Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Arkham Witch

Arkham Witch! Αν είστε οπαδοί είτε του κλασσικού heavy metal, είτε του περισσότερο doom-ίζοντος ατσαλιού, απαραίτητα πρέπει να δώσετε βάση στις 2 δουλειές αυτής της τρελής τετράδας! Με το “Legions of the Deep” συνεχίζουν δυναμικά εκεί που μας άφησαν με το “On Crom’s Mountain” και έτσι εμείς ρωτάμε και ο μπασίστας του συγκροτήματος John Demaine μας απαντάει!

Συγχαρητήρια για τον νέο σας album, με τίτλο “Legions of the Deep”, εάν το είχα ακούσει νωρίτερα, σίγουρα θα το είχα στην λίστα μου με τα καλύτερα για το 2012! Πως είναι η γενικότερη ανταπόκριση μέχρι τώρα;

Σε ευχαριστώ Πάνο! Μέχρι τώρα, το album έχει πάει πολύ καλά, έτσι δείχνουν τουλάχιστον οι κριτικές! Νομίζω πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε καλά στο πιο ευρύ φάσμα των κομματιών εδώ, κυρίως σε αυτά που thrash-άρουν περισσότερο!

Είναι σχετικά νωρίς, αλλά σε σύγκριση με το “On Crom’s Mountain”, ποιο νομίζεις ότι γούσταρε περισσότερο ο κόσμος;

Έχεις ένα δίκιο είναι κάπως νωρίς για αποτίμηση σε αυτή την φάση. Το σύνολο του “Legions of the Deep” νομίζουμε υπερισχύει του “On Crom’s Mountain” πάντως. Νιώθουμε αναμφισβήτητα ότι το συγκρότημα που ακούς στον νέο μας δίσκο είναι ένα πιο περισσότερο προβαρισμένο και πιο έμπειρο σύνολο σε σχέση με το ντεμπούτο. Βέβαια υπάρχουν και άτομα που τους αρέσει περισσότερο η πρώτη μας δουλειά. Εμείς είμαστε χαρούμενοι και με τις 2 δουλειές μας, οπότε όλα καλά!

Θα αλλάζατε κάτι αν μπορούσατε στο album;

Όπως οι περισσότερες μπάντες αλλά και καλλιτέχνες σε άλλα πεδία, πάντα υπάρχει κάτι που νιώθεις ότι μπορούσες να κάνεις καλύτερα με υστερινή γνώση. Αυτό συνήθως είναι κάτι μικρό και όχι ιδιαίτερα σημαντικό και έτσι συμβαίνει και με το “Legions of the Deep”. Είμαστε οι μεγαλύτεροι κριτές του εαυτού μας! Βγάζοντας τους εαυτούς μας από την εξίσωση πάντως και ακούγοντας το σαν απλοί ακροατές νομίζω μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα!

Κάνατε μια επιλογή με ρίσκο, αρχίζοντας τον δίσκο με ένα 9λεπτο κομμάτι (“Dave Lund”) αλλά και ένα 7λεπτο στα καπάκια (“At the Mountains of Madness”). Παρ’ όλα αυτά, δούλεψε καλά η φάση, αφού και τα 2 είναι πολύ δυνατά κομμάτια, αλλά πως και δεν κάνατε μια πιο “safe” επιλογή με κάτι πιο σύντομο και up tempo;

Η σειρά των κομματιών είναι συνήθως κάτι που έχουμε στο μυαλό μας από πολύ πρώιμο στάδιο. Ακούμε τα πάντα και όταν είναι ακριβώς όπως θέλουμε να ακούγονται, βλέπουμε πως ρέουν από κομμάτι σε κομμάτι. Μπορεί να ακουστεί κλισέ τώρα, αλλά ανοίγοντας το album με αυτά τα 2 μακροσκελή κομμάτια φάνηκε το ιδανικό! Ευτυχώς ο ρυθμός και το vibe που έχουν είναι διαφορετικά, οπότε μπορούν να συνυπάρξουν μαζί σαν ροή.

Με την ευκαιρία, ποιος είναι ο μυστηριώδης Dave Lund;

O Dave Lund είναι ένας τοπικός μηχανικός και επιχειρηματίας που δραστηριοποιούταν στο Keighley (σ.σ. η πόλη των Arkham Witch) προς το τέλος του 19ου αιώνα. Ήταν επίσης αστρολόγος και μελετητής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο απόκρυφο. Δημιούργησε μια απόκρυφη σέκτα στο Keighley, γνωστή σαν “The Society of Dew and Light” ή αλλιώς “Rosicrucian Fathers of Keighley” ενώ το περιοδικό τους λεγόταν “The Lamp of Thoth”! Η ομάδα αυτή ήταν άκρως επιδραστική στον τομέα ενδιαφερόντων τους και έτσι τους κοίταζαν πολύ με φθόνο και δυσπιστία, ενώ υπήρξαν και θύματα μιας περίτεχνα συκοφαντικής εκστρατείας από την ομάδα της “The Golden Dawn” αλλά παρενοχλήθηκαν έντονα και από τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις όπου είχε σαν αποτέλεσμα το τέλος ύπαρξης της ομάδας αυτής.

Στα της μουσικής, εδώ έχετε και ένα κομμάτι που είναι καθαρό thrash metal, το “On a Horse Called Vengeance”. Να περιμένουμε για τέτοιες αυξημένες ταχύτητες και στην επόμενη δουλειά σας;

Πολύ πιθανό! Ποτέ δεν περιοριστήκαμε σε κάποιο style και κάθε μέλος έχει τα δικά του γούστα. Ο Aldo είναι εδώ και χρόνια φανατικός του thrash! Οπότε πολύ φυσικό, το γράψιμο του να έχει χαρακτηρίζεται από τέτοια στοιχεία αλλά και αφού όλοι μας γουστάρουμε thrash καταστάσεις. Δίνει ωραία αίσθηση στις αλλαγές ρυθμού!

Έχετε εδώ και ένα τραγούδι από το πρώτο σας demo, το ομότιτλο. Υπάρχουν και άλλα πιο παλιά τραγούδια εδώ;

Τα “Infernal Machine” και “Gods of Storm and Thunder” είναι πολύ παλιά τραγούδια και έχουν παίξει σε παλαιότερα συγκροτήματα μας ίσως και 10 χρόνια πίσω! Αλλά σίγουρα όχι ακριβώς όπως είναι τώρα. Όταν αρχίζεις να ξαναπροβάρεις τέτοια παλιά πράγματα, συνειδητοποιείς ότι είναι παλιά μόνο αν τα έχεις ξανακούσει! Ακούγονται τόσο φρέσκα όσο ακουγόντουσαν και τότε. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ντροπαλοί για νέο υλικό… Αυτή την στιγμή έχουμε πολλά γραμμένα κομμάτια που δεν έχουμε προλάβει να τα κυκλοφορήσουμε!

Ποια θα ήταν η καλύτερη περιγραφή που θα μπορούσες να δώσεις στη μουσική των Arkham Witch σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει ακόμα;

Ζόρικη ερώτηση. Δεν το κρύβουμε ότι ο ήχος μας έχει πολλές ρίζες σε παραδοσιακές heavy metal φόρμες όπως NWOBHM, Doom, κλασσικό rock και φυσικά thrash! Υποθέτω πως η καλύτερη περιγραφή θα ήταν μια φρέσκια μπάντα παλιομοδίτικου heavy metal!

Σχετικά με το στιχουργικό κομμάτι ποιος είναι υπεύθυνος; Όλοι σας είστε Lovecraft αρρωστάκια;

Χωρίς αμφιβολία ο Simon (φωνή) είναι ο μεγαλύτερος μανιακός με τον Lovecraft! Εγώ έχω κάποιο ήπιο ενδιαφέρον προς τις δουλειές του, ενώ οι Aldo και Emily είναι κάπου ανάμεσα σε εμένα και τον Simon. Ο Simon γράφει το μεγαλύτερο μέρος των στίχων και αυτός είναι ο λόγος που η εμμονή του έρχεται στο προσκήνιο τόσο έντονα! Πάντως δεν περιοριζόμαστε σε Lovecraft θέματα μόνο, κάτι που διαβεβαιώνεται από αρκετά τραγούδια!

Τα μέλη των Arkham Witch τι γουστάρουν να ακούν τον τελευταίο καιρό;

Ακούμε παρόμοια πράγματα με κάποιες διαφοροποιήσεις. Εάν έκανα μια περιεκτική σύνοψη συγκροτήματα που μας αρέσουν πολύ είναι οι Grand Magus, Lord Vicar, Mortalicum, Saint Vitus, Pentagram, Witchfinder General, Pagan Altar, Saxon… Η λίστα είναι χαοτική αλλά θα σταματήσω εδώ!

Κάποιο album από την heavy/doom σκηνή που λάτρεψες για το 2012;

Πάλι ζόρι… Βγήκαν μερικά σπουδαία albums μέσα στο 2012. Δεν θα μακρηγορήσω και θα αναφέρω 2 που βρίσκονται στην κορυφή στο μυαλό μου, το “The Hunt” των Grand Magus και το “Endtime Prophecy” των Mortalicum.

Εαν σας δινόταν η δυνατότητα να περιοδεύσετε με τις 3 αγαπημένες μπάντες σας, ποιες θα ήταν αυτές;

Εξαρτάται από το κάθε μέλος! Μερικές φορές είχαμε την τιμή να παίξουμε βέβαια μαζί με αγαπημένους μας καλλιτέχνες, όπως Pentagram και Pagan Altar. Εάν διάλεγα εγώ, θα έλεγα Argus, Orange Goblin και … Amon Amarth!

Έχουμε κάποιο νεότερο από το στρατόπεδο των The Lamp of Thoth;

Είναι το συγκρότημα ακόμα σε φάση αναμονής, να περιμένουνε κάτι από εκεί; (σ.σ. Ο John ήταν στο συγκρότημα τον τελευταίο καιρό) Για την ώρα το συγκρότημα είναι σε αναμονή. Οι Simon και Emily είναι απασχολημένοι με τους Arkham Witch και ο Randy παίζει κιθάρα στους Solstice! Οι The Lamp of Thoth δεν είναι νεκροί αλλά για την ώρα είναι απενεργοποιημένοι.

Τι έχει η συνέχεια για τους Arkham Witch; Περισσότερες συναυλίες;

Μέχρι τώρα το 2013 διαμορφώνεται ως η πιο γεμάτη χρονιά! Τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο 100% αλλά το πιο πιθανό είναι να παίξουμε αρκετές συναυλίες σε Ευρώπη, ίσως ένα live λίγο πιο μακριά και όσα περισσότερα shows στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αρχίζοντας ένα show σήμερα στο Bradford και ότι προκύψει στην συνέχεια! Τσεκάρετε την σελίδα μας στο Facebook για τα συναυλιακά updates!

Ελπίδες να ακούσουμε τις Lovecraft-ικές σας ιστορίες εδώ Ελλάδα;

Ευχαρίστως να παίξουμε οπουδήποτε μας καλέσουν, αλλά δυστυχώς μας κυβερνάνε τα οικονομικά μας και οι δουλειές μας! Εάν κάποιος στήνει κάποιο show και μας θέλουν να παίξουμε, ευχαρίστως να έχουμε νέα σας!

Αυτά από εμένα, ευχαριστώ και πάλι, κλείσε όπως θες!

Ευχαριστώ για την ευκαιρία να απαντήσω στις ερωτήσεις σου, και ευχαριστώ και την συνεχώς αυξανόμενη λεγεώνα οπαδών που μας στηρίζει! Τα λέμε μέσα στο 2013! Stay Heavy!

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

http://www.facebook.com/ArkhamWitch

http://www.myspace.com/rourkesdriftyorkshire

http://www.reverbnation.com/arkhamwitch

Band Members:

Simon Iff? – Φωνή

Aldo ‘Dodo’ Doom – Κιθάρα

John ‘J.D’ Demaine – Μπάσο

Emily Ningauble – Τύμπανα

Discography:

2011 – On Crom’s Mountain

2012 – Legions of the Deep

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X