Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Vorpal Nomad

Μια πραγματική μπάντα διαμάντι μας έρχεται από την Κολομβία για να μας συνεπάρει. Ο λόγος για τους Vorpal Nomad οι οποίοι κυκλοφορούν το “Hyperborea”, ένα εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ power metal κοπής. Καλώς ορίζουμε λοιπόν τον τραγουδιστή της μπάντας, Felipe Machado Franco, να μας μιλήσει γι’ αυτό και για άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα.

Γεια σου, Felipe, συγχαρητήρια για το νέο άλμπουμ των Vorpal Nomad, “Hyperborea”. Είναι πραγματικά υπέροχο!!!

Ευχαριστώ!!!

Πως νιώθετε, εσύ προσωπικά και γενικώς η μπάντα, που επιτέλους κυκλοφόρησε το άλμπουμ; Ανακουφισμένοι;

Νιώσαμε χαρούμενοι και εκπλαγήκαμε με τις καλές κριτικές που έλαβε το άλμπουμ. Αισθανθήκαμε, επίσης, έτοιμοι να ξεκινήσουμε ηχογραφήσεις για ένα επόμενο.

Ποιες οι αντιδράσεις του διεθνούς τύπου και των fans;

Βασικά όλοι όσοι ακούνε γερμανικό power metal των 90s, λάτρεψαν το CD και καταλάβαμε ότι οι fans χρειάζονταν λίγη από τη μαγεία του παρελθόντος, τώρα που πολλές μπάντες έχουν αλλάξει το στυλ τους λόγω διαφόρων τάσεων ή εξαιτίας της γενικότερης αλλαγής στην αγορά.

Το Ελληνικό κοινό δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με τους Vorpal Nomad. Θα ήθελες να μας κάνεις μια εισαγωγή στην μπάντα, λέγοντάς μας συνοπτικά την ιστορία σας;

Οι Vorpal Nomad ξεκίνησαν ως μπάντα το 2010 με πρωτοβουλία του Nicolas Waldo (κιθάρα) και δική μου, και πολύ σύντομα μπήκαν στην μπάντα οι Andres Parada, Christian Gaitan και Daniel Pinzon. Το lineup έμεινε από τότε απαράλλακτο. Το 2011 κυκλοφορήσαμε με δικά μας έξοδα το πρώτο μας EP με το όνομα ‘The Spirit Machine’. Αυτό το EP έλαβε καλές κριτικές, αλλά η αλήθεια είναι πως το στυλ μας απείχε από το αμιγώς power metal, κι έτσι μερικές βδομάδες αργότερα καθίσαμε κάτω και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το πρώτο μας full length άλμπουμ, με καθαρά power metal προσανατολισμό, και έτσι ‘ήρθε στη ζωή’ το ‘Hyperborea’. Μετά από την ηχογράφηση του Hyperborea, επικοινώνησα με τον κ. Piet Sielck, ελπίζοντας αυτός να αναλάβει τη μίξη και το mastering. Έτσι κι έγινε, αφού λάτρεψε το άλμπουμ και ανέλαβε όλη τη δουλειά μετά την παραγωγή. Κάθε Οκτώβριο, τα τελευταία δύο χρόνια, κυκλοφορούμε ένα single με στίχους σχετικούς με το Halloween, φαντάσματα και μάγισσες… πέρυσι ήταν το ‘Jack o Lantern’ και φέτος είναι το ‘Hocus Pocus’. Αφού ο Piet έκανε τη μίξη, οι Blind Guardian είχαν την ευγενή καλοσύνη να δημοσιεύσουν ένα link στη σελίδα τους στο facebook από το πρώτο single του ‘Hyperborea’, το ‘Skull Island’, ο κόσμος το λάτρεψε και δύο βδομάδες αργότερα υπογράψαμε με την ‘Metalodic Records’ του Καναδά και με αυτά ερχόμαστε στο τώρα…

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στο να ονομάσετε το άλμπουμ “Hyperborea”; Υπάρχει κάποιο κρυμμένο νόημα σε αυτόν;

Το πρώτο πράγμα που μας έκανε να θέλουμε να ονομάσουμε έτσι το άλμπουμ, ήταν το ότι ακουγόταν ‘cool’. Στη συνέχεια άρχισα να διαβάζω σχετικά με τον μύθο των Υπερβορείων, και βάσει αυτού δημιούργησα τη δική μου ιστορία φαντασίας που μπορεί κανείς να βρει στους στίχους του άλμπουμ.

Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη μουσική στη μπάντα; Σχετικά με τους στίχους, τι είδους θέματα πραγματεύονται;

Ο Nicolas Waldo συνθέτει τη μουσική και εμείς οι δύο ανταλλάσουμε ιδέες, δίνουμε ο ένας στον άλλον παραπομπές, ιδέες σχετικά με τη δομή, την ταχύτητα, αλλά εκείνος είναι ο βασικός υπεύθυνος για τις νότες. Εγώ με τη σειρά μου, γράφω τις μελωδικές γραμμές των φωνητικών και τους στίχους. Αρχικά δημιουργούμε κάποια demos των κομματιών και στη συνέχεια τα μελετάμε όλοι.

Που έλαβαν χώρα οι ηχογραφήσεις; Είστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα;

Το ‘Hyperborea’ ηχογραφήθηκε στο στούντιο ART από τον Juan Felipe Gutierrez, εδώ στην Μπογκοτά. Ο JF είναι παλιός μας φίλος και αιώνιος ροκάς, έτσι η δουλειά του και το στούντιό του είναι το δεύτερο σπίτι μας. Μετά στείλαμε τα κομμάτια στον Piet, που έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα όσον αφορά το γερμανικό power metal. Το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε πλήρως και ξέρουμε ότι πολύ λίγες μπάντες έχουν τη δυνατότητα κυκλοφορίας πρώτου άλμπουμ με τέτοια παραγωγή.

Πως ήρθατε σ’ επαφή με τη δισκογραφική; Πως είναι η μέχρι τότε συνεργασία σας;

Η‘Metalodic ενδιαφέρθηκε για μας όταν κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας single από το ‘Hyperborea’. Είχα μιλήσει κάποιες φορές παλιότερα μαζί τους και μας συνέστησαν να ξεκαθαρίσουμε το είδος μας και να προσλάβουμε κάποιον αξιόπιστο παραγωγό για να κάνει τη μίξη του νέου άλμπουμ. Αφού, λοιπόν, κυκλοφόρησε το ‘Skull Island’ στο youtube, μας έκαναν μια καλή προσφορά και η συνεργασία μας μέχρι τώρα είναι πολύ καλή, έχουν βάλει πολλή δουλειά για την παραγωγή του άλμπουμ μας.

Υπάρχουν καθόλου σχέδια για video clip ώστε να προβληθεί το νέο σας άλμπουμ ακόμα καλύτερα;

Σχέδια όχι, όνειρα ναι! Το να κάνουμε ένα αξιοπρεπές video clip είναι πιο ακριβό από το να ηχογραφήσουμε ένα αξιοπρεπές άλμπουμ την εποχή αυτήν. Πιστεύω ότι ένα κακο-γυρισμένο βίντεο, μπορεί να σκοτώσει μια μπάντα, ακόμα και αν η μουσική της είναι καλή, οπότε όχι, δεν κάνουμε τέτοια σχέδια προς το παρόν. Μπορείτε, όμως, να βρείτε κάποια live και studio videos που έχουμε φτιάξει στο you tube.

Η βάση της μπάντας βρίσκεται στην Κολομβία. Πως είναι η metal σκηνή εκεί; Υπάρχει κάποια καλή μπάντα που θα μας προτείνατε ν’ ακούσουμε;

Έχουμε μεταλλάδες γενικά, αλλά η αλήθεια είναι πως metal σκηνή δεν υπάρχει. Το να έχει κανείς μπάντα είναι ένα όνειρο που καθημερινά έρχεται σε αντιπαράθεση με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, αν θέλεις να παίξεις σε μια ωραία σκηνή με καλό ήχο, θα πρέπει να παίζεις support για μπάντες από το εξωτερικό και οι διοργανωτές συναυλιών εδώ χρεώνουν υπερβολικά τις μπάντες για να έχουν αυτήν την ευκαιρία. Δεν έχουμε metal περιοδικά, ραδιοφωνικές εκπομπές, ή δισκογραφικές εταιρίες. Το 80 % των μεταλάδων ακούνε death και black metal, έτσι είμαστε ουσιαστικά μόνοι μας, αγαπάμε αυτό που κάνουμε, και σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε για πάντα. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που καταλάβαμε ότι είμαστε μόνοι μας εδώ και έπρεπε να βγούμε το συντομότερο δυνατόν έξω. Οι μπάντες εδώ δεν έχουν τα μέσα για αξιοπρεπείς παραγωγές, οπότε βασικά είμαστε η πρώτη power metal μπάντα από την Κολομβία που μπόρεσε να κάνει μίξη και mastering με κάποιον σαν τον Piet.

Εσύ και ο Nicolas Waldo συμμετέχετε επίσης στουςare Thunderblast. Τι νέα από αυτό το στρατόπεδο;

Μόνο εγώ συμμετέχω στους Thunderblast, όχι ο Nicolas. Ίδρυσα τους Thunderblast μερικά χρόνια πριν με τον German και η μπάντα ήταν ισχυρή τότε, αλλά το όλο κλίμα και οι άλλες δραστηριότητες της μπάντας έκαναν τα πράγματα αργά και καταθλιπτικά για μένα, έτσι προχώρησα και ίδρυσα τους Vorpal Nomad, όπου μπορούσα να κυκλοφορώ κάθε χρόνο (ή ενάμιση) άλμπουμ, και τώρα που οι Vorpal Nomad προχωρούν ικανοποιητικά, κάποια μέλη από τους Thunderblast σταμάτησαν να παίζουν μουσική, έφυγαν από τη χώρα, πούλησαν τα όργανά τους και προχώρησαν στη ζωή τους.

Πρόσφατα, όπως μας είπες, κυκλοφορήσατε ένα νέο single, με το όνομα “Hocus Pocus”. Πες μας λίγα πράγματα γι αυτό.

Τα singles του Οκτωβρίου είναι μια πρωτοβουλία που πήραμε γιατί λατρεύουμε αυτόν τον μήνα και πιστεύουμε πως είναι ο επίσημος power metal μήνας του έτους. Εκτός αυτού, μπορεί κάποιες χρονιές να μην είναι δυνατόν να βγάλουμε ολόκληρο άλμπουμ, οπότε αυτό θα μας κρατήσει ενεργούς. Το φετινό μας single είναι το ‘Hocus Pocus’ και είναι ένα κομμάτι σχετικό με μάγισσες και ξόρκια .

Έχετε σχέδια για εμφανίσεις ή περιοδείες με τη μπάντα;

Προς το παρόν όχι, εκτός αν φύγουμε από τη χώρα ή κάποιος μας προμοτάρει για να το ζήσουμε έξω. Για τώρα πρέπει ν’ αποδεχτούμε το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα με ανύπαρκτη μουσική βιομηχανία. Πρέπει να μείνουμε ενεργοί και ελπίζω ότι, μετά από κάποιες καλές κυκλοφορίες, κάποιος θα μας παρουσιάσει σε άλλα μέρη και χώρες.

Felipe, δουλεύεις επίσης ως cover designer με πολλές γνωστές μπάντες. Ποια πιστεύεις ότι είναι τα TOP-5 εξώφυλλα που έχεις σχεδιάσει;

Ναι, είμαι πολύ τυχερός που δουλεύω για μπάντες των οποίων είμαι μεγάλος φαν. Χμμμμ… Top5? Blind Guardian – Memories of a Time to Come, Vorpal Nomad – Hyperborea, Vorpal Nomad – The Spirit Machine, Blaze Bayley – Promise and Terror & Savage Circus – Of Doom and Death.

Τι να περιμένουμε τους επόμενους μήνες από τους Vorpal Nomad; Νέο άλμπουμ ίσως;

Η δημιουργία νέου άλμπουμ βρίσκεται σε εξέλιξη. Το μόνο στοιχείο που μπορώ να δώσω είναι πως πρόκειται για ένα concept album εμπνευσμένο από βιβλίο κινουμένων σχεδίων ενός φίλου μου από την Αμερική. Και μουσικά, αν νιώσατε ένα ψήγμα τρόμου με τα κομμάτια του Οκτωβρίου, αυτό το άλμπουμ κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, Felipe! Σου εύχομαι τα καλύτερα! Κλείσε την συνέντευξη όπως εσύ θέλεις!

Ευχαριστώ που προωθείτε τη μπάντα!

Νίκος Σιγλίδης

http://www.facebook.com/vorpalnomad

http://www.youtube.com/VORPALNOMAD

Band:

Felipe Machado Franco: Φωνητικά

Nicolas Waldo: Κιθάρα

Andrés Parada: Κιθάρα

Daniel Pinzón: Μπάσο

Christian Gaitan: Τύμπανα

Discography

Hyperborea, 2012

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X