Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Jurojin

Οι Jurojin είναι ένα συγκρότημα από την Μεγάλη Βρετανία που πραγματικά ξεχώρισα λόγω της κυκλοφορίας του δίσκου τους “The Living Measure of Time”. Και έχω να πω ότι και με όσα μου απάντησε ο κθαρίστας της μπάντας, Nicholas Rizzi, κατάφεραν να δείξουν αρκετά για την μπάντα τους και να μου λύσουν πολλές απορίες!

Καλησπέρα. Αρχικά, θέλω να πω ότι ενθουσιάστηκα με τη μοναδικότητα της μουσικής σας. Πες μου, από ποια είδη μουσικής έχετε επιρροές; Είναι κάτι που έχει να κάνει με το μουσικό παρελθόν των μελών της μπάντας;

 

Συνολικά, είμαστε επηρεασμένοι από πολλούς καλλιτέχνες, μπάντες, μουσικούς κτλ. Οτιδήποτε από Marcus Miller και Fear Factory, Dave Matthews Band μέχρι Morbid Angel και ονόματα όπως Ustad Tari Khan και Arishai Cohen. Πήρες οπότε μια εικόνα. Ωστόσο, όλοι έχουμε διαφορετικά μουσικά backgrounds, αλλά ως σύνολο, φαίνεται πως μοιραζόμαστε το ίδιο έδαφος τουλάχιστον όταν προβάρουμε.

Ήταν δύσκολο να συνδυάσετε όλα αυτά τα μουσικά στυλ;

Νομίζω πως αντί να πούμε πως συνδυάζουμε διαφορετικά είδη μουσικής, αυτό που κάνουμε είναι να συνδυάζουμε τα στοιχεία του ενός στον άλλον. Κάποιες φορές αυτό σημαίνει ότι ένα τραγούδι έχει heavy rock ρίζες και κάποιες άλλες ότι ένα κομμάτι προήλθε από το τάμπλα συνδυασμένο με πολλά άλλα είδη μέσα. Οτιδήποτε ακούγεται σε εμάς σωστό μουσικά και οτιδήποτε φτάνει στα κύματα των Jurojin καταλήγει να μπαίνει στο υλικό μας. Δεν προσπαθούμε συνειδητά να είμαστε διαφορετικοί ή εκτός, αλλά το εγχείρημα μας είναι να γκρουβάρουμε και να δημιουργούμε δονήσεις με τις οποίες πραγματικά διασκεδάζουμε.

Νομίζω ότι το «Proem» είναι το αγαπημένο μου τραγούδι από τα δικά σας. Πες μας, ποιο τραγούδι σας πιστεύεις ότι τραβάει περισσότερο την προσοχή;

Το Proem είναι το πιο τελευταίο κομμάτι που γράψαμε για το album, και είναι ένα σημάδι για το τι ετοιμάζει από εκεί και πέρα η μπάντα. Φυσικά δεν εννοώ ότι θα μετατραπούμε σε folk group αλλά η συνολική αίσθηση αυτού του κομματιού θα φανεί σε επόμενό μας υλικό. Πιστεύω ότι το Living Measure of Time έχει καλή ποικιλία από κομμάτια και έχει σχέση με το προσωπικό γούστο του καθενός, ελπίζοντας να υπάρχει ένα κομμάτι στο δίσκο για τον καθένα. Το αγαπημένο μου προσωπικά είναι το The Winter γιατί αισθάνομαι ότι το ψυχρό συναίσθημα σε αυτό είναι το δυνατότερο στο δίσκο. Αλλά αυτή είναι μόνο η άποψή μου.

Ένα χαρακτηριστικό του ήχου σας είναι το τάμπλα. Πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι. Γιατί διαλέξατε αυτό το μουσικό όργανο;

H Τάμπλα είναι ένα ινδικό κρουστό, όλοι όσοι δεν ξέρετε πώς ακούγεται αξίζει να το ψάξετε! Η πρώτη ιδέα που πήρα για το τάμπλα και την ινδική μουσική ήταν στο πανεπιστήμιο και αυτό μου άλλαξε την οπτική για τη μουσική και την κουλτούρα σε μεγάλο βαθμό. Πάντα ήθελα να κάνω ένα project που θα έχει εν μέρει επιρροές από Ινδία, αλλά δεν είχα φανταστεί ότι θα οδηγηθώ σε μια heavy metal μπάντα με έναν κρουστό με τάμπλα, αφήνοντας στην άκρη το πόσο ταλαντούχος είναι- είναι ονειρικό σενάριο στα αλήθεια! Δεν επιλέξαμε όμως να συμπεριλάβουμε το τάμπλα, αυτό ήρθε από μόνο του.

Και το όνομά σας, πώς προέκυψε;

Ο James ήρθε με αυτό το όνομα από την αρχή. Ψάχναμε κάτι μοναδικό, κάτι λίγο ενδιαφέρον και με νόημα. Η λέξη Jurojin έρχεται από την ιαπωνική μυθολογία, είναι ένας από τους 7 θεούς της τύχης. Συγκεκριμένα, συμβολίζει τη σοφία και τη μακροζωία. Ταιριάζει με εμάς γιατί είναι κάποια από τα ιδανικά που εμπνεόμαστε. Δεν είναι και κακό να πάρεις το όνομα ενός θεού της τύχης, σωστά; Υπήρξε κάτι που μας άρπαξε και μας ένωσε με αυτό το όνομα από την αρχή, για αυτό και κολλήσαμε σε αυτό.

Ο δίσκος σας ονομάζεται The Living measure of Time. Γιατί διαλέξατε αυτόν τον τίτλο;

Ήρθε από την πρώτη φουρνιά των στίχων που προορίζονταν για το τραγούδι «The Scars» που δε βάλαμε στην τελική ηχογράφηση. Θεματικά, έμοιαζε να ταιριάζει με ό, τι έγραφα από στίχους ακόμα και από αυτούς που είχαμε αφήσει. Έτσι αποφασίσαμε να τους κρατήσουμε.

Γενικά, τι περιγράφουν οι στίχοι σας;

Ένα μείγμα από πράγματα, υποθέτω. Προσωπικές εμπειρίες, πράγματα που έχουμε δει ή ακούσει και θέματα που μου έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον. Δεν πλησιάζω τραγούδια με στίχους που έχουν γραφτεί από πριν. Είναι περισσότερο για το πώς ακούω τη συγκεκριμένη μουσική και τι εικόνες μου φέρνει στο νου. Είναι μια πολύ φυσική διαδικασία.

Νομίζω ότι κάνετε τη διαφορά χρησιμοποιώντας αρκετά progressive στοιχεία χωρίς όμως να γίνεται κουραστικό. Πόσο εύκολο είναι να είστε αρκετά progressive και καινοτόμοι χωρίς να είναι κουραστικό και υπερβολικό αυτό;

Νομίζω ότι σε αυτό υπάρχει μια λεπτή γραμμή. Έχω να πω ότι το 75% του χρόνου μας καταλήγαμε να βγάζουμε πολλές υπερβολές από τα κομμάτια μας, πριν μπούμε στο στούντιο. Περνάμε πολύ καλά κατά τη διαδικασία της σύνθεσης και κάποιες φορές γινόμαστε λίγο τρελοί με τους ρυθμούς και με την απαιτούμενη διάρκεια των κομματιών, αλλά στο τέλος της ημέρας πάντα πάμε πίσω και κρατάμε ό, τι είναι καλύτερο για το κάθε τραγούδι. Νομίζω ότι αυτό είναι αλήθεια κυρίως για το υλικό που επεξεργαζόμαστε τώρα. Επίσης προσπαθούμε να κάνουμε προσιτά τα τραγούδια με κύριο άξονα τους Jurojin.

Πώς βρίσκεις τη μουσική σκηνή σήμερα; Είναι εύκολο να προωθήσει κανείς τη δουλειά του ανάμεσα σε όλες αυτές τις κυκλοφορίες;

Είναι τέλεια και άσχημα για διαφορετικούς λόγους. Νομίζω ότι είναι φανταστικό που το να φτιάχνει και να ηχογραφεί κανείς μουσική έχει πλέον διαδοθεί περισσότερο και ο καθένας μπορεί να γράφει ακόμα και στο υπνοδωμάτιό του. Ωστόσο, γενικά, και αυτό αφορά τη μουσική σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα είδη, η βιομηχανία έχει υπερφορτωθεί με τόση πολλή μουσική. Κυκλοφορούν συνέχεια πολλοί δίσκοι, η κάθε σκηνή έχει εξαντληθεί με πολλούς τρόπους και οι περισσότερες μπάντες ακούγονται το ίδιο. Αυτό κάνει δύσκολο να ξεχωρίσει μια μπάντα και δεν είναι εύκολη η διάρκεια στην καριέρα της. Είναι αλήθεια μια πρόκληση αλλά και κάτι που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. (Είμαστε τρελοί;)

Ποια είναι τα σχόλια που λαμβάνετε από το κοινό σας;

Έχουμε λάβει αρκετά θετικά σχόλια από το κοινό κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων μας και αυτό είναι υπέροχο. Αυτά που παίζουμε στη σκηνή είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που ακούγονται στο δίσκο, τα τραγούδια έχουν κάπως αλλάξει, προσθέσαμε τζαμαρίσματα, περισσότερο τάμπλα σε τμήματα και έχουμε ως guest τη βιολίστρια Anna Phoebe σε δυο- τρία tracks. Έχουμε διαβεί ένα μακρύ δρόμο δυο χρόνια σαν live μπάντα και μας αρέσει να προχωράμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε νέες περιοχές και να μοιραζόμαστε αγάπη.

Και αν κάποιες φορές λαμβάνετε άσχημες κριτικές, πώς αντιδράτε;

Επειδή προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με τη μουσική μας, δεν παίζουμε σε ασφαλές πεδίο, είμαστε ανοιχτοί και στην κριτική. Σε σύνολο όμως, το feedback που παίρνουμε είναι εκπληκτικό και τα περισσότερα reviews είναι ευνοϊκά για εμάς. Είναι καλύτερο να παίρνεις θετικές κριτικές και κάποιες πολύ αρνητικές, παρά να είναι όλες μέτριες, σημαίνει ότι κάνεις κάτι σωστά. Ωστόσο, είμαστε δεκτικοί στην κριτική, και αν γράφεται με πάθος ή με έξυπνο τρόπο, μπορούμε να μάθουμε και να πάρουμε κάτι από αυτό. Έτσι και αλλιώς, κανείς δεν περιμένει να πάρει μόνο θετικό feedback.

Προτιμάτε να γράφετε κομμάτια, να ηχογραφείτε ή να παίζετε σε συναυλίες;

Αγαπάμε να γράφουμε μουσική, να τζαμάρουμε και να πειράζουμε ο ένας στον άλλον, έχοντας το κατάλληλο χιούμορ δεν είναι τίποτα καλύτερο από αυτό. Αλλά και το να μοιράζεσαι μια εμπειρία και με άλλα άτομα σε μια live εμφάνιση, είναι κάτι που φέρνει αυτή την πνευματική κατάσταση σε ένα άλλο επίπεδο και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για εμάς από το να πηδάμε στη σκηνή και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η ηχογράφηση ωστόσο είχε γίνει μια αρκετά αγχωτική εμπειρία. Είχαμε να πολεμήσουμε ενάντια στο χρόνο και στα χρήματα, έτσι δεν ήταν και τόσο αναπαυτικά… το να είσαι και τελειομανείς, και αυτό δε βοηθάει τόσο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Είμαστε πίσω στο στούντιο τον Οκτώβριο και ηχογραφούμε νέο υλικό. Θα ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας πολύ σύντομα οπότε ας μείνουμε σε επαφή.

Ευχαριστώ και ελπίζω όλα να πάνε καλά στα επόμενα βήματά σας! Ελπίζω να σας δούμε στην Ελλάδα σύντομα!

Ευχαριστούμε Ήλια, you rock!!

Ήλια Τσάρα

http://www.myspace.com/jurojin

www.facebook.com/jurojinband

Band

Nicolas Rizzi – Κιθάρα

Yves Fernandez – Μπάσο

Simran Ghalley – Tabla

James Alper- Φωνή

Francesco Lucidi – Τύμπανα

Discography

The Living Measure Of Time, 2010

Russian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X