Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Terrodrome

Οι Θεσσαλονικείς Terrordrome, πρέπει να έχουν ως Ευαγγέλιο την όλη ιδεολογία / «κλάση» του death metal, αν κρίνω εκ του αποτελέσματος και την συνδυάζουν τέλεια με ό,τι αφορά λέξεις που έχουν σχέση με πολύ δουλειά, χαρισματικότητα, ευφυΐα, φαντασία, μελέτη, συνεχόμενη βελτίωση, ευρηματικότητα κλπ. Αν θέλετε να πεισθείτε για του λόγου το αληθές, τσεκάρετε το νέο τους αριστούργημα: “The Day Of Sacrilege”! Προς το παρόν, ο Σάκης (κιθάρα) θα μας λύσει κάποιες απορίες…. Enjoy!

Γεια σας παιδιά και συγχαρητήρια για την δισκάρα “The Day of Sacrilege”!

Γεια χαρά Άγγελε, ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία στο GreekRebels.gr και χαιρόμαστε που σου άρεσε το “The Day Of Sacrilege”!

Πως αισθάνεστε, τώρα που κυκλοφόρησε ο δίσκος?

Χαρά που κυκλοφόρησε και ανυπομονησία για να το ακούσουν όσο το δυνατό περισσότερα ζευγάρια αυτιά!

Κουραστήκατε στην διάρκεια που τον ετοιμάζατε? Είχατε έτοιμες ιδέες / κομμάτια, από παλιότερα?

Όλα τα κομμάτια του “The Day Of Sacrilege” είναι καινούρια και γράφτηκαν μετά τη κυκλοφορία του πρώτου μας album “Vehement Convulsion”. Η σύνθεση τους ξεκίνησε από το 2009 και συνήθως μετά από κάθε Terrordrome κυκλοφορία νιώθουμε εξαντλημένοι. Πάντα προσπαθούσαμε και πάντα θα προσπαθούμε με κάθε κυκλοφορία μας να δίνουμε πολύ μουσική πρώτα για εμάς και μετά για τους υπόλοιπους. Το tech brutal death είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική μουσική που καταναλώνει μεγάλο μέρος του εαυτού σου και πολλές φορές σε αφήνει κουρέλι. Είναι όμως τρόπος ζωής πολλά χρόνια ήδη και για τους τέσσερις μας όποτε πάντα η δύναμη και η δημιουργικότητα επιστρέφουν.

Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε, κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας?

Καμία δυσκολία όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, ήμασταν 100% έτοιμοι και κατασταλαγμένοι. Ο ηχολήπτης μας επίσης, Γιώργος Μπρίγκος, ήξερε ακριβώς τι θέλαμε με αποτέλεσμα όταν ακούσαμε τη πρώτη μίξη, να είναι και η τελική. Πολύ σημαντικό να δουλεύεις με ανθρώπους με πείρα αλλά και που μοιράζονται το όραμα σου. Από εκεί και πέρα ταλαιπωρηθήκαμε λίγο με το γραφιστικό κομμάτι, μιας και το album είναι concept και αυτό περιορίζει τις επιλογές ως προς τα γραφικά. Σε αντίθεση με το “Vehement Convulsion” όπου εκεί το εξώφυλλο αντιπροσωπεύει τη μουσική, στο “The Day Of Sacrilege” αντιπροσωπεύει το στιχουργικό κομμάτι.

Πως κι έκατσε να κυκλοφορήσει σχεδόν μαζί και το “Seeds of Fear, Begotten 7”” ΕΡ?

Αρχικά τα 2 κομμάτια του EP είχαν κυκλοφορήσει σε ένα split από την Grindethic Records μαζί με τους Oath To Vanquish (LEB). Η Grindethic το έκοψε σε μόλις 100 κόπιες που εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μήνα. Να φανταστείς τις δικές μας κόπιες τις είχαμε λάβει στην Ελβετία στο Mountains Of Death (2010) και της δώσαμε την ίδια μέρα που παίζαμε, παραλίγο δεν θα είχαμε ούτε για εμάς. Έτσι αποφασίσαμε να τα επανακυκλοφορήσουμε με την μορφή 7”. H Grindethic δυστυχώς δεν βγάζει vinyl για αυτό ψάξαμε να βρούμε άλλα labels ώστε να το κυκλοφορήσουν. Καταλήξαμε λοιπόν να βγει σε συνεργασία μεταξύ Floga Records (GR), Sevared Records (US) και Noise Effect (GR). Άργησε αρκετά το όλο εγχείρημα για αυτό βγήκε σχεδόν μαζί με το νέο album.

Ήταν θέμα δικό σας, ή εταιρείας?

Οπότε ναι είναι θέμα εταιρίας, διότι όπως ανέφερα η Grindethic δεν βγάζει vinyls. Παρόλα αυτά, πρέπει να σημειώσω πως είχαμε απόλυτη ελευθερία κινήσεων ώστε να βρούμε άλλες εταιρίες να βγάλουμε το 7”. Ξέρεις, κανένα θέμα με copyrights και τέτοια, ούτε εγωισμούς και προβλήματα.

Πείτε μας για το που και από ποιον έγιναν οι ηχογραφήσεις, η παραγωγές και τα εξώφυλλα, των δυο αυτών κυκλοφοριών…

Η εγγραφή και η μίξη και των 2 κυκλοφοριών έγινε στο The MIX Studio εδώ στη Θεσσαλονίκη με μηχανικό ήχου το Γιώργο Μπρίγκο, ενώ το mastering έγινε στο Odeon Mastering πάλι στη Θεσσαλονίκη από τον Τόλη Σιόπη. Για το προηγούμενο album μας είχαμε δουλέψει με το Γιώργο Μπόκο στα Grindhouse Studio στην Αθήνα, όμως αυτή τη φορά θα ήταν πολύ δύσκολο να ανεβοκατεβαίνουμε Αθήνα -Θεσσαλονίκη και έτσι επιστρέψαμε στο MIX όπου έχουν γραφτεί και τα δυο πρώτα demo μας. Βέβαια, τα πράγματα αυτή τη φορά ήταν πολύ διαφορετικά και επίσης ξέρουμε το Γιώργο Μπρίγκο από πολλές άλλες δουλειές του. Νομίζω το τελικό αποτέλεσμα και για τις 2 κυκλοφορίες δικαιολογεί την επιλογή μας. Τα εξώφυλλα τώρα, τα είχε αναλάβει και τα 2 ο Tom Bradfield (Grindethic Design) ο οποίος τρέχει και την Grindethic Records. Ο Tom είναι γραφίστας και επίσης μας αρέσει πάρα πολύ η σάπια αισθητική του. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και συνεργασία μεταξύ μας και γνωρίζει ακριβώς τι θέλουμε για τα visual τμήμα της μουσικής μας. Ο τύπος βγάζει επίσης μια μούχλα, μια μουντάδα που πιστεύω αντιπροσώπευε τέλεια το concept και του “Begetters Of Fear & Ruin”/”Seeds Of Fear, Begotten” αλλά και του “The Day Of Sacrilege”.

Η παραγωγή απλά σπέρνει, όπως και οι συνθέσεις…

Όντως, οι παραγωγές είναι πάρα πολύ καλές, μακριά από τις περισσότερες «μοντέρνες», «πλαστικές» και ψεύτικές που ακούς κυρίως στο death metal και όπως είπα παραπάνω δικαιώθηκε η επιλογή μας. Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την remastered έκδοση του split με Oath To Vanquish, μιας και το death metal είναι δύσκολο να περαστεί καλά σε βινύλιο, παρόλα αυτά ο Τόλης έκανε εξαιρετική δουλειά και πιστεύουμε πως είναι ότι καλύτερο έχουν κυκλοφορήσει οι Terrordrome ηχητικά. Οργανικό και με δυναμικές. Όσο για τις συνθέσεις είναι κάτι που τις κρίνει ο ακροατής και χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσαν τόσο!

Εν τω μεταξύ, έχετε συνθέσει μουσική από πολλά και διαφορετικά είδη? Πόσο δύσκολο ήταν κάτι τέτοιο και πως νομίζεις ότι θα φανεί το αποτέλεσμα στο αυτί του μέσου deathster?

Πράγματι, πάντα το κάναμε και πάντα θα το κάνουμε. Είναι ένα χαρακτηριστικό των Terrordrome και έχει να κάνει με το ότι όλοι μας ακούμε πολύ μουσική από πολλά και διαφορετικά είδη. Η βάση είναι metal φυσικά αλλά εκτιμούμε και ακούμε πολύ jazz, blues, κλασική, funk, folk, ηλεκτρονική, flamenco και πολλά άλλα είδη. Είναι φυσικό λοιπόν να προσαρμόζουμε και άλλα είδη στη μουσική μας και αυτό κάνει τη σύνθεση κομματιών ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Να τονίσω πως όλες αυτές τις επιρροές δεν τις περνάμε αυτούσιες αλλά πάντα σα death metal «διασκευές». Δε θα ακούσεις ποτέ jazz πέρασμα όπως στη jazz μουσική και δε θα ακούσεις ποτέ flamenco όπως το ξέρεις. Δεν έχει αυτό το πράγμα νόημα για εμάς και δε το κάνουμε με σκοπό να εντυπωσιάσουμε, ή να πει κάποιος «α, κοίτα αυτοί ακούνε και jazz». Σκοπός είναι να εμπλουτίσουμε την αγαπημένη μας μουσική με νέες, φρέσκιες ιδέες, με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Προσωπικά θεωρώ πως το είδος αυτό έχει κορεστεί σε μεγάλο βαθμό και οι περισσότεροι προσπαθούν να παίξουν όλο και πιο γρήγορα και ακραία και να εμφανίσουν εξώφυλλα με όλο και περισσότερα έντερα και πτώματα. Τελικά δε καταφέρνουν τίποτα παραπάνω από το να ακουστούν ως πιο γρήγοροι Cannibal Corpse και τα εξώφυλλά τους δεν αγγίζουν στο ελάχιστο την ακρότητα του “Tomb Of The Mutilated”. Στο “The Day Of Sacrilege” όλες αυτές οι επιρροές είναι ακόμα πιο εμφανείς και λόγω παραγωγής αλλά και λόγω ωριμότερης σύνθεσης από πλευράς μας. Πιστεύω πως ένας death metal ακροατής που θέλει έτοιμη για πέψη και φανταχτερή death metal μουσική δεν θα ενθουσιαστεί, αλλά εμείς δε στοχεύουμε σε αυτούς αλλά σε ακροατές με πραγματικά ανοιχτά αυτιά και εμπειρία σε αυτό το ακραίο ιδίωμα.

Πως είναι να ξεπερνάτε τον εαυτό σας, σε κάθε νέα κυκλοφορία? Είναι αυθόρμητο, το κάνετε επίτηδες, ή απλά έχετε βάλει συγκεκριμένους στόχους?

Είναι ξεκάθαρα αυθόρμητο και πράγματι έχουμε βάλει συγκεκριμένους στόχους. Το βασικότερο είναι όμως πως πάντα ήμασταν ειλικρινείς και ποτέ δεν παίζαμε κάτι που δεν μπορούσαμε. Για αυτό το πρώτο demo μας είναι ένα old school death / thrash metal demo και σιγά σιγά με μελέτη, επιμονή και αρκετές κυκλοφορίες προσεγγίζουμε αυτό που πάντα θέλαμε να παίξουμε. Technical brutal death metal με προσωπικότητα και χαρακτήρα.

Τι feedback έχετε πάρει έως τώρα, από το κοινό σας και μη?

Το “Vehement Convulsion” έχει όντως δημιουργήσει ένα κοινό για εμάς και αρκετοί περίμεναν το δεύτερο album μας. Οι απόψεις είναι διχασμένες και στα άκρα. Κάποιοι το λάτρεψαν και είναι ήδη σε λίστες με τα καλύτερα του 2012 και κατάλαβαν τι θέλαμε να κάνουμε σε αυτό το album και κάποιοι περίμεναν ένα δεύτερο “Vehement Convulsion” και απογοητεύτηκαν. Περιμέναμε και τέτοιες αντιδράσεις μιας και το Vehement πήγε πάρα πολύ καλά με πάρα πολλές και καλές κριτικές αλλά και το ότι ξέραμε πως το “The Day Of Sacrilege” είναι λίγο διαφορετικό. Γενικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τις αντιδράσεις, δεχόμαστε όλα τα σχόλια και περιμένουμε ακόμα πολλά διότι έχει μόλις τρεις μήνες που βγήκε το album.

Τα “Alas In The Wound…” και “…For Mayhem To Begin”, είναι τ’ αγαπημένα σας κομμάτια / hits? Τα έχω δει και στις δυο τελευταίες σας κυκλοφορίες, αλλά και σε συλλογές / compilations, ξεχωριστά.

Όντως, το χέσαμε λίγο με αυτά τα δυο κομμάτια, βγήκαν σε split CD, σε 7” EP και υπάρχουν και σε δυο συλλογές ξεχωριστά όπως σωστά ανέφερες. Είναι πράγματι από τα αγαπημένα μας, για hits δε ξέρω, δεν μας αρέσει και αυτός ο όρος βέβαια, αλλά το θέμα είναι πως τα δουλέψαμε σε υπερβολικό βαθμό και τα δυο και θέλαμε να τα προωθήσουμε το περισσότερο δυνατό.

Καμιά καλή πρόταση, έχετε ως τώρα – για κάτι εκτός συνόρων εννοώ – είτε υπογραφές, είτε live?

Προς το παρόν έχουμε ένα κλεισμένο live στη Σουηδία στο Gothenburg Deathfest για τις 3 του Νοέμβρη. Από το νέο έτος ελπίζουμε πως θα κλείσουν και άλλα shows στο εξωτερικό. Είχαμε ήδη δυο προτάσεις για tour – το ένα ακυρώθηκε – ενώ το άλλο ήταν δύσκολο να ακολουθήσουμε λόγω υποχρεώσεων με δουλειές. Είναι κρίμα αλλά ξέρεις, δεν είναι η δουλειά μας αυτό το πράγμα και δεν κάνουμε αμάν και πώς να περιοδεύσουμε. Όταν ο χρόνος θα είναι ο κατάλληλος θα το κάνουμε όπως συνέβη και το 2008 στο tour με Deranged και Defeated Sanity. Για άλλη εταιρία δεν έχουμε κάτι, αλλά ούτε ψάχνουμε μιας και η Grindethic Records είναι σπαθί προς το παρόν.

Από περιοδείες μέσα στην Ελλάδα, που θέλετε να παίξετε και δεν έχετε παίξει ακόμα?

Δεν έχουμε παίξει σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα, αλλά δε ξέρω και το κατά πόσο υπάρχει κοινό στη μουσική μας. Παρόλα αυτά θα θέλαμε να πάμε Πάτρα, Κρήτη, Βόλο και Γιάννενα. Θα ήταν και πολύ ωραίες εκδρομές!

Που πιστεύεις ότι έχετε τους πιο φανατικούς οπαδούς και γιατί?

Εκτός από Ελλάδα για ευνόητους λόγους, ξέρω πως έχουμε κοινό στη Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, Αμερική και φυσικά Ινδονησία όπου οι τύποι εκεί γουστάρουν τρελά brutal death metal και ψάχνονται. Κάνουν αρκετά rip-offs βέβαια, αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό Στη Γερμανία κάναμε αρκετά shows το 2008 και αποκτήσαμε κάποιους οπαδούς, για Αγγλία έχει δουλέψει η Grindethic, Αμερική έχει φυσικά πολύ underground death metal σκηνή και Ρωσία δε ξέρω από πού, αλλά ξέρω πως λάτρεψαν το Vehement, πήραμε πολλές κριτικές με όλες μα όλες full βαθμολογία και είναι οι ίδιοι που κυρίως απογοητεύτηκαν με το νέο album.

Διάφορες Αθηναϊκών / Θεσσαλονικιώτικων death metal μπαντών…Ποιες και γιατί?

Η μόνη διαφορά θα έλεγα είναι ίσως η προβολή από τον τύπο. Έχω την αίσθηση πως υποστηρίζονται περισσότερο οι τοπικές από τις άλλες μπάντες, αλλά το αντίστοιχο συμβαίνει και από τον τύπο στη Θεσσαλονίκη. Σε μικρότερο βαθμό βέβαια μιας και είναι παράγοντας που επηρεάζεται από δημογραφικά στοιχεία. Κατά τα άλλα δεν βρίσκω καμιά άλλη διαφορά αλλά δε ψάχνω να βρω κιόλας. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να κοιτάει τη δουλειά του, να προοδεύει και να υποστηρίζει όποιων πιστεύει πως αξίζει υποστήριξης.

Και πάλι συγχαρητήρια για τον υπέρ – δίσκο και τα λέμε στο “The First Brutal Death Metal Manifest Of The New Season”…Cheers!

Εμείς ευχαριστούμε πολύ για την τιμή να εμφανιστούμε στις σελίδες του GreekRebels.gr και ανυπομονούμε να σας δούμε στην Αθήνα τον Οκτώβριο!

‘Αγγελος “Kilmistered”

http://www.myspace.com/terrordrome

http://www.facebook.com/Terrordrome

Μπάντα:

Ανέστης Βαρυτιμιάδης – Μπάσο

Βασίλης Σταυριανίδης – Τύμπανα

Σάκης Χατζητάκης – Κιθάρες

Πέτρος “Terror” Ουζούνης – Φωνητικά

Δισκογραφία:

2002 – Intraveous Multiplications (ep)

2006 – Attrocities Five-Way split (split)

2008 – Vehement Convulsion

2010 – Begetters Of Fear And Ruin (split)

2012 – Seeds Of Fear, Begotten (ep)

2012 – The Day Of Sacrilege

Russian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X