Συνεντεύξεις

Suicidal Angels

Η Ελλάδα έχει σίγουρα μια από τις καλύτερες Thrash Metal σκηνές. Από το 2000 και μετά με σταθερό ρυθμό ξεπετάγονται μπάντες οι οποίες βγάζουν ποιοτικότατες κυκλοφορίες και μας εκπροσωπούν περήφανα! Μια από αυτές είναι οι Suicidal Angels οι οποίοι όχι απλά δισκογραφούν συχνά και περιοδεύουν ασταμάτητα στο εξωτερικό αλλά είναι από τις μεγαλύτερες και πιο ανερχόμενες δυνάμεις του Thrash στην παγκόσμια σκηνή ! Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους για το νέο CD αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα…Enjoy!!!

Καταρχήν συγχαρητήρια για τον νέο δίσκο. Πείτε μας λίγα λόγια για τις μέχρι τώρα αντιδράσεις από τους οπαδούς αλλά και για το πρώτο σας video clip το οποίο ανέβηκε πρόσφατα.

 

Ορφέας: Νομίζω ότι οι αντιδράσεις είναι πιο θετικές από ποτέ και πάει καλύτερα από ότι περιμέναμε ειδικά στο εξωτερικό!

Νίκος: Είναι μια ένδειξη ότι μπήκαμε στα Charts με αυτόν τον δίσκο για πρώτη φορά όχι ότι οι προηγούμενοι δίσκοι είναι για εμάς υποδεέστεροι αλλά αυτό σίγουρα είναι ένα μικρό βήμα προς τα μπρός, το κάτι παραπάνω!

Ορφέας: Σχετικά με το video δεν ανέβηκε με την έγκριση μας υπήρχαν κάτι διαφωνίες για αυτό αν προσέξεις δεν ανέβηκε επίσημα στις σελίδες μας. Ο κύριος λόγος είναι αυτός τώρα δεν ξέρω αν άρεσε τελικά.. Είμαστε σε θέση που αν δεν συμφωνήσουμε σε κάτι δεν θα υποστηρίζετε από εμάς.

Γυρίσατε πρόσφατα από την περιοδεία η οποία είχε αρκετά Death metal ονόματα!

Ορφέας: Να σου πω την αλήθεια μόλις γυρίσαμε από την περιοδεία ορκίστηκα στον εαυτό μου πως δεν θα ξανάκουγα για τους επόμενους 6 μήνες blast.. Είναι φοβερό. Όλη μέρα Blast! Περιμένουμε πως και πως το επόμενο tour με Exodus το καλοκαίρι…

Βοήθησε η περιοδεία σας να προσεγγίσετε ένα διαφορετικό κοινό?

Ορφέας: Ναι ίσως! Υπήρχε πολύ death και black κοινό βέβαια και thrashers και προφανώς βοήθησε!

Σχετικά με το κομμάτι “Torment Payback”! Πολύ ιδιαίτερο για το στυλ σας… θυμίζει πολύ At The Gates και γενικά Σουηδική σκηνή! Πως πρόεκυψε?

Ορφέας: Έρχεται ο Νίκος ένα πρωινό και λέει θα σας παίξω ένα ριφ το οποίο εντάξει μαλακία ας πούμε δεν θα το βάλουμε και το παίζει και μένω …ΩΡΑΙΟ RFF! Μια από τα ίδια είχε γίνει και στο ριφ του κουλέ του “Apocathilosis”. Πάλι δεν ήθελε να το βάλουμε ο Νίκος.. Τέλος πάντων, το “Torment Payback” φέρνει λίγο προς Σουηδία σε ήχο για αυτό είπαμε και στον Bob Katsionis ο οποίος είναι…δώσε του τέτοια κλίμακα!

Νίκος: Συγκεκριμένα δεν έκανε πάνω από 30-45 λεπτά..λέει παιδιά πάρτε το!

Υπήρχε κάποιος φόβος για το πως θα το κρίνουν οι «Σκληροπυρηνικοί οπαδοί»?

Ορφέας: Όχι σε καμία περίπτωση. Αυτό που έχω να προτείνω και γενικά στις νεώτερες μπάντες είναι η μουσική να είναι αυτό που γουστάρεις εσύ και μην ακούς τι λέει ο καθένας! Ήμασταν σίγουροι πως θα υπάρξουν αντιδράσεις…

Υπήρχε κάποια σκέψη να πειραματιστείτε στον εν λόγο δίσκο?

Νίκος: Πειραματιζόμαστε στα πλαίσια της μουσικής της οποίας παίζουμε και απλά παίζεις αυτό που θέλεις να παίζεις!

Ορφέας: Το θέμα μας είναι πως δεν μπορούμε να πειραματιστούμε! Αυτό που ξέρουμε να παίζουμε είναι το Thrash..εγώ δεν ξέρω να παίζω κάτι άλλο!

Νίκος: Είναι και η λογική μας όταν γράφουμε ένα κομμάτι δεν κρίνουμε τι είδος είναι. Αν μας αρέσει μπαίνει!

Είπαμε λοιπόν για την συνεργασία με τον Μπάμπη Κατσιώνη! Με τον Karl από Bolt Thrower?

Νίκος: Είχαμε πάει να δούμε Bolt Thrower πριν από 6-7 χρόνια στην Ιταλία οδικός. Γνωριζόμαστε με την μπάντα μας λένε ευχαριστούμε που ήρθατε αλλά η συναυλία θα ακυρωθεί λόγο προβλήματος της γείωσης με το μαγαζί αν θέλετε ελάτε στην επόμενη πόλη! Πόσο μακριά είναι η επόμενη πόλη ρωτάμε? Μας λένε τάδε χιλιόμετρα και τελικά τους ακλουθούμε με το tour buss στην επόμενη πόλη πράγμα που δεν περίμεναν. Μας βάζουν οι τύποι μέσα τσάμπα και με μπλουζάκι δώρο στον καθένα …αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία! Κρατήσαμε επαφή μέσω mail και τους ξανασυναντάμε σε φεστιβάλ στη Γερμανία το 2010 με τους Rotting Christ και πάνω στη συζήτηση μεταξύ σοβαρού και αστείου τραγούδα-θα τραγουδήσω έμεινε μια υπόσχεση..βρισκόμαστε τελικά όταν έπαιζαν Αθήνα και εκεί έκλεισε τελικά! Αν δεις μέσα στο CD αναφέρετε για το ίδιο κομμάτι και ο Martin Van Drunen ο οποίος τελικά δεν μπόρεσε να γράψει λόγω προβλήματος με τη φωνή του που είχε κλίσει αλλά τα credits για το CD τα είχαμε στείλει ήδη να τυπωθούν οπότε στην πρώτη κοπή των CD υπάρχει αυτό το «λαθάκι». Στον επόμενο δίσκο λοιπόν…

Αν κάποιος ξεκίναγε να ακούει Suicidal Angels ποιο θα ήταν το αντιπροσωπευτικότερο άλμπουμ σας να ακούσει?

Ορφέας: Για μένα Bloodbath και Dead Again!

Νίκος: Εγώ θα έλεγα Eternal Domination και Bloodbath.. Tα δυο άκρα! Το ξεκίνημα και η μέχρι τώρα πορεία!

Πoια η διαφορά στην νοοτροπία σας από τότε που ξεκινήσατε μέχρι τώρα?

Ορφέας: Το μόνο που έχει μείνει ίδιο είναι η καύλα!! Όλα τα άλλα έχουν αλλάξει …Μέλη, στούντιο, εταιρία, ο τρόπος που γράφουμε και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε αυτά που λένε για εμάς!

Υπάρχει κάποια ιστορία για το πώς αντιμετώπιζαν όταν ξεκινήσατε οι φίλοι οι γνωστοί?

Νίκος: Σαν εξωγήινους!

Ορφέας: Όταν ξεκινάγαμε να παίζουμε και δηλώναμε Thrash μας αντιμετώπιζαν στο στυλ…που το θυμήθηκες αυτό? Υπήρχαν βέβαια 4-5 μπάντες στο χώρο που μπορούσαμε και παίζαμε γύρω γύρω. Και μπορεί να με πεις και τρελό αλλά πιστεύω ότι όλο αυτό το Revival του thrash ξεκίνησε από την Ελλάδα..Δεν μπορώ να θυμηθώ μπάντες εξωτερικού που ξεκίνησαν τόσο παλιά όσο κάποιες ελληνικές!

Τι είναι αυτό που προτείνετε στα Ελληνικά συγκροτήματα για να κάνουν το επόμενο βήμα? Έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η διάκριση: Αυτοί μωρέ είναι Έλληνες!!!

Ορφέας: Εγώ αυτό που προτείνω είναι: Μείνε Έλληνας αλλά κάνε την δουλειά που κάνει ο Γερμανός…

Νίκος: Ή κάντο καλύτερα για να σε πάρει στα σοβαρά!

Ορφέας: Δούλεψε για την μπάντα σου, κάνε πρόβες, βάλε προτεραιότητες!

Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνετε ένα Live album η ένα DVD?

Ορφέας: Είχαμε κάνει μια απόπειρα με μια κάμερα την περίοδο προώθησης του Eternal Domination αλλά δεν ήταν αρκετά επαγγελματική η δουλειά και το κρατήσαμε για τους εαυτούς μας! Απλά ενθουσιαστήκαμε με τον κόσμο που είχε μαζευτεί και τον παλμό του live και είπαμε να το τραβήξουμε!

Κλείνοντας τώρα μιλήστε μας για τα lives στην Ελλάδα για την προώθηση του δίσκου σας!

Ορφέας: Παίζουμε Θεσσαλονίκη με πολύ φθηνό εισιτήριο το προσπαθήσαμε και εμείς αλλά και προς τιμήν του Βαγγέλη από το 8Ball κρατήσαμε το εισιτήριο στα 10 ευρώ! Αλλά παίζουμε και με Sepultura, Flames και Verdict Denied και μια Ισραηλινή μπάντα που ακολουθεί το tour των Sepultura! Δεν θα κάνουμε κάτι άλλο εδώ στην Αθήνα μιας και το πρόγραμμα μας είναι πολύ βεβαρημένο! Έχουμε αρκετό χρόνο στην Αθήνα να παίξουμε και όλο το νέο άλμπουμ αλλά και παλιά κομμάτια από όλα τα άλμπουμ μας!

Τελευταία ερώτηση πείτε μας τα αγαπημένα σας Thrash metal albums!!!

Ορφέας: Raining Blood, Beneath The Remains, Illusions, Bonded By Blood, Darkness Descends!

Νίκος: Darkness Descends, Raining Blood..Ίσως επόμενα τα Seven Churches και Altars Of Madness αν και όχι καθαρά Thrash!

Χρήστος Πούλος

https://www.facebook.com/SuicidalAngels

http://www.myspace.com/suicidalangels

Band Members

Νίκος – Κιθάρα/Φωνή

Πάνος – Κιθάρα

Ορφέας – Τύμπανα

Άγγελος – Μπάσο

Discography

2007: Eternal Domination

2009: Sanctify the Darkness

2010: Dead Again

2012: Bloodbath

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X