Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Battle Beast

Μια μπάντα η οποία από το πουθενά μέσα από πολύ σκληρή δουλεία και εκμεταλλευόμενης κάθε πιθανή ευκαιρία, είναι πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι για τη δόξα του Heavy Metal. Πρόκειται για τους Battle Beast οι οποίοι με ένα δίσκο δυναμίτη έχουν πάρει μπρος και δεν σταματάνε με τίποτα. Λίγα λογία θα ακούσουμε από τον μπασίστα της μπάντας σχετικά με το δίσκο και τα σχέδια της.

Γεια σου Eero, πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για το ντεμπούτο σας το ‘Steel’. Πως νοιώθετε για αυτό;

 

Ευχαριστώ πολύ! Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα. Είναι ωραίο να ακούς όλα αυτά τα κομμάτια.

Είστε OK με το τελικό αποτέλεσμα; Όλα έγιναν όπως θέλατε ή πιστεύεις ότι υπήρχε χώρος για αλλαγές τελικά;

Αφού αυτό ήταν το πρώτο άλμπουμ για όλους μας, ήταν φυσικό να υπάρχουν πολλά προβλήματα κατά τη διαδικασία. Εντούτοις μάθαμε πολλά.. Το επόμενο άλμπουμ θα γίνει με διαφορετικό τρόπο και πιθανό να ακούγεται τελείως διαφορετικό από το ‘Steel’.

Τι ανατροφοδότηση έχετε δεχτεί ως τώρα; Τόσο με κυκλοφορία από Nuclear Blast όσο και από Hype.

Γενικά τα σχόλια ήταν πολύ θετικά. Τα περισσότερα περιοδικά τόσο στη Φινλανδία όσο και στο εξωτερικό έχουν δώσει πολύ καλές κριτικές και το πιο σημαντικό οι metalheads φαίνεται να το απολαμβάνουν.

Τώρα που αναφέρθηκε η Nuclear Blast, τι πιστεύετε για το περιπετειώδες και κεραυνοβόλο ταξίδι σας στον κόσμο του metal? 5 χρόνια πριν δεν υπήρχατε καν, το 2010 κερδίζετε ΤΗΝ μάχη των μπαντών και τώρα είστε γραμμένοι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της ακραίας μουσικής.

Σίγουρα όλα έγιναν γρήγορα! Πραγματικά δεν ξέρω τι να νοιώσω αν και θέλω να πιστεύω ότι όλα ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλείας. Ας δούμε που θα είμαστε σε τρία χρόνια από τώρα και τότε θα μπορώ να σου απαντήσω πιο σωστά.

Πως είναι η συνεργασία σας με την τωρινή σας δισκογραφική και τι σας έκανε να μεταπηδήσετε στην Nuclear Blast από την Hype Records;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε κάποια μεταπήδηση. Η Hype Records παραμένει η εταιρία μας στην Finland και η Nuclear Blast, με την οποία έχουμε συμφωνία αδείας, είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του άλμπουμ μας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μέχρι τώρα η συνεργασία είναι πολύ ικανοποιητική.

Τι αλλαγές έκανε η Nuclear Blast στο άλμπουμ περά της πρόσθεσης του επιπλέον κομματιού;

Απ’ όσο άκουσα δεν πρέπει να έγινε κάποιο re-master ή κάτι αντίστοιχο, αλλά εσύ θα ξέρεις σίγουρα. Δεν έγιναν αλλαγές ηχητικά. Η μονή διαφορά είναι το επιπλέον κομμάτι και το λίγο καλύτερο εξώφυλλο όπως και booklet.

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στιχουργικό θέμα; Παρατήρησα ότι υπάρχουν 2 τραγούδια τα οποία σχετίζονται με τον θρυλικό Guts και την Band of the Hawk. Ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτή την λυρική προσέγγιση της μπάντας και για τι άλλα θέματα περιμένουμε να ακούσουμε από εσάς στο μέλλον;

Πολλά από τα κομμάτια σχετίζονται με μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας που γράφει ο Anton. Προσπαθούμε να κρατάμε το μυαλό μας ανοιχτό σε νέες επιρροές γι’ αυτό ας είστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε!

Πες μας λίγα λόγια για τα μέλη της μπάντας και για την ίδια την μπάντα! Για το πως όλοι ήρθαν κοντά και ίσως κάποιες παλιότερες μπάντες κάποιων από εσάς.

Οι Anton, Pyry and Juuso είναι παλιοί φίλοι από το γυμνάσιο και έπαιζαν μαζί για αρκετά χρόνια πριν από τη δημιουργία της μπάντας. Αργότερα, το 2008, όταν η μπάντα πραγματικά άρχισε να παίρνει μπρος, οι Nitte, Janne και εγώ μπήκαμε στο ψητό μετά από οντισιόν. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα που έπαιζαν οι άλλοι πριν από τους Battle Beast!

Πως συνεισφέρει ο καθένας στο γράψιμο των κομματιών τόσο μουσικά όσο και λυρικά;

Το γράψιμο γίνεται κυρίως από τον Anton, αλλά και οι υπόλοιποι είναι ελεύθεροι να παρουσιάσουν τις ιδέες τους αν έχουν κάποιες.

Που ηχογραφήσατε και πως ήταν το περιβάλλον; Ποιος ήταν υπεύθυνος για τη παραγωγή, τη μίξη και το mastering; Έχετε συνεργαστεί μαζί το στο παρελθόν;

Η παραγωγή και η βασική μίξη έγινε από τον Nino Laurenne στα Sonic Pump Studios. Μέχρι τώρα αυτή είναι η μόνη μας συνεργασία.

Κάτι σχετικό με το εξώφυλλο του άλμπουμ; Ποιος ήταν υπεύθυνος για αυτό και σχετίζεται με το θέμα κάποιου εκ των τραγουδιών;

Το εξώφυλλο έγινε από τον Roman Ismailov, έναν φίλο της μπάντας ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για το σχεδιασμό των t-shirt μας. Το εξώφυλλο σχετίζεται με την ιστορία επιστημονικής φαντασίας που ανέφερα πριν.

Κάτι σχετικό με τους Battle Beast ξανά, από όσο μπόρεσα να ακούσω έχετε στη μουσική σας όλα τα αληθινά μεταλλικά στοιχειά υπερδυνάμεων όπως Accept, Judas Priest κλπ, αλλά ποιες θεωρείται ΕΣΕΙΣ τις μεγαλύτερες σας επιρροές σαν μπάντα και σαν μουσικοί ξεχωριστά;

Οι μπάντες που ανέφερες αποτελούν σίγουρα κάποιες από τις μεγαλύτερες μας επιρροές. Συνολικά οι μπάντες που κατά κύριο λόγο αποτελούν επιρροές μας είναι αυτές που παίζουν heavy metal παλιάς κοπής. Φυσικά και ο καθένας μας έχει τις δικές του προτιμήσεις που είναι πολύ διαφορετικές από τον ένα στον άλλο.

Πως νοιώθετε που είστε από το Helsinki, μια από τις πιο πολυπολιτισμικές σκηνές του metal που έδωσε ζωή σε μπαντάρες όπως Amorphis, Stratovarius, Beherit στα τέλη 80s / αρχές 90s και από τότε είναι η πόλη πολλών πολύ καλών σχημάτων; Τι ιστορίες λέγονται για το μεταλλικό Helsinki τις παλιάς εποχής; Κάποια παλιά μπάντα από την περιοχή που αποτελούσε είδωλο των Battle Beast όταν ακόμα φτιαχνόσασταν;

Λοιπόν, όσο βαρετό και αν ακουστεί δεν θα έλεγα ότι νοιώθω κάτι ιδιαίτερο. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πολύς κόσμος θεωρεί αυτές τις μπάντες από το Helsinki αλλά πιο γενικά από την Φινλανδία, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Φυσικά το να είσαι από μια χώρα με μια τόσο καλή σκηνή είναι θετικό καθώς υπάρχει μπόλικο κοινό για αυτήν τη μουσική και πολλές ευκαιρίες για να παίξεις ζωντανά. Από την άλλη, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις μπάντες είναι μεγάλος.

Πως είναι η σκηνή αυτές τις μέρες και ποιες είναι οι σχέση σας με τις άλλες μπάντες; Όπως με τους Shear για παράδειγμα, που έχουν επίσης γυναικεία φωνητικά και είναι από τη γειτονιά σας;

Είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλεία μας και δεν είμαστε ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με τις άλλες μπάντες τις περιοχής. Φυσικό να έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με πολλές από αυτές τις μπάντες αλλά έκτος από αυτό δεν υπήρξε περαιτέρω συνεργασία. Η μόνη μπάντα με την οποία έχουμε δουλέψει μαζί αρκετά είναι οι Brymir, με τους οποίους έχουμε κοινό προβάδικο και ο Janne παίζει επίσης πλήκτρα σε αυτούς.

Πως σκέπτεστε να προωθήσετε το Steel κατά το 2012; Κάποια πιθανότητα για ζωντανή εμφάνιση στην Ελλάδα;

Πρόσφατα κάναμε tour στην Ευρώπη με τους Nightwish, και ετοιμαζόμαστε για να παίξουμε support και σε αλλά tours. Θα θέλαμε να κάνουμε όσο τον δυνατόν περισσότερο αλλά αυτό ακόμα εξαρτάται από τα οικονομικά μας. Θα θέλαμε πάρα πολύ να έρθουμε Ελλάδα άμα ήταν δυνατό. Έχουμε ακούσει ότι οι metalheads είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και τι να περιμένει από εσάς το metal κοινό από τους Battle Beast;

Για να το θέσω απλά: το να φτιάχνουμε τρομερά άλμπουμ και lives.

Και μια τελευταία ερώτηση; Τι είναι το Metal και οι Battle Beast για εσάς και πόσο μακριά θα φτάνατε για αυτά;

Για εμάς το metal είναι το να κάνεις οτιδήποτε θες. Ήδη έχουμε θυσιάσει πολλά, χρήμα, χρόνο και αρκετές δουλείες και σχέσεις στο παρελθόν αλλά έχουμε φτάσει μακριά. Και θα φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε χωράς τίποτα να μας κρατήσει πίσω. Είναι όλα ή τίποτα.

Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, ήταν πραγματική ευχαρίστηση και ανυπομονώ να τα ξαναπούμε στο μέλλον. Τις καλύτερες ευχές μου!

Σε ευχαριστώ! Εύχομαι να σε δω σε κάποιο live στο μέλλον σύντομα.

Γιώργος ‘Kelenmar’ Βασιλειάδης

www.battlebeast.fi

Band Members

Eero Sipilä – Μπάσο, Φωνή

Pyry Vikki – Τύμπανα

Juuso Soinio – Κιθάρες

Anton Kabanen – Κιθάρες, Φωνή

Janne Björkroth – Πλήκτρα

Nitte Valo – Φωνή

Discography

Steel – 2011

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X