Συνεντεύξεις

Forged In Black

Οι Forged In Black συμπλήρωσαν δέκα χρόνια στον χώρο και για να το γιορτάσουν κυκλοφόρησαν μια ψηφιακή συλλογή που φέρει τον τίτλο Ten Years At The Forge. Έτσι λοιπόν επικοινωνήσαμε μαζί τους ώστε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτή και όχι μόνο. Τις απαντήσεις έδωσε ο μπασίστας και τραγουδιστής Kieron Rochester.

Συγχαρητήρια για την επέτειο των δέκα χρόνων! Ελπίζω να σας έχουμε μαζί μας για πολλά ακόμη χρόνια. Εφόσον είναι η πρώτη φορά που σας φιλοξενούμε στο περιοδικό μας, πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία σας κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

Γεια σου Πάνο, ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Το συγκρότημα ξεκίνησε από τον Andy και εμένα, γιατί απλά μας άρεσε να παίζουμε thrash metal. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε να γράφουμε τραγούδια μαζί, αλλά ξέραμε ότι έπρεπε να φτιάξουμε μια ολοκληρωμένη μπάντα για να μπορέσουμε να παίξουμε σωστά. Ο Kev και ο Stoz μπήκαν ένα χρόνο αργότερα και κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Ο Chris μπήκε σαν σταθερό μέλος το 2016 και από τότε έχουμε γίνει μια ακόμη πιο δεμένη ομάδα. Σαν συγκρότημα ήμασταν πολύ τυχεροί, παίξαμε σε μερικά από τα μεγαλύτερα festivals όπως το Bloodstock του Ηνωμένου Βασιλείου και το Hammerfest. Έχουμε παίξει με πολύ καλές μπάντες όπως οι Ripper Owens και Demon και έχουμε ηχογραφήσει με διάσημους παραγωγούς όπως οι Romesh Dodangoda και Chris Tsangarides.

Πόσο χαρούμενοι είστε με όλα όσα έχουν πετύχει οι Forged In Black αυτά τα δέκα χρόνια;

Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι, για αυτά που καταφέραμε να πετύχουμε με τους Forged In Black. Είναι πολύ ωραίο να σκεφτόμαστε ότι ξεκινήσαμε να παίζουμε στα υπνοδωμάτια μας και τώρα παίζουμε σε μεγάλα festivals και ηχογραφούμε με διάσημους παραγωγούς. Αλλά δεν θέλουμε να επαναπαυόμαστε, θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το συγκρότημα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σας;

Μια ξεχωριστή στιγμή για εμάς, ήταν όταν παίξαμε στο Bloodstock για πρώτη φορά το 2012, μια πιο πρόσφατη μεγάλη στιγμή ήταν η ολοκλήρωση του album μας “Descent Of The Serpent”, μακράν η καλύτερη ηχογράφηση μας μέχρι σήμερα. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις μια κακή στιγμή, αλλά τον πρώτο καιρό ήταν δύσκολα, παίζαμε σε άδειους χώρους και δυσκολευόμασταν να βρούμε μια σταθερή σειρά στο τι θα παίζαμε. Ωστόσο, κοιτάζοντας πίσω, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρές ήταν εκείνες οι στιγμές, σίγουρα μας βοήθησαν να εξελιχθούμε σε αυτό που είμαστε σήμερα.

Για να γιορτάσετε τα δέκα σας χρόνια, έχετε κυκλοφορήσει την συλλογή “Ten Years At The Forge”. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα; Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.

Στην πραγματικότητα ξεκινήσαμε να γιορτάζουμε το 2019, για να συμπέσουμε με τη δημιουργία του συγκροτήματος. Όσο κάναμε συναυλίες για την προώθηση του “Descent Of The Serpent”, αρχίσαμε να ξαναβλέπουμε μερικά από τα παλαιότερα τραγούδια μας. Αυτό οδήγησε στην ιδέα μιας επετειακής συναυλίας, στον τόπο καταγωγής μας στο Chinnerys της Αγγλίας. Σε όλη τη συναυλία, είχαμε καλεσμένους από προηγούμενα albums μας να συμμετέχουν σε κάποια κομμάτια, και παίξαμε τουλάχιστον ένα τραγούδι από κάθε κυκλοφορία. Η συναυλία ήταν φανταστική και είχε μια ατμόσφαιρα πάρτι. Αυτό μας ενέπνευσε να μαζέψουμε αυτά τα κομμάτια σε μια κυκλοφορία, η οποία έγινε το “Ten Years At The Forge”. Μετά από τη συλλογή, ξεκίνησε η πανδημία και αποφασίσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια νέα κυκλοφορία, ελπίζαμε ότι θα μπορούσαμε να συνεισφέρουμε τουλάχιστον σαν ψυχαγωγία, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Έχετε συμπεριλάβει στη συλλογή τα ομότιτλα τραγούδια κάθε επίσημης κυκλοφορίας σας, καθώς και το “The Exodus” που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο album. Φαντάζομαι ότι αυτό έγινε για να δείξετε στον κόσμο τα album των Forged In Black μέχρι στιγμής. Γιατί δεν συμπεριλάβατε περισσότερα τραγούδια;

Θέλαμε να δείξουμε σε όλους γιατί αυτά τα τραγούδια έγιναν τα τραγούδια/τίτλοι για τις αντίστοιχες κυκλοφορίες τους. Θέλαμε να κάνουμε αυτήν τη συλλογή μια βιτρίνα για αυτά τα κομμάτια και ελπίζουμε ότι οι ακροατές θα πάρουν μια γεύση του συγκροτήματος, θα ενθαρρύνει τους νέους μας ακροατές να ανακαλύψουν περισσότερα από τις παλιότερες κυκλοφορίες μας.

Όλα τα τραγούδια είναι σε διαφορετική έκδοση από την αρχική τους κυκλοφορία. Θέλετε να μας πείτε τις αλλαγές που έχουν γίνει σε καθένα από αυτά;

Ο κιθαρίστας μας Chris Bone, ανέλαβε την αναδιαμόρφωση των κομματιών για τη νέα μας κυκλοφορία. Καθώς η παραγωγή διαφέρει από album σε album, όλα αυτά τα χρόνια μας ως συγκρότημα, αισθανθήκαμε ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε στα παλαιότερα τραγούδια μια ανανέωση, ώστε να μην είναι εκτός τόπου με τις πιο πρόσφατες δουλείες μας. Ο Chris έκανε εξαιρετική δουλειά, έκανε όλα τα κομμάτια να ακούγονται σαν να ανήκουν σε μια κυκλοφορία μαζί.

Αυτή η συλλογή είναι διαθέσιμη δωρεάν ή όποιος θέλει μπορεί να πληρώσει το ποσό που θέλει. Είναι ένα δώρο των Forged In Black στους θαυμαστές τους και σε όσους θέλουν να μάθουν τη μουσική τους;

Αυτό ακριβώς. Η συλλογή είναι μια γιορτή και θέλουμε όλοι να είναι μέρος αυτής της γιορτής. Μην ξεχάσετε να πάρετε το αντίγραφο σας εδώ.

Θα υπάρξει κυκλοφορία σε φυσική μορφή για το “Ten Years At The Forge”;

Προς το παρόν, η κυκλοφορία θα παραμείνει ψηφιακή, αλλά είχαμε αρκετές ερωτήσεις σχετικά με αυτό. Εάν η ζήτηση υπάρχει, τότε θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο κυκλοφορίας και σε φυσική μορφή.

Υποθέτω ότι άλλα πράγματα είχατε προγραμματίσει για να γιορτάσετε τα δέκα σας χρόνια και ανατράπηκαν από τον Covid-19.

Είμαστε αρκετά τυχεροί, ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ των εορτασμών των 10 χρόνων της μπάντας. Όπως αναφέρθηκα προηγουμένως, είχαμε ήδη παίξει τις επετειακές συναυλίες μας και συνεργαστήκαμε με αρκετούς παλιούς φίλους. Θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να κάνουμε μερικές ακόμα συναυλίες για την προώθηση της συλλογής, αλλά είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να βγάλουμε μια νέα κυκλοφορία, σε μια εποχή που οι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερη ψυχαγωγία.

Πέρασε ένας χρόνος από την κυκλοφορία του “Descent of the Serpent”. Ένα album που άρεσε σε πολλούς και έλαβε καλές κριτικές από τον Τύπο. Πόσο χαρούμενοι είστε για αυτό; Πιστεύετε ότι εκπλήρωσε τις προσδοκίες και τους στόχους σας;

Ήταν η αγαπημένη μας κυκλοφορία μέχρι τώρα. Η παραγωγή, το εξώφυλλο και τα τραγούδια είναι εξίσου δυνατά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι τράβηξε την προσοχή αρκετών εταιριών, οι οποίες οδήγησαν στην συνεργασία μας με την Fighter Records. Ήμασταν ενθουσιασμένοι με τις κριτικές και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που τράβηξε νέα βλέμματα στο συγκρότημα. Θα είναι το σημείο αναφοράς μας για το επόμενο album.

Γράφετε νέο υλικό; Πότε να περιμένουμε νέο album των Forged In Black;

Έχουμε ήδη ένα υλικό για τον επόμενο δίσκο αλλά θα συνεχίσουμε να γράφουμε, ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε τα τραγούδια που θέλουμε για το studio. Θα επιστρέψουμε στην Ουαλία με τον παραγωγό Romesh Dodangoda το καλοκαίρι του 2021.

Υπάρχουν πάρα πολλές επιρροές στη μουσική σας και όλοι την περιγράφουν διαφορετικά, κάτι που πιστεύω ότι είναι σημαντικό. Σε ποια κατεύθυνση θα κινηθείτε όσον αφορά τον ήχο σας στο μέλλον; Να περιμένουμε εκπλήξεις;

Υπάρχουν σίγουρα μερικές εκπλήξεις. Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πνεύμα όπως στο “Descent Of The Serpent”, αλλά ήδη παρατηρούμε κάποια πιο σκοτεινά και πιο progressive στοιχεία, να μπαίνουν στη μουσική μας. Αν σας άρεσε το “Descent Of The Serpent”,  θα λατρέψετε το νέο υλικό.

Τι ισχύει για το άμεσο και μακρινό μέλλον για τους Forged In Black; Υπάρχουν σχέδια για περιοδεία;

Στο κοντινό μέλλον, θα συνεχίσουμε να γράφουμε για το νέο album και θα ξεκινήσουμε την προ-παραγωγή του. Όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στο νέο υλικό. Έχουμε αναλάβει ένα μεγάλο καθήκον, να ξεπεράσουμε την ποιότητα του “Descent Of The Serpent” και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Θα θέλαμε να κάνουμε συναυλίες. Θα ήταν σίγουρα καθαρτικό για εμάς και όλους τους οπαδούς της ζωντανής μουσικής να παίξουμε ζωντανά, αλλά μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να είναι όλα ασφαλή εκεί έξω. Το συντομότερο δυνατό, θα το κάνουμε.

Έχετε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα; Υπάρχουν σκέψεις ή προτάσεις για να παίξετε στη χώρα μας;

Δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα ως συγκρότημα, μόνο μεμονωμένα ως ενοχλητικοί Βρετανοί τουρίστες. Θα θέλαμε να παίξουμε στη χώρα σας, καθώς η μουσική μας ήταν πάντα καλοδεχούμενη από εσάς. Συνεχίστε να μας υποστηρίζετε και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να έρθουμε.

Λοιπόν παιδιά, αυτά από μένα! Και πάλι συγχαρητήρια για την επέτειο. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, τα τελευταία λόγια σας ανήκουν.

Ευχαριστώ πολύ Πάνο και ευχαριστώ και όλους τους Έλληνες οπαδούς μας για την υποστήριξη. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να δείτε όλες τις κυκλοφορίες μας, τα προϊόντα μας και ό,τι έχει να κάνει με τους Forged In Black στη σελίδα μας, http://www.forgedinblack.com.

Πάνος Πρέντζας
Μετάφραση: Σοφία Βαλεντίνη Καλαιτζίδη

http://www.forgedinblack.com/
https://forgedinblack.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/forgedinblacks/
https://open.spotify.com/artist/66C1tOix9rVAn472MbAXZ6

Band Members
Kieron Rochester – Μπάσο, Φωνητικά
Kevin Rochester – Τύμπανα
Andy Songhurst – Κιθάρα
Chris Stoz Storozynski – Φωνητικά
Chris Bone – Κιθάρα, Φωνητικά

Discography
Forged In Black, 2013
Descent of the Serpent, 2019
Ten Years at the Forge, 2020

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X