Συνεντεύξεις

The Myopia Condition

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||both
20000
110

Ντεμπούτο για τους Καναδούς progressive death metallers The Myopia Condition με το Event Horizon, για το οποίο μας μίλησε ο ιδιαίτερα ευδιάθετος τραγουδιστής του σχήματος, Josiah Dyck.

Γεια σου Josiah, συγχαρητήρια για το ντεμπούτο σας Event Horizon. Ποιές είναι μέχρι τώρα οι αντιδράσεις;

Σε ευχαριστούμε πολύ, ήταν μεγάλο και δύσκολο εγχείρημα. Σκέψου ότι τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν χοντρικά δυο χρόνια πριν. Αρκετές θετικές αντιδράσεις βασικά μέχρι στιγμής. Πολλές από προσωπικούς φίλους, άλλες από φίλους σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης τους οποίους δεν γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο, κριτικές που μας βαθμολογούν με 4.5/5, τέτοιου τύπου αντιδράσεις. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα και πραγματικά εκτιμούμε πολύ τα θετικά σχόλια όλων. Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που μοιραστήκατε, ακούσατε και σας άρεσε η δουλειά μας. Σημαίνει τον κόσμο για εμάς.

Μιας και είναι η πρώτη φορά που μιλάμε, θα ήθελες να μας πεις περιληπτικά την ιστορίας της μπάντας; Πως γνωριστήκατε;

Φυσικά. Όλοι γνωριζόμασταν μεταξύ μας μέσω της τοπικής metal σκηνής αλλά οι The Myopia Condition ουσιαστικά ξεκίνησαν να στήνονται όταν βρέθηκαν ο Josh με τον Greggins. Ο Josh θυμήθηκε πως είχε δει μια ανάρτηση μου στο Facebook, για το ότι ήθελα να κάνω φωνητικά σε κάποιο νέο project, οπότε μου έκανε την πρόταση και απλά έπρεπε να δεχτώ. Περίπου την ίδια περίοδο μπήκε και ο Rob στο μπάσο. Κάποια στιγμή αργότερα, νιώσαμε πως χρειαζόμασταν και δεύτερη κιθάρα, προκειμένου να εμπλουτίσουμε τον ήχο μας. Τότε είναι που ήρθε και ο Dave. Παρέμεινε μαζί μας μέχρι και την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων. Κατά την διάρκεια της μίξης, ήρθε και ο Craig με την τρελή κιθαριστική δεξιότητα του και αναπλήρωσε το κενό του Dave.

Κάπου πήρε το αυτί μου πως τρία από τα κομμάτια του Event Horizon είναι γραμμένα προ δεκαετίας. Ποια τρια κομμάτια είναι αυτά;

Για να είμαι ειλικρινείς, αυτή είναι μία ερώτηση περισσότερο για τον Josh. Άσε να κάνω μια μαντεψιά και μετά ο Josh μπορεί να με περάσει ένα χεράκι… Αν κάνω λάθος (γέλια). Βασικά είμαι ενθουσιασμένος να δω πραγματικά αν θα τα βρω. Θα έλεγα τα “Separation from Classification”, “Fighting Fables” και “Brainwashed”. Συγνώμη αν είμαι λάθος, νιώσε άνετα να με διορθώσεις στην επόμενη συνέντευξη.

Οι στίχοι σας καλύπτουν μια πληθώρα θεμάτων, από την κατάθλιψη και βασικά κοινωνικά θέματα μέχρι το “Dragonball Z”. Οπότε να υποθέσω πως όταν πρόκειται για το κομμάτι της έμπνευσης, την βρίσκεις τόσο σε θετικά όσο και σε πιο σκοτεινά θέματα εξίσου;

Η κύρια πηγή έμπνευσης μου είναι τα πιο σκοτεινά θέματα. Βασικά για να είμαι ειλικρινής, είμαι αρκετά πεσιμιστής. Αλλά μην με παρεξηγείς, μου αρέσει να γελάω και να μην παίρνω τα πράγματα και πολύ στα σοβαρά. Είναι περισσότερο διανοητική η μάχη του να προσπαθώ να βλέπω την θετική έκβαση, κάτι πάνω στο οποίο δουλεύω συχνά. Μιας και πολλά κομμάτια έχουν να κάνουν με το να υπερνικάς τα αρνητικά σκουπίδια που τείνουν να μαζεύονται στο κεφάλι σου. Δόξα τον θεό για την δυνατή μουσική, χωρίς αυτή τη διέξοδο θα ήμουν κατά πολύ χειρότερα.

Ακούγοντας το Separation from Classification” κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως ένα ή παραπάνω άτομα της μπάντας είναι ή ήταν στο παρελθόν ενεργοί στην jazz μουσική σκηνή. Σε τι βαθμό είναι αλήθεια αυτό;

Να πάρει, δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό με απόλυτη σιγουριά. Όλοι έχουμε ένα ευρύ φάσμα ακουσμάτων. Ας παίξουμε κάποιο άλλο παιχνίδι καλύτερα. Θα μαντέψω κατά 46.7890% και αν είμαι λάθος, ας με αποκλείσουν από την επόμενη συνέντευξη. (γέλια)

Μπορείς να αναφέρεις μερικές από τις βασικές σου επιρροές σαν τραγουδιστής;

Σίγουρα έχω αρκετές. Λοιπόν, όταν ήμουν μικρός, διάολε ακόμα μικρός είμαι… (γέλια) Εννοώ κάπου στα 17 μικρός, έπαιζα αρκετά κιθάρα. Ήμουν περισσότερο κιθαρίστας παρά τραγουδιστής την εν λόγω περίοδο. Εκείνη την φάση θα έλεγα πως οι Matt Tuck των Bullet for my Valentine, Anders των In Flames και ο Tim των As I Lay Dying ήταν σίγουρα επιρροές. Για τα πιο πρόσφατα χρόνια θα έλεγα τους Mitch Lucker από Suicide Silence, τον Austin από Of Mice and Men (R.I.P). ο Oli από τους Bring me the Horizon, o Phil των Whitechapel και ο Brooke Reeves από Impending Doom. Πολύ εμπορικές μπάντες, ξέρω. Αλλά από την άλλη, αυτοί με έχουν επηρεάσει.

Το να έχεις ένα τόσο καλό ντεμπούτο ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων και προσδοκιών από πλευράς του κόσμου. Ασκεί αυτό την όποια πίεση στην μπάντα;

Ίσως, αλλά από την άλλη νομίζω πως δεν θα πρέπει να έχεις κάτι τέτοιο κατά νου γράφοντας έναν νέο δίσκο. Σαν μπάντα νομίζω πως θα πρέπει να γράφεις μουσική που να σε γεμίζει και να παθιάζεσαι με αυτήν. Στο τέλος της ημέρα θα πρέπει να νιώθεις περήφανος και να αγαπάς πραγματικά αυτό που έβγαλες. Η άποψη του κόσμου μπορεί να είναι η ίδια, μπορεί και όχι. Δεν μπορείς να ικανοποιείς τους πάντες.

Ποια νομίζεις πως είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας μουσικός σήμερα;

Το να μην μπορείς να ζήσεις από αυτό. Να σου πω, πραγματικά στο κομμάτι της καριέρας, πέρα από την μουσική, δεν έχω κάτι άλλο που να με ενθουσιάζει ή να έχω πάθος. Το να ζήσεις από αυτό είναι σαν να σου κάθεται το λαχείο. Αλλά αυτό είναι το όνειρο μου, υποθέτω το ίδιο θα έλεγε ο κάθε μουσικός που έχει πάθος με αυτό που κάνει. Τώρα πέρα από αυτό, μπορείς να πεις το να καταφέρεις να ταιριάξεις το πρόγραμμα όλων των μελών για live, περιοδείες, ηχογραφήσεις και άλλα παραπλήσια θέματα. Έχει πολλά.

Θεωρείτε τους εαυτούς σας μία στουντιακή μπάντα, μία μπάντα περιοδειών ή λίγο και από τα δυο;

Θέλουμε ολόκαρδα να είμαστε και τα δυο. Προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύουμε βασικά. Θυμάσαι που σου είπα πως είμαι πεσιμιστής; Λοιπόν, προκειμένου να τα καταφέρουμε παλεύω συνέχεια τα αρνητικά με θετικά πράγματα.

Σε ένα ιδανικό σενάριο, ποιο θα ήταν το τέλειο lineup από μπάντες για να περιοδεύσετε μαζί και από που θα περνούσε η περιοδεία;

Προσωπικά για μένα, θα ήταν πάνω οι Whitechapel, As I Lay Dying, Impending Doom και τελευταίοι εμείς. Θα ήταν Ευρωπαϊκή η περιοδεία. Πάντα ήθελα να πάω στην Ευρώπη και το έχω όνειρο μία τέτοια περιοδεία. Τώρα εναλλακτικά θα έλεγα Αυστραλία.

Ποια είναι η κατάσταση στην τοπική σκηνή της πόλης σου αυτή την περίοδο;

Βαστάει ακόμα, είναι ζωντανή και ακόμα δυνατή. Απλά λίγο σιωπηλή λόγω το ότι δεν μπορούν να γίνουν live αυτή την περίοδο. Αλλά το ξέρω πως όταν αρχίσουν ξανά τα live και ξανανοίξουν οι χώροι, θα γεμίσουν με αξιαγάπητους και όμορφους ανθρώπους.

Σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες στις ερωτήσεις μας και σας εύχομαι τα καλύτερα για τα μελλοντικά σας σχέδια. Έχει κάποιο μήνυμα που για τους αναγνώστες του Greek Rebels;

Παρακαλώ πολύ, εμείς ευχαριστούμε για τις ερωτήσεις και για τις ευχές σου. Με τιμάς. Βέβαια έχω μήνυμα, stay metal. Αλλά πιο πολύ, ακόμα και στους καλούς αλλά ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να φέρεστε στους άλλους με αγάπη και συμπόνια. Να σέβεστε ο ένας τον άλλο. Η αλλαγή ξεκινάει από τον καθένα μας. Πολύ αγάπη και ανυπομονώ να μπορέσω να ξαναπαίξω ζωντανά για όλους σας (αγκαλιές και φιλιά).

Συνέντευξη: Χρύσα Γιουρμετάκη
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μάρης

Facebook
Instagram
Bandcamp

Band Members
Josh Gould – Κιθάρα, Φωνητικά
David Luchenski – Lead Κιθάρες
Rob Fearey – Μπάσο, Φωνητικά
Josiah Dyck – Lead Φωνητικά
Greg Glenn – Τύμπανα

Discography
Event Horizon, 2020

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X