Συνεντεύξεις

Dream Weaver

Ένας από τους δίσκους της χρονιάς για το 2012 κυκλοφόρησε από τους Dream Weaver, οι οποίοι έκαναν το ιδανικότερο comeback μετά από 9 χρόνια δισκογραφικής σιγής! Ο Γιώργος Ζαχαρόγλου, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας απαντάει στις ερωτήσεις μας!

Συγχαρητήρια πραγματικά για το “MythReal”! Είναι album στολίδι για την ελληνική σκηνή φέτος και προσωπικά το έχω πολύ ψηλά στην συνολική λίστα μου με τα καλύτερα της χρονιάς! Λείψατε δισκογραφικά 9 χρόνια αλλά επιστρέψατε με κάτι παραπάνω από εμφατικό τρόπο!

Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Τα 9 χρόνια της δισκογραφικής μας αποχής, δεν σημαίνει ότι ήμασταν ανενεργοί όλο αυτό το διάστημα. Απλά είχαμε θέσει ως στόχο της μπάντας, ότι για να κυκλοφορήσει το νέο album θα πρέπει να μας εκφράζει 100% σε όλα τα επίπεδα (συνθέσεις, ενορχηστρώσεις, παραγωγή, artwork κλπ). Έτσι μόλις αισθανθήκαμε ότι είχαμε στα χέρια μας αυτό που θέλαμε τότε ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την κυκλοφορία του “MythReal”.

Νομίζω ότι οι αντιδράσεις του τύπου μέχρι τώρα πρέπει να είναι από πολύ καλές ως εξαιρετικές! Πείτε μας λίγα λόγια για το τι σχόλια έχετε αποσπάσει και το πώς κινείτε από πλευράς πωλήσεων το album.

Τόσο ο τύπος, όσο και ο κόσμος που έχει ακούσει το “MythReal”, μας επιστρέφει πολύ θετική ανταπόκριση. Γενικότερα παρατηρούμε μια θετική έκπληξη τόσο από άτομα που μας ήξεραν από τις παλαιότερες δουλειές μας, όσο και από κόσμο που ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με μας με το νέο δίσκο. Από πλευράς πωλήσεων γνωρίζω ότι πάει καλά, αλλά ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα γιατί ο δίσκος έχει μόλις 4 μήνες στην κυκλοφορία.

Γιατί τόσα χρόνια δισκογραφικής σιγής? Συνειδητά απέχατε ή υπήρχαν ανασταλτικοί παράγοντες που δεν σας άφησαν να λειτουργήσετε όπως θα θέλατε? Τα κομμάτια που αποτελούν το “MythReal” πότε γράφτηκαν?

Όπως σου είπα και προηγουμένως, η σιγή ήταν μόνο δισκογραφική, αφού όλο αυτό το μεσοδιάστημα και live κάναμε, αλλά κυρίως συνθέταμε και βελτιώναμε το υλικό του “MythReal” ώστε να πετύχουμε τον στόχο που είχαμε θέσει. Τα κομμάτια που αποτελούν το MythReal, γράφτηκαν μεταξύ του 2005 έως το 2009.

Ο τίτλος του album πως προέκυψε?

Ο τίτλος του άλμπουμ αντικατοπτρίζει κυρίως το στιχουργικό του περιεχόμενο αλλά προσδιορίζει ταυτόχρονα και το μουσικό μονοπάτι που ακολουθεί. Τα μισά τραγούδια του δίσκου βασίζονται σε μυθικές καταστάσεις και έχουν μια fantasy αισθητική, ενώ τα υπόλοιπα μισά καταπιάνονται με ρεαλιστικά.

Μουσικά θα έλεγα υπάρχει μια φυσική εξέλιξη και συνέχεια σε σχέση με το “Worlds Carved Within”. Συγκεκριμένα όμως, τι διαφορετικό μουσικά θα μπορούσατε εσείς να επισημάνετε ότι έχουμε εδώ? Τονίσατε κάποιες επιρροές σας περισσότερο, εισάγατε καινούριες ίσως? Ακούμε και αρκετές σκανδιναβικές πενιές στις κιθάρες, ενώ κυριαρχούν οι μελωδίες!

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των 2 άλμπουμ θεωρώ ότι είναι η εξέλιξη μας σε μουσικό και συνθετικό επίπεδο σε συνδυασμό με την διαυγή παραγωγή. Οι μελωδίες πάντα υπήρχαν στον ήχο μας. Όπως πολύ σωστά παρατηρείς υπάρχει μία συνέχεια μεταξύ των 2 δίσκων, μόνο που αυτή την φορά δεν σκεφτήκαμε ταμπέλες κλπ. Αφήσαμε όλες τις επιρροές μας να βγουν ελεύθερα περνώντας ακόμα και τα πιο σύγχρονα ακούσματά μας. Σε γενικές γραμμές πάντως, θεωρώ ότι αυτή η διαφορετικότητα έχει να κάνει κυρίως με την πιο σύγχρονη προσέγγισή μας στον παραδοσιακό ήχο του metal.

Θα ήθελα λίγες λεπτομέρειες για το στιχουργικό κομμάτι του δίσκου, σχετικά με το τι καταπιάνεστε αυτή την φορά. Ακούμε για την χαμένη Ατλαντίδα μέχρι και για πολιτικούς (αν κατάλαβα καλά το θέμα) στο “Evil Saints, Holy Martyrs”.

Για το στιχουργικό κομμάτι υπεύθυνος είναι ο Δημήτρης. Οι στίχοι μας ανέκαθεν είχαν μια fantasy αισθητική και παράλληλα καταπιάνονταν και με θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα και τις αναζητήσεις μας. Στο “MythReal” οι στίχοι είναι σχεδόν μοιρασμένοι, το “Atlantis”, το “Elemental Kingdom”, το “Aurora Borealis”, το “Velvet Shadow”, αφορούν το fantasy κομμάτι μας, ενώ τραγούδια όπως “Four”, “Father Sun Mother Dawn”, “Wither Away”, “Evil Saints” εκφράζουν προσωπικά μας βιώματα και καταπιάνονται με καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω μας στην καθημερινή μας ζωή. Το “Evil Saints”, μιλάει για όλους αυτούς τους ψευδό-ιεροκήρυκες / τηλέ-θαυματοποιούς, που στο όνομα της θρησκείας και της πίστης γενικότερα, πλουτίζουν, προσηλυτίζοντας τον κόσμο με «στημένα» θαύματα, τάζοντας του φρούδες ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. Αν παραλληλίσουμε λοιπόν τους πολιτικούς που μας κυβερνούν με τους παραπάνω ψευδοπροφήτες, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο…

Γενικά, πως δουλέψατε από στίχους και μουσική? Γράφετε όλοι μαζί?

Συνήθως φέρνω κάποια βασικά riffs ως αρχικές ιδέες και μετά τζαμάρουμε όλοι πάνω σε αυτά περνώντας ο καθένας μας τις δικές του ιδέες και ακούσματα. Παράλληλα, ο Δημήτρης οδηγούμενος από το ύφος του κομματιού χτίζει τις δικές του μελωδίες και στιχομυθίες, έτσι στο τέλος φιλτράροντας όλα αυτά μαζί προκύπτουν τα τραγούδια.

Να μιλήσουμε και για την παραγωγή του album. Ο ήχος είναι κρυστάλλινος, φυσικός, καθόλου πλαστικός ενώ είχατε και τον πολύ γνωστό George Marino (έφυγε από την ζωή, στις 5/6 μετά από μάχη με καρκίνο του πνεύμονα) να επιμελείται το mastering, δώστε μας πληροφορίες για το πώς προέκυψε συνολικά αυτή η ηχάρα στον δίσκο.

Πριν ξεκινήσουμε την ηχογράφηση του album, είχαμε στο μυαλό μας σαφή εικόνα του τι θέλαμε ηχητικά. Για να αναδείξουμε τις ενορχηστρώσεις και να δώσουμε σημασία στην κάθε λεπτομέρεια, θέλαμε ένα ήχο καθαρό, δυναμικό και κυρίως φυσικό! Έτσι λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε τα κατάλληλα άτομα, που κατάλαβαν ακριβώς τι θέλαμε να κάνουμε. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα “NURV Studios” στην Αθήνα με μηχανικούς ήχου τον Γιώργο Αλαμάρα και τον Γιώργο Φλωράκη (ex- Raw Silk). Η συνεργασία με τον αείμνηστο George Marino (R.I.P.) προέκυψε όταν μας πρότειναν τα παιδιά από το studio μερικά από τα συνεργαζόμενα mastering studios. Έτσι, όταν είδαμε μέσα σε αυτά τα φημισμένα “Sterling Sound Studios” και ότι εκεί master-άρει ο τεράστιος George Marino (υπεύθυνος για τις παραγωγές σε εκατοντάδες αγαπημένους δίσκους όπως IRON MAIDEN, ACDC, OZZY, DIO, METALLICΑ…), όπως καταλαβαίνεις η επιλογή ήταν μονόδρομος!!!!

Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και σαν video-clip κάποιο από τα τραγούδια? Αν ναι, ποιο βάζει σοβαρή υποψηφιότητα? (Η συνέντευξη είχε γίνει πριν βγάλει η μπάντα το video-clip της)

Ήδη έχουμε γυρίσει το πρώτο μας video clip και είναι για το “Velvet Shadow”. Την σκηνοθεσία την ανέλαβε ο Μanos G. από τους Universe 217 και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Αν πάνε όλα καλά, υπάρχει η πιθανότητα να κάνουμε άλλο ένα video clip από το “MythReal”, αλλά ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει για πιο κομμάτι…

Θέλω και μια γνώμη για την ελληνική σκηνή. Την βλέπετε σε άνοδο τα τελευταία χρόνια αναλογικά και με τις δυσκολίες βέβαια που αντιμετωπίζει η χώρα? Επίσης υπάρχουν συγκροτήματα που ξεχωρίζετε σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και από αυτά του εξωτερικού.

Η ελληνική σκηνή, παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε αυτά τα χρόνια, θεωρώ ότι βρίσκεται σε πολύ δημιουργική φάση. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά τις εγχώριες κυκλοφορίες των 2-3 τελευταίων ετών σε όλα τα παρακλάδια του metal, θα δεις ότι στη πλειοψηφία τους, το επίπεδο τους είναι πολύ προσεγμένο τόσο ηχητικά / συνθετικά όσο και από πλευράς artwork, και μπορούν να κοντράρουν στα ίσα μια ξένη κυκλοφορία… Κάποιες μπάντες που μπορώ να ξεχωρίσω από την ευρύτερη ελληνική Metal σκηνή είναι οι Rotting Christ, Lucky Funeral, Planet of Zeus, InnerWish, Marauder, Battleroar, RagenHeart, Wrathblade, Universe 217, Fallen Within, Tardive Dyskinesia, Chewing Gun…

Έχετε κλείσει συναυλίες για τον επόμενο καιρό? Να περιμένουμε γενικότερα πιο δραστήρια την μπάντα από εδώ και πέρα?

Προς το παρόν, είμαστε σε διαδικασία ανεύρεσης νέου ντράμερ. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και σύντομα θα έχουμε νεότερα. Μόλις είμαστε έτοιμοι, έχουμε σκοπό να προωθήσουμε το “MythReal” με όσες περισσότερες συναυλίες μπορούμε!

Εύχομαι η δισκάρα να σκίσει και ότι καλύτερο στους Dream Weaver! Κλείστε όπως θέλετε!

Σ’ ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτη για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη και την υποστήριξη. Stay Tuned!

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

http://www.dreamweaver.com.gr

http://www.facebook.com/pages/Dream-Weaver/316319698392659

http://www.myspace.com/dreamweavergr

http://www.reverbnation.com/dreamweavergr

Band Members:

Γιώργος Ζαχαρόγλου – κιθάρες

Δημήτρης Μάρκου – φωνητικά

Κώστας Φίτος – κιθάρες

Δημήτρης Φυτόπουλος – Μπάσο

Νίκος Αναστασιάδης – drums

Discography:

2001 Fantasy Revealed EP

2003 Words Carved Within

2012 MythReal

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X