Συνεντεύξεις

DevilDriver

Η GCA Live Productions με χαρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ζωντανά τους Αμερικάνους Devildriver. To συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2002 και από τότε είναι συνεπέστατοι στο ραντεβού, με την ποιότητα και τον σκληρό ήχο. Με αρκετή δουλειά, κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη δημοτικότητά τους σε βαθμό να θεωρούνται ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα στο είδος, τα τελευταία δέκα χρόνια. Γνωστοί για τις κορυφαίες επιδόσεις τους επί σκηνής, έρχονται στην Ελλάδα για την προώθηση του “Beast” και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα κάνουν το κοινό να θυμάται την εμφάνισή τους για πολύ καιρό. Στις 2 Ιουλίου και ημέρα Δευτέρα, θα λάβει χώρα στο Κύτταρο Club η πρώτη (κι ελπίζουμε ν’ ακολουθήσουν πολλές) επίσκεψη των Καλιφορνέζων και αναμένεται άκρως καυτή και όχι μόνο λόγω της ζέστης που θα υπάρχει εκείνο τον καιρό! Εμείς απλά θ’ αδράξουμε την ευκαιρία και θα μιλήσουμε λίγο με τη μπάντα, λίγες εβδομάδες νωρίτερα από το live τους στην Αθήνα. Εκπρόσωπος της, ο άμεσος Dez Fafara (φωνητικά). Enjoy!

Χαιρετίσματα από Ελλάδα! Καλησπέρα! Πως είστε?

 

Είμαστε πολύ καλά! Είναι η δεύτερη μέρα της περιοδείας, παίζουμε στο Rock Am Ring και μόλις χθες είχαμε ένα φοβερό παρτυ.

Για πόσες μέρες θα περιοδεύετε και ποιές χώρες θα επισκεφτείτε για να παίξετε?

Θα είμαστε έξω για πέντε εβδομάδες και θα επισκεφθούμε Αγγλία, Γαλλία, Σλοβακία, Γερμανία, Ιταλία…Θα πάμε παντού! Θα πάμε Ρωσία, ερχόμαστε Ελλάδα και θα περάσουμε τέλεια! Αυτό θα γίνει. Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.Devildriver.com και να δείτε λεπτομερώς που θα πάμε και που όχι.

Πες μου μια μπάντα από αυτές που συμπαθείς και μια από αυτές που συμπάθησες κατά τη διάρκεια της περιοδείας.

Είμαι οπαδός της μουσικής και ακούω τα πάντα. Μου αρέσουν οι Black Flag, Black Sabbath, τα blues, το κλασσικό rock, όλα τα είδη του heavy metal. Ακούω πολύ gothic, μου αρέσουν οι The Cure και γενικά ακούω πολλά πράγματα. Στην περιοδία παίζουμε με κάποιες αγαπημένες μπάντες, επίσης. Όπως Opeth, Cancer Bats και άλλες πολλες. Τις προάλλες παίξαμε με Μetallica, οπότε δεν βλέπω κάτι που να μην μου αρέσει ως τώρα στην περιοδεία! Τι να πει κανείς γι’ αυτούς? Μ’ αρέσουν κυρίως τα παλιά τους, πάντως.

Προωθείτε το νέο σας άλμπουμ “Beast”. Ποιες είναι οι αντιδράσεις των οπαδών σας, έως τώρα?

Μέχρι στιγμής, είναι φοβερές. Το ίδιο και οι αντιδράσεις του τύπου! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί προσπαθήσαμε πολύ, για το αποτέλεσμα.

Πιστεύεις ότι με τη νέα σας κυκλοφορία, προσεγγίσατε και νέους οπαδούς?

Ποτέ δεν κάνουμε πανομοιότυπους δίσκους και πάντα σε κάθε νέο δίσκο βάζουμε κάποια νέα στοιχεία, οπότε πάντα προσεγγίζουμε νέους οπαδούς και πάντα παράλληλα κρατάμε και τους παλιούς.

Πες μας μερικά πράγματα για το “Beast”.

Λίγο punk rock, λίγο thrash, αλλά σίγουρα έχει και πιο σκοτεινά στοιχεία. Αν συγκρίνεις παλιότερους δίσκους, πάντα θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και να μην κολλάμε στον ήχο μας. Αν προσέξεις, μπάντες με δισκογραφία πέντε-έξι κυκλοφοριών, δυστυχώς ίσως να ακούγονται το ίδιο, σε δυο από αυτές.

Ποιος είναι υπεύθυνος για το mastering, την ηχογράφηση, το εξώφυλλο κλπ κλπ…?

Εγώ δούλεψα για το εξώφυλλο, με την Art Creature και ήταν τέλεια. Για την ηχογράφηση είναι υπεύθυνος ο Mark Lewis και για το mastering o Andy Sneap και όλα πήγαν μια χαρά.

Είχατε ποτέ αγωνία ως πως το τι απήχηση θα έχει ο νέος σας δίσκος στο κοινό. Ποιοι είναι οι λόγοι που θα το συμπαθήσει ένας μέσος metalhead?

Βασικά είχαμε πολύ αγωνία για την κυκλοφορία, γιατί ξέραμε πως ο δίσκος είναι πολύ καλός κι είχαμε δουλέψει σκληρά γι’ αυτό. Από κει και πέρα, σίγουρα μπορεί κάποιος να γουστάρει το δίσκο γιατί είναι λίγο διαφορετικός από τους προηγούμενους μας, σε αντίθεση με κυκλοφορίες άλλων μπάντων και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να περιγράψεις με μια λέξη το στυλ μας.

Ποιες είναι οι διαφορές του “Beast”, σε σχέση με το “The Fury Of Our Maker’s Hand”?

Αυτός τυχαίνει να είναι και ο αγαπημένος μου δίσκος! Σίγουρα είχαν τελείως διαφορετικά “vibes” μεταξύ τους. Το “Beast” είναι λίγο πιο σκοτεινό, πιο βαρύ, πιο thrash από το “The Fury Of Our Maker’s Hand”, το οποίο μ’ αρέσει κι εμένα πολύ και θα παίξουμε αρκετά κομμάτια από αυτό. Ευχαριστώ πάντως!

Πως πάνε οι πωλήσεις?

Καλά πουλάει ο δίσκος. Στην Αμερική έφτασε στο Top 40 για ντεμπούτο άλμπουμ, πράγμα που είναι αρκετά δύσκολο χωρίς ραδιόφωνο, Τοp 10 στην Αυστραλία και πολύ καλά πήγε και στην Ευρώπη, οπότε είμαστε αρκετά χαρούμενοι.

Οι επιρροές και οι ιδέες που είχατε για το “Beast” (στίχοι – μουσική), ήταν έτοιμες από πριν, ή σας ήρθαν και κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του?

Ναι, οι επιρροές που με βοήθησαν να γράψω υλικό για το δίσκο, αφορούν πολλές από τις προσωπικές μου εμπειρίες. Παράδειγμα, είναι το φαινόμενο τους πως μερικοί άνθρωποι φέρονται τόσο αρνητικά σε άλλους και παρ’ όλα αυτά, το παρουσιάζουν με μεγάλη θετικότητα. Υπάρχει πολύς θυμός μέσα στο δίσκο, αλλά στο αποτέλεσμα είναι το ίδιο κάθε φορά, για εμένα προσωπικά. Υπάρχει μια «κάθαρση», η οποία σε κάνει να συνεχίζεις με το κεφάλι ψηλά κατά μια έννοια. Εγώ τουλάχιστον θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο!

Κάνα νέο από την Αμερικανική σκηνή? Έχεις ξεχωρίσει κάποια αξιόλογη μπάντα?

Ξέρεις, δεν μπορώ να πω ότι τα παρακολουθώ κιόλας. Έτσι και αλλιώς η Αμερικάνικη σκηνή, αλλάζει μέρα με τη μέρα. Εγώ απλά προσπαθώ να έχω κάτω το κεφάλι και να κάνω αυτό που οι Devildriver κάνουν πάντα. Μια μπάντα που έχω συμπαθήσει πρόσφατα, δεν είναι από Αμερική ακριβώς, αλλά από Καναδά. Αυτοί είναι οι Cancer Bats κι έβγαλαν ένα πολύ καλό δίσκο!

Εσύ έχεις κάποια αγαπημένη μπάντα, ή κάποια που σε εμπνέει?

Όπως είπα και πριν, ακούω τα πάντα! Από blues, μέχρι black metal. Μου αρέσουν πολλά είδη μουσικής και νομίζω ότι είναι σωστό να έχεις ανοιχτούς ορίζοντες και ν’ ακούς διάφορα στυλ μουσικής.

Πως αισθάνεστε τώρα που θα παίξετε ζωντανά στην Ελλάδα?

Λοιπόν, έχω μια μεγάλη καριέρα (από το 1995) και ποτέ δεν έτυχε να έρθω στη Ελλάδα. Θέλω να γνωρίσω τον κόσμο σας, διάφορα μέρη, την κουλτούρα σας και το φαΐ, φυσικά! Γενικά θέλω να έρθω σ’ επαφή και να γνωρίσω πράγματα που αφορούν την Ελλάδα και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος, όπως και όλη η μπάντα. Ξέρω ότι θα έχουμε μια ελεύθερη μέρα, οπότε περιμένω να δω τα κατατόπια και να γνωριστούμε με τους οπαδούς μας.

Τι θα πρέπει να περιμένει το Ελληνικό κοινό από σας, τον Ιούλιο και τι περιμένετε κι εσείς με τη σειρά σας, από αυτό?

Περιμένω 100% ενέργεια από εσάς και αυτό θα πάρετε και από μας! Θα παίξουμε – εννοείται – πάνω από μια ώρα και κομμάτια από όλους τους δίσκους μας και θα περάσουμε φοβερά! Περιμένουμε να μας συνοδεύσετε σε όποιο κομμάτι γνωρίζετε τους στίχους, να περάσετε καλά και να μπείτε στο pit!

Επιφυλάσσετε καμιά έκπληξη, κατά τη διάρκεια του live?

Ετοιμαζόμαστε να παίξουμε κομμάτια που δεν έχουν ξανακουστεί ζωντανά, κάτι που είναι πολύ cool για εμάς και εσάς. Δεν θα σας πω πια θα είναι βέβαια, αλλά θα πάει πολύ καλά το όλο σκηνικό!

Θα κάτσετε στη Ελλάδα μόνο για το live, ή θα αράξετε και λίγο παραπάνω για διακοπές π.χ.? Πότε τελειώνει η περιοδεία σας?

Χαχαχα! Θα ήθελα πάρα πολύ να κάτσω για διακοπές στην Ελλάδα, αλλά δεν γίνεται αυτό! Μετά το live έχουμε μια μέρα κενό και την επόμενη πετάμε για τις υπόλοιπες χώρες που θα εμφανιστούμε, οπότε απλά ελπίζουμε να ξανά έρθουμε σύντομα.

Εύχομαι ότι καλύτερο και ανυπομονώ να σας δω ζωντανά! Κλείσε όπως θες, λέγοντας κάτι για το Ελληνικό κοινό σας.

Έχω λοιπόν να πω το εξής…Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έρθουμε Ελλάδα! Ελάτε στο show μας, θα περάσουμε τέλεια. Θ’ αρχίσουμε να «χτίζουμε» το κοινό μας και ελπίζουμε να ερχόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται, από δω και πέρα. Όσο αφορά την προηγούμενη σου ερώτηση, πρέπει να ομολογήσω πως αν μου πρότειναν μερικές μέρες διακοπές στην Ελλάδα, σιγουρα δεν θα το απέρριπτα! Ευχαριστώ παρά πολύ για τις ερωτήσεις σου και θα τα πούμε σύντομα!

Εγώ ευχαριστώ και περιμένω να σας δω επιτέλους live, τον Ιούλιο!

Άγγελος “Kilmistered”

http://www.myspace.com/devildriver

http://www.facebook.com/DevilDriverOfficial1

Μέλη Μπάντας:

Dez Fafara – Φωνητικά

Jeff Kendrick – Κιθάρα

John Boecklin – Τύμπανα

Mike Spreitzer – Κιθάρα

Aaron ”Bubble” Patrick – Μπάσο (ως session μέλος)

Δισκογραφία:

2003 – Devildriver

2005 – The Fury Of Our Maker’s Hand

2007 – The Last Kind Words

2008 – Heart On To Headache

2009 – Pray For Villains

2011 – Beast

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X