Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Infectious Hate

Αν κάποιος μου έλεγε ότι θα βρισκόταν μπάντα από την Γαλλία που θα με ενθουσίαζε τόσο, θα γέλαγα με την πάρτη του. Όταν άκουσα όμως για πρώτη φορά το “Insanity Begins” EP των Infectious Hate μάζευα τα μυαλά μου από τον τοίχο! Μιλήσαμε με τον John (φωνή) και τον Dan (κιθάρες) σχετικά με το δημιούργημά τους και τους ρωτήσαμε και την άποψή τους για την σύγχρονη σκηνή. Λακωνικοί μα περιεκτικοί μας απάντησαν με πολύ ενθουσιασμό όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

Γεια σας και καλωσορίσατε στο Greek Rebels. Όντας σχετικά νέα μπάντα, κάντε μια μικρή περιγραφή για εσάς στο ελληνικό κοινό.

John: Είμαστε οι Infectious Hate από το Παρίσι. Παίζουμε σχετικά μοντέρνο και πολύ groovy death metal.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το εκπληκτικό πρώτο EP σας με τίτλο “Insanity Begins”. Φαντάζομαι πως ενθουσίασε όλους όσους το έχουν ακούσει. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα αντιδράσεις;

Dan: Οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις είναι ως επί το πλείστον πολύ καλές, ακόμα και άριστες! Ο κόσμος εκτιμά την ποιότητα της δουλειάς μας, την παραγωγή, την προσωπικότητά μας, τον αυθορμητισμό μας.

Ομολογώ πως ενθουσιάστηκα με τη μουσική σας. Πως θα περιγράφατε το ύφος σας;

Dan: Παίζουμε death metal. Αντλούμε την έμπνευσή μας από παλιό και σύγχρονο metal, προσπαθούμε να τα ανακατέψουμε όλα, κρατώντας όμως την ακραία πλευρά.

Στα τραγούδια σας φαίνεται πως έχει υπολογιστεί μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια. Ισχύει αυτό ή δεν το πολυσκέφτεστε όταν συνθέτετε ένα τραγούδι;

John: Κάθε μέλος της μπάντας συνθέτει και ψάχνει για ιδέες. Συγκεντρώνουμε όλα τα δείγματα και εγώ επιμελούμαι της τελικής δομής. Είναι ευκολότερο για μένα να προσθέσω τις φωνητικές μου γραμμές αργότερα.

Πως μοιράζεστε τη δουλειά μεταξύ σας; Συνεισφέρετε όλοι εξίσου σε μουσική και στίχους;

Dan: Ναι! Όλοι μας συνεισφέρουμε στην συνθετική διαδικασία και ο John ασχολείται με το στιχουργικό κομμάτι.

Οι στίχοι σας ασχολούνται κυρίως με τον πόνο και την αρρώστια. Είναι η ανθρωπότητα η μεγαλύτερη μάστιγα πάνω στη Γη;

John: Πιθανώς ναι. Το ανθρώπινο ον είναι αδηφάγο. Θέλει να ασκεί έλεγχο πάνω στους υπόλοιπους. Σε κάποιο μεταποκαλυπτικό σενάριο, ο γείτονάς σου δεν θα διστάσει να σε σκοτώσει για να σου κλέψει την τροφή, έτσι είναι το πράγμα. Είμαστε κτήνη του μίσους, αυτό είναι που μας οδηγεί στην απώλεια αλλά και παράλληλα μας προστατεύει από τους άλλους.

Τι παίζει με τις μάσκες, υπάρχει κάποιο σκεπτικό σχετικά με τη χρήση τους;

Dan: Οι μάσκες είναι ένα συναρπαστικό αντικείμενο. Κάθε μέρα όλοι μας φοράμε μάσκες γιατί δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε την πραγματική μας φύση στην κοινωνία επειδή υπάρχουν αυστηροί κώδικες. Για τους Infectious Hate, οι μάσκες που φοράμε πάνω στην σκηνή μας επιτρέπουν να είμαστε οι εαυτοί μας, είναι κάπως άβολο αλλά βρισκόμαστε σε αναζήτηση της αλήθειας. Έτσι παίζουμε με περισσότερο αυθορμητισμό και ωμότητα.

Ποιες μπάντες θα λέγατε πως σας έχουν επηρεάσει περισσότερο;

John: Pantera, Machine Head, Slipknot, Morbid Angel, Cattle Decapitation, Cannibal Corpse, Benighted.

Ποια είναι η γνώμη σας για την σύγχρονη metal σκηνή; Είναι ευκολότερο για μια μπάντα να λειτουργήσει σήμερα με όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία ή έχουμε χάσει περισσότερα απ’όσα έχουμε κερδίσει;

Dan: Νομίζω πως υπάρχουν ωραία πράγματα στο σύγχρονο metal, αυτή η μουσική βρίσκεται σε αντιστοιχία με τους καιρούς. Αν και η τεχνολογία μας βοηθάει πολύ, δεν αρκεί για να συνθέσεις ωραία άλμπουμ, η τεχνική δεν θα αντικαταστήσει ποτέ το ταλέντο.

Έχετε να προτείνετε κάποιες νέες μπάντες που θα έπρεπε να προσέξουμε;

John: Θα προτείναμε τους The CNK, Herrshaft, Trepalium, Gorod, Benighted, Ad Patres, Aeon.

Παραδοσιακά, η rock και η metal μουσική χρησιμοποιούν την Αγγλική γλώσσα. Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να εκφράσει τις αγωνίες και τα συναισθήματά της σε μια ξένη γλώσσα;

John: Ναι, δεν είναι εύκολο, αλλά δουλεύω πάνω στην βαθμιαία βελτίωση του γραψίματός μου, κερδίζω πολύ σε λεξιλόγιο μελετώντας τους στίχους από άλλα συγκροτήματα και κάνω πολλές διασκευές μιας και είναι πολύ καλή άσκηση για τη καλή εκφορά των λέξεων με την σωστή προφορά.

Αν και η Γαλλία δεν λογίζεται ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις του metal, τώρα τελευταία φαίνεται να υπάρχει στροφή προς το καλύτερο. Πως εξηγείται αυτήν την άνθηση της Γαλλικής σκηνής;

Dan: Ειλικρινά δεν ξέρω πως να εξηγήσω αυτό το φαινόμενο. Είναι κάτι πολύ καλό αλλά θα πρέπει να το υποστηρίξουν και οι οπαδοί για να έχει διάρκεια.

Υπάρχει μια έκρηξη δημιουργικότητας ειδικά στην περιοχή Île-de-France, που συμπεριλαμβάνει εσάς και άλλες μπάντες. Υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο στην περιοχή σας;

Dan: Είναι η Γαλλική πρωτεύουσα, υπάρχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες να βρεις προβάδικα, συναυλιακοί χώροι, μουσικοί. Είναι μια πολύ μεγάλη πόλη, απλά πρέπει να έχεις τις σωστές επαφές.

Τι περιμένετε από το “Insanity Begins”;

John: Θέλαμε να κάνουμε ένα ποιοτικό EP με πολύ καλή παραγωγή. Τα κομμάτια μας ποικίλουν και δείχνουν ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων μας. Θέλουμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον σας για το μέλλον.

Υπάρχουν κάποια σχέδια για περιοδεία ή συναυλίες;

John: Θα θέλαμε πολύ να πραγματοποιήσουμε μια Ευρωπαϊκή περιοδεία. Εν τω μεταξύ, πυκνώνουμε τις εμφανίσεις μας και προσπαθούμε να παίξουμε σε όλη την Γαλλία.

Σχεδιάζεται να κυκλοφορήσετε σύντομα άλλο άλμπουμ;

John: Υπάρχει ένα άλμπουμ στα σκαριά και ξέρουμε πως θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας και να ξεπεράσουμε το EP, να πάρουμε περισσότερα ρίσκα και να συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε τους εαυτούς μας. Δεν έχουμε στεγανά και αυτή είναι η δύναμή μας.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να μας έχετε σύντομα περισσότερη μουσική. Κάποιες τελευταίες λέξεις για τους Έλληνες metalheads;

Dan: Αγαπάμε την Ελλάδα! Θα ήταν φανταστικό να παίξουμε στην χώρα σας και να πλακωθούμε όλοι μαζί στο παστίτσιο, χαχα! STAY BRUTAL AND SICK!

Νίκος Κεφαλίδης

http://www.reverbnation.com/infectioushate
https://www.facebook.com/IHofficial

Band Members:
John – Φωνητικά
Dan – Κιθάρα
Leo – Κιθάρα
Remi – Μπάσο
Sayato – Τύμπανα

Discography
Insanity Begins (EP), 2014

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X