Συνεντεύξεις

Secret Illusion

Ένα από τα ανερχόμενα power metal σχήματα της εγχώριας σκηνής είναι οι Secret Illusion. Έχοντας στο ενεργητικό τους ένα πολύ καλό ντεμπούτο το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές από την πλειοψηφία του Ελληνικού και ξένου μεταλλικού τύπου,η μπάντα βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την κυκλοφορία του νέου της album, ενώ πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε η support εμφάνιση της μπάντας στο επερχόμενο live των Stratovarius στην χώρα μας. Για όλα τα παραπάνω εξηγεί ο κιθαρίστας των Secret Illusion, Φίλιππος Παπακυριάκου. 

Καλησπέρα Φίλιππε, είμαι πολύ χαρούμενος που τα λέμε από κοντά….

Kι εγώ Πάνο!

Είστε ένα από τα ανερχόμενα εγχώρια power metal σχήματα. Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για τη μπάντα για όσους δεν σας γνωρίζουν…

Η μπάντα σχηματίστηκε στα μέσα του 2007 στην Αθήνα από εμένα και τον Χρήστο (σ.σ.: Στρατηγός, τύμπανα). Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ένα νέο project, βασισμένο στις κοινές επιρροές μας, το power metal και την μελωδική metal/rock σκηνή γενικότερα. Αρκετά live, ένα promo, δύο EP, ένα album, δύο video clips και συνεχίζουμε!

Το 2011 κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας “Illusion”. Τι απήχηση είχε έως τώρα;

Πήγε καλά, ιδιαίτερα στην Ευρώπη αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπου σίγουρα ακούστηκε και έλαβε πολλά καλά reviews αλλά και θετικά σχόλια. Πιστεύω ότι οι Secret Illusion είναι πλέον γνωστοί στον underground χώρο του power metal και σε όσους είναι ενημερωμένοι γύρω από αυτόν.

Όσον αφορά το νέο album,τι νέα υπάρχουν;

Ο καινούριος δίσκος είναι σχεδόν έτοιμος! Έχει γίνει πολλή δουλειά τους τελευταίους 4 μήνες, σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην ενορχήστρωση, όπου έχουν προστεθεί κάποια prog στοιχεία και πολλά ορχηστρικά μέρη! Κάτι που επίσης έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με το παρελθόν, είναι ο ήχος της μπάντας, μιας και πλέον δουλεύουμε με τον Nigel Foxxe (σ.σ.: κιθαρισταράς και παλιά καραβάνα σε μπάντες όπως οι Flames, Thanatos Inc., Nigel Foxxe’s Inc. μεταξύ άλλων) πίσω απ’ την κονσόλα! Μπορώ να πω από τώρα με σιγουριά πως θα είναι η πιο ποιοτική κυκλοφορία της μπάντας μέχρι σήμερα!

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφορήσατε 2 νέα τραγούδια υπό μορφή EP: Τα “Turn Back Time” και “Point Of No Return”. Πως και δεν επιλέξατε να τα κυκλοφορήσετε μαζί σε ένα EP;

Τελικά αυτό είναι απορία πολλών! Όταν κυκλοφορήσαμε το πρώτο EP, δεν είχαμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε στον καινούριο δίσκο και απλά θέλαμε να έχουμε υλικό με τον νέο μας τραγουδιστή. Στην συνέχεια όμως και αφού το υλικό υπήρχε, αρχίσαμε να χτίζουμε τον νέο δίσκο και το δεύτερο EP κυκλοφόρησε σαν προπομπός του album, κάτι σαν single με bonus το προηγούμενο EP, το οποίο είχε δοθεί δωρεάν μέσω του website της μπάντας.

Θεωρώ το “Silent Voices” το πιο πετυχημένο τραγούδι σας έως τώρα. Πως προέκυψε η piano version; Πρέπει να είμαι από τους λίγους που τη προτιμούν από την original ή σας το έχουν πει κι άλλοι;

Eδώ αρέσει σε εμένα περισσότερο πλέον (σ.σ.: γέλια)! Μου το έχουν πει και άλλοι παρ’ όλα αυτά, δεν είσαι ο μόνος! Νομίζω ότι το “Silent Voices” είναι πράγματι το πιο πετυχημένο κομμάτι των Secret Illusion, αλλά για εμάς είναι και το κομμάτι που έχουμε παίξει τις περισσότερες φορές, είτε live είτε σε πρόβες, και αυτό κάπου μας κούρασε! Μετά από μια ιδέα του Κώστα (σ.σ.: Ντιμπέλα, πλήκτρα), άρχισε να χτίζεται απ’ την αρχή μέχρι που δημιουργήθηκε η νέα version, η οποία είναι εξαιρετική από κάθε άποψη και κατά την γνώμη μου και ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις μελωδίες του αρχικού κομματιού! Μεγάλη συμμετοχή σε αυτό είχε σαφώς και η Ηλιάνα (σ.σ: Τσακιράκη, ex-Meden Agan), η οποία ερμήνευσε τα μέρη της υπέροχα και την ευχαριστούμε! Το κομμάτι στα live μας θα συνεχίσει να παίζεται στην αρχική του μορφή βέβαια, αλλά στο player μου έχει χάσει την θέση του εδώ και καιρό! (σ.σ.: γέλια)

Τι γνώμη έχεις για την εγχώρια power metal και την Ελληνική metal γενικότερα σκηνή; Έχεις ακούσει κάποια νέα μπάντα τελευταία που πιστεύεις ότι θα ξεχωρίσει;

Στην Ελληνική σκηνή πλέον υπάρχει αρκετή ποιότητα αλλά και διάθεση για σοβαρή δουλειά! Χαίρομαι να βλέπω όλο και περισσότερα νέα παιδιά να μπαίνουν στον χώρο, είναι σημαντικό και τους χρειάζεται το metal. Σε αυτό σίγουρα έχουν παίξει μεγάλο ρόλο μπάντες όπως οι Firewind, Suicidal Angels και πιστεύω ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν τα μονοπάτια τους σύντομα! Όσο για την Ελληνική power metal σκηνή, αν εξαιρέσω τις παλιές καλές μπάντες, Innerwish, Emerald Sun κτλ. δυστυχώς δύσκολα βλέπεις κάτι καινούριο και αξιόλογο σε αυτό τον χώρο, οι περιπτώσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού… Μια μπάντα που τελευταία μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση παρ’ όλα αυτά είναι οι Arryan Path από την Κύπρο (σ.σ.: μπαντάρα)!

Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε η συμμετοχή σας σαν support act στο πολυαναμενόμενο live των Stratovarius. Έχεις ακούσει το τελευταίο τους album “Nemesis”; Τι να περιμένουν οι Έλληνες οπαδοί από τους Secret Illusion εκείνο το βράδυ;

Για όσους με ξέρουν προσωπικά, η άποψη μου για τους Stratovarius είναι γνωστή… Οι δίσκοι που κυκλοφορούν πλέον είναι καλοί για όποιον θέλει να ακούσει κάτι μελωδικό, αλλά η απόσταση της μπάντας απ’ το παρελθόν είναι τεράστια! Το αν αυτό είναι καλό η κακό, περνάει στην κρίση του καθενός! Το “Polaris” πάντως ήταν αυτό μου άρεσε περισσότερο από τα τρία τελευταία και ακούω κομμάτια του αρκετά συχνά, ίσως γιατί είχε ακόμα λίγο αέρα απ’ το παρελθόν! Παρ’ όλα αυτά, το να παίζεις στην ίδια σκηνή με αυτό το όνομα και με μουσικούς όπως οι Jens Johansson & Timo Kotipelto, είναι εξαιρετική τιμή για εμάς και κάθε μπάντα παγκοσμίως! Εκείνο το βράδυ είμαστε υποχρεωμένοι, στους εαυτούς μας πάνω απ’ όλα, να κάνουμε την καλύτερη εμφάνιση μας μέχρι σήμερα και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε!

Υπάρχουν σχέδια για συναυλίες μέσα στο καλοκαίρι ή κάποια φθινοπωρινή περιοδεία;

Εκτός του live με τους Stratovarius, δεν νομίζω! Μετά την κυκλοφορία του καινούριου δίσκου όμως σίγουρα θέλουμε να κάνουμε κάποιο tour σε Ελληνικές πόλεις αλλά να κυνηγήσουμε και κάποιο live στο εξωτερικό!

Ευχαριστώ πολύ, τα τελευταία λόγια είναι δικά σου…

Καλό καλοκαίρι σε όλους, υπομονή και επιμονή! Εύχομαι τα καλύτερα στο Greekrebels.gr! Επίσης εύχομαι τα καλύτερα και στους The Silent Rage που θα τους συναντήσουμε πάνω στη σκηνή! Ευχαριστώ πολύ Πάνο!

Παναγιώτης Παπαλεξόπουλος

http://www.secret-illusion.com/home.htm

http://www.facebook.com/secretillusionofficial?fref=ts  

Band Members

Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Φωνητικά

Φίλιππος Παπακυριάκου – Κιθάρες, φωνητικά

Χρήστος Στρατηγός – Τύμπανα

Κώστας Ντιμπέλας – Πλήκτρα

Μάκης Πετρίτσης – μπάσο

Discography

2011 – Illusion

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X