Συνεντεύξεις

Illusory

Λίγο πριν την εμφάνιση τους στο 13ο Hermoupolis Indie Rock Festival οι Illusory κλήθηκαν να μας μιλήσουν για την εμφάνιση τους εκεί. Ο drummer του σχήματος, Κώστας Κούλης, ήταν εκείνος που «ανακρίθηκε».

Το “Crimson Wreath” έχει ήδη κυκλοφορήσει έναν χρόνο. Ποιος είναι ο απολογισμός του σχήματος γύρω από αυτόν;

Έχουν περάσει πάνω από δεκατέσσερις μήνες από τις 21 Μαΐου 2021 και θεωρούμε ότι είναι το καλύτερό μας άλμπουμ, μέχρι το επόμενο φυσικά. Είναι κλισέ η φράση, είναι σίγουρα τετριμμένη, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι μας αντιπροσωπεύει στο εκατό τοις εκατό, όσον αφορά αυτό που νιώθουμε για τον δίσκο. Ο “Crimson Wreath” μας πήγε και μας σε άλλες γαίες, πολλές από αυτές αχαρτογράφητες. Δουλέψαμε πολύ κεφάτα, το αποτέλεσμα βγήκε έτσι όπως έπρεπε να βγει και όσοι το άκουσαν είχαν κάτι καλό να πουν. Το διαβάσαμε στις κριτικές των περιοδικών, το ακούσαμε από φίλους και γνωστούς, το εμπεδώσαμε στις συνεντεύξεις. Υπήρχε κόσμος που μας είπε ότι δεν τρελάθηκε με το άλμπουμ, αλλά ότι ήταν ένα καλό άλμπουμ. Το γούστο του καθενός είναι κάτι εντελώς δικό του. Εντελώς υποκειμενικό. Όλοι ή σχεδόν όλοι όμως είπαν καλά λόγια για την προσπάθεια. Τρία περιοδικά μάλιστα έδωσαν στο άλμπουμ μας τον τίτλο «Άλμπουμ της χρονιάς». Μόνο θετικός μπορεί να θεωρηθεί ο απολογισμός.

Έχοντας περάσει τόσο διάστημα και ακούγοντας τον δίσκο, υπάρχουν πράγματα που τυχόν θα αλλάζατε σε αυτόν;

Πραγματικά πιστεύω πως είμαι ο πιο λάθος άνθρωπος να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση. Ακούω το ολοκληρωμένο προϊόν, κρατάω το άλμπουμ στα χέρια μου και σκέφτομαι ότι εκείνο το γύρισμα δεν είναι αυτό που έπρεπε να κάνω εκείνη τη στιγμή ή ότι θα προτιμούσα ένα tutti ή κι εγώ δεν ξέρω τι. Προφανώς και είναι λάθος ο τρόπος και το σκεπτικό, γι’ αυτό άλλωστε φροντίζω να τα κρατώ για τον εαυτό μου. Πάντα υπάρχουν πράγματα που θα άλλαζαν, αλλά ξέρεις τι; Κάθε δίσκος είναι η «φωτογραφική» απεικόνιση μία συγκεκριμένης περιόδου της μπάντας. Γιατί λοιπόν να την αλλάξουμε; Θα ήταν κάτι το εντελώς αχρείαστο.

Πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία σας με την Rockshots Records;

Η Rockshots Records ήλθε και έκανε για μας τη διαφορά από την αρχή. Δεν το είχαμε συναντήσει σε καμιά προηγούμενη δισκογραφική να ξεκινούν οι συνεντεύξεις πέντε μήνες πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος. Αισθανθήκαμε καταπληκτικά, νιώσαμε ότι κάποιος μας πρόσεχε σαν γονιός και προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε όσο πιο τίμια μπορούσαμε. Μία μπάντα μικρού βεληνεκούς θέλει να λαμβάνει την προσοχή της δισκογραφικής της, το θεωρεί ως αυτονόητο. Είμαστε σε καλό δρόμο με τους Ιταλούς. Υπάρχει επικοινωνία και μάλιστα πολύ πρόσφατα είδαμε πόσο ευέλικτοι και πόσο κοντά μας είναι.

Έχετε συνθέσει νέο υλικό δειλά δειλά ή ακόμα είναι νωρίς;

Αν σου πω ότι έχουμε στα χέρια μας αρκετό υλικό για τον τέταρτο και τον πέμπτο δίσκο, θα με πιστέψεις; Αυτή εδώ η μπάντα έχει την τύχη να γράφουν όλα τα μέλη της. Να μην υπάρχει ένας βασικός συνθέτης. Να ανταλλάσσουμε απόψεις σε στίχους και μουσική και να φεύγει το εγώ από το παράθυρο. Ξεκινήσαμε μέσα στην καραντίνα, ενώ δουλεύαμε για τις μίξεις του “Crimson Wreath”. Σιγά-σιγά αλλά μεθοδικά. Με το που βγήκε ο δίσκος και συνειδητοποιώντας ότι είναι δύσκολα τα πράγματα όσον αφορά συναυλιακές υποχρεώσεις, πέσαμε με τα μούτρα στη σύνθεση. Ιδέες και κόντρα ιδέες, συζήτηση και brainstorming και ξαφνικά ένα μάτσο τραγούδια για δύο άλμπουμ. Από τον Σεπτέμβριο και μετά θα τα βάλουμε όλα αυτά σε μία σειρά και θα ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε. Είναι μία θαυμάσια διαδικασία, μας έχει λείψει και θέλουμε να τη ζήσουμε ξανά. Ξανά και πολύ.

Η πρώτη συναυλιακή στάση για την νέα season είναι το 13ο Hermoupolis Indie Rock Festival, κάτι που σηματοδοτεί την πρώτη σας εμφάνιση στο νησί της Σύρου. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτήν την επερχόμενη εμφάνιση;

Είναι η πρώτη μας εμφάνιση στη Σύρο και η επιστροφή μας στη σκηνή μετά από τρία χρόνια σχεδόν. Η προηγούμενη εμφάνισή μας ήταν τον Σεπτέμβριο του 2019 στα Οινόφυτα και το Let’s Rock Festival. Τo παρακολουθούμε αρκετά χρόνια το φεστιβάλ της Σύρου. Πάντα μας άρεσε το όλο μοτίβο. Αυτό που προσδοκάμε είναι να περάσουμε καλά, να το διασκεδάσουμε, να περάσει καλά και ο κόσμος που θα έλθει και κάποιος από εκείνους που θα παρακολουθήσουν, έστω και ένας, να θελήσει να μάθει κάτι περισσότερο για μας. Αυτό για μας είναι όλη η μαγεία της μουσικής. Να έλθει ένας άνθρωπος μετά το Live και να σου πει ότι διασκέδασε και ότι θα ψάξει να δει τι άλλο έχεις κάνει. Είναι ίσως η πιο τονωτική ένεση θάρρους και πεποίθησης.

Δώστε μας λίγες πληροφορίες αναφορικά με το festival.

Είναι διήμερο, πραγματοποιείται σε έναν πολύ όμορφο χώρο, το Θέατρο Ευανθία Καΐρη, στα Λαζαρέτα της Σύρου και συμμετέχουν συγκροτήματα από την Αθήνα όπως και τη Σύρο. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου παίζουν οι Κατάσυροή Ρα2φωνοι Band, οι Afterimage και οι Sorrowful Winds. Το Σάββατο 6 Αυγούστου εμφανίζονται οι The Rug Dealers, οι The Silent Wedding και εμείς. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή που θα παίξουμε με όλα αυτά τα συγκροτήματα. Με κάποια από αυτά έχουμε παίξει ξανά μαζί, με κάποια από αυτά θα μοιραστούμε τη σκηνή για πρώτη φορά. Όλα τους είναι σπουδαία σε αυτό που κάνουν, όλα τους είναι άξια για αυτό που κάνουν. Πραγματικά ανυπομονούμε. Και εδώ, φυσικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Χρήστο Παπαδάκη για την πρόσκληση και για τον ζήλο με τον οποία τρέχει αυτή τη διοργάνωση τόσα χρόνια.

Έπειτα θα βρεθείτε και στο Under The Quarry Festival στο Γαλάτσι για δεύτερη φορά. Τι εντυπώσεις είχατε από το παρελθόν και τι περιμένετε από την μελλοντική σας εμφάνιση;

Άλλη μία γιορτή της μουσικής. Και μάλιστα διήμερη, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Είχαμε παίξει το 2017, είχαμε περάσει καταπληκτικά, είχαμε βρεθεί στη σκηνή παρέα με κάποια από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα στον χώρο και μόνο όμορφες εικόνες έχουμε συγκρατήσει, γιατί μόνο όμορφες εικόνες υπήρχαν. Τo ίδιο και καλύτερα θα είναι και φέτος. Ωραίες μπάντες, ωραίοι άνθρωποι και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο οποίος δίνει κάθε φορά την ψυχή του για το φεστιβάλ και τον ευχαριστούμε για τη νέα πρόσκληση. Αυτό που περιμένουμε είναι το ίδιο ακριβώς με τη Σύρο. Να περάσουν όλοι καλά και να κερδίσουμε καινούργιους φίλους. Κάτι τέτοιο για μας θα είναι πραγματική ευδαιμονία.

Ποια είναι τα σχέδια σας πέραν των εμφανίσεων;

Θα βάλουμε μπροστά τις ηχογραφήσεις της καινούργιας δουλειάς, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια Live στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Μας έχει λείψει η σκηνή. Μας έχει λείψει πολύ. Στο release party που κάναμε τον περασμένο Νοέμβριο, ανεβήκαμε στη σκηνή για ένα μικρό σετ και νιώσαμε μοναδικά. Κι ας ήταν για λίγο. Θέλουμε να το ζούμε όσο πιο συχνά γίνεται και όσο πιο πολύ γίνεται κάτι τέτοιο. Έχουμε πολλές ιδέες και σκοπεύουμε να τις υλοποιήσουμε όλες. Ο χρόνος θα δείξει. Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μας δίνει αυτή η συνέντευξη να πούμε για το μέλλον της μπάντας μας. Να είστε όλοι καλά, Shine on the Ivories!

Συνέντευξη: Νίκος Σιγλίδης

Official Website
Facebook
YouTube
Bandcamp

Band Members
Δημήτρης Θεοδώρου – Φωνητικά
Γρηγόρης Μπάκος – Κιθάρες
Γιώργος Παπαντώνης – Κιθάρες
Νικήτας Ντάνος – Μπάσο
Κώστας Κούλης – Τύμπανα
Μάκης Βανδώρος – Πλήκτρα

Discography
The Ivory Tower, 2013
Polysyllabic, 2016
Crimson Wreath, 2021

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X