Συνεντεύξεις

Eldritch

Οι Eldritch είναι ένα από τα παλαιότερα σχήματα της Ιταλίας, ειδικά στον χώρο του power prog που κινούνται είναι με διαφορά οι πιο διάσημοι. Επίσης είναι τακτικότατοι όσον αφορά τις κυκλοφορίες νέων δίσκων. Με την κυκλοφορία του “Cracksleep” μίλησα με τον καλό μου φίλο, Terence Holler, σχετικά με το ότι συμβαίνει αυτή την περίοδο στις τάξεις τους!

Terence καταρχάς να σας συγχαρώ για τον καινούργιο σας δίσκο! Είστε πλέον ένα από τα παλαιότερα σχήματα εν ισχύ στην Ιταλία με πάνω από 25 χρόνια ύπαρξης! Πως νοιώθεις για αυτό;

Σε ευχαριστώ πολύ! Είμαστε πολλοί περήφανοι με τα όσα έχουμε πετύχει όλα αυτά τα χρόνια και παρότι γερνάμε ακόμα νοιώθουμε νέοι και με πολύ όρεξη για νέα μουσική!

Το νέο σας άλμπουμ λέγεται “Cracksleep”. Από τον τίτλο κάποιων τραγουδιών αλλά και όσους στοίχους μπόρεσα να πιάσω μου δίνει την αίσθηση ενός concept άλμπουμ…

Ναι, όντως το “Cracksleep” είναι ένα concept album. Το θέμα του μιλά για την διακοπή του ύπνου την νύχτα ή την αδυναμία κάποιου να κοιμηθεί. Ξέρεις, πολύς κόσμος υποφέρει από τέτοια συμπτώματα – μπορώ να σου πω ότι είμαι γνώστης αντικειμένου δυστυχώς!

Τι μπορείς να μας πεις για τις ηχογραφήσεις του δίσκου; Πόσο καιρό σας πήρε η όλη διαδικασία.

Όπως πάντα η παραγωγή του δίσκου μας έγινε από τον κιθαρίστα μας, Eugene Simone, στο προσωπικό του στούντιο ES Studios εκτός από τα τύμπανα που ηχογραφήθηκαν στα Bigwave Studios. Μίξη και master έγινε από τον Simone Mularoni των DGM στα δικά του Domination Stuidos. Μπορώ χονδρικά να πω ότι όλο το άλμπουμ από το μηδέν μας πήρε περίπου δεκαοκτώ μήνες.

Πως συνθέτουν οι Eldritch; Πρώτα η μουσική ή οι στίχοι; Όλοι συμμετέχουν;

Ο Eugene γράφει όλη την μουσική εδώ και εικοσιπέντε χρόνια! Εγώ γράφω όλους τους στίχους και τις μελωδικές γραμμές. Φυσικά και τα υπόλοιπα παιδιά συμμετέχουν με ιδέες πάνω στις συνθέσεις. Πρώτα λοιπόν έρχεται η μουσική και μετά οι στίχοι. Δουλεύουμε έτσι από το 1991 οπότε είναι κάτι το φυσικό για εμάς.

Πόσο δύσκολο είναι να παραμένει κάποιος δημιουργικός μετά από τόσο μεγάλο διάστημα;

Λοιπόν, γράφουμε μουσική μόνο όταν νοιώθουμε έμπνευση. Ναι, μερικές φορές χρειαζόμαστε μια ανάπαυλα από την μουσική βιομηχανία. Παρόλα αυτά ευτυχώς ακόμα και σήμερα νοιώθουμε πως έχουμε αρκετή έμπνευση! Δεν είναι κάτι το δύσκολο για εμάς.

Το άλμπουμ θα βγει από την Scarlet Records, είστε μαζί τους από το 2011. Υποθέτω πως είστε ικανοποιημένοι με την συνεργασία σας…

Ναι πάρα πολύ! Η Scarlet είναι η ιδανική εταιρεία για εμάς! Μας εμπιστεύονται απόλυτα και μας έχουν δώσει το απόλυτο ελεύθερο όσον αφορά το τι και πως παίζουμε.

Θα υπάρχουν κάποιες ειδικές εκδόσεις για το άλμπουμ;

Όχι! Αν ποτέ κάνουμε κάτι τέτοιο θέλουμε να είναι πραγματικά special. Αυτή την φορά το άλμπουμ θα βγει σε απλό CD.

Να πάμε λίγο προς τα πίσω. Το 1998 το συγκρότημα πήρε μια πιο μοντέρνα προσέγγιση στον ήχο του. Ήταν μια φυσική επιλογή ή έγινε για εμπορικούς σκοπούς;

Θέλω να ξέρεις πως ότι κάναμε και συνεχίζουμε και κάνουμε γίνεται με απόλυτη ελευθερία. Κανείς δεν μας πίεσε ποτέ να παίξουμε κάτι συγκεκριμένο. Α, όταν έγινε κάτι ανάλογο τον απολύσαμε (σ.σ. γκουχου γκουχου). Είμαστε οι Eldritch, ότι ακούς σε εμάς είναι original και τίποτα ψεύτικο. Ήμασταν πάντα έντιμοι απέναντι στους ακροατές μας.

Το 2001 κυκλοφορήσατε το “Reverse” το οποίο ήταν και η πιο «σκληρή» δουλειά του σχήματος μέχρι σήμερα ηχητικά. Θυμάμαι πως ο δίσκος τότε είχε δεχτεί σκληρή κριτική αν και πλέον πολλοί έχουν αναθεωρήσει την άποψη τους. Πιστεύεις πως το “Reverse” ήταν όσο πιο μακριά μπορούσατε να φτάσετε από τον ήχο που σας εδραίωσε;

Κοίτα, εκείνες τις μέρες ήμασταν πολύ τσαντισμένοι με τον κόσμο!!! Για αυτό και ο δίσκος ηχεί έτσι! Σίγουρα είναι ότι πιο επιθετικό έχουμε γράψει με πολλά thrash στοιχεία και όσο παράξενο και αν σου φαίνετε είναι ο δίσκος μας με τις περισσότερες πωλήσεις παρότι πολύς κόσμος δυσανασχέτησε με την στροφή στον ήχο. Οπότε… α χα χα ναι δεν ξέρω τι να πω, απλά γράφουμε μουσική πρώτα από όλα που αρέσει σε εμάς.

Θυμάμαι ότι κάπου τότε μου είχες δώσει πάλι συνέντευξη και μου είχες πει ότι δεν θα ξανασυνεργαζόσουν ποτέ με πληκτρά; Ισχύει ακόμα αυτό;

Α χα χα χα πως το θυμάσαι αυτό; Όχι πλέον δεν ισχύει και είμαι πολύ χαρούμενος με την συνεργασία μας με τον Gabriele Caselli, ο οποίος είναι δάσκαλος πιάνου. Ίσως έχει βέβαια να κάνει με το γεγονός πως δεν παίζει απλά πλήκτρα αλλά όπως σου είπα είναι δάσκαλος και επίσης συνθέτει πολλά soundtrack επίσης για ταινίες τρόμου.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια πόσο έχει αλλάξει η μουσική βιομηχανία κατά την άποψη σου;

Κοίτα, το internet σκότωσε πρακτικά την μουσική βιομηχανία ή για να είμαι πιο ακριβείς σκότωσε τα λεφτά που έβγαιναν από αυτήν. Ναι σίγουρα είναι φοβερό εργαλείο για θέματα προώθησης αλλά εξαφάνισε την μουσική οικονομία. Σαν μουσικός μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει αλλά η ζωή συνεχίζεται. Σίγουρα οι μέρες με τις μεγάλες πωλήσεις CD και τον πολύ κόσμο σε συναυλίες έχει περάσει πια. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό…

Θα περιοδεύετε για το Cracksleep; Θα σας δούμε τελικά στην Ελλάδα;

Θα παίξουμε σίγουρα κάποια show και πίστεψε με είναι όνειρο μας να έρθουμε στην Ελλάδα! Ελπίζω να γίνει και αυτό. Δεν κάνουμε πλέον μακροσκελείς περιοδείες. Έχουμε όλοι οικογένειες και άλλες δουλειές οπότε είναι πολύ δύσκολο. Πάντως όπου μας καλούν να παίξουμε και μας πληρώνουν έστω τα βασικά εμείς δεν λέμε όχι! Αλλιώς καθόμαστε σπίτια μας.

Κλείσε αυτήν την συνέντευξη με ένα μήνυμα στους φίλους σας εδώ.

Μπορώ να σου πω ότι οι Eldritch αγαπάνε την Ελλάδα! Ελπίζουμε να σας αρέσει το νέο μας άλμπουμ, για εμάς είναι το καλύτερο μας! Ελπίζω να σας δω σύντομα και από κοντά!

Μιχάλης Νταλάκος

www.eldritchweb.com
www.facebook.com/Eldritchband
www.youtube.com/user/Eldritchband
www.twitter.com/eldritchband

Band Members
Eugene Simone – Κιθάρες
Terence Holler – Φωνητικά
Raffahell Dridge – Τύμπανα
Rudj Ginanneschi – Κιθάρες
Alessio Consani – Μπάσο

Discography
Seeds of Rage, 1995
Headquake, 1997
El Niño, 1998
Reverse, 2001
Portrait of the Abyss Within, 2004
Neighbourhell, 2006
Blackenday, 2007
Gaia’s Legacy, 2011
Tasting the Tears, 2014
Underlying Issues, 2015
Cracksleep, 2018

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X