Συνεντεύξεις

Resistance

Οι Resistance είναι μία μπάντα που είχα την τύχη να ανακαλύψω πρόσφατα μέσα από την καινούρια τους δουλειά, To «Judge And Enslave”. Μιας και ήταν ένας πολύ ενδιαφέρον δίσκος, δεν άφησα την ευκαιρία για μία μικρή κουβέντα με τον Jonas, τον drummer της μπάντας. Διαβάστε τι είχε να μας πει…

Καλησπέρα από την Ελλάδα και συγχαρητήρια για τον καινούριο σας δίσκο! Πως αισθάνεστε τώρα που ολοκληρώθηκε;

 

Καλησπέρα από το Βέλγιο και ευχαριστούμε! Είμαστε υπερήφανοι! Η 4η προσπάθειά μας ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει! Είμαστε 100% ευχαριστημένοι, τι άλλο να περιμένει κανείς!

Πιστεύεις ότι υπήρξε πρόοδος στον ήχο σας από την προηγούμενη δουλειά σας, το Lords Of Torment;

Προφανώς! Το line-up μας έχει δέσει πολύ από το Lords of Torment και όλες οι επιλογές που κάναμε για το To Judge And Enslave ήρθαν για εμάς πολύ φυσικά. Πήραμε τον χρόνο μας για όλα και ο ήχος είναι ένα από τα κομμάτια που θέλαμε να βελτιώσουμε. Είναι προφανώς κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα albums μιας και αποφασίσαμε να δουλέψουμε με τον Xavier Carion από την αρχή μέχρι το τέλος της παραγωγής. Ήταν εύκολη επιλογή μιας και ο Xavier ξέρει την μπάντα χρόνια τώρα και βρήκε εύκολα αυτό που χρειαζόμασταν. Ο βασικός στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον ήχο όσο πιο σκληρό γίνεται και κάπως έτσι ήρθε το To Judge And Enslave.

Πόσο καιρό χρειαστήκατε για την σύνθεση και την ολοκλήρωση του To Junde And Enslave; Συναντήσατε κάποια δυσκολία;

Όλη η διαδικασία κράτησε λίγο περισσότερο από ότι συνήθως, όλη η φάση μας πήρε ένα χρόνο περίπου. Για πρώτη φορά πήραμε όλοι μέρος σε αυτό κάθε riff του δίσκου έχει εγκριθεί από κάθε μέλος της μπάντας, κάτι που είναι καινούριο για εμάς. Κάποια δυσκολία; Ίσως το γεγονός ότι να μένουν σε όλα ικανοποιημένα πέντε άτομα αντί για δυο-τρία είναι αρκετά δύσκολο. Είχαμε κάποιες συζητήσεις και μερικές φορές διαφωνούσαμε, αλλά στο τέλος όλα ήταν για το καλύτερο αποτέλεσμα! Το καλό για όλο αυτό τον μπελά είναι ότι τώρα δεν υπάρχει τίποτα για να μετανιώσουμε.

Ποιος έγραψε τους στίχους και την μουσική του album;

Οι στίχοι γράφτηκαν από τον Shaun (τον νέο μας κιθαρίστα) και τον Miqe Lofberg (τραγουδιστή των In-Quest). Ο Oli είχε κάποιες ιδέες για τους τίτλους των κομματιών και από εκεί ο Shaun δούλεψε κάποια από τα κομμάτια (όπως το “Oblivious” και το “E.N.S.L.A.V.E.D.”) και τα υπόλοιπα γράφτηκαν από τον Miqe, με κάποιες μικροαλλαγές σε μερικά από τον Shaun αλλά και τον Xerus. Το To “Judge and Enslave” είναι μία ομαδική προσπάθεια. Θα σου πω πως δουλέψαμε κυρίως… Οι βάσεις της μουσικής γράφτηκαν από τον Oli και εμένα. Γράψαμε κάποια riffs και κάναμε κάποιες δομές, πρόσθεσα τα drums και μετά το εγκρίνανε και οι υπόλοιποι. Αν συμφωνούσε όλη η μπάντα με αυτό, τότε το προχωρούσαμε, αν όχι, το ξεκινούσαμε από την αρχή μέχρι να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Αφού είχαμε συμφωνήσει για τα riffs και τα drums, συνθέταμε την δομή και τα φωνητικά μαζί. Οι τελευταίες λεπτομέρειες έγιναν στο studio από όλη την μπάντα πάλι.

Για τι μιλάνε τα κομμάτια σας αυτή τη φορά; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept;

Όπως συνήθως για τα συναισθήματά μας, παλιές εμπειρίες, ενοχλητικές καταστάσεις που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε… Ένα μεγάλο γ****** σε όλα τα άσχημα πράγματα που περάσαμε τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι στον δίσκο που για κάποιο λόγο να είναι ξεχωριστό για εσένα;

Για εμένα θα έλεγα το “Hordes of the Damned”. Είναι ένα κομμάτι που έγραψα εγώ από την αρχή μέχρι το τέλος και πραγματικά αντικατοπτρίζει την διάθεση μου εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η ζωή και αυτό το κομμάτι με βοηθάει να το ξεπερνάω μερικές φορές.

Σχετικά με την παραγωγή του δίσκου; Ποιος ήταν υπεύθυνος αυτή τη φορά;

Ηχογραφήσαμε τον δίσκο στο Jonathas Studio με τον Xavier Carion, όπου και είχαμε κάνει και τις τρεις προηγούμενες δουλειές μας. Η μίξη και το mastering κανονικά θα γίνονταν από τον Tue Madsen, είχαμε στο μυαλό μας και τον Dan Swanö, αλλά όταν ολοκληρώθηκαν οι ηχογραφήσεις, ο Xavier έκανε αυθόρμητα την μίξη σε λίγα από τα κομμάτια και αφού το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό, αποφασίσαμε να τα κάνουμε όλα μαζί του. Ο Xavier πάντα ήταν πίσω από την μπάντα και είναι κατά κάποιο τρόπο σχεδόν το έκτο μέλος μας πλέον. Ήξερε και διαισθανόταν ακριβώς τι θέλαμε!

Θέλεις να μας πεις ένα μικρό βιογραφικό των Resistance για να σας γνωρίσουμε καλύτερα;

Οι Resistance είναι μία μπάντα από το Βέλγιο που δημιουργήθηκε το 2004 από τον Ben (ο μπασίστας της μπάντας). Από τότε έχουμε κυκλοφορήσει ένα demo και τρεις ολοκληρωμένες δουλειές από το 2006 μέχρι το 2010. Ξεκινώντας με hardcore βάσεις, η μπάντα εξελίχτηκε μέσα από μερικές αλλαγές στην σύνθεσή της, περιοδείες, εμπειρίες και τώρα είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε το To Judge and Enslave, τον τελευταίο δίσκο μας, βασισμένο απ’ ευθείας πάνω στο death metal, με black, dark, ambient riffing και ατμόσφαιρες.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και οι πηγές της έμπνευσής σας;

Σαν μουσικοί, πάντα γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην σκηνή και παρακολουθούμε πολλές μπάντες από κάθε είδος. Μάθαμε από όσα είδαμε και ακούσαμε στις περιοδείες, σίγουρα αυτό βοήθησε τους Resistance να αποκτήσουν τον ήχο που έχουν σήμερα. Είμαστε όλοι μας μεγάλοι death metal fans, ακόμα και αν ερχόμαστε από διαφορετικές πλευρές της σκηνής. Οι Resistance πάντα ήταν ένα καζάνι που ανακατεύαμε όλα τα είδη, αλλά το νέο μας αποτέλεσμα είναι μία γερή βάση από death metal που βγαίνει από το To Judge and Enslave. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο δυνατό από τις προηγούμενες δουλειές μας και να προσέξουμε λίγο παραπάνω τις δύο κιθάρες. Τώρα λοιπόν, δίπλα στο γενικό death metal κλήμα, θα βρείτε επίσης πιο μελωδικά σημεία και σκοτεινές ατμόσφαιρες, solos και ανάλογα φωνητικά. Θέλαμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν περισσότερα και πήγαμε όσο πιο βαθιά μπορούσαμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Η μπάντα υπάρχει από το 2004, οπότε υποθέτω ότι έχετε παίξει σε πολλά lives… Έχεις καμία ξεχωριστή ανάμνηση από κάποιο;

Όντως, οι Resistance θα γιορτάσουν σύντομα την 400η τους συναυλία!! Οπότε μπορείς να φανταστείς πόσες αναμνήσεις έχουμε! Η καλύτερη μέχρι στιγμής, και νομίζω για όλα τα μέλη της μπάντας, ήταν το tour που κάναμε με τους Kataklysm. Ήταν η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία που κάναμε και μοιραστήκαμε το tour bus με όλους τους. Περιττό να πω ότι είναι λίγο σπάνιο να βρεθούν μαζί δύο γαλλόφωνες μπάντες. Ξέραμε τα παιδιά λίγο, αλλά μετά από αυτό γίναμε φίλοι και δουλέψαμε μαζί με τον Jean-Francois Dagenais για το Lords of Torment. Κάθε μέρα και νύχτα ήταν ένα πάρτυ γεμάτο απίστευτες στιγμές.

Υπάρχει κάποιο μέρος που δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα, αλλά θα θέλατε να πάτε;

Η Ελλάδα!!! Κάποιοι φίλοι μας από άλλες μπάντες έχουν ήδη παίξει εκεί και η ανταπόκριση του κόσμου είναι πάντα η ίδια, τέλεια! Η Ρωσία είναι άλλος ένας μεγάλος προορισμός για εμένα επίσης. Έχουμε δει πως είναι οι ανατολικές χώρες και είμαι σίγουρος ότι και η Ρωσία θα είναι έτσι, αλλά ακόμα πιο τρελή. Ελπίζουμε το μέλλον να μας δείξει περισσότερα πράγματα!

Τα μελλοντικά σας σχέδια;

Στο σύντομο μέλλον θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε τον καινούριο μας δίσκο σε όλα τα μέσα. Έχουμε κανονίσει και μερικές exclusive συναυλίες στο Βέλγιο, την Τσεχία και την Γερμανία για την κυκλοφορία και τον Μάρτιο θα βγούμε μαζί με τους Vader στο Blitzkrieg Tour, που θα περιλαμβάνει δεκατρείς συναυλίες μόνο στην Πολωνία. Έχουμε κλείσει και μερικά φεστιβάλ για την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ θα κάνουμε και ένα μεγάλο tour στην δυτική Ευρώπη το τέλος του 2012. Αυτά προς το παρόν…

Λοιπόν, αυτό ήταν όλο! Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Θα ήθελες να τελειώσεις την συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Σε ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη και ευχαριστώ όλους τους παλιούς και νέους fans μας, HORNS UP! Μην αφήσετε την metal σκηνή να πεθάνει, πηγαίνετε σε συναυλίες, αγοράστε CDs και merchandise και απολαύστε το όσο μπορείτε! Cheerz από το Βέλγιο!

Βίκυ Αθανασοπούλου

http://www.resistance666.net

http://www.myspace.com/resistance666

Band Members:

Shaun – κιθάρες

Xérus – φωνή

Oli – κιθάρες

Jonas – drums

Ben – μπάσο

Discography:

Trauma, 2006

Two Sides Of A modern World, 2008

Lords of Torment, 2010

To Judge And Enslave, 2012

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X