Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Obsecration

Ήρθε η ώρα για την τριπλή κυκλοφορία (θα είναι στη διάθεση του κοινού, από τρεις διαφορετικές εταιρείες) του νέου δίσκου των Obsecration, “Into The Bloodemonium”! Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας, κι επιδιώκω σχετική κουβεντούλα και μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον μπροστάρη της μπάντας και παλιά καραβάνα στο χώρο, Κώστα…

Καλησπέρα Κώστα, τι κάνεις;

Καλά Άγγελε, εσύ;

Τον Φεβρουάριο κυκλοφόρησε το νέο σας άλμπουμ “Into The Bloodemonium”. Πως νιώθεις;

Ναι, 20 Φλεβάρη επιτέλους! Υπέροχα τώρα που βγήκε!

Πες μας λίγα πράγματα γι’ αυτό… Που έγινε η ηχογράφηση και πόσο κράτησε;

Η ηχογράφηση κράτησε κάμποσο γιατί δεν έγινε συνεχόμενα, αλλά διακεκομμένα σε 5 – 6 μέρη κι έγινε σε τρία στούντιο. Ξεκίνησε το 2009 και τελείωσε το 2012. Τύμπανα, φωνητικά μίξη και mastering, στο Studio 5. Ρυθμικές κιθάρες και μπάσο, στο Abyssal Productions και lead κιθάρες, στο 9800 Studios.

Τι πραγματεύεται ο νέος σας δίσκος; Έχει κάποια μορφή concept, ή εξακολουθεί την έως τώρα στιχουργική σας γραμμή (θεματολογία τρόμου, σκηνικά που έχουν σχέση με το θάνατο, αλλά και από έργα του συγγραφέα H.P. Lovecraft);

Κάποιο συγκεκριμένο concept, όχι. Το κάθε κομμάτι έχει διαφορετικό θέμα στίχων όπως πάντα, όπως αναφέρεις κι εσύ παραπάνω.

Γιατί υπάρχει intro πριν από κάθε κομμάτι, στο “Into The Bloodemonium” και τι θέλετε να πετύχετε μ’ αυτό;

Intros είχαμε πάντα από τότε που ξεκινήσαμε από το πρώτο demo μας. Σχεδόν σε όλες τις κυκλοφορίες μας έχουμε εκτός από τα CD’s “Sins Of The Flesh” και “Seeds Of A Pervert God” και το Split 7” EP με Nethescerial. Και στο “The Art Of Butchery” έχει, απλά δεν το γράφει γιατί κάναμε ένα ανώμαλο intro εκεί… Χαχαχα! Επειδή είχαν όλα τα κομμάτια πλήκτρα και το μόνο που δεν είχε (γιατί ήταν το πιο διαφορετικό από όλα και το πιο μικρό σε διάρκεια), ήταν το “Lamb To The Blasphemy” και το βάλαμε πρώτο σαν intro.

Ποια η σχέση σας με τον Drama Kaiser και πως συνέβαλε στα παραπάνω, αλλά και στην ενορχήστρωση;

Είμαστε φίλοι κάμποσο καιρό και όταν του είπα ότι θέλω κάτι intros για το νέο cd μας, με πολύ χαρά δέχτηκε να τα κάνει. Συνέβαλε πάρα πολύ εύκολα θα έλεγα κι από απόσταση. Με το msn, χαχαχα, άντε να του πήρε δυο μέρες να τα κάνει όλα. Μετά πρόσθεσε σε κάποια από αυτά ο Alex Κ., κάποια samplers κι έτοιμα όλα.

Έχεις εσύ προσωπικά κάποιο αγαπημένο κομμάτι από τον δίσκο αυτό; Αν ναι, ποιο και γιατί;

Χαχαχα!!! Να σου πω… Πολλά προσωπικά! Έχω πολλά μέσα αγαπημένα, οπότε δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο καθένα ξεχωριστά. Πάντως αν σκεφτείς ότι υπάρχουν δυο παλιά κομμάτια στο CD από το “Petrified Remains” [demo ‘91] και από το “Oblivious…”, 7” – [ep ‘93], δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.

Μίλησε μας λίγο για την συνεργασία σας με τους “Sorg” (Necrohell) και “Ungod” (SAD, Slaughtered Priest) και το πώς έγινε η όλη φάση…

Να τα μας πάλι… Χαχαχα. Το κομμάτι το συγκεκριμένο εκτός ότι το έχω γράψει και μόνος μου για την συλλογή “Greek Death / Grind Scene Vol. II”, στο νέο cd ήθελα να έχει τρεις φωνές διαφορετικές μιας κι έχει την δομή γι’ αυτό. Οπότε πολύ απλά τους το είπα κι έγινε.

Στο άλμπουμ συμμετέχει και ο Σπύρος Τ. (βασικό μέλος της μπάντας από τη δεύτερη περίοδο της σταδιοδρομίας της), ο οποίος γράφει πολύ από την μουσική των κομματιών… Μιλάμε για κάποιο come back, ή τα είχατε από τότε έτοιμα τα κομμάτια κι απλά θέλατε να τα κυκλοφορήσετε έτσι, στο “Into The Bloodemonium”;

Βασικά δεν συμμετέχει ο Σπύρος, αλλά κάποια κομμάτια του, όπως και στο “The Art Of Butchery’’. Όταν έφυγε είχε κάποια κομμάτια έτοιμα για Obsecration και μας τ’ άφησε. Στα δέκα χρόνια που ήταν στο γκρουπ, ήταν ο βασικός συνθέτης – μην το ξεχνάμε αυτό, οπότε λογικό.

Ποιος ήταν ο ρόλος των Orkestral Promenade Productions και Secret Port Records, για την κυκλοφορία του “Into The Bloodemonium” και πως είναι η συνεργασία σας έως τώρα;

Με τις δυο αυτές εταιρείες συνεργαστήκαμε και στο “Observer Of The Nethergates” split 7” [ep 2011] και μιας και πήγε πολύ καλά, οπότε είπαμε να βγάλουμε μαζί το νέο cd, απλά εδώ είναι τρεις εταιρείες μαζί και με την O.B.S.E. Prods.

Το εξώφυλλο, ποιος το έκανε; Του είχατε δώσει μια γραμμή, ή απλά άκουσε το cd κι άφησε την φαντασία του ελεύθερη;

Το εξώφυλλο το έκανε η Snikiti Black που έκανε και το εξώφυλλο του “Zambahz Ram” promo CD 2011. ‘Όπως κι εκεί, της είπα τι ήθελα και το πέτυχε πάρα πολύ καλά.

Η προηγούμενη σας κυκλοφορία ήταν το “Zambahz Ram” demo, που κυκλοφόρησε πρόπερσι… Πως πήγε αυτό;

Το promo βγήκε πιο πολύ για να το δίνουμε έτσι στα live, επειδή από το “The Art Of Butchery” CD και το τελευταίο τότε live του 2009 με Hail Of Bullets, έπρεπε να δείχνουμε νέο υλικό και στο live και στο studio, οπότε κάναμε το promo αυτό με τα τρία κομμάτια. Αυτό το promo βγήκε και φέτος σε limited digi – cd, από την Blackwinds Production, στην Σιγκαπούρη, με bonus το τελευταίο μας live, του 2009.

Τα κομμάτια του “Zambahz Ram” περιέχονται και σε αυτό τον δίσκο… Ποια η σκοπιμότητα κάτι τέτοιου; Ήταν κάτι σαν προπομπός;

Ναι όπως σου είπα και παραπάνω, ήταν απλά ένα promo, όπως κάνουμε σχεδόν πάντα πριν από κάποια επίσημη κυκλοφορία μας.

Ποια είναι τα συναυλιακά σας σχέδια για τους επόμενους μήνες; Έχετε κλείσει κάτι;

Βασικά επειδή κάποτε έκανα σχέδια και πολλές φορές δεν έβγαιναν, το έκοψα αυτό, οπότε πλέον ότι έρθει τον καιρό που θα έρθει από μόνο του, απλά. Ήταν να παίξουμε και τώρα στο Brutality Over Sanity, Part III – Festival, αλλά για διάφορους λόγους το ακύρωσα, οπότε όπως σου είπα δεν κάνω σχέδια πλέον. Ό,τι κάτσει, έκατσε.

Για εξωτερικό και ό,τι αφορά αυτό, σας έχει γίνει κάποια πρόταση για συνεργασία, ή live;

Χαχαχα!!! Ισχύει γενικά η από πάνω απάντηση, κυρίως για το θέμα live. Όσο για στούντιο συνεργασίες, κάτι υπάρχει, αλλά ακόμα είναι νωρίς να πω.

Έχετε πληθώρα κυκλοφοριών, όλα αυτά τα χρόνια… Τι σκέφτεσαι όταν κοιτάς τόσα άλμπουμ, σε συνάρτηση του πως ξεκινήσατε και πως είστε σαν μπάντα, εν έτη 2013;

Ότι θα ‘θελα πιο πολλές κυκλοφορίες κυρίως σε 7” – EP… Χαχαχα!!! Σε κάποια φάση, θέλω να κυκλοφορήσω τα CD μας σε βινύλιο. Δεν κάνω σύγκριση του τώρα με του τότε, γιατί δεν μπορώ. Αν ήμασταν από τότε το ίδιο line up, θα μπορούσα να κάνω, τώρα δεν μπορώ όμως. Άλλες εποχές, άλλα μέλη. Το μόνο κακό είναι ότι όταν ψάχνουμε πια κομμάτια να παίξουμε στα live έχουμε πρόβλημα, γιατί δεν μπορούμε να παίξουμε όλα αυτά που θέλουμε λόγο χρόνου και δεν ξέρουμε πια να βάλουμε και πια να αφαιρέσουμε.

Πως βλέπεις και πως κρίνεις τον Αθηναϊκό Death Metal χώρο, ποια άτομα σέβεσαι από εκεί μέσα και γιατί;

Ο Death Metal χώρος, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά γενικά σε όλη την Ελλάδα αυτή την στιγμή, είναι πολύ δυνατός πιστεύω. Έχει πάρα πολλά νέα γκρουπ που κάνουν πολύ καλή δουλειά και φυσικά λίγα παλιά που ακόμα συνεχίζουν και κρατάνε την σημαία ψηλά. Σεβασμός σε όλους αυτούς παλιούς η νέους, που αυτό που κάνουν το νιώθουν και το πιστεύουν και το αποδεικνύουν με την δουλειά τους.

Κλείσε, λέγοντας μου που αφιερώνεις τον δίσκο και στέλνοντας ένα μήνυμα στους οπαδούς σας… Τι να περιμένουν από τους Obsecration στο άμεσο μέλλον;

Πιστεύω στους οπαδούς μας θα τους αρέσει το νέο μας άλμπουμ και αν υπάρχει άμεσο μέλλον για όλους μας, τότε η νεκροψία θα δείξει. Το αφιερώνω σε όσους δεν μας γουστάρουν, γιατί έτσι μας κάνουν πιο δυνατούς !!!

Ευχαριστώ πολύ για όλα, Κώστα. Να’ σαι καλά!

Εγώ σ’ ευχαριστώ, Άγγελε! Εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και το Greekrebels.gr!!!

Άγγελος “Kilmistered”

http://www.obsecration.com

http://www.myspace.com/obsecration

http://www.reverbnation.com/obsecration

Μέλη Μπάντας:

Costas “Dead” V. – Φωνητικά

Alex K. – Τύμπανα

Chris Asiminas – Κιθάρες

Jim Ch. – Μπάσο

Alex Z. – Κιθάρες

Δισκογραφία:

1993 – Oblivious… [EP]

1996 – The Inheritors of Pain

2000 – Oceanum Oblivione

2001 – The Offsprings’ Rebirth [Live]

2002 – The Last Vision Before the Obliteration / Acts Beyond the Pale [Split]

2002 – Sins of the Flesh

2004 – Vault of the Obscure Vortex [EP]

2006 – Seeds of a Pervert God

2009 – The Art of Butchery

2011 – OBSErver of the NETHErgates [Split]

2013 – Into the Bloodemonium

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X