Συνεντεύξεις

Pile Of Priests

Οι Pile of Priests επέστρεψαν με το δεύτερο fulllength album τους “Pile of Priests” και έτσι μιλήσαμε με τον Evan Salvador, τον τραγουδιστή και κιθαρίστα του σχήματος, ώστε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Θέλω να σε ευχαριστήσω που αφιέρωσες χρόνο για να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας και να σε συγχαρώ για το νέο σας album “Pile of Priests”. Τι κριτικές έχετε μέχρι στιγμής; Είστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα;

Γεια σου Νίκο, χαρά μου να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη! Μέχρι στιγμής το album έχει γίνει αρκετά αποδεκτό από θαυμαστές και κριτικούς. Νομίζω ότι ο κόσμος ξαφνιάστηκε από ορισμένα στοιχεία και συνειδητοποιούμε ότι είναι κάτι διαφορετικό από το κλασικό death metal. Αλλά βγήκε αυτό που θέλαμε να πετύχουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Τι μπορείς να μας πεις για το εξώφυλλο του album; Ποια είναι η ιδέα πίσω από αυτό και ποιος το σχεδίασε;

Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Mark Richards της Heavy Hand Illustrations. Του είπα ότι ήθελα να έχει την αίσθηση πως μπαίνεις σε μια ερειπωμένη παλιά εκκλησία, που κανείς δεν είχε επισκεφτεί εδώ και πολύ καιρό. Με σκορπισμένα τα πτώματα αυτών που πήγαν να αναζητήσουν την τελική σωτηρία πριν από τον θάνατό τους. Αυτό είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της ιστορίας του album. Όλοι οι στίχοι του βρίσκονται στη σελίδα μας, στο The Encyclopedia Metallum αν θέλετε να καταλάβετε ολόκληρη την ιστορία.

Η παραγωγή είναι καταπληκτική. Τι μπορείς να μας πεις για την ηχογράφηση και ποιος είναι υπεύθυνος για τον ήχο του “Pile of Priests”;

Αφού δημιουργήσαμε ένα demo, ηχογραφήσαμε τα φωνητικά και τα τύμπανα με τον φίλο μας Nick Nodurft του Rusty Sun Audio. Ο Nick ήταν φανταστικός, με έσπρωξε πραγματικά για αυτήν την επιπλέον δύναμη στα φωνητικά μου. Ο drummer μας Evan Knight ηχογράφησε τις κιθάρες και τα μπάσα στο σπίτι του. Στη συνέχεια, αναθέσαμε στον απίστευτο και αξιόπιστο Dan Swanö να κάνει τη μίξη και το mastering. Ο μαγικός ήχος του album είναι η ευγενική προσφορά του Dan, δεν του έδωσα πολύ κατεύθυνση για τον τόνο, γιατί ήξερα ότι θα βρει τον σωστό ήχο.

Για τι μιλάνε οι στίχοι σας; Ποιος τους γράφει και τι θέλετε να εκφράσετε μέσω αυτών;

Πρόκειται για ένα θεματικό album που σκέφτηκα στα τέλη του 2017. Αφορά έναν εξόριστο πρίγκιπα ενός βασιλείου που κυβερνάται από έναν τρελό βασιλιά. Ο πρίγκηπας με τη βοήθεια μιας μάγισσας, θέλει να σταματήσει τον πατέρα του και να πάρει εκδίκηση για την αδερφή του που εκτελέστηκε άδικα. Είμαι ο στιχουργός της μπάντας, αυτό είναι ένα φανταστικό παραμύθι που αντανακλά αλήθειες, μέσα από ιστορικά γεγονότα και θρησκευτική καταπίεση. Οι στίχοι μας αφορούν τον αντι-χριστιανισμό, την αντι-οργανωμένη θρησκεία και τους ανθρώπινους αγώνες.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του πρώτου σας album Void To Enlightenment” και του “Pile of Priests”; Γιατί χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να το κυκλοφορήσετε;

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο albums, είναι η νύχτα με τη μέρα. Το “Void To Enlightenment” είναι πολύ πιο σκληρό, έχει black metal στοιχεία και μια κλασική death metal προσέγγιση. Μπορείτε να ακούσετε διαφορετικά είδη σε κάθε τραγούδι. Το “Pile of Priests” ήταν η εισαγωγή μας στο progressive/melodic death metal, στο οποίο κλίνουμε εδώ και χρόνια και νομίζω ότι το καταφέραμε με αυτόν τον δίσκο. Έγραψα όλα τα τραγούδια με τη σειρά, σε περίπου 15 μήνες και το album πρέπει να ακουστεί ολόκληρο. Κυκλοφόρησε ένα single και ένα EP το 2017, οπότε δεν σταματήσαμε τελείως, μεταξύ των δύο ολοκληρωμένων δίσκων μας.

Πώς ξεκίνησαν οι Pile Of Priests; Ποιος σκέφτηκε το όνομα και τι συμβολίζει;

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2009, αρχικά ως death/thrash. Σκέφτηκα το όνομα γιατί έχει κάτι το σοκαριστικό. Μετά συνειδητοποιήσαμε ότι το ακρωνύμιο είναι POP, και ταιριάζει με τους στίχους μας για τους “Πατέρες” και ιερείς.

Ποια συγκροτήματα είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιρροές σας στη μουσική;

Οι επιρροές μας είναι παντού και σίγουρα δεν είναι μόνο metal μπάντες. Ως κιθαρίστας και τραγουδοποιός, εμπνεύστηκα έντονα από τους Chuck Schuldiner, Dan Swanö και Eddie Van Halen. Όμως γενικά μας αρέσουν οι Death, Edge of Sanity, Old Man’s Child, Voivod, At The Gates, Meshuggah, In Flames κ.λπ.

Ζούμε στην εποχή όπου ο κόσμος κατεβάζει δωρεάν τη μουσική. Πώς σας επηρεάζει αυτό;

Αναμφίβολα επηρέασε τους καλλιτέχνες, μόνο οι μεγάλες μπάντες έχουν ένα βιώσιμο εισόδημα από τις υπηρεσίες streaming. Τα χρήματα για τις περισσότερες μπάντες προέρχονται από περιοδείες και πωλήσεις εμπορικών προϊόντων και χωρίς να μπορούμε να κάνουμε συναυλίες αυτή τη στιγμή, τα εμπορικά προϊόντα είναι η μόνη πηγή εισοδήματος. Έτσι, κάθε πώληση μετράει.

Είστε ευχαριστημένοι με τη θριαμβευτική επιστροφή του βινυλίου;

Ναι, γιατί έφερε τον κόσμο πίσω στη φυσική μορφή της μουσικής. Θα κυκλοφορούσαμε το νέο album σε βινύλιο, αλλά ήταν λίγο πάνω από τις τσέπες μας για να το αντέξουμε αυτή τη στιγμή.

Πώς βλέπετε το παρόν και το μέλλον του extreme ήχου; Υπάρχουν μπάντες που ξεχωρίζετε;

Είναι πάντα εξελισσόμενος, μερικές φορές υπάρχουν πολλές μπάντες που μένουν στα παλιά και άλλες φορές είναι αναζωογονητικό να ακούμε παλαιότερα στυλ με μια μοντέρνα προσέγγιση. Πάντα θα υπάρχει αγάπη για το metal γιατί είναι ένα τεράστιο δέντρο με μεγάλες ρίζες και συνεχώς αναπτυσσόμενα κλαδιά. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ καμία από τις πρωτοποριακές μπάντες αυτή τη στιγμή, αλλά είναι εκεί έξω!

Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές σας ως συγκρότημα μέχρι τώρα; Θα άλλαζες κάτι αν είχες την ευκαιρία;

Οι περιοδείες που κάναμε και η συνεργασία με τον Swanö αποτελούν μεγάλα σημεία για μένα και άλλες τρελές ιστορίες από συναυλίες. Δεν ήμασταν όσο συνεπείς θα ήθελα αυτά τα χρόνια, αλλά βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο αυτήν τη στιγμή.

Υπάρχουν τόσο μεγάλη μουσική και διαφορετικά συγκροτήματα στην εποχή μας. Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις τη διαφορά στη metal σκηνή; Είστε ευχαριστημένοι με ότι έχετε επιτύχει μέχρι τώρα;

Είναι ένας αγώνας το να προσπαθείς να δημιουργήσεις κάτι φρέσκο ή να αποφύγεις την αντιγραφή ενός riff, αλλά τελικά πρέπει απλώς να εμπιστευτείς το ένστικτο σου. Ίσως κάποιο riff να είναι παρόμοιο με κάποιου άλλου, αλλά είναι στο στυλ μας και σε μια συνολική σύνθεση. Ήθελα απλώς να δημιουργήσω τη μουσική που θα ήθελα να ακούσω. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά μας μέχρι στιγμής, γιατί είναι κάτι που θα είμαι περήφανος για αυτό, όταν κάνω τον απολογισμό μου στο μέλλον.

Η πανδημία έχει πλήξει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνών. Επηρεάζει το συγκρότημα και τι πιστεύετε για το μέλλον που θα φέρει αυτή η νέα πραγματικότητα;

Η νέα πραγματικότητα είναι μία γυάλα γεμάτη τρόμο και μοιάζει πολύ άσχημη για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Ωστόσο, πιστεύω ότι η καραντίνα ώθησε τους ανθρώπους να ψάξουν συγκροτήματα που ίσως είχαν παραμελήσει στο παρελθόν. Νομίζω δημιουργήθηκαν ομάδες υποστήριξης των καλλιτεχνών και συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είναι η συμβολή των θαυμαστών.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ποιο μέλλον; Όχι εντάξει αλλά σοβαρά είναι μια δύσκολη ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί, λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Γνωρίζετε την ελληνική σκηνή;

Εκτός από τους Rotting Christ και τους Septic Flesh, δυστυχώς δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος. Αλλά προσπαθώ να ανακαλύψω νέα συγκροτήματα όποτε έχω την ευκαιρία, είτε από γνωστούς είτε από διαδικτυακές προτάσεις.

Θέλω να σε ευχαριστήσω άλλη μια φορά για το χρόνο σου. Μπορείς να κλείσεις τη συνέντευξη με όποιον τρόπο θέλεις.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα και μην χαραμίζετε την ηρεμία σας. Υποστηρίξτε τις μπάντες και τους καλλιτέχνες που αγαπάτε με όποιον τρόπο μπορείτε, αγοράστε προϊόντα, αγοράστε και μεταδώστε τη μουσική τους. Οι θαυμαστές έχουν τόσο μεγάλη δύναμη, χρησιμοποιήστε τη για να συνεχίσουμε αυτό που αγαπάμε και τα επόμενα χρόνια.

Νίκος Λίλλης
Μετάφραση: Σοφία Βαλεντίνη Καλαιτζίδη

https://pileofpriests1.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Pile-of-Priests/125631597474925
https://www.instagram.com/pileofpriests/
https://myspace.com/zombieassault666
https://www.reverbnation.com/zombieassault666
https://open.spotify.com/artist/3hIyqdbKhrPHuB0UNkhTOm
https://www.youtube.com/user/Pileofpriests666

Band Members
Evan Salvador – Φωνητικά, Κιθάρα
Patrick Leyn – Μπάσο
Evan Knight – Τύμπανα
Daryl Martin – Κιθάρα

Discography
Void To Enlightenment, 2015
Pile Of Priests, 2020

Russian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X