Συνεντεύξεις

Killing Gandhi

Οι Killing Gandhi πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους, μετά το πολύ επιτυχημένο ντεμπούτο τους “Cinematic Parallels” το 2015, με τίτλο “Aspirations Of Failure”, ο οποίος είναι και concept μάλιστα! Ήρθα λοιπόν σε επαφή με το συγκρότημα έτσι ώστε να μάθω τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στο στρατόπεδο τους! Οι Kasper Gram (μπάσο) & Martin Arendal (κιθάρες, πλήκτρα) απαντούν στις ερωτήσεις μου.

Πρώτα απ ‘όλα, παιδιά, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για το νέο σας άλμπουμ. Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου σας. Μπορείτε να μας πείτε μερικά πράγματα παραπάνω για να αποκτήσουμε μία εικόνα του τι έκανε η μπάντα όλο αυτό το διάστημα;

Kasper: Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Λοιπόν, μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ μας, κάναμε μερικές ζωντανές εμφανίσεις το 2015/2016 για να προωθήσουμε το άλμπουμ. Τότε ήδη στις αρχές του 2016 ξεκινήσαμε τη διαδικασία εγγραφής του “Aspirations of Failure” και μπήκαμε στο στούντιο για ηχογραφήσεις στα τέλη του 2016, με το άλμπουμ να αναμειγνύεται και να τελειώνει τον Φεβρουάριο του 2017. Μετά ξεκινήσαμε υπομονετικά τη διαδικασία για να βρούμε τη σωστή εταιρία για αυτή την κυκλοφορία και είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι που καταλήξαμε να υπογράψουμε με τη Massacre Records στη Γερμανία.

Το  “Aspirations of Failure” είναι ένα concept album! Τι μπορείτε να μας πείτε για την ιστορία που λέει;

Martin: Είχα την ιδέα να γράψω για τον Vilhelm Hammershøi (Δανό ζωγράφο) και τα μυστηριώδη έργα του. Αλλά δεν μπορούσα να βρω πραγματικά πολλές πληροφορίες γι ‘αυτόν όπως ήθελα. Ταυτόχρονα, υπέφερα από μια μεγάλη κατάθλιψη και χρησιμοποίησα τους στίχους γραφής ως «διαδικασία θεραπείας». Θυμήθηκα μία γραμμή που έγραψα: «Στις σκοτεινές ώρες της νύχτας, συχνά λυπάμαι για την παρουσία μου στην πατρότητα», όταν προσπαθούσα να κάνω στίχους για αυτό που αργότερα θα γινόταν το “Aspirations of Failure” και από αυτό έγραψα το πρώτο single “Dark Hours”. Τότε ήξερα ότι έπρεπε να βάλω κι εγώ έναν άλλο χαρακτήρα στην ιστορία, τον εαυτό μου. Προσπάθησα να προσαρμόσω την προσωπική μου ζωή στις καταστάσεις του Hammersøi, αλλά έπρεπε να κάνω κάποια «μυθιστοριογραφία» για να κάνω αυτό το «κοστούμι» δικό μου, οπότε έτσι έγινε πραγματικά η δική μου ιστορία μασκαρισμένη ως άλλο πρόσωπο. Αλλά συνολικά, και οι δύο χαρακτήρες είμαι εγώ. Εκείνος που αναζητά αναγνώριση για το έργο μου ως μουσικός, και εκείνος που αναζητά μέσα μου τον εαυτό μου για να μάθω ποιος είμαι πραγματικά.

Έχοντας ένα concept album τόσο νωρίς σε μια καριέρα μιας μπάντας, νομίζω ότι είναι μια τολμηρή κίνηση. Δουλεύοντας σε αυτό το άλμπουμ ήταν μια διαφορετική διαδικασία σε σχέση με τον προκάτοχό του;

Kasper: Ήταν σίγουρα διαφορετικό από το “Cinematic Parallels”. Ήταν πραγματικά μια πολύ εύκολη διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι το γεγονός ότι ο Martin είχε τόσα πολλά μέσα του που ήθελε να πει, απλά έκανε τη διαδικασία εγγραφής πολύ ομαλή.

Κάνοντας τα δύο άλμπουμ δίπλα-δίπλα παρατηρείς σημαντικές διαφορές όσον αφορά το υλικό;

Kasper: Στο ντεμπούτο άλμπουμ μας, “Cinematic Parallels”, δεν είχαμε ποτέ προσπαθήσει να γράψουμε ένα άλμπουμ μελωδίας πριν. Στην πραγματικότητα δεν ήξερα καν ποιος θα συμμετείχε στο άλμπουμ, εκτός από τον Martin (κιθάρες) και εμένα (μπάσο). Σε αυτή τη νέα κυκλοφορία πιστεύουμε ότι τα τραγούδια είναι πολύ δυνατά σε σύγκριση με το ντεμπούτο άλμπουμ μας, καθώς γνωρίζαμε ποιος θα έπαιζε στο άλμπουμ, και με αυτό κατά νου, τι μπορούσε να κάνει το κάθε άτομο/μουσικός.

Πείτε μας μερικά πράγματα για το κομμάτι της παραγωγής του δεύτερου άλμπουμ.

Kasper: Αυτή τη φορά καταγράψαμε τα drum tracks στα Hansen Studios με τον Jacob Hansen πίσω από το γραφείο, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα παραγωγής από την αρχή. Όταν τελειώσαμε, καταγράψαμε όλες τις κιθάρες, τα φωνητικά, τα πλήκτρα και το μπάσο στο δικό μας στούντιο στην Κοπεγχάγη. Τέλος, πήγαμε πίσω στα Hansen Studios για να έχουμε τον Jacob να κάνει τη μαγεία του στη διαδικασία της μίξης και του mastering. Είμαστε πραγματικά λάτρες του αποτελέσματος και είναι πάντα χαρά μας να συνεργαζόμαστε με τον Jacob τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο.

Το μελωδικό death metal είναι ένα αρκετά γεμάτο είδος, γιατί ένα άτομο πρέπει να επενδύσει χρόνο στους Killing Gandhi από οποιαδήποτε άλλη μπάντα κατά τη γνώμη σου;

Kasper: Είναι αλήθεια! Αλλά κάπως αντί να αντιγράψουμε άλλες μπάντες μελωδικού death metal, τους αφήνουμε να μας εμπνεύσουν. Η προσέλευση είναι λοιπόν περισσότερο σαν ένα μεγάλο μείγμα όλων των αγαπημένων μας συγκροτημάτων του συγκεκριμένου είδους, καθώς έχουμε και ένα δόγμα χωρίς όρια όταν γράφουμε τη μουσική μας. Και πέρα από αυτό καταβάλλουμε προσπάθεια στην παραγωγή μας, για να έχουμε τον καλύτερο δυνατό ήχο για το άλμπουμ.

Έχετε ήδη κυκλοφορήσει ένα βίντεο για το τραγούδι “Dark Hours”, απολαύσατε τη διαδικασία και θα κάνετε άλλα βίντεο για αυτό το άλμπουμ;

Kasper: Είναι πάντα διασκεδαστικό, αλλά η σκληρή δουλειά κάνει μουσικά βίντεο. Αλλά το αποτέλεσμα αξίζει πάντα στο τέλος. Κάναμε ένα lyric video για το δεύτερο μας single του άλμπουμ, “Art of Silence”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου.

Θα υποστηρίξετε την κυκλοφορία του άλμπουμ με live shows; Ίσως μια περιοδεία;

Kasper: Αυτό είναι σίγουρα το σχέδιο! Μόλις υπογράψαμε μία συμφωνία με την Agentur EAM, ένα Γερμανικό booking agent, γι ‘αυτό τώρα εργάζονται σκληρά για να μας πάρουν στο δρόμο.

Γρήγορη απάντηση: ποιο τραγούδι είναι το αγαπημένο σας από κάθε άλμπουμ;

Kasper“Cinematic Parallels”: το “The Lights Will Shine Forever” και “Aspirations of Failure”: “Building My Own Fate”

Λένε ότι το δεύτερο άλμπουμ ενός συγκροτήματος είναι ένα άλμπουμ “make or break”; Νιώσατε πίεση για αυτό το άλμπουμ;

Kasper: Λοιπόν, αυτό είναι το είδος ψέματος στον τίτλο του άλμπουμ που φιλοδοξεί να αποτύχει, οπότε ναι, μάλλον υποθέτω ότι βρίσκεται κάπου στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας. Αλλά ταυτόχρονα, η όλη διαδικασία εγγραφής/ηχογράφησης έγινε πραγματικά ομαλή χωρίς σημαντικά εμπόδια, χωρίς να αισθάνεται κανείς καμία πίεση.

Οι Killing Gandhi είναι μια μπάντα που «αναπτύχθηκε» παράλληλα με ολόκληρη την έκρηξη των κοινωνικών δικτύων. Κατά τη γνώμη σας, το διαδίκτυο βοήθησε νέα συγκροτήματα ή έκανε τα πράγματα δυσκολότερα με το όλο πρόβλημα της πειρατείας;

Kasper: Χμμμ, αυτό είναι δύσκολο! Υπάρχει σίγουρα και πλεονέκτημα για όλα τα συγκροτήματα στην κοινωνική δικτύωση, αφού μπορείτε να προωθήσετε τη δική σας μπάντα χωρίς να έχετε συνεργάτες που να σας καλύπτουν. Ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει μια μπάντα και να «κυκλοφορήσει» ένα demo/ EP/άλμπουμ ανεξάρτητα από την ποιότητα, καθιστώντας ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία πολύ γεμάτη. Προσωπικά πιστεύω ότι ένα μείγμα από τα δύο είναι ένας καλός τρόπος να τρέξειςτο συγκρότημά σου. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που έχουμε μια σταθερή εταιρία στην πλάτη μας (Massacre Records), αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε σίγουρα τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων για να προωθήσουμε τον εαυτό μας επίσης.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδια για τους Killing Gandhi; Και μπορείτε να «δείτε» πού θα μπορούσε να είναι αυτή η μπάντα … ας πούμε σε σε δέκα χρόνια;

Kasper: Αυτή τη στιγμή έχουμε το νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου, με ένα release show την ίδια μέρα στην Κοπεγχάγη. Τότε ελπίζουμε ότι θα πάμε σε περιοδεία το 2018 για να προωθήσουμε την κυκλοφορία και ίσως να παίξουμε σε μια σειρά από φεστιβάλ. Μακροπρόθεσμα, οι Killing Gandhi είναι σίγουρα ένα συγκρότημα που θα αγωνιστεί για το δικαίωμά του να παραμείνει στην μουσική επιχείρηση και να προσπαθήσει να ανέβει για να κερδίζει συνεχώς διεθνή επιτυχία.

Έγραψα αυτή τη συνέντευξη την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Αισθανθείτε ελεύθεροι να επιλέξετε τα τρία πρώτα σας τραγούδια για αυτή την περίσταση (όχι metal τραγούδια απαραίτητα!)!

Kasper: Χμμμ, προσπαθώ να σκεφτώ ρομαντικά τραγούδια τα τελευταία 15 λεπτά τώρα και τίποτα δεν έρχεται στο μυαλό μου! Μάλλον δεν είμαι το ρομαντικό είδος ενός άντρα, χαχαχα.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Κλείστε αυτή τη συνέντευξη με ένα μήνυμα προς όλους τους αναγνώστες μας.

Kasper: Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου για τους Killing Gandhi! Ελέγξτε το καινούργιο μας άλμπουμ “Aspirations of Failure” και θυμηθείτε να το βάλετε να παίξει δυνατά!

Συνέντευξη: Μιχάλης Νταλάκος
Μετάφραση: Πέτρος Μυστικός

http://www.killinggandhi.dk/
https://www.facebook.com/Killinggandhi
https://www.instagram.com/killinggandhi/
https://soundcloud.com/martinarendal
https://twitter.com/KillingGandhi

Band Members:
Kasper Gram – Μπάσο
Martin Arendal – Κιθάρες, Πλήκτρα
Rasmus Schmidt – Τύμπανα
Thorbjørn Jensen – Φωνητικά

Discography
Cinematic Parallels, 2015
Aspirations of Failure, 2018

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X