Ανταποκρίσεις

Wreck Athens Festival 2015 DAY 3 Κυριακή 22/03/2015

Κυριακή 22/03/2015

KYTTARO – Ηπείρου 48, Αθήνα

NEW WORLD DISORDER, NULL O’ ZERO, ILLUSORY, MASQUERA DI FERRO, ERASE

Και αισίως φτάσαμε στην τρίτη και τελευταία ημέρα του Wreck Athens Festival και αφού καταστραφήκαμε τις δυο προηγούμενες περίμενα να δω τι μας επιφυλάσσει η Κυριακή. Η οποία ξεκίνησε στραβά πάλι με πρωινό ξύπνημα, δεκάωρη ταλαιπωρία στη δουλειά, με μουνταμάρα, βρόχα και τρέξιμο πάλι να προλάβουμε την εμφάνιση των Erase (α ρε Power Crue με τα “Ελβετικά” προγράμματά σας μας βγάλατε τη γλώσσα…)

Erase

Erase

Αυτή τη φορά ευτυχώς δεν υπήρχαν συλλαλητήρια και άλλα απρόοπτα και έφτασα στο Κύτταρο εγκαίρως. Ακριβώς στις 18:30 οι Erase έλαβαν θέση στη σκηνή και άρχισαν την επίθεσή τους με τη μίξη κλασσικού heavy metal των 80s με N.W.O.B.H.M.  στοιχεία  που διακρίνει τον ήχο της με την παρουσία του κόσμου να κρίνεται ικανοποιητική για την ώρα. Μπάντα με έντονη συναυλιακή δραστηριότητα που της έχει προσδώσει έναν αέρα πάνω στο σανίδι και ένα απίστευτο δέσιμο μεταφέρουν την θετική αύρα και την ενέργεια που τους διακρίνει με τη μια στο κοινό. Από τις πρώτες νότες του Metal Force (από το demo τους Heavy Metal Μaniacs) πήραν το κοινό με το μέρος τους και μας έκαναν να κοπανιόμαστε. Ακολούθησαν δυο τραγούδια από το ep που φέρει το όνομά τους: το We Are The Winners αφιερωμένο σε όλους τους παρευρισκόμενους, το ήδη αγαπημένο Beautiful Streets που άπαντες τραγούδησαν το refrain του, το δεύτερο τραγούδι του demo τους Every Saturday Night και έκλεισαν καταχειροκροτούμενοι με μια εξαιρετική διασκευή στο Reign Of Fire των Armored Saint! Οι κραυγές μας να παίξουν κάτι ακόμη βρήκαν τοίχο στο αυστηρότατο πρόγραμμα αλλά επιφυλασσόμαστε για το μέλλον. Πολλά μπράβο στους Γιώργο Σταυρόπουλο (φωνητικά), Παναγιώτη Ζούβελο (μπάσο), Νεκτάριο Μαρκαντώνη (κιθάρες),  Λευτέρη Κοντό (κιθάρες) και Κώστα Χριστοδούλου (ντραμς) για την εμφάνισή τους και τις στιγμές που μας χάρισαν. Τελικά η σφαγή συνεχιζόταν…

Masquera Di Ferro

Masquera Di Ferro

Οι Masquera Di Ferro μας ήρθαν από την Πάτρα για να συμμετάσχουν στο Athens Wreck Fest και αυτή ήταν η τρίτη επαφή τους με το Αθηναϊκό κοινό, αν δεν κάνω λάθος. Μπάντα που συνδυάζει τον κλασσικό heavy metal ήχο με prog και rock στοιχεία ενώ η ιδιαίτερη φωνή του τραγουδιστή τους Τάσου Ψιλοβασιλόπουλου αγγίζει σε σημεία το gothic, γούσταρα πάρα πολύ το ντεμπούτο τους Reflection και περίμενα πως και πως να τους δω για πρώτη φορά live. Καλοπροβαρισμένοι, δεμένοι και σε φόρμα μας παρουσίασαν τα πέντε από τα έξι τραγούδια του Reflection (έλειψε μόνο το instrumental La Maschera Di Ferro) με απόδοση σχεδόν καλύτερη του cd. Ο κόσμος, που εν τω μεταξύ είχε αυξηθεί σημαντικά, τους υποδέχθηκε θερμά και υπήρχαν αρκετοί που τραγουδούσαν τα refrain των Final Release και Angel Of Fire. Μόνη μου ένσταση ότι τους ήθελα να έχουν καλύτερη σκηνική παρουσία αφού ήταν κάπως στατικοί στη μεγάλων διαστάσεων σκηνή του Κυττάρου και πιο ομιλητικούς με το κοινό αν και αυτά είναι πραγματάκια που αποκτούνται με την τριβή με το σανίδι. Σας προτείνω να τσεκάρετε τη δουλειά τους και να τους δείτε live αφού αποτελούν μια πολύ ελπιδοφόρα μπάντα.

Setlist: Doberman, Alive, Reflection, Final Release, Angel Of Fire.

Illusory

Illusory

Και ήγγικεν η ώρα για τους αγαπημένους “Ivories” που και εγώ δεν ξέρω από πότε είχα να τους δω live και αντιλαμβάνεστε την αδημονία μου. Λίγες στιγμές πριν ανέβουν οι Illusory στη σκηνή κοιτάζοντας γύρω μου με χαροποίησε το γεγονός ότι το Κύτταρο, όπως και το Σάββατο, είχε γεμίσει. Έχοντας στο οπλοστάσιο τους ένα εξαιρετικό ντεμπούτο concept άλμπουμ, που δεν θα μπορούσε φυσικά να φέρει άλλον τίτλο πλην The Ivory Tower, και την εμπειρία πολλών live εμφανίσεων η εξάδα των Illusory κατέλαβε τη σκηνή του Κυττάρου και από τις πρώτες νότες πήρε με το μέρος της το κοινό (το οποίο συμμετείχε σχεδόν καθολικά σε όλη τη διάρκεια του σετ τους). Τι κι αν οι κιθάρες ακουγόταν λίγο χαμηλά στην αρχή (διορθώθηκε άμεσα) και ο τραγουδιστής τους Δημήτρης Θεοδώρου ταλαιπωρούταν από ίωση; Έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ευχαριστήθηκαν οι ίδιοι κάθε δευτερόλεπτο στη σκηνή και ευχαρίστησαν στο έπακρο και μας.  Έπαιξαν 6 τραγούδια από το The Ivory Tower και αφιέρωσαν το set τους σε δυο οπαδούς τους από τη Γερμανία που ταξίδεψαν για να τους δουν!!! Αναμένω εναγωνίως το επόμενο άλμπουμ και για να δω αν και πως θα συνεχιστούν οι περιπέτειες του Steven…  Shine Οn Τhe Ivories!!!

Setlist: A Few Days Make Eternity, Beyond Eternal, Pale Moonlight, Fake Reality, Shades Of Grey, Ivory Tower.

Null O’ Zero

Null O' Zero

Έχοντας μιλήσει με τον drummer της μπάντας Λευτέρη Μώρο πριν το φεστιβάλ και έχοντας ακούσει ολόκληρο τον καινούργιο δίσκο τους σε rough μορφή, ήμουν πάνω κάτω υποψιασμένος για την εμφάνιση των Null O’ Zero στο Wreck. Υποψιασμένος; Μάντολες υποψιασμένος ήμουν, πλάκωσε Αρμαγεδδών!!! Με μια μίξη κλασσικού heavy metal, thrash ξεσπασμάτων και new metal στοιχείων έβγαλαν έναν απίστευτα βαρβάτο “Αμερικάνικο” ήχο που από τη μια ακουγόταν κλασσικός αλλά από την άλλη τόσο μοντέρνος και ως αποτέλεσμα ισοπέδωσαν το Kύτταρο! Riffs ξυράφια, σολίδια απίστευτα, rythym section που σακάτευε και ένας frontman o Γιώργος “Geo Sinner” που όργωσε τη σκηνή και μας καθήλωσε με τις ερμηνείες του. Παικταράδες όλοι τους με φοβερή τεχνική, δύναμη και τσαμπουκά, παρουσίασαν τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ που είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ έπαιξαν και μια πολύ καλή διασκευή στο “Holy Wars” των Megadeth. Δικαίως προκάλεσαν τον θαυμασμό του κοινού και καταχειροκροτήθηκαν. Το μόνο που έχω να συμπληρώσω είναι πολλά μπράβο για την εμφάνισή τους και όταν με το καλό κυκλοφορήσει η καινούργια τους δουλειά να την σπρώξουν όσο περισσότερο μπορούν στο εξωτερικό.

Setlist: War Frame, The Enemy Within, Embrace Your Fear, Inshame, Unleashed By Fire, Holy Wars (Megadeth cover), No More Wait.

New World Disorder

New World Disorder

Και έφτασε η ώρα για την τελευταία μπάντα της βραδιάς και του festival τους New World Disorder. Κινούνται στο χώρο του metalcore, έχοντας όμως στις συνθέσεις τους και πολύ τεχνικά αλλά και μελωδικά σημεία, και απέχουν πολύ μα πάρα πολύ από τα μουσικά μου γούστα! Αυτό όμως δεν έχει καμία απολύτως σημασία, τα παιδιά έχουν κυκλοφορήσει δύο ep’s, το ντεμπούτο τους “Wreckquiem” το 2011 και το φετινό “Prometheus” που έχουν τύχει θετικής υποδοχής από τους fans του είδους, ενώ έχουν δημιουργήσει τον δικό τους πυρήνα οπαδών που τους ακολούθησε και στο Κύτταρο. Εμφανίστηκαν στη σκηνή του Κυττάρου με αέρα και τσαμπουκά, τα έδωσαν όλα, δημιούργησαν ανελέητο headbanging και moshpits και έδωσαν στον όρο wreck του festival πραγματική υπόσταση και μια διαφορετική νότα.Έπαιξαν τραγούδια και από τις δυο δουλειές τους αλλά και το demo τους , ενώ διασκεύασαν και τα “Boneyards” των Parkway Drive και “Cowboys From Hell” των Pantera. Μπράβο τους!

Setlist: A Message Written In Blood, Growing Storm, Engaged Relief, Insight, Boneyards, Beauty Sunk In Skin, One Shot, The Nothing That Kills Me, Vice And Virtue, Confined, Monologue, Wreckquiem, Cowboys From Hell.

Τα θετικά και αρνητικά, κατά την γνώμη μου πάντα, τα έγραψα στο πρώτο μέρος αυτής της ανταπόκρισης. Να ευχαριστήσω από την πλευρά μου όλους όσους έτρεξαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το festival, τις μπάντες που συμμετείχαν για τις στιγμές που μας χάρισαν και φυσικά όλους όσους παρευρέθηκαν. Να ευχηθώ το Wreck να επιστρέψει του χρόνου ακόμη δυνατότερο και μεγαλύτερο και να κλείσω με την ατάκα που εκφράζει πλήρως το πνεύμα του τριημέρου, την υιοθετώ και η πατρότητά της ανήκει στο Γιώργο “The Omen” Θεοδωρέλο: ΜΗΝ υποστηρίζετε την Ελληνική σκηνή, ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ!

Ανταπόκριση: Πάνος Πρέντζας
Φωτογραφίες: Θέμης Γιαννόπουλος

Οι φωτογραφίες μας παραχωρήθηκαν ευγενικά από τον φίλο και αδερφό Θέμη Γιαννόπουλο από τους αφανείς ήρωες της Ελληνικής σκηνής που αφιλοκερδώς τρέχουν και καλύπτουν τα πάντα. Την εκπληκτική δουλειά του Θέμη μπορείτε να δείτε εδώ: Of Steel And Light και εδώ: Of Steel And Light . Thanks bro!!!

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X