Συνεντεύξεις

SoundtrucK

Επτά χρόνια αναμονής για την επιστροφή των SoundtrucK στα ενεργά δρώμενα, η οποία γίνεται δυναμικά με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του σχήματος, το οποίο φέρει τον τίτλο “Voodoo”. Ο κιθαρίστας/ιδρυτικό μέλος, Βασίλης Παναγόπουλος, δέχεται να μας μιλήσει σχετικά με το νέο πόνημα της μπάντας.

Καλησπέρα Βασίλη, συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του “Voodoo”. Είναι πραγματικά μια εξαιρετική δουλειά! Πως αισθάνεστε τώρα που επιτέλους κυκλοφορεί;

Καλησπέρα Νίκο, σε ευχαριστώ θερμά για τα όμορφα λόγια σου για το νέο μας album. Τα συναισθήματα είναι υπέροχα! Νιώθουμε μία απίστευτη χαρά και “ανακούφιση”  μετά από την αναμονή που υπήρχε όλο αυτό το καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει το “Voodoo”. Είναι πολλά τα στάδια μέσα από τα οποία περνάει ένας δίσκος μέχρι να παρουσιαστεί στον κόσμο!

Τι αντιδράσεις λάβατε μέχρι στιγμής από τον Τύπο αλλά και τους υποστηρικτές σας;

Μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις του τύπου είναι πολύ καλές! Παίρνουμε εξαιρετικές κριτικές και από Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό και από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής τα καινούργια τραγούδια μας αρέσουν στον κόσμο. Αυτό βέβαια μας χαροποιεί απίστευτα!

Επτά χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου σας. Τι μεσολάβησε και πήρε τόσο καιρό να κυκλοφορήσει η νέα σας δουλειά;

Σωστά! Επτά ολόκληρα χρόνια ! Μέσα στο διάστημα αυτό έγιναν αρκετές αλλαγές στο συγκρότημα που οδήγησαν στην τωρινή σύνθεση του. Αλλαγές οι οποίες μόνο καλό έκαναν και έχουμε πλέον έχουμε τον δίσκο αυτόν στα χέρια μας.

Θες να μας πεις λίγα λόγια για τα νέα σας μέλη;

Τα νέα μέλη είναι ουσιαστικά ο Ρωμανός Κοντολέφας, ο νέος μας τραγουδιστής, μιας και τα υπόλοιπα παιδιά, ο Γιώργος Καλαϊτζόγλου (τύμπανα) και ο Γρηγόρης Αποστολόπουλος (κιθάρα)  μετρούν ήδη 5 χρόνια στην μπάντα. Ο Ρωμανός αντικατέστησε τον αρχικό τραγουδιστή των SoundtrucK, Νίκο Μελά, πριν 2 περίπου χρόνια. Η θέση αυτή είναι αρκετά απαιτητική και ειδικά όταν πρέπει να ηχογραφήσεις και έναν δίσκο! Τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες όλοι τους που είναι πολύ πολύ σημαντικό και πάρα πολύ καλοί μουσικοί. Υπάρχει φοβερό κλίμα και αυτό νομίζω βγαίνει προς τα έξω!

Γιατί επιλέξατε να ονομάσετε τον δίσκο ως “Voodoo”; Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα πίσω από αυτό;

Το όνομα “Voodoo” το διαλέξαμε γιατί αποτυπώνει κάποιες καταστάσεις δύσκολες που πέρασε η μπάντα και ήταν σαν κάποιος να μας είχε κάνει “μάγια”… Βέβαια τέλος καλό όλα καλά που λέμε!

Ποιες θεωρείς ότι είναι οι βασικότερες διαφορές που εντοπίζει κανείς ανάμεσα στις δυο κυκλοφορίες;

Οι διαφορές μεταξύ των δύο δίσκων είναι ο πλουραλισμός των τραγουδιών του “Voodoo” σε σχέση με το πρώτο άλμπουμ μας που ήταν πιο σκληρό σε ύφος. Η βασική διαφορά  βέβαια είναι τα νέα μέλη! Άλλες επιρροές ,άλλη μουσική αντίληψη και φυσικά άλλη προσέγγιση! Παραγωγικά επίσης υπάρχουν πολλές διαφορές με σημαντικότερη την πιο modern αισθητική του δεύτερου δίσκου χωρίς όμως να χάνεται ο vintage ήχος ιδιαίτερα στις χροιές από τις κιθάρες.

Όσον αφορά την συγγραφή των κομματιών, πως δούλεψε η μπάντα πάνω στο υλικό που εν τέλει αποτέλεσε το “Voodoo”;

Ο τρόπος που γενικά δουλεύουμε σε ένα δίσκο είναι να φέρνουμε ο κάθε ένας τις ιδέες του και να τις δουλεύουμε μετά όλοι μαζί μέχρι να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα που μας αρέσει. Φυσικά υπάρχουν και τραγούδια που έμειναν ως είχαν πολύ απλά γιατί άρεσαν σε όλους μας. Δουλεύουμε πολύ στενά και δημοκρατικά πάνω σε αυτό το κομμάτι θεωρώ! Όταν τελειώσουμε τη σύνθεση τότε γράφονται και οι στίχοι των τραγουδιών και ξεκινάμε την προ-παραγωγή που πλέον ακούμε τα τραγούδια και μπαίνουμε στη φάση των λεπτομερειών μέχρι να μπούμε να τα ηχογραφήσουμε!

Επιλέξατε ως παραγωγό τον Γιώργο Φλωράκη, τεράστια φωνή και ηγετική μορφή των Raw Silk. Πως προέκυψε η συνεργασία αυτή;

Με τον Γιώργο Φλωράκη μας συνδέει μία πολύ δυνατή φιλία πέρα από τη συνεργασία. Γνωριστήκαμε το 2011 όταν ψάχναμε να βρούμε στούντιο για να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας άλμπουμ. Ένας εξαιρετικός μουσικός και εξίσου εξαιρετικός παραγωγός ταιριάξαμε απόλυτα στο τρόπο που βλέπουμε τη μουσική γενικά αλλά και στο αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε από δίσκο σε δίσκο. Έτσι λοιπόν και για το άλμπουμ αυτό δε θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κάποιον άλλο εκτός του Γιώργου.

Όσον αφορά το mastering, αυτό αποτέλεσε δουλειά του Steve Lado των Tardive Dyskinesia. Μίλησε μας για την συνεργασία αυτή.

Με τον Στέφανο γνωριζόμαστε μέσα από το χώρο της μουσικής πολλά χρόνια. Τον ξέραμε για τις δουλειές του και αισθητικά ήταν ότι πιο κοντά σε αυτό που θέλαμε. Του μίλησα και του είπα τι ακριβώς θέλαμε να κάνουμε και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε. Είναι υπεύθυνος αν θέλεις για αυτή την modern αισθητική που έχει ο δίσκος. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα που πήραμε.

Το πιο περίεργο, τρόπον τινά, ήταν η επιλογή του Βαγγέλη Πέτικα της Revolver Design για να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο του δίσκου σας. Περίεργο για να μην παρεξηγηθώ καθώς ο Βαγγέλης έχει συνεργαστεί με σχήματα όπως Nightrage, Domination Inc, Battleroar ανάμεσα σε άλλα. Πως έγινε η επιλογή;

Με τον Βαγγέλη είχα συναντηθεί αρκετές φορές σε μαγαζιά που συχνάζαμε και ήξερα τις δουλειές του. Του μίλησα για το δίσκο και τι περίπου θέλαμε να κάνουμε. Ο Βαγγέλης λοιπόν πήρε αυτό το “περίπου” και το έκανε ακριβώς αυτό που θέλαμε! Όλο το artwork είναι εξ ολοκλήρου δική του δημιουργία!

Στο όλο concept ήταν δική σας η συμμετοχή ή αποκλειστικά του καλλιτέχνη;

Στο concept αυτό η συμμετοχή ήταν αποκλειστικά του Βαγγέλη! Εμείς του έχουμε πει απλά ότι  θέλουμε έναν μάγο σε μορφή νεκροκεφαλής να κάνει “voodoo”, μάγια. Ο Βαγγέλης το έκανε αυτό που βλέπουμε όλοι.

Πρόσφατα κάνατε το συναυλιακό ντεμπούτο της προώθησης της κυκλοφορίας αυτής στο εξωτερικό. Μίλησε μας λίγο για τις εκεί εμφανίσεις.

Σωστά! Πήραμε μέρος στο Suwalki Blues Festival στη Πολωνία. Ένα απίστευτο μέρος και ένα εξαιρετικό φεστιβάλ. Ήμασταν πολύ τυχεροί που παίξαμε με μπάντες όπως οι The Allman Bets Band, Kenny Wayne Shepherd, Lucky Peterson και πολλούς άλλους. Ο κόσμος μας αντιμετώπισε πολύ θερμά , αγόρασε το δίσκο μας και ενδιαφερόντουσαν να μάθουν για τη μπάντα πράγματα . Πότε δημιουργήθηκε το συγκρότημα, πως είναι η μουσική σκηνή στην Ελλάδα κτλ.. Πραγματικά απίστευτη εμπειρία και με μία οργάνωση που αν δεν ήσουν εκεί ότι και να πω θα ναι πολύ λίγο.

Αναμένουμε σύντομα κάποια εμφάνιση επί Ελληνικού εδάφους;

Οι συναυλίες στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν προς τέλος Σεπτεμβρίου με το μεγάλο μας live για το release του δίσκου προς το τέλος του χρόνου. Ελπίζουμε ο δίσκος να πάει καλά μιας και είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι και ο κόσμος να τον αγκαλιάσει και να τον ευχαριστηθεί ! Όλες οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες σελίδες της μπάντας Facebook, Official Site και θα ενημερώσουμε ανάλογα τον κόσμο!

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου Βασίλη. Κλείσε όπως εσύ επιθυμείς!

Νίκο μου εγώ σε ευχαριστώ πολύ! Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Greekrebels.gr.

Νίκος Σιγλίδης

www.soundtruck.gr  
https://www.facebook.com/SoundtrucKgr/
https://soundtruckband.bandcamp.com/
http://bit.ly/2miEr2q

Band Members
Ρωμανός Κοντολέφας – Φωνητικά
Βασίλης Παναγόπουλος – Κιθάρες
Γρηγόρης Αποστολόπουλος – Κιθάρες
Δημήτρης Λυκάκης – Μπάσο
Γιώργος Καλαιτζόγλου – Τύμπανα

Discography
Soundtruck, 2012
Voodoo, 2019

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X