Συνεντεύξεις

Demolition Train

Με αφορμή την καινούργια κυκλοφορία των Demolition Train, “Bound By Horror, Sealed With Blood” βρήκαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να μάθουμε τη συνταγή που οδήγησε σε μία τόσο αξιόλογη δουλειά. Ο Αποστόλης Κόρακας (φωνητικά/κιθάρα) μας μιλά για τη μέχρι τώρα εμπειρία τους και για το μέλλον της Ελληνικής Thrash.

Πώς αισθάνεστε μετά την κυκλοφορία του δεύτερου σας δίσκου;

Υπέροχα! Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πολύ στο νέο άλμπουμ! Μας έβγαινε διαφορετικό από το πρώτο και είχαμε λίγο άγχος για αυτό, αλλά εν τέλει είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα!

Πες μας δυο λόγια για την πορεία της μπάντας μέχρι σήμερα.

Πολλά σκαμπανεβάσματα… Η μπάντα ξεκίνησε το 2009 με το ίδιο line-up που είναι και σήμερα. Όλοι μας είμαστε φίλοι από παιδιά. Γουστάραμε μουσική, είχαμε φτιάξει σχολική μπάντα που έπαιζε διασκευές και γουστάραμε. Ε μετά, μας βγήκε σε δημιουργικότητα και αρχίσαμε να γράφουμε τα δικά μας τραγούδια. Διάφορες υποχρεώσεις (στρατός, σπουδές κτλ.) μας ανάγκασαν κατά περιόδους να προσαρμόζουμε το σχήμα για να μην μένουμε πίσω. Πότε ο Witchkiller από τους Steamroller Assault, πότε ο Νίκος ο Παπακώστας από τους Convixion/Strikelight πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και οι Demolition Train συνέχιζαν να υπάρχουν ενεργά. Με 2 άλμπουμ και ένα EP στη φαρέτρα μας μέχρι στιγμής προχωράμε ακάθεκτοι!

Σας έχει κάνει η κυκλοφορία αυτή πιο γνωστούς στο κοινό; Βλέπετε διαφορά στην απήχηση του κόσμου;

Είναι νωρίς ακόμη φαντάζομαι. Αλλά φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής σε χώρες του εξωτερικού σε σχέση με το πρώτο. Βοήθησε και το εξώφυλλο σε αυτό. Πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ, έκανε μεγάλη αίσθηση και κίνησε το ενδιαφέρον του κόσμου.

Τί ενέπνευσε την τόσο ιδιαίτερη θεματολογία του “Bound By Horror, Sealed With Blood”;

Είμαστε λάτρεις των horror movies και ιδιαίτερα των παλιών. Hammer Horror Productions για παράδειγμα. Είχαν φοβερή ατμόσφαιρα και ανατριχίλα. Κορυφαίοι ηθοποιοί όπως Vincent Price, Boris Karloff, Christopher Lee, Bela Lugosi διδάξαν τον τρόμο! Σε όλη αυτή την αισθητική προσθέσαμε και κάποια τέρατα από μυθολογία, είτε Ελληνική, βλέπε “Beast Of Hades” που ήταν ο φύλακας που κρατούσε τους νεκρούς στον Άδη, είτε Ινδιάνικη, βλέπε “Wendigo Screams” που είναι ένα πλάσμα που εξουσιάζει το μυαλό και οδηγεί σε περιστατικά δολοφονιών και κανιβαλισμού!

Πώς καταλήξατε σε αυτό το εξώφυλλο του δίσκου;

Η ιδέα για το εξώφυλλο είναι ένας φόρος τιμής στα horror movie posters των δεκαετιών ‘30-‘60. Περιέχει όλους τους χαρακτήρες των τραγουδιών. Ο σκοπός ήταν να παρουσιάσουμε το δικό μας horror μουσικό ταξίδι σαν ταινία. Το εξώφυλλο ήρθε και κούμπωσε. Η αλήθεια είναι ότι ο Dimitar Nikolov έκανε καταπληκτική δουλειά!

Demolition-Train-2018c

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τον τελευταίο σας δίσκο από τον πρώτο, το “Unleash the Hordes”;

Το “Bound By Horror, Sealed With Blood” είναι πολύ πιο σκοτεινό γενικότερα. Θεματολογία, μουσική, παραγωγή. Έχει πολλά νέα στοιχεία σε σχέση με το “Unleash the Hordes”. Βαριά riffs, αργά doom περάσματα, σκοτεινές μελωδίες, πλήκτρα, πιο τραχιά φωνητικά. Γενικότερα θεωρούμε ότι ο ήχος μας εξελίχθηκε αρκετά μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια.

Υπάρχει κάποια στιγμή από την ηχογράφηση που θα έχετε να θυμάστε;

Γενικά στις ηχογραφήσεις το διασκεδάζουμε… Το παν είναι ότι κάνεις να το ευχαριστιέσαι! Ξεκινάμε πρωί πρωί με καφέδες, μπουγάτσες, πεϊνιρλί και καταλήγουμε το βράδυ πίνοντας μπύρες και τρώγοντας σουβλάκια. Έχει πολύ χαβαλέ γενικά αλλά ταυτόχρονα δουλεύουμε σοβαρά.

Οι επιρροές από early heavy metal είναι ξεκάθαρες σε πολλά σημεία του δίσκου. Ποιες είναι οι μπάντες που σας έφεραν μουσικά εδώ που είστε σήμερα;

Γενικότερα, ο ήχος μας συνδυάζει διάφορες σχολές. Έχουμε πιο rock ‘n’ roll και NWOBHM στοιχειά από Motorhead, Tank, Diamond Head κτλ, early Black Metal επιρροές από Venom, Bathory, Celtic Frost, thrash στοιχεία από Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Sodom, Destruction, πιο Doom περάσματα από Black Sabbath, Cathedral και φυσικά speed metal αλητείες από Exciter, Destructor κτλ. Γενικότερα μας αρέσουν σχεδόν όλα τα είδη του σκληρού ήχου και θα θέλαμε συνεχώς να τον εμπλουτίζουμε με καινούρια στοιχειά, αρκεί πάντα αυτό να έχει τον χαρακτήρα των Demolition Train στο παίξιμο.

Ποιό είναι το αγαπημένο σας κομμάτι από το δίσκο και γιατί;

Το περίεργο με αυτό το δίσκο είναι ότι τα περισσότερα τραγούδια είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Όποτε ανάλογα με τα γούστα και την όρεξη καθορίζεται το αγαπημένο τραγούδι. Το “Beast Of Hades” είναι ένας καταιγισμός από riffing, το “Dawn Of The Necromancer” είναι σκοτεινό, βαρύ και ασήκωτο, το “Wendigo Screams” είναι speed metal χείμαρρος, το “Blood On Satan’s Claw” είναι πιο μελωδικό, το “Witchkiller” groove-άρει… Γενικά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι το άλμπουμ έχει τραγούδια για πολλά γούστα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη thrash σκηνή στην Ελλάδα σήμερα;

Η Ελληνική Thrash σκηνή αναπτύσσεται με φοβερούς ρυθμούς. Οι μπάντες μας είναι πραγματικά φοβερές και δεν το λέω για να γλείψω κανέναν. Nightbreed, Released Anger, Exarsis, Endless Recovery, Rapture, Menace, Chronosphere, Bio-Cancer, Suicidal Angels  και πραγματικά ένα σωρό άλλες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μπάντες του εξωτερικού και νομίζω ότι αυτό αναγνωρίζεται σιγά σιγά και παγκοσμίως. Το σημαντικότερο θεωρώ ότι η κάθε μια χτίζει τον δικό της ήχο χωρίς να αντιγράφει η μία την άλλη. Αλλά γενικότερα, το έχουμε ξαναπεί και το  πιστεύουμε πραγματικά ότι υπάρχουν Ελληνικές μπάντάρες με χαρακτήρα σε όλα τα ήδη. Sacral Rage, Steamroller Assault, Wrathblade, Floating Worlds, Reflection, Speedrush, Convixion, Ravencult, The Silent Rage, Verdict Denied…τρέμε κόσμε! Και δεν μιλάω για Dead Congregation, Rotting Christ και άλλες που παίζουν ήδη Champions League.

Demolition-Train-2018b

Πιστεύετε ότι υπάρχει νέο αίμα που θα μπορούσε να βγει και στο εξωτερικό;

Όπως είπαμε και παραπάνω το πιστεύουμε και είναι πλέον γεγονός! Δεν είναι κάτι ουτοπικό! Και μπράβο τους γιατί το αξίζουν! Διαφημίζουν την Ελληνική σκηνή και δείχνουν το δρόμο για πολλές νέες μπάντες που δημιουργούνται σήμερα.

Τι θα συμβουλεύατε τα παιδιά που ξεκινούν τώρα να παίζουν στη metal σκηνή με βάση την εμπειρία που είχατε ως τώρα;

Να έχουν υπομονή και να μην απογοητεύονται. Είναι ένας δύσκολος δρόμος. Θέλει δουλειά αλλά πάνω απ’ όλα είναι διασκέδαση. Αυτό το feeling δεν πρέπει να χαθεί ποτέ όσο επαγγελματικά και να το δει κανείς. Πρέπει να γουστάρουμε να παίζουμε μουσική. Μόνο τότε θα βγει κάτι καλό!

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το 2018;

Προώθηση του “Bound By Horror, Sealed With Blood” όπως πρέπει, μελέτη και δουλειά για την επόμενη κυκλοφορία!

Κλερ Τσιμπουρλά

https://www.facebook.com/DemolitionTrain/
https://demolitiontrain.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/DemolitionTrain

Band Members
Μιχάλης Παπαδημητρίου – Μπάσο
Νίκος Νιαβής – Τύμπανα
Βασίλης Κόρακας – Κιθάρα
Αποστόλης Κόρακας – Φωνητικά, Κιθάρα

Discography
Kill Your Boss (EP), 2011
Unleash The Hordes, 2015
Bound By Horror, Sealed With Blood, 2018

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X