Συνεντεύξεις

Hesperian Opus

Οι Hesperian Opus είναι μια νέα μπάντα που κινείται στο χώρο του νεοκλασσικού power metal. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν μέσω της Steel Gallery Records το πρώτο τους δίσκο με τίτλο “Chasing The Light”. Συνομιλήσαμε λοιπόν με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Τάσο Κροκόδειλο, γύρω από την νέα τους δουλειά.

Καλησπέρα Τάσο, συγχαρητήρια για την ντεμπούτο κυκλοφορία των Hesperian Opus. Πως αισθάνεσαι που επιτέλους κυκλοφορεί;

Καλησπέρα Νίκο και σε ευχαριστώ πολύ! Όπως κάθε κυκλοφορία το συναίσθημα είναι μοναδικό. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα για εμάς που δουλεύουμε πάνω στη μουσική να βλέπουμε τα δημιουργήματα μας να παίρνουν μορφή! πόσο μάλλον στους χαλεπούς καιρούς τους οποίους διανύουμε.

Τώρα που μπορείς να ακούσεις τον δίσκο μετά από καιρό από την ολοκλήρωση της δημιουργίας του, θα υπήρχε κάτι που θα άλλαζες σε αυτόν;

Κοίτα, επειδή πλέον δεν είμαι 20, δεν νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε μικρότερες ηλικίες δεν ήμασταν τόσο κατασταλαγμένοι στο τι θέλουμε να κάνουμε και τι θέλουμε να αποτυπώσουμε. Κοινώς κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζαμε ύφος και κατεύθυνση. Και επειδή αυτός ο δίσκος είναι ο έβδομος σε σειρά που ηχογραφώ και ο έκτος σε σειρά που κυκλοφορώ πλέον έχω κατασταλάξει στο τι θέλω να κάνω και έτσι το αποτέλεσμα είναι προϊόν ώριμης σκέψης και δουλειάς

Οι Hesperian Opus είναι μια νέα μπάντα. Πως έγινε η σύσταση της και ποια είναι τα μέλη τα οποία την αποτελούν;

Οι Hesperian Opus είναι ένα μουσικό project του Χάρη Λοΐσιου το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια προσπαθεί να το τελειοποιήσει. Τα κομμάτια υπήρχαν όπως επίσης υπήρχαν και πολλές εκδοχές όσον αφορά τα φωνητικά που μπορούν να πάρουν επάνω. ήταν εκεί λοιπόν που με πήρε ο Θύμιος ο Κρίκος (InnerWish) τηλέφωνο και μου μίλησε για αυτό το project και αν θέλω να το αναλάβω να το φέρω εις πέρας. Δέχτηκα Με πολλή προθυμία μιας και το ύφος μου άρεσε και μου ταιριάζει αλλά και ο Θύμιος και ο Χάρης με προσέγγισαν με αρκετό σεβασμό. Το συγκρότημα συμπληρώνουν o Χρήστος ο Στεργιαννίδης στο μπάσο, ο Δημήτρης Καραγιώργος στα τύμπανα και ο Άγγελος Τσάλας στα πλήκτρα.

Πως θα περιέγραφες την μουσική σας σε κάποιον που δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί σας;

Η μουσική μας είναι όπως πολύ ωραία περιγράφτηκε σε μία κριτική είναι ένα κράμα retro νεοκλασικού power metal. Μουσικές δηλαδή που οι περισσότεροι γουστάρουμε εγώ προσωπικά όπως γνωρίζεις και εσύ πάρα πολύ. Γρήγορα τύμπανα, τεχνικές κιθάρες, μελωδικά φωνητικά και αιθέρια πλήκτρα! Απλά πράγματα!

Ποιες θεωρείς ως τις μεγαλύτερες επιρροές του σχήματος;

Cliche αυτό που θα σου πω αλλά όλοι έχουμε τις επιρροές μας οι οποίες όταν συναντιούνται φτιάχνουν το κράμα που είπα προηγουμένως! Επειδή δεν θέλω να πέσω έξω σε κάποιες από τις επιρροές των παιδιών θα σου μιλήσω για τις δικές μου οι οποίες ξεκινάνε προφανέστατα από τους Stratovarius, Manowar,  Savatage, Nevermore, Dream Theater, Fates warning, Queensryche..

Η σύνθεση της μουσικής και η συγγραφή των στίχων στους Hesperian Opus είναι ατομική ή συλλογική προσπάθεια;

Αυτή ήταν και η κύρια αιτία που δέχτηκαν να κάνω αυτό το δίσκο, το ότι είχα πλήρη ελευθερία να τραγουδήσω ότι θέλω και όπως το θέλω, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά! Είναι ο πρώτος δίσκος που ηχογραφώ και ακούγοντας τον μπορείς να καταλάβεις ποια είναι η μουσική και συνθετική μου κατεύθυνση! Σε γενικές γραμμές πάντως ο Χάρης είναι υπεύθυνος για όλο το μουσικό κομμάτι πλην των φωνητικών και εγώ σε ότι έχει να κάνει με τις μελωδίες των φωνητικών και όλους τους στίχους!

Που ηχογραφήθηκε ο δίσκος και ποιος ήταν υπεύθυνος για την διαδικασία της παραγωγής, μίξης και mastering του δίσκου;

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Devasoundz με τον Θύμιο Κρίκο να είναι πίσω από την καρέκλα του παραγωγού. Ο Θύμιος ήταν υπεύθυνος για τη μίξη και για το mastering ευθύνεται ο Κώστας Σκανδάλης.

Όσον αφορά το εικαστικό κομμάτι, ποιος το επιμελήθηκε;

Το εικαστικό κομμάτι ήταν δουλειά του Γιώργου του Ζαχάρογλου, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά όπως πάντα. Με τον Γιώργο συνεργαζόμαστε απ’ το 2007 στο πρώτο album των Hybrid που τραγουδούσα τότε! Εδώ θέλω να πω και ένα μπράβο στον Κώστα Αθανασόγλου από την Steel Gallery Records για την άψογη δουλειά στο booklet και την ποιότητα του!

Στο δίσκο συμμετέχει ως guest στα πλήκτρα ο Γιώργος Γεωργίου των InnerWish. Πως προέκυψε η συνεργασία αυτή;

Να σου πω την αλήθεια για αυτό δεν έχω πληροφορίες, αλλά υποθέτω επειδή στο κομμάτι της παραγωγής είναι υπεύθυνος ο Θύμιος τότε λογικά αυτός τα έβαλε και το χεράκι του για να γράψει ο Γιώργος τα πλήκτρα από τη στιγμή που συνεργάζονται τόσα χρόνια μαζί στους InnerWish.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση γνωρίζοντας εσένα και τον τρόπο που τραγουδάς, είναι ότι ακούγεσαι πλέον “πιο ζεστός” θα έλεγα. Είναι κάτι το οποίο βγήκε αυθόρμητα ή ήθελες κάτι το διαφορετικό απ’ ότι σε έχουμε συνηθίσει;

Η τελευταία φορά που έγραψα power metal δίσκο ήταν σχεδόν πριν δέκα χρόνια. Θεωρώ ότι έκτοτε έχω ωριμάσει αρκετά τόσο συνθετικά,  τόσο φωνητικά όσο και σαν άνθρωπος. Κυνηγάω λίγο περισσότερο την ουσία από τον εντυπωσιασμό στον τρόπο που τραγουδάω. Θα μπορούσα να γράψω φωνητικές γραμμές και να τσιρίζω συνεχώς. Θα είχε ουσία; Δε νομίζω. Σε όλα αυτά συνέβαλαν και δύο μεγάλα σχολεία που με διαμόρφωσαν. Οι Spitfire και οι Manowar φυσικά!

Σχεδιάζετε επίσης να κυκλοφορήσετε κάποιο video clip για την καλύτερη δυνατή προώθηση του δίσκου;

Σχέδια υπάρχουν αλλά είναι προφανές μετά τα τελευταία γεγονότα ότι τα σχέδια είναι κάτι πολύ εύθραυστο. Μικρές κινήσεις και προχωράμε! Έχουμε ακόμα ένα lyric video για το “The Prison Mind” που θα βγει κι αυτό σύντομα.

Συμμετείχες επίσης πρόσφατα σε μια προσπάθεια που περιελάμβανε 28 μουσικούς από την εγχώρια σκηνή. Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτό.

Αυτό ήταν μία πολύ ωραία πρωτοβουλία που πήρε ο Ντένης από τους Acid Death εν μέσω πανδημίας και καραντίνας! Με πήρε τηλέφωνο μου το ζήτησε δεν μου πήρε παραπάνω από 10 δευτερόλεπτα να τα συμφωνήσουμε και όλα καλά το αποτέλεσμα στις οθόνες σας! Καλό; Κακό; Αυτό είναι και εμάς μας αρέσει (γέλια).

Με τους Spitfire τι γίνεται; Πότε θα κυκλοφορήσει αυτό το πολυπόθητο άλμπουμ;

Με τους Spitfire πλέον η κατάσταση είναι ξεκάθαρη! Ο δίσκος είναι έτοιμος και στα χέρια της δισκογραφικής που θα τον κυκλοφορήσει και πολύ απλά αναμένεται την ανακοίνωση για το ποια και πότε!

Τάσο, σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Κλείσε όπως εσύ θέλεις.

Νίκο μου εγώ σε ευχαριστώ που με το ήθος και τη σοβαρότητά σου τιμάς την τόσα χρόνια φιλία μας! Εύχομαι στο Greek Rebels και σε σένα προσωπικά ότι καλύτερο και υπόσχομαι να τα πούμε σε ένα από τα stages το συντομότερο δυνατόν!

Νίκος Σιγλίδης
https://www.facebook.com/hesperianopus/

Band Members
Τάσος Κροκόδειλος – Φωνητικά
Χάρης Λοΐσιος – Κιθάρες
Χρήστος Στεργιαννίδης – Μπάσο
Δημήτρης Καραγιώργος – Τύμπανα
Άγγελος Τσάλας – Πλήκτρα

Discography
Chasing The Light, 2020

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X