Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Arcturus

Από την ώρα που κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 1996 μέχρι και τον προ επταετίας τελευταίο δίσκο τους, μάγευαν τους απανταχού οπαδούς τους. Διαλύθηκαν για περίπου έξι χρόνια αλλά τώρα επέστρεψαν και σε λίγες μέρες εμφανίζονται στην χώρα μας. Ο λόγος για τους Arcturus, για τους οποίος μας μίλησε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο φίλτατος Simen Hestnaes ή ευρύτερα γνωστός ως ICS Vortex. Έχει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία πραγματικά θα θέλατε να διαβάσετε!

Γεια σου Simen, σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο που διέθεσες ώστε να μιλήσουμε για τους Arcturus.

 

Η χαρά είναι δική μου.

Πως αισθάνεσαι τόσο εσύ όσο και η υπόλοιπη μπάντα τώρα που οι Arcturus μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα επέστρεψαν στα πράγματα;

Ας δούμε πρώτα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και μετά θα σου πω (γέλια)!!!! Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά στο στρατόπεδο των Arcturus αν και υπήρξε και μια αποχώρηση…

Ωχ! Τι συνέβη; Ποιος έφυγε;

Δυστυχώς αποχώρησε ο ένας εκ των δύο κιθαριστών, ο Toren Moren, ο οποίος δυστυχώς δεν προλάβαινε να ακολουθήσει το πρόγραμμα της μπάντας. Πραγματοποιήσαμε ήδη μια εμφάνιση έτσι και το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και δεν σου κρύβω πως θα παραμείνουμε έτσι, δίνοντας περισσότερο ρόλο στα πλήκτρα. Άλλωστε τα πλήκτρα στους Arcturus ήταν σε μια περίοπτη θέση, καθώς ο Sverd αποτελεί τον κύριο συνθέτη της μπάντας. Θα μας δεις σε λίγες μέρες στο show μας εκεί και θα δεις ότι η επιλογή αυτή μας δικαιώνει.

Αλήθεια, πως προέκυψε το reunion αυτό; Ήταν κάτι που το σχεδιάζατε καιρό ή απλά συνέβη συνειδητά μετά την αποχώρηση σου από τις τάξεις των Dimmu Borgir;

Ξέρεις πολύ καλά ότι δεν έφυγα από τους Dimmu Borgir αλλά με έδιωξαν…

... Το γνωρίζω αυτό.

Οπότε έχεις ιδέα για το πώς έγιναν τα πράγματα. Δεν θέλω να αναφερθώ ξανά σε αυτό, αρκετά με αυτό το ‘δράμα’. Αποκάλεσε το έτσι αν θες αν και δεν είναι. Την επόμενη μέρα λοιπόν, τηλεφώνησα στα παιδιά στην μπάντα λέγοντας τους ότι ήθελα να επαναδραστηριοποιήσουμε τους Arcturus. Οπότε κανονίσαμε ένα ραντεβού στο Oslo, τα βρήκαμε και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και πάλι. Είχε λείψει στον κάθε έναν μας το να παίζει, να τζαμάρει με τον άλλον και το γενικότερο κλίμα μέσα στις πρόβες. Γνωρίζαμε από τότε που διαλύσαμε ότι θα έπαιρνε αρκετό καιρό για να βρεθούμε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο αλλά αργά ή γρήγορα αυτό συνέβη και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Έπρεπε όμως να λυθούν κάποια προβλήματα αρχικά, καθώς οι περισσότεροι από εμάς έχουν οικογένειες και δουλειές. Η μπάντα απαιτεί μεγάλη αφοσίωση και χρόνο. Εκεί κάπου είδε ότι δεν προλάβαινε και ο Tore και αποχώρησε. Και ο Knut (σ.σ. Magne Valle, κιθάρες) αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα οικονομικής φύσης, αφού για να έρχεται ο ίδιος στις πρόβες έπρεπε να οδηγεί 4 ώρες για να βρίσκεται μαζί μας. Ευτυχώς αυτό λύθηκε και είμαστε καλά τώρα.

Το show σας εδώ στην Αθήνα ήταν από τα πρώτα που ανακοινώσατε από τότε που έγινε η επανένωση σας. Με τι κριτήρια διαλέξατε την χώρα μας;

Δεν χρειάζεσαι κριτήρια όταν μιλάς για την Ελλάδα φίλε μου, το κοινό της και μόνο συντελεί και μόνο στο ότι πρέπει να είσαι εκεί σε κάθε σου περιοδεία. Είναι το πιο εκδηλωτικό που έχω παίξει ποτέ. Άλλωστε οι Arcturus είναι ιδιαίτερα τυχεροί μιας και το μοναδικό τους fanclub βρίσκεται στην χώρα σας. Πάντοτε μας στηρίζατε και σας είμαστε ευγνώμων γι’ αυτό.

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί σας για την επικείμενη εμφάνιση σας;

Θα είναι πραγματικά μια εκπληκτική βραδιά. Δεν θα έχουμε το ύπερ-show λόγω της αποχώρησης του Toren όσον αφορά χορεύτριες, φλόγες και τα σχετικά αλλά θα επικεντρωθούμε περισσότερο στην μουσική. Άλλωστε αυτό είναι που μετράει στο τέλος πιστεύω.

Πάνω σε ποιους δίσκους θα βασίζετε κυρίως το set list σας; Θα περιέχει κομμάτια από όλη την καριέρα σας;

Θα περιέχει κυρίως υλικό από τα τελευταία τρία album μας αλλά όχι από το πρώτο. Ξέρω πως πολλοί μπορεί να στενοχωρηθούν με αυτό που θα διαβάσουν αλλά τι να κάνεις; Δεν μπορείς να τα παίζεις όλα. Όταν μαζευτήκαμε να αποφασίσουμε το set list καταλήξαμε να έχουμε ένα πρόγραμμα γύρω στις δυο ώρες. Πραγματικά διαλέξαμε πάρα πολλά κομμάτια. Μπορώ να σου πω όμως ότι πρόκειται να παίξουμε κομμάτια που δεν έχουμε παίξει ποτέ ζωντανά στο παρελθόν.

Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και τον ανάλογο ρουχισμό στην εμφάνιση σας;

Φυσικά, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης μας και νομίζω ότι δένει απόλυτα η εικόνα με τον ήχο. Νιώθουμε όλοι μας πολύ άνετα με αυτό.

Σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε κάποιο δίσκο άμεσα; Υπάρχει διαθέσιμο νέο υλικό;

Νέο υλικό έχει αρχίσει να δουλεύετε από τα μέλη της μπάντας. Υπάρχουν κάποια υπό κατασκευή κομμάτια αλλά και πάλι αυτό θα αργήσει. Είναι πραγματικά πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτό.

Σε αυτό το πρώτο δείγμα σύνθεσης των νέων κομματιών που έχετε στα χέρια σας, τα κομμάτια είναι κάπου κοντά στον ήχο του “Slideshow Symphonies” ή να περιμένουμε κάτι νέο ηχητικά από τους Arcturus;

Ηχητικά τα κομμάτια φέρνουν μνήμες και κομμάτια του παρελθόντος όπως είναι για παράδειγμα το “Deception Genesis”. Μέχρι στιγμής σε εμάς ακούγονται πιο ψυχεδελικά σε σχέση με αυτά που σας έχουμε συνηθίσει αλλά όπως είπα και πριν είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Αυτό που προηγείται όλων είναι η επερχόμενη περιοδεία και μετά όλα τα άλλα εν καιρώ.

Παράλληλα με την επαναδραστηριοποίηση των Arcturus, εσύ κυκλοφόρησες και το πρώτο σου άλμπουμ με τη νέα σου μπάντα (σ.σ. τους ICS Vortex), το “Storm Seeker”. Πως πηγαίνει αυτό μέχρι στιγμής;

Πραγματικά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένος καθώς ο δίσκος πάει πάρα πολύ καλά και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό. Μου δίνεται έτσι έμπνευση και κουράγιο στο να συνεχίσω στο εγγύς μέλλον και να κυκλοφορήσω και δεύτερο δίσκο. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο και κουραστικό να φέρω εις πέρας το δίσκο, μιας και τα πάντα τα πλήρωσα εγώ από την τσέπη μου. Θα σου πω ότι μέχρι και το αυτοκίνητο μου πούλησα ώστε να επενδύσω περισσότερα λεφτά σε αυτόν. Μπορώ να πως όμως πως το αποτέλεσμα δικαιώνει κάθε θυσία που έγινε γι’ αυτόν.

Εσύ ο ίδιος βέβαια συμμετέχεις και σε άλλα projects….

Ναι. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε καθώς το νέο album που έκανα με τους Borknagar είναι έτοιμο και το αποτέλεσμα πραγματικά είναι απίστευτο!

Πότε κυκλοφορεί αυτό;

Θα βγει στα μαγαζιά τον Μάρτη από την Century Media. Όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα καθώς είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με τον Jens Borgren (σ.σ. Katatonia, Opeth, Symphony X) στην μίξη και το master. Απλά για ακόμα μια φορά ξεπέρασε τον εαυτό του!

Με τους God Of Atheists τι γίνεται;

Αυτό είναι το αμέσως επόμενο album που έχω στο πρόγραμμα! Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν ολοκληρωθεί οι κιθάρες και τα τύμπανα σε αυτό ενώ πρέπει να κοιτάξω να ηχογραφήσω το μπάσο, τα πλήκτρα και να δω για κάποιες διαφορές στις φωνητικές μελωδίες εφόσον αυτές υπάρξουν. Το album αυτό θα είναι μια πραγματική πρόκληση οπότε μείνετε συντονισμένοι!

Πίσω στους Arcturus τώρα. Τα άλλα μέλη της μπάντας συμμετέχουν σε άλλα project – μπάντες πέραν εσένα και του Hellhammer, ο οποίος παίζει σε πόσες μπάντες;

(Γέλια) Μονάχα ο Skoll (σ.σ. μπάσο) έχει κάνει μια thrash μπάντα τώρα και ο Sverd (σ.σ. πλήκτρα) στο παρελθόν ένα guest στους The Kovenant, αλλά αυτό ήταν για κάποιες ζωντανές εμφανίσεις.

Τι να περιμένουν από εσένα προσωπικά αλλά και από τους Arcturus οι οπαδοί σας;

Θέλω να ελπίζω πως θα χαρίσουμε στους οπαδούς μας έναν ακόμα δίσκο. Δεν ξέρω πότε αυτός θα κυκλοφορήσει αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι αν όχι καλύτερος σε ένα level ισάξιο των προηγούμενων κυκλοφοριών μας.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξη Simen! Κλείσε την συνέντευξη όπως εσύ θες.

Εγώ θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσες και το βήμα που μου έδωσες να μιλήσω. Θα ήθελα να πω στους Έλληνες οπαδούς πως τους έχω στην καρδιά μου και τους ευχαριστώ για την θερμή τους υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω σύντομα να ξεπεράσετε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως χώρα σύντομα. Θα χαρώ να σας δω όλους στην εμφάνιση μας στο Gagarin club στις 4 Φεβρουαρίου. Να είστε όλοι σας καλά.

Νίκος Σιγλίδης

http://www.facebook.com/arcturusnorway

http://www.artisannorway.com/arcturus

Band:

ICS Vortex: Φωνή

Knut Magne Valle: Κιθάρες

Skoll: Μπάσο

Sverd: Πλήκτρα

Hellhammer: Τύμπανα

Discography

Aspera Hiems Symphonia 1996

La Masquerade Infernale 1997

The Sham Mirrors 2002

Slideshow Symphonies 2005

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X