Ανταποκρίσεις

7ο Castle Rock Festival

7ο Castle Rock Festival

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής», Ιωάννινα

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023: Into the Arena, Heallusion, Bloodvault, Fuzzy Nerds, Elephant, Cherry Ties, Felony Case, Delusion, Stuart Craig band ft. George Stergiou, Skyrail

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023: JPG Edouarth, One step from the edge, Emerald Hard Rock Band, Neperia, George Gakis & The Troublemakers, Jelusick

Στα Γιάννενα μέσα στον χρόνο πραγματοποιούνται αρκετές εκδηλώσεις, μία από αυτές είναι το Castle Rock Festival. Είναι ένας θεσμός ο οποίος κρατάει από το 2004 και στο τριήμερο αυτό ο κόσμος έχει την τύχη να δει πληθώρα καλλιτεχνών και συγκροτημάτων σε πολλές σκηνές, κινητές και μη!

Φέτος διοργανώθηκε το 7ο Castle Rock Festival το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ευτυχώς δεν αναβλήθηκε, αλλά διαμορφώθηκαν οι εκδηλώσεις του έτσι ώστε να μην κινδυνέψει κανείς. Οι τρεις μέρες συγχωνεύτηκαν σε δύο και οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στους εσωτερικούς χώρους.

Σε αυτά που ακολουθούν, επειδή τα περισσότερα συγκροτήματα είναι τοπικά και φυσικά όχι ιδιαίτερα γνωστά, προσπαθώ μέσα από ένα σύντομο κείμενο να τους κάνω μία μίνι παρουσίαση, ώστε ο κόσμος να τα γνωρίσει και φυσικά να τα στηρίξει σε αυτό το μουσικό ταξίδι που έχουν ξεκινήσει.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου η ώρα είναι 9:00 το βράδυ, έχω ήδη χάσει τα πρώτα πέντε συγκροτήματα λόγω δουλειάς. Τρέχω λοιπόν μπας και προλάβω να δω τα υπόλοιπα. Καθώς έχω φτάσει στον συναυλιακό χώρο καταγράφω τα θετικά με μια πρώτη ματιά. Βλέπω τίγκα κόσμο, ο ήχος άψογος και ο κλειστός χώρος του Πολιτιστικού Πολυχώρου ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό που πρόκειται να δω.

Στη σκηνή βρίσκονται οι Cherry Ties μια πενταμελής μπάντα από τα Ιωάννινα, που κυμαίνεται σε alternative ηχητικά μονοπάτια σε συνδυασμό με heavy rock στοιχεία. Σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2022 και ήδη μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετρούν πολλές ζωντανές εμφανίσεις. Ιδιαίτερη μνεία η διοργάνωση του πρώτου Rockapalooza festival στα Ιωάννινα από αυτά τα παιδιά, το οποίο εύχομαι να γίνει θεσμός.

Μπορεί το set list να ήταν σύντομο αλλά ξέρουν πως να ξεσηκώνουν το κόσμο, με ενέργεια, ρυθμό και πάθος δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στα lives τους! Μέχρι στιγμής δεν έχουν επίσημα δικό τους υλικό και παίζουν μόνο διασκευές.

Η συναυλία τους ξεκίνησε με τα “Ready for Something” και “Dark Visions” δυο κομμάτια των The Amazons. Ο κόσμος που έχει μαζευτεί για να τους δει κινείται στους ρυθμούς των Cherry Ties. Αυτό που ξεχωρίζεις με την πρώτη ματιά είναι ο frontman Θοδωρής Παπαγρηγορίου. Τρέχει πέρα δώθε, πέφτει κάτω, κοπανιέται και δείχνει τόση αγάπη για αυτό που κάνει, πραγματικά ζει με κάθε τρόπο κάθε στίχο και νότα των τραγουδιών. Η αλληλεπίδραση δε που έχει με το κοινό είναι πραγματικά φανταστική, η αμεσότητα και η επικοινωνία είναι πρωτόγνωρη για ένα τόσο νέο συγκρότημα γιατί ως γνωστόν δεν κερδίζεις εύκολα το κοινό.

Ακολουθούν τα “Pacifier” (Catfish And The Bottlemen) και “Be my Fire” (The Blue Stones) με όλους να δίνουν των καλύτερο τους εαυτό. Ενώ για φινάλε κράτησαν τα “Out of the Black” (Royal Blood) και “Song 2” (Blur) όπου γίνεται ο κακός χαμός.

Οι Cherry Ties φτάνουν στο τέλος και με αφήνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, τα παιδιά είναι γεννημένα να παίζουν σε συναυλίες. Στα ευχάριστα, σε μια συζήτηση που είχα μαζί τους έμαθα πως δουλεύουν και ετοιμάζουν κάτι δικό τους. Τους εύχομαι τα καλύτερα και σύντομα να βγάλουν τον πρώτο τους δίσκο. Στηρίξτε τις προσπάθειες αυτών των νέων, στηρίξτε την τοπική σκηνή!

Οι Cherry Ties είναι οι:
Θοδωρής Παπαγρηγορίου – Φωνητικά
Φαίδωνας Μαρκούλας – Κιθάρα
Στυλιανός Τσουμάνης – Κιθάρα
Βασίλης Σγούρος – Μπάσο
Ευάγγελος Τσουμάνης – Drums

Links:
Facebook
Instagram

Setlist: Ready for Something (The Amazons) / Dark Visions (The Amazons) / Pacifier (Catfish And The Bottlemen) / Be my Fire (The Blue Stones) / Out of the Black (Royal Blood) / Song 2 (Blur)

Η ώρα έχει πάει 10:05 και όλα είναι έτοιμα για τους Felony Case. Ένα hard rock συγκρότημα από τα Ιωάννινα. Δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015, συγκεντρώνοντας μουσικούς διαφορετικών ηλικιών και ποικίλου μουσικού υπόβαθρου. Ως εκ τούτου, οι μουσικές τους συνθέσεις αψηφούν τις τυπικές διαχωριστικές γραμμές των μουσικών ειδών. Μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο EPs, το “Strangers Give More” στα τέλη του 2019 και το πιο πρόσφατο “Midnight Runner”, μια συνεργασία με τον Γιώργο Τζαχρήστα (Neperia) τον Ιούλιο του 2022.

Μέσα σε αυτή την μισή ώρα που έπαιξαν μας πρόσφεραν τραγούδια που αντικατοπτρίζουν τον σκληρό ήχο της rock της δεκαετίας του 1980, εμπλουτισμένα με ενέργεια, έναν βαρύ synth ήχο από τον Γιώργο Μανικά, με πρόσθετη παραμόρφωση ροκ κιθάρας και δυναμικά riff όπως τα δημιούργησε ο Γιώργος Γούσιας και έξτρα funky grooves που μας μεταφέρουν οι Βαγγέλης και Αντώνης. Ξεχωρίζει η φωνή της Ασημίνας Τσαμπαλά όπου πολλές φορές μας οδηγεί σε ένα μελωδικό ταξίδι.

Μου άρεσαν πολύ τα δικά τους “Strangers Give More” και “Whiskey Night”, ενώ με εντυπωσίασε η διασκευή σε ένα κομμάτι του 1937 “Η Καλόγρια”!

Αναζητήστε τους πατώντας εδώ και ανακαλύψτε τον μουσικό κόσμο των Felony Case! Στηρίξτε την τοπική σκηνή το αξίζουν!

Οι Felony Case είναι οι:
Ασημίνα Τσαμπαλά – Φωνητικά
Γιώργος Γούσιας – Ηλεκτρική κιθάρα
Γιώργος Μανικάς – Πλήκτρα
Αντώνης “Dr. Feelgroove” Αδάμ – Μπάσο
Βαγγέλης Γούλας – Drums

Links:
Website
Facebook
Instagram

Setlist: Loud n Hot (Rock n Roll) / Strangers Give More / Sympathy (Uriah Heep) / Blind Lady / Back to the 80s / Δε Νun (cover) / Whiskey Night

Επόμενο συγκρότημα που παίρνει σειρά στη σκηνή οι Delusion. Ακόμη μια γιαννιώτικη cover μπάντα η οποία αρέσκεται να παίρνει μεγάλες pop/ rock επιτυχίες των δεκαετιών ’70, ’80, ’90, καθώς και του σήμερα και να τους δίνει metal μορφή. Δημιουργήθηκαν το Σεπτέμβριο του 2010, έπειτα από μια ιδέα που έφερε στο προσκήνιο ο Σωτήρης Γάκης σε συνεννόηση με τους Πάνο Βούλγαρη και Άκη Κασκάνη και με τη θετική ανταπόκριση της Ζωής Ευαγγέλου και του Αλέξη Μπότη.

Τα χρόνια πέρασαν και έγιναν αρκετές αλλαγές στην σύνθεση αλλά η ουσία και η ποιότητα του συγκροτήματος έμεινε ίδια μετρώντας πάρα πολλές εμφανίσεις και δείχνοντας τη δυνατότητα να ψυχαγωγήσει με τον καλύτερο τρόπο ένα ακροατήριο όλων των ηλικιών.

Η φωνή της Φαίδρας Ποτσίκα υποστηρίζει άψογα τα κομμάτια που έπαιξαν και αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια από αυτά θα ήταν τα “Somebody to Love” και “Hush”. Στα συν και ο κιθαρίστας Φαίδωνας Μαρκούλας, ο οποίος μετά από τους Cherry Ties συνεχίζει να με εντυπωσιάζει τόσο με τις κιθαριστικές του ικανότητες όσο και με την σκηνική του παρουσία. Το κοινό απόλαυσε όλο το set list που έπαιξαν κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα στο τέλος.

Οι Delusion είναι οι:
Φαίδρα Ποτσίκα – Φωνητικά
Αλέξης Μπότης – Κιθάρα
Φαίδωνας Μαρκούλας – Κιθάρα
Ηλίας Σωτηριάδης – Μπάσο
Πάνος Φλεντζούρης – Πλήκτρα
Σωτήρης Γάκης – Drums

Setlist: Hush / Dirty Diana / Gimme Gimme / Somebody to Love / So Excited / SOS / Call Me / Enjoy the Silence

Stuart Craig

Και έφτασε η ώρα για τους Stuart Craig band ft. George Stergiou, ο πρώτος καλεσμένος εκτός Ελλάδας ο οποίος μας έρχεται από το Σέφιλντ της Αγγλίας.

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι αρχικά έγινε γνωστός γράφοντας τραγούδια στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για συγκροτήματα. Αυτό στη συνέχεια τον βοήθησε να αποκτήσει χρήματα και να λανσάρει τη δική του, πλέον παγκοσμίου φήμης rock band, Coyote. Ένα συγκρότημα που εξακολουθεί να απολαμβάνει παγκόσμια επιτυχία με μια μεγάλη βάση θαυμαστών, από Αμερική, Ιαπωνία και Βραζιλία.

Έχει κάνει αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις για κοινό άνω των 50.000 ατόμων με τον ίδιο να συμμετέχει και να συνεργάζεται με συγκροτήματα όπως οι Saxon, Ron Bumbefoot Thal (Guns n Roses), Mark Abrahams (Wishbone Ash) κτλ.. Επίσης τα τελευταία χρόνια είναι επικεφαλής του συγκροτήματος Wolf Within.

Δεν τον γνώριζα ούτε είχα ακούσει κάποια από τις δουλειές του, οπότε για εμένα ήταν κάτι το καινούριο. Όταν ξεκίνησε το live τους με άφησε κάγκελο. Ο κύριος Stuart Craig είναι ένας χαρισματικός τραγουδιστής, μια ακατέργαστη φωνάρα που σε καθηλώνει. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές μας δείχνει τα σημεία γραφής του, εμβληματική σκηνική παρουσία και τρομερός frontman που ξέρει πως να στηθεί και τι να κάνει. Ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας. Δίπλα του στάθηκαν επάξια οι George “GT” Stergiou και Φαίδωνας Μαρκούλας στις κιθάρες. Έπαιξαν για λίγο παραπάνω από 30 λεπτά, στα οποία δεν ακούσαμε κάτι δικό του παρά μόνο διασκευές από Guns and Roses και AC/DC, αλλά ήταν αρκετά για να τον λατρέψουμε.

Οι Stuart Craig band ft. George Stergiou είναι οι:
Staurt Craig – Φωνητικά
Φαίδωνας Μαρκούλας – Κιθάρα
George “GT” Stergiou – Κιθάρα
Ηλίας Σωτηριάδης – Μπάσο
Simon Wyett – Drums
Αχιλλέας Παπαγρηγορίου – Drums

Link:
Facebook

Setlist: Welcome to the Jungle / Back in Black / Whole Lotta Rosie / Sweet Child of Mine / Highway to Hell / If you Want Blood

Skyrail

Η πρώτη μέρα του festival κλείνει με τους Skyrail. Μια μπάντα βγαλμένη από την παλιά metal σκηνή των Ιωαννίνων γνωστοί τότε ως Anaconda. Παλιοί φίλοι που βρέθηκαν ξανά μετά από πολλά χρόνια και έχοντας την ανάγκη να εκφραστούν μέσα από την μουσική δημιούργησαν αυτό το συγκρότημα. Τα τελευταία χρόνια έχει ανανεωθεί με τις προσθήκες νέων παιδιών κρατώντας πάντα το metal παλμό μέσα από τις συναυλίες.

Έπαιξαν περισσότερο από όλους και μας πρόσφεραν με τον καλύτερο τρόπο κλασσικές metal επιτυχίες. Ακούσαμε τραγούδια των Metallica, Iron Maiden, Megadeth, Judas Priest κτλ.. με τον Σταύρο Σακελαρίου να με εντυπωσιάζει τόσο στα φωνητικά όπου απέδωσε άψογα τα κομμάτια αλλά μου άρεσε και σαν σκηνική παρουσία, πολύ ευχάριστος και επικοινωνιακός. Δε μπορώ να μην αναφέρω και τον Θοδωρή Τσουμάνη ο οποίος ήταν ο ενορχηστρωτής όλου αυτού που ακούγαμε!

Βλέποντας τις αντιδράσεις του κοινού το οποίο συμμετείχε τραγουδώντας είμαι βέβαιος ότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι ακούγοντας αγαπημένα συγκροτήματα με τα οποία μεγαλώσαμε.

Οι Skyrail είναι οι:
Σταύρος Σακελαρίου – Φωνητικά
Θοδωρής Τσουμάνης – Κιθάρα
Βασίλης Παππάς – Μπάσο
Φώτης Ντάγκας – Κιθάρα
Βαγγέλης Σιώρης – Drums

Links:
Facebook
Instagram

Setlist: 2 Minutes to Midnight / Sad But True / Electric Crown / Electric Eye / Remember Tomorrow / Wrathchild / Seek and Destroy / Night Crowler / Symphony of Destruction / Power of the Night / Heaven and Hell

JPG Edouarth

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ είναι ήδη παρελθόν. Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ίδιο μέρος, έσπευσα να είμαι από νωρίς στον μουσικό χώρο ώστε να κάτσω με την ησυχία μου και να ευχαριστηθώ βλέποντας και ακούγοντας όλα τα συγκροτήματα.

Μετά από ένα πολύωρο soundcheck επιτέλους είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν. Η ώρα έχει πάει 8 παρά και επί σκηνής εμφανίζονται οι surprise guest, οι JPG Edouarth κοινός η οικογένεια Edouarth. Θα ήθελα να σας παρουσιάσω αυτό το τόσο ιδιαίτερο συγκρότημα. Οι J.P.G Edouarth είναι μια οικογενειακή μπάντα που δημιουργήθηκε τα χρόνια του covid. Αποτελείται από τους James Edouarth (μπάσο/ φωνητικά) γνωστός από το γιαννιώτικο cult συγκρότημα Spider Kickers, και τους δυο γιους του, τον εννιάχρονο Peter Edouarth (κιθάρα/ backing vocals) και τον εντεκάχρονο George Edouarth (drums/ backing vocals). Το συγκρότημα μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα μετρά πολλές live εμφανίσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που τους βλέπω και εξακολουθώ να ενθουσιάζομαι με το ότι αυτοί οι δυο μπόμπιρες παίζουν τόσο καλά την μουσική που λατρεύω, metal. Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν αποκτήσει ήδη και το δικό τους κοινό, ο χώρος είναι γεμάτος και όλοι τους επευφημούν. Έτσι λοιπόν μέσα από τον πανικό που δημιούργησαν ακούσαμε κάποιες διασκευές σε κομματάρες όπως “Never Say Die”, “Thor” καθώς και δυο δικά τους κομμάτια “Drinks Conquer All” και “Born in UFO” τα οποία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο James Edouarth πρέπει να είναι ο ποιο περήφανος μπαμπάς στο κόσμο, ίσως κάνει ένα όνειρο πολλών μεταλλάδων αληθινό, να τζαμάρει επί σκηνής με τα παιδιά του, αξία ανεκτίμητη.

Σε συζήτηση που είχα μαζί του μου ανέφερε ότι μόλις τελειώσουν οι υποχρεώσεις του με το καινούργιο album των Spider Kickers που κυκλοφορεί τον Μάρτιο θα μπει στο στούντιο με τα μικρά για την πρώτη τους δουλειά. Το μέλλον είναι μπροστά τους, στηρίξτε τους!

Οι J.P.G Edouarth είναι οι:
James Edouarth – Mπάσο/ φωνητικά
Peter Edouarth – Kιθάρα/ backing vocals
George Edouarth – Drums/ backing vocals

Setlist: Dying Inside (Saint vitus cover) / Drinks Conquer All / Born in UFO / Mistery Secret War (Spider Kickers cover) / Never Say Die (Black Sabbath cover) / Thor (Manowar cover)

One Step From The Edge

Συνεχίζουμε με τους One Step from the Edge! Δημιουργήθηκαν στα Ιωάννινα στα τέλη του 2016. Η μουσική τους βασίζεται στον μοντέρνο metal ήχο, στις ογκώδεις, groovy και μελωδικές κιθάρες, το δυνατό rhythm section και την εναλλαγή καθαρών, μελωδικών αλλά και brutal φωνητικών. Στα τέλη του 2017 κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο “Beneath the Surface” και το 2020 ακολούθησε η δεύτερη ολοκληρωμένη δουλειά τους με τον τίτλο “The Deafening Silence”. Παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει δυο video clips από την επερχόμενη τρίτη δουλειά τους.

Επί σκηνής με έναν πολύ καλό ήχο και με αρκετό κόσμο από κάτω στα περίπου τριάντα λεπτά που έπαιξαν μας παρουσίασαν δυο ολοκαίνουργια τραγούδια, τα “dArc” και “A New Era” και τρία από τον δεύτερο δίσκο τους “The Deafening Silence”. Με περίσσια ενέργεια ο Άλεξ ξεσηκώνει το κοινό και παράλληλα ξεδιπλώνει τις φωνητικές του ικανότητες. Ο Μιχάλης Μαμακής μαζί με τον Βασίλη Παππά μας πολιορκούν με δυναμικά riff, o Κώστας Πουργιαζής έχει βάλει φωτιά στο μπάσο του, στα drums ο Νίκος Στάκας βαράει ακατάπαυστα και η Μαρία Μοσχέτα εντυπωσιάζει στα πλήκτρα γεμίζοντας τις συνθέσεις με μελωδία. Στα highlight τους στο τελευταίο κομμάτι “A New Era” ο Άλεξ τραγουδάει μαζί με τον Μιχάλη, από τις πιο ωραίες και μελωδικές στιγμές τους. Λίγος χρόνος για ένα πολύ καλό συγκρότημα.

Σε συζήτηση που είχα με τον Άλεξ η νέα τους δουλειά αναμένετε μέσα στο 2024, ενώ ήδη έχουν ηχογράφηση και ένα τρίτο κομμάτι. Επίσης μου ανέφερε ότι έχουν συνθέσει το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου αλλά πρέπει να δουλευτεί από όλους και να ηχογραφηθεί. Συνεχίζοντας την συζήτηση μας υπόσχεται να είναι πιο μοντέρνο και πιο τεχνικό από τον δεύτερο.

Εμείς αναμένουμε την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου. Στηρίξτε τα παιδιά που κάνουν μια φιλότιμη προσπάθεια σε μια δύσκολη σκηνή.

Oι One Step from the Edge είναι οι:
Άλεξ Σερέτης – Φωνητικά
Μιχάλης Μαμακής – Κιθάρα
Βασίλης Παππάς – Κιθάρα
Κώστας Πουργιαζης – Μπάσο
Νίκος Στάκας – Drums
Μαρία Μοσχέτα – Πλήκτρα

Links:
Facebook
Instagram
YouTube
Bandcamp
Reverbnation

Setlist: dArc / Ashes / Everywhere / Monster / A New Era

Emerald

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στην σκηνή καταφτάνουν οι Emerald Hard Rock Band. Η διαφορά τους σε αυτό το φεστιβάλ από τις υπόλοιπες ελληνικές μπάντες είναι ότι δεν προέρχονται από τα Γιάννενα.
Οι Emerald δημιουργήθηκαν από τον Γιώργο Ευφραιμίδη το 2012 στην Κομοτηνή.

Το είδος μουσικής που παίζουν είναι μελωδικό hard rock με αγγλικό στίχο. Το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει συνθέσεις του Γιώργου Ευφραιμίδη όπως και διασκευές κομματιών που έγραψαν ιστορία στον χώρο της hard rock μουσικής. Στις αρχές του 2016, το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα demo με τιτλο “Stay On The Track” αποτελούμενο από έξι ατμοσφαιρικά κομμάτια hard rock μουσικής, με ψήγματα metal. Σε όσους αρέσουν τα ατμοσφαιρικά στοιχεία και μουσικές επιρροές οι οποίες περιλαμβάνουν τους Pink Floyd, Uriah Heep, Jethro Tull και κυρίως τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος των Deep Purple και των Rainbow, Richie Blackmore. Θα σας πρότεινα να μπείτε στο κανάλι τους στο youtube και να το ακούσετε, αξίζει!

Στα της συναυλίας τώρα, με έναν πολύ καλό ήχο οι Emerald Hard Rock Band έπαιξαν δυο κομμάτια από το demo τους “Stay On The Track”, τρεις διασκευές και τρία κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο ο οποίος είναι σε προχωρημένο στάδιο, όπως μου εκμυστηρεύτηκε ο Γιώργος σε μια συζήτηση που είχαμε, και αν κρίνω από το “Dancing with the Wolves”, “Traveller In Time” και “The Gambler”, θα τα σπάει.

Ξεχώρισα τις κομματάρες “Open your Eyes” και “Dancing with the Wolves” οι οποίες με εντυπωσίασαν. Στα συν της συναυλίας η πολύ καλή η εμφάνιση της τραγουδίστριας Εύας Ευθυμίου με μια “αλήτικη” φωνή που ταιριάζει άψογα στο στυλ μουσικής που παίζουν. Ο κιθαρίστας & ιδρυτικό μέλος της μπάντας Γιώργος Ευφραιμίδης επικοινωνιακός με το κοινό, με άψογο παίξιμο στην κιθάρα και ο Χαράλαμπος Συκάκης στο μπάσο υπερκινητικός ξεσήκωνε τον κόσμο.

Σε έναν τόπο σχετικά “φτωχό” στην παραγωγή πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων και παραγωγών ειδικά στο κομμάτι της hard rock μουσικής σκηνής οι Emerald αξίζουν της προσοχής και της στήριξης σας!

Η σύνθεση του συγκροτήματος από το 2020 είναι:
Μιχάλης Παταπης – Drums
Χαράλαμπος Συκάκης – Μπάσο
Γιάννης Κερζεβάνης – Πλήκτρα
Γιώργος Ευφραιμίδης – Κιθάρα
Εύα Ευθυμίου – Φωνητικά

Links:
Facebook
YouTube
Bandcamp

Setlist: Stay on the Track / The Gambler / Hammer to Fall (Queen) / Open your Eyes / Traveller In Time / Tie Your Mother Down (Queen) / Dancing with the Wolves / Jump (Van Halen)

Neperia

Το απαιτούμενο ολιγόλεπτο διάλλειμα μέχρι να γίνουν οι αλλαγές επί σκηνής, banner ανοίγουν δεξιά και αριστερά και το όνομα αυτού Neperia. Μια συμφωνική μπάντα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας female fronted με την προσθήκη όμως και στοιχείων death metal. Σχηματίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων το Δεκέμβριο του 2009 από μια παρέα φοιτητών.

Μετά από ένα μεγάλο χρόνο μουσικής ωρίμανσης μέσα από τη σύνθεση μουσικής καθώς και κάποιες σημαντικές αλλαγές στο line up το συγκρότημα έχει αποκτήσει επαγγελματισμό τόσο στις μουσικές του κυκλοφορίες βλέπε και άκου “Ptesmata” όσο και επί σκηνής.

Στα φωνητικά πρωταγωνιστεί η soprano Μαρία Τσιρώνη, οι φωνητικές της δυνατότητες σε καθηλώνουν, σκέτη μαγεία, η οποία μοιράζεται το ρόλο με τον κιθαρίστα Γιώργο Τζαχρήστα στα growling που δημιουργούν μια επική αντίθεση. Στις κιθάρες χωρίς περιττές φλυαρίες οι Τζαχρήστας και Σαγανάς μας προσφέρουν ένα κιθαριστικό όργιο τεχνικής και σόλο. Ο Κώστας Πουργιαζής στο μπάσο όσο και ο Αχιλλέας Παπαγρηγορίου στα drums είναι άριστα δεμένοι και αξιοθαύμαστος ο χρονισμός τους.

Δεν τους είχα ξαναδεί ζωντανά και πραγματικά με κέρδισαν με την σκηνική τους παρουσία, τα στοιχεία μελωδικού death που έχουν μου άρεσαν πολύ γιατί είναι ένα είδος που γουστάρω ιδιαίτερα και προσθέτουν μεγαλύτερη ποικιλία στις συνθέσεις. Έπαιξαν τραγούδια από τα δυο albums τους καθώς είχαμε την τύχη να μας παρουσιάσουν και δυο ολοκαίνουργια κομμάτια. Οι Neperia ήρθαν για να μείνουν, ένα συγκρότημα που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Αξίζουν με το παραπάνω τη στήριξη σας!

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:
Μαρία Τσιρώνη – Φωνητικά
Γιώργος Τζαχρήστας – Κιθαρα και brutal φωνητικά
Μπάμπης Σαγανάς – Κιθάρα
Κωστας Πουργιαζης – Μπάσο
Αχιλλέας Παπαγρηγορίου – Drums

Links:
Facebook
Bandcamp

Setlist: ΙΔΕΑ / Like A Broken Toy / Breath, Drawing New Worlds / Minokawa / Vritra’s Garden / Ptesmata

George Gakis

Οδεύουμε προς το τέλος μια υπέροχης rock/ metal βραδιάς και πλέον έχουν απομείνει δυο συγκροτήματα να δούμε επί σκηνής. Ο Γιώργος Γάκης και οι Troublemakers είναι έτοιμοι για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου τους δίσκου με τίτλο “Parallel Dimensions”. Τι μπορώ να πω για αυτόν τον άνθρωπο, έχοντας 30 χρόνια στη μουσική σκηνή, έχει αποδείξει με την σημαντική πορεία του πόσο άξιος και πόσο ταλαντούχος μουσικός και δημιουργός είναι, με αμέτρητες εμφανίσεις και πάρα πολλές αξιόλογες κυκλοφορίες. Ο Γάκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπάει τον τόπο του όσο κανένας άλλος και προσπαθεί παρά τις δυσκολίες που συναντά να διοργανώνει μεγάλα event φέρνοντας κραυγαλέα ονόματα παγκοσμίου φήμης. Έτσι και σήμερα όλο αυτό που βλέπουμε το οφείλουμε σε αυτόν.

Ας μην μακρηγορήσω άλλο. Καθώς ακούω τα τραγούδια που παίζουν στο live βλέπω ότι εκτός από μελωδία και εννοείται μπαλαντοειδείς ήχους στο άλμπουμ κυριαρχούν και δυναμικές συνθέσεις που αγγίζουν metal μονοπάτια με μεγάλη επιτυχία. Ο Γάκης δίνει τον καλύτερο του εαυτό επί σκηνής κατορθώνοντας να ξεσηκώσει τον κόσμο που έχει γεμίσει τον χώρο. Τον παρακολουθώ να κινείται και να επικοινωνεί με τόση άνεση που σου προκαλεί θαυμασμό.

Με τα χρονικά όρια να έχουν λιγοστέψει άλλαξαν το set list και δεν έγινε ολοκληρωμένη παρουσίαση του δίσκου η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ξεχωριστή εκδήλωση στους επόμενους μήνες. Αν θέλετε εδώ στην επαρχία να συνεχίσουν να διοργανώνονται τόσο ωραία festival στηρίξτε αυτόν τον άνθρωπο.

Οι Troublemakers είναι:
Γιώργος Γάκης – Φωνητικά
Σωτήρης Γάκης – Drums
Κώστας Πουργιαζης – Μπάσο
Μπάμπης Σαγανάς – Κιθάρα
Κώστας Κωσταδήμας – Κιθάρα
Παναγιώτης Βούλγαρης – Πλήκτρα

Links:
Website
Facebook

Setlist: Insane / Parallel Dimensions / Some Other Man Will / Torn / Nightmare Dreamer / Who Made you a Woman

Jelusick

Έφτασε η ώρα για τους special guests της βραδιάς, τους Κροάτες Jelusick, με ένα υπερβολικά πλούσιο βιογραφικό και γεμάτο ταλέντο μέλη, θα αναφέρω επιγραμματικά λίγα πράγματα. Ο Dino Jelusick (Dino Jelusić), γεννημένος στις 4 Ιουνίου 1992, είναι rock τραγουδιστής, μουσικός και τραγουδοποιός. Έγινε μόνιμο μέλος του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Trans-Siberian Orchestra από το 2016 ενώ μετρά πάρα πολλές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου. Το 2021, ο David Coverdale και οι Whitesnake ανακοίνωσαν ότι ο Dino έγινε το νέο μέλος των Whitesnake!

Ο Ivan Keller είναι ένας νεαρός κιθαρίστας όπου άρχισε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 12 ετών και είναι αυτοδίδακτος μουσικός. Το 2015 μετακόμισε στο Ζάγκρεμπ και έγινε μέλος του συγκροτήματος του Dino Jelusick (TSO, Whitesnake, Dead Daisies), Animal Drive. Το 2019, ο Ivan ηχογράφησε ένα στούντιο άλμπουμ με τους Mike Mangini (Dream Theater), Gus G (Ozzy Osbourne) και Tony Dickinson (TSO). Ενώ τον Απρίλιο του 2022 έγινε μέλος του συγκροτήματος του Marco Mendoza.

Ο Luka Brodaric παίζει μπάσο από τα 15 του. Στα πρώτα του χρόνια ήταν μέλος πολλών συγκροτημάτων. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, η μουσική του έκφραση ποικίλλει σε πολύ διαφορετικά στυλ και είδη μουσικής από heavy metal μέχρι pop μουσική και κλασική. Ωστόσο, αυτό που απολαμβάνει περισσότερο και νιώθει καλύτερα είναι το metal και το rock.

Ο Mario Lepoglavec είναι ένας νέος και ταλαντούχος drummer. Ξεκίνησε να παίζει από 8 χρονών ενώ άρχισε να παίζει σε συναυλίες σε ηλικία 15 ετών με διαφορετικά συγκροτήματα. Τον Σεπτέμβριο του 2021 έπαιξε στο διάσημο φεστιβάλ Guitare en Scene μαζί με τον John Norum (Europe) και τον Gus G (Ozzy Osbourne, Firewind). Τον Ιούνιο του 2022 εντάχθηκε στο power trio του Marco Mendoza (Whitesnake, Journey, Thin Lizzy, The Dead Daisies…) παίζοντας drums και τραγουδώντας δεύτερα φωνητικά.

Επίσης το 2022 ήταν μέλος μιας μπάντας ALL STAR που εμφανίστηκε στη Γαλλία και περιλάμβανε τους Joel O’Keeffe (Airbourne) στα φωνητικά, Dino Jelusick (Whitesnake) στα φωνητικά και πλήκτρα, Gus G (Ozzy Osbourne) στην κιθάρα, Marco Mendoza (Journey, Thin Lizzy, Whitesnake…) στο μπάσο και Ivan Keller (Marco Mendoza, Jelusick) στην κιθάρα. Ο Mario είναι επίσης δάσκαλος drums και κάνει μίξη και master σε μουσικά βίντεο.

Τα φώτα χαμηλώνουν και όλα είναι έτοιμα, ο Mario Lepoglavec αρχίζει να παίζει drums ενώ πρώτος κάνει την εμφάνιση του ο Luka Brodaric στο μπάσο ξεσηκώνοντας τον κόσμο και ξεκινώντας ένα ανελέητο κοπάνημα επί σκηνής. Στα αριστερά εμφανίζεται ο Ivan Keller όπου χωρίς να χάνει χρόνο επιτίθεται με riff , τα δευτερόλεπτα περνούν και ήρθε η ώρα να ανέβει στη σκηνή ο Dino.

Είχα ακούσει και είχα διαβάσει ότι είναι φαινόμενο, αλλά ήθελα να το διαπιστώσω και ο ίδιος, ο τύπος έχει φωνάρα. Το όλο στήσιμο και ιδιαίτερα ο ήχος ήταν βαρβάτος. Οι Jelusick για σχεδόν δύο ώρες μαγεύουν με την μουσική τους. Το σχήμα παρουσιάστηκε πολύ δεμένο επί σκηνής και δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίο ενώ δίκαια θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ονόματα του χώρου. Ο Dino εκτός από τα φωνητικά έδειξε τις ικανότητες του και στα πλήκτρα με απίστευτα σόλο. Η σκηνική τους παρουσία ήταν φαντασμαγορική. Γεμάτοι ενέργεια, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, σε μία ξεχωριστή μέρα. Όσοι ήμασταν εκεί είχαμε την τύχη να δούμε ένα υψηλού επιπέδου live.

Οι Jelusick είναι οι:
Dino Jelusick – Φωνητικά
Ivan Keller – Κιθάρα
Luka Brodaric – Μπάσο
Mario Lepoglavec – Drums

Links:
Website
Website
YouTube

Setlist: Reign of Vulturesm / Fade Away / The look / Acid Rain / Chaos Master / Bitter End / Great Divide / Just Before the Dawn / Divide and Conquer / Paradigm Shift / Healer / Died / Burn / Tower of Lies / Fly High / Devil

Ανταπόκριση/ Φωτογραφίες: Νίκος Λίλλης

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X