτι τέτοιο είναι μεγάλη χαρά για έναν μουσικό.

Δεν ήταν κάπως τολμηρή κίνηση να βγείτε στον δρόμο πριν κυκλοφορήσετε τον δίσκο σας;

Conklin: Κοίτα, πιστεύω πως και οι τρεις τραγουδιστές έχουμε αρκετούς οπαδούς από τα γνωστά μας συγκροτήματα, ανθρώπους που μας στηρίζουν εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω ότι οι πιο πολλοί ξέρουν τι μουσική θα ακούσουν από εμάς. Έχουν μια πολύ καλή ιδέα του τι να περιμένουν από εμάς αν και μπορώ να πω ότι αυτό που κάνουμε μαζί οι τρεις μας είναι αρκετά έντονο και διαφορετικό. Πιστεύω ότι τα κομμάτια του δίσκου είναι τόσο καλά που θα έκαναν επιτυχία και χωρίς εμάς πίσω από τα μικρόφωνα.

Peck: Δεν ήταν αυτό το πλάνο μας να ξέρεις. Το σχέδιο ήταν ο δίσκος να έχει κυκλοφορήσει, να τον έχουμε στα χέρια μας. Κλείσαμε λοιπόν αυτή την περιοδεία και τελικά ενώ ο δίσκος ήταν έτοιμος δεν τον είχαμε. Είπαμε όμως “γάμα το, θα βγούμε στον δρόμο”. Σήμερα μάθαμε ότι το show μας στην Ολλανδία είναι sold out. Αν σκεφτείς ότι μόλις δύο κομμάτια έχουν δημοσιευτεί, ε κάτι λέει αυτό.

Πείτε μου λοιπόν, πως ενώθηκαν οι Three Tremors; Ποιος έκανε την πρώτη κίνηση;

Peck: Ξέρεις, καθόμουν και σκεφτόμουν την όλη φάση με τους Dickinson/Halford/Tate που δεν έγινε ποτέ. Είμαι καλός φίλος με τον Roy Z και πολλές φορές συζητάμε για αυτό. Μου είπε πολλά πράγματα. Ήταν πραγματικά αμαρτία που οι οπαδοί της μουσικής μας δεν τους άκουσαν ποτέ. Πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε τι θα είχε γίνει, η όλη φάση είναι πλέον στα όρια της μυθολογίας. Είπα λοιπόν να κάνουμε την δικιά μας εκδοχή που θα ήταν και μια μορφή φόρου τιμής εκείνου του σχήματος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την έκδοση αυτής της ιδέας στο 2018. Ξέρεις προσωπικά οι τρεις μας θα είμαστε πολύ χαρούμενοι αν αύριο το πρωί οι αρχικοί Three Tremors έβγαζαν το υλικό τους, θα ήταν κάτι φανταστικό αλλά δυστυχώς αυτό μάλλον δεν θα γίνει ποτέ. Σίγουρα η δικιά μας εκδοχή των Three Tremors είναι αρκετά διαφορετική. Ξέρεις πολύς κόσμος πια δεν ξέρει για την αρχική εκδοχή αυτής της ιδέας, αλλά φανατικοί οπαδοί όπως εσύ και εγώ το ξέρουμε. Δεν είπαμε φυσικά ότι “να είναι δικιά μας ιδέα” όπως σου είπα αυτή η φάση είναι για εμάς ένας φόρος τιμής.

Conklin: Tην ιδέα την είχαμε εδώ και πέντε χρόνια, το υλικό που ακούς μας πήρε είκοσι μήνες για να γραφτεί. Έπρεπε να γίνει στα κενά ανάμεσα στα συγκροτήματα μας και όπως καταλαβαίνεις ήταν μια αργή διαδικασία.

Μιλώντας για χρόνο, πόσο εύκολο είναι τρία άτομα με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα να συνεργαστούν;

Peck: Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει ο Tim μιας και είναι αυτός που συνέχεια περιοδεύει. Οι Cage και τα άλλα project που έχω δεν μου τρώνε και τόσο χρόνο. Αυτή την περίοδο στήνουμε την περιοδεία μας στην Αυστραλία και στην Νότιο Αμερική.

Conklin: Ναι έτσι είναι, εγώ κάνω αρκετά τοπικά πράγματα οπότε ήταν εύκολο για εμένα να οργανώσω τον χρόνο μου.

Η συγγραφή των κομματιών ήταν μια διαδικασία από κοινού;

Peck: Εγώ και τα παιδιά από τους Cage γράψαμε τα κομμάτια του δίσκου. Εγώ έκανα όλες τις μελωδικές γραμμές και τους στοίχους. Έκανα μια πλήρη ηχογράφηση και την έστειλα στους υπολοίπους που με την σειρά τους πρόσθεσαν δικά τους στοιχεία. Ο Harry πρόσθεσε πολλά φοβερά σημεία, το ίδιο και ο Ripper. Όταν λάβαμε το κομμάτια πίσω είχαμε πολλές εκπλήξεις! Κάνα τόση καλή δουλειά που κάποιες φορές σκεφτόμουν αν θα έπρεπε εγώ να συμμετάσχω σε κάποιο κομμάτι (γέλια). Στο τέλος ακούσαμε τις τρεις διαφορετικές φωνές και αρχίσαμε να επιλέγουμε τα κατάλληλα σημεία για τον καθένα. Εσύ έχεις ακούσει τον δίσκο και πιστεύω θα συμφωνείς ότι δεν ακούγεται ασύνδετος. Θέλω να πιστεύω ότι στην επόμενη δουλειά μας θα συμμετέχουν πιο ενεργά στην συγγραφή.

Τα κομμάτια που έχετε δώσει στην δημοσιότητα στιχουργικά μου δίνουν την αίσθηση ενός δίσκου που μιλάει για θέματα επιστημονικής φαντασίας…

Peck: Κοίτα δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στον νου. Ήθελα να έχουμε καλά δυνατά heavy metal Θέματα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για την πολιτική γιατί είναι κάτι που χωρίζει τον κόσμο και πιστεύω ότι η μουσική μας πρέπει να μας ενώνει. Ναι έχουμε κάποια φανταστικά θέματα, έχουμε κάποια ιστορικά αλλά π.χ. έχουμε και το ομώνυμο κομμάτι που μιλάει για το πώς δημιουργήθηκε αυτό το σχήμα

Είναι οι The Three Tremors ένα project ή ένα κανονικό σχήμα;

Conklin: Είμαστε ένα συγκρότημα πλήρους απασχόλησης!

Peck: Δεν ήθελα να έχω στα χέρια μου απλά ένα σούπερ γκρουπ. Αυτά τις πιο πολλές φορές είναι κατώτερα το προσδοκιών του κοινού. Θέλω να πω για παράδειγμα βλέπεις τα ονόματα και λες “πω αυτό το σχήμα θα είναι φοβερό” και μετά ακούς την μουσική και είναι χάλια. Δεν ήθελα κάτι τέτοιο. Ήθελα έναν δίσκο που τα κομμάτια να είναι πραγματικά καλά. Να αντέχουν στον χρόνο.

Conklin: Για αυτό και είμαστε σε περιοδεία. Δεν θέλαμε ένα studio project. Ξέρεις έχουμε φοβερή χημεία και δεν μιλάω μόνο για τους τραγουδιστές αλλά όλο το συγκρότημα. Είμαστε σαν οικογένεια μπορώ να πω. Αυτό που κάνουμε επί σκηνής μας κάνει και περνάμε καλά, δεν κάνουμε τίποτα με το ζόρι τίποτα επιτηδευμένο.

Είδα ότι το άλμπουμ θα έχει διαφορετικές εκδόσεις…

Peck: Ναι, υπάρχει καταρχάς ένα φοβερό πακέτο με αυτόγραφα, σημαία, αυτοκόλλητα. Πραγματικά πολύ δυνατό. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι στο μέλλον σκεφτόμαστε να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο με τους τρεις τραγουδιστές χωριστά! Έτσι κάποιος μπορεί να επιλέξει μόνο τον αγαπημένο του τραγουδιστή. Θα έχουν και διαφορετικά artwork!

Conklin: Ναι, αυτό θα γίνει γιατί όπως σου είπαμε στην αρχή όλα τα κομμάτια είχαν απλά την φωνή του Sean πάνω. Ήταν πρακτικά ένας χάρτης με οδηγίες για τους δύο μας οπότε κάποιος θα ακούσει πραγματικά διαφορετικά πράγματα και όχι τα ίδια κομμάτια.

Peck: Ναι, και ήταν πραγματικά δύσκολο από τους τρεις να βγει ένας δίσκος με όλους. Δυστυχώς κάποια πράγματα έμειναν απ’ έξω (σ.σ.: αναφέρεται σε ερμηνείες) που αξίζει κάποιος να ακούσει. Προσωπικά η εκδοχή του Ripper για εμένα είναι φανταστική!

To metal στην Αμερική σε σχέση με το metal στην Ευρώπη…

Conklin: Υπάρχουν πολλές διαφορές. Για παράδειγμα το power metal που είναι τόσο αγαπητό στην Ευρώπη δεν υπάρχει στον Αμερικάνικο χάρτη. Από την άλλη στην Αμερική αγαπάνε πολύ ακραία πράγματα που μάλλον δεν έχουν μεγάλη πέραση εδώ. Είναι κάπως παράξενο. Το καλό είναι πως η σκληρή μουσική επιστρέφει σιγά σιγά πίσω στην Αμερική ακόμα και σε πιο μεγάλα κοινά με σχήματα σαν τους Avenged Sevefold και τους Disturbed. Αυτό είναι καλό. Η μελωδία επιστρέφει. Η κιθάρα επιστρέφει, τα σόλο επιστρέφουν.

Peck: Υπάρχουν κάποια μικρά φεστιβάλ στο στυλ του Keep It True για πιο μελωδία πράγματα στην Αμερική. Αυτό είναι καλό σημάδι. Ξέρεις η Ευρώπη πάντα είχε μια τεράστια υποδομή όσον αφορά αυτή την μουσική που εμείς δεν έχουμε.

Είστε επαγγελματίες τραγουδιστές με δεκαετίες στην πλάτη σας. Αν έπρεπε να δώσετε μια συμβουλή σε έναν νέο τραγουδιστή;

Peck: Κράτα την κανονική σου δουλειά (γέλια και από τους δύο).

Conklin: Μην τεμπελιάζει. Η φωνή είναι ένα ακόμα όργανο το οποίο πρέπει ο μουσικός να εξασκεί συνέχεια. Πρέπει να τραγουδά συνέχεια, όλη την μέρα. Συνήθισε στην χρήση μικροφώνου και εξοπλισμού. Αν θέλει να γίνει τραγουδιστής εκτός στούντιο πρέπει να καταλάβει πως η ζωντανή εμφάνιση είναι κάτι το τελείως διαφορετικό. Επίσης μην κολλά μόνο στο Metal. Τραγούδα διαφορετικά πράγματα, pop – σε βοηθάει πολύ αυτό.

Αν οι Three Tremors ήταν τέσσερις ποιόν (δεν προλαβαίνω να ολοκληρώσω)…

Peck: O Midnight. Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Conklin: Ναι, συμφωνώ. Ήταν φοβερός τραγουδιστής. Είναι τραγικό ότι δεν είναι πια μαζί μας.

Peck: (με παιχνιδιάρικο τόνο) Ίσως να δεχόμασταν και τον Halford. Ναι, θα τον δεχόμασταν. Rob αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές είσαι καλοδεχούμενος να ξέρεις (γέλια και από τους δύο).

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Κλείστε αυτή την συνέντευξη με ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Conklin: Θα χαρούμε να σας δούμε στις εμφανίσεις μας εδώ.

Peck: Ξέρουμε ότι ένας Έλληνας μεταλάς κάνει όσο δέκα Γερμανοί μεταλάδες (γέλια). Τσεκάρετε τον δίσκο μόλις βγει, αξίζει τον χρόνο σας.

Μιχάλης Νταλάκος

https://www.facebook.com/thethreetremors/
http://thethreetremors.com/site/index.html

Band Members
Tim “Ripper” Owens – Φωνή
Harry “The Tyrant” Conklin – Φωνή
Sean “Hell Destroyer” Peck – Φωνή
Dave Garcia – Κιθάρες
Sean Elg – Τύμπανα
Casey Trask – Κιθάρες
Alex Pickard – Μπάσο

Discography
The Three Tremors (2018)

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X