chabtanlogo
Συνεντεύξεις

Chabtan

Δεν είχα την παραμικρή ιδέα για την ύπαρξη της μπάντας από την Γαλλία, αλλά όταν άκουσα τη συγκεκριμένη δουλειά τους και το πόσο ορεξάτοι και ποιοτικοί είναι σε αυτό που κάνουν, είχα την περιέργεια να τους ρωτήσω κάποια πράγματα, έτσι για να τους μάθουμε λίγο καλύτερα! Αφορμή το νέο ΕΡ τους “Eleven” και στην ανάκριση, ο Dimitri Merly (κιθάρα).

Γεια σας! Είμαι ο Άγγελος από το Greekrebels.gr. Συγχαρητήρια για το νέο σας EP, “Eleven”! Πως είστε;

Ευχαριστούμε, με μεγάλη μας ευχάριστη θ’ απαντήσουμε στις ερωτήσεις σου!

Πείτε μας μερικά πράγματα για την μπάντα και την δημιουργία της…

Οι Chabtan είναι ένα Death Metal / Hardcore σχήμα από το Παρίσι και σχηματίστηκαν το 2011! Θέλουμε να παίξουμε μοντέρνα μουσική, βίαιη και μελωδική, αλλά ταυτόχρονα ν’ ασχοληθούμε και με την μεσοαμερικάνικη μυθολογία. Είναι πολύ πλούσια και πολύπλοκη, με βίαιους κι αιματηρούς μύθους για να «ταΐσουμε» τους στίχους μας, τα γραφήματα μας και την ατμόσφαιρα του δίσκου.

Τι ακριβώς θέλετε να καταφέρετε με την μουσική σας;

Θέλουμε βασικά να γίνουμε μέρος της Γαλλικής Metal σκηνής, θέλουμε να δείξουμε τι έχουμε στις τσέπες μας και να υπερασπίσουμε την μουσική μας! Δεν ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ζήσουμε με την μουσική μας επειδή είναι πολύ δύσκολο στη Γαλλία να κερδίσει κάποιος λεφτά μόνο από τη μουσική, αλλά αν παίξουμε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ ανά τον κόσμο, τ’ όνειρο μας θα γίνει πραγματικότητα!

Ακούω για πολλές Metal μπάντες, από τη Γαλλία. Τι συμβαίνει με την μεταλλική σκηνή, εκεί;

Ναι, στην Γαλλία δούμε αρκετές και πολύ καλές Metal μπάντες, όπως και μερικά πολύ καλά φεστιβάλ, όπως Hellfest, Motorcultor, Metallurgicales, Paris Extreme Fest, για παράδειγμα και πολύ καλούς συναυλιακούς χώρους, επίσης. Οπότε στη Γαλλία μπορείτε ν’ ακούσετε Metal όπου και όποτε θέλετε, αν και τα M.M.E. είναι εναντίον αυτής της μουσικής, σε σχέση με τον πολιτισμό της χώρας. Ανυπομονούμε να υπερασπίσουμε το ΕΡ μας, στη σκηνή.

Υπάρχουν άλλες καλές μπάντες που θα μπορούσες να μας προτείνεις;

Ξέρεις τους The Arrs, Black Bomb A, As They Burn, Eths, Gojira; Κάποιες μπάντες μας εμπνέουν κάθε φορά!

Πότε άρχισαν οι ηχογραφήσεις του ΕΡ;

Οι ηχογραφήσεις άρχισαν το 2011 και κράτησαν ένα χρόνο. Αποφασίσαμε να πάρουμε τον χρόνο μας και να παρουσιάσουμε το ΕΡ όσο καλύτερα γινόταν και χωρίς πίεση.

Νομίζω ότι το “Eleven” EP σας, είναι ένα αυτοχρηματοδοτούμενο άλμπουμ… Τι σας έκανε να το κυκλοφορήσετε μόνοι σας;

Βασικά, είμαι σχεδιαστής ήχου και ήταν ευκολότερο να διαλέξουμε αυτή τη λύση κι επίσης είμαστε αυτόνομοι, δουλέψαμε χωρίς πίεση και στο σπίτι, στις καλύτερες συνθήκες και πιο δημιουργικά, νομίζω.

Πάντως πιστεύω ότι ο ήχος είναι πολύ καλός. Σας άρεσε το αποτέλεσμα;

Φυσικά, για τα πρώτο μας ΕΡ και ηχογραφημένο σε σπίτι, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ηχογραφήσαμε τα πάντα στο σπιτικό στούντιο, αλλά εμπιστευτήκαμε το mastering και την μίξη, στον Andrew Guillotin. Έναν φίλο, μηχανικό ήχου, ο οποίος ειδικεύεται στον Metal ήχο κι έχει δουλέψει με μπάντες όπως The Arrs, As They Burn και The Bridal Procession. Χωρίς αυτό, δεν θα είχαμε αυτόν τον ήχο. Σίγουρα πάντως το νέο μας άλμπουμ θα ηχογραφηθεί σε Metal στούντιο!

Ήσασταν σε άλλες μπάντες, πριν σχηματίσετε τους Chabtan;

Ναι, αλλά όχι σε τόσο σοβαρό επίπεδο όπως με τους Chabtan! Μπορείς βέβαια να υπολογίσεις τους Order Of 315, οι οποίοι είναι το side project του Laurent (μπάσο) και τους Idols For Dinner που είναι το side project του Cristofer (φωνητικά).

Πες μας μερικά λόγια για τις μπάντες που σας επηρέασαν ως μουσικούς, αλλά και το τι σας ενέπνευσε κατά τη διάρκεια γραψίματος του “Eleven”.

Οι επιρροές μας είναι διάφορες. Δεν θέλαμε να μπούμε σε κάποια κατηγορία, οπότε συνθέσαμε χωρίς πολλές ερωτήσεις περί περιθωρίων. Απλά θέλαμε να φέρουμε μια καλή ισορροπία μεταξύ ταχύτητας, βίας και μελωδίας. Όσο αφορά τον ήχο μας, κάποιες μπάντες που θα θεωρούσαμε επιρροή, είναι οι Slipknot, Arch Enemy, Chimaira, In Flames, Whitechapel, Job For A Cowboy, Metallica! Κι άλλοι… Σε ό,τι αφορά τα φωνητικά, ο Cristofer είναι ένας πολύ καλός και πολυδύναμος τραγουδιστής, οπότε αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές φωνές. Growls για την Death πλευρά της μουσικής μας, screams για την Black πλευρά και καθαρά φωνητικά για την μελωδική πλευρά μας. Στο στυλ των φωνητικών του έχει προσαρμοστεί από μπάντες, όπως Whitechapel, The Faceless, Black Dahlia Murder, Black Bomb, In Flames, Sybreed, Engels, Psycroptic, Fear Factory, The Eyes Of A Traitor για παράδειγμα.

Ποιος γράφει την μουσική και τους στίχους και τι σας αρέσει να γράφετε, γενικότερα;

Βασικά, τη μουσική και τους στίχους, τους γράφουμε εγώ και ο Jean-Philippe, οι δυο κιθαρίστες. Έχουμε βρει μια καλή ισορροπία. Ο Jean-Phillipe φέρνει τα βίαια και γρήγορα riffs στην μπάντα κι εγώ βγάζω την μελωδική πλευρά της μουσικής μας. Όλοι μας έχουμε πολλές ιδέες, επιρροές και η θέληση για συνθέσεις, είναι κάτι που έρχεται φυσικά έως τώρα. Πραγματικά. Θέλουμε να βρούμε το στυλ μας και ήχο, οπότε μας αναγκάζει να είμαστε απαιτητικοί στο ό,τι και αν κάνουμε. Το θέμα της μεσοαμερικάνικης μυθολογίας, μας βοηθοί πολύ στους στίχους, στην ατμόσφαιρα, αλλά και στο artwork.

Παρατήρησα αρκετό μεσοαμερικάνικο υλικό μυθολογίας εδώ… Σας αρέσει το εν λόγω αντικείμενο, ή απλά έγινε επειδή το “Eleven” θεωρείται ένα concept άλμπουμ;

Ναι, μας αρέσει το όλο θέμα, στο οποίο αναμιγνύουμε κουλτούρα, βία, αίμα και μυθολογία. Το ΕΡ όντως είναι ένα concept άλμπουμ – το μόνο σίγουρο – και θα θέλαμε να συνεχίσουμε έτσι και στο επόμενο, που αυτή τη στιγμή συνθέτουμε και θα εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο σε ό,τι έχει σχέση με το μεσοαμερικάνικο στοιχείο και στους επόμενους δίσκους μας.

Ακούγεστε αρκετά ενεργητικοί στο άλμπουμ! Έτσι αποδίδετε τα κομμάτια και ζωντανά; Και τώρα που είπα για live, τι σχέδια έχετε γι’ αυτά;

Ελπίζουμε!!! Τα πρώτα gigs θ’ ανακοινωθούν σε μερικές βδομάδες και βασικά, αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πάνω στα show μας.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο! Κλείστε λέγοντας κάτι στους αναγνώστες μας…

Ευχαριστούμε για την στήριξη. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους «ακόλουθους» μας, τα webzines, τα fanzines και όλους τους ανθρώπους που βοηθούν κι ακολουθούν τους Chabtan. Συνεχίστε να μας στηρίζετε γιατί σας χρειαζόμαστε! Τα λέμε στο pit…

Άγγελος “Kilmistered”

http://www.myspace.com/chabtan

http://www.facebook.com/officialchabtan

Μέλη Μπάντας:

Christopher Rousseau – Φωνητικά

Jean-Philippe Porteux – Κιθάρα

Dimitri Merly – Κιθάρα

Laurent Gasperetti – Μπάσο

Romain Druhot – Τύμπανα

Δισκογραφία:

Eleven (EP), 2013

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X