Συνεντεύξεις

Skandal

Είχα την τύχη να ακούσω ένα EP δύο κομματιών που με εξέπληξε και με το παραπάνω. Οι Skandal έχουν μέσο όρο ηλικίας το είκοσι κι όμως η δουλειά τους φαίνεται να έχει την διπλάσια ωριμότητα. Ετοιμάζονται να βγάλουν σε κυκλοφορία το πρώτο τους EP με τίτλο “First Step To Nowhere” και ο τραγουδιστής (και ο μοναδικός Έλληνας) της μπάντας, Γιώργος Ραφαήλ Σκανδαλάκης, μας παραθέτει την παρακάτω συνέντευξη.

Καλησπέρα, είμαι Ντένια από Greekrebels.gr. Πως πάει;

Γεια σου Ντένια απ’ το κρύο Leeds. Μια χαρά είμαστε, προετοιμαζόμαστε για τη μεθαυριανή συναυλία στο Sheffield αυτή τη στιγμή.

Καταρχήν, να επισημάνω πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο EP και μπορώ να πω πως το “Distance” ειδικά είναι τρομερό κομμάτι! Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Πάνω κάτω ποιες είναι οι ηλικίες σας; Είστε χρόνια που ασχολείστε με τη μουσική;

Ευχαριστούμε παρά πολύ για τα καλά σου λόγια. Μακάρι να αρέσει και στον υπόλοιπο κόσμο που θα το ακούσει. Όλοι έχουμε διαφορετικές ηλικίες, αλλά είναι πολύ κοντινές ευτυχώς: Εγώ είμαι ο μικρότερος, στα 19 μου, ο Sam Thomason (τύμπανα) είναι 20 ενώ ο Sam Baker (κιθάρα), είναι ο μεγαλύτερος στα 21 του. Όλοι μας ξεκινήσαμε γύρω στα 14 μας να παίζουμε μουσική, τα τελευταία χρονιά βέβαια το απολαμβάνουμε περισσότερο.

Έχετε όλοι εμπειρία από προηγούμενες μπάντες; Αν ναι, πώς σας επηρεάζει αυτό πρακτικά μέσα στους Skandal;

Όχι δεν είχαμε όλοι μας εμπειρία από προηγούμενες μπάντες. Ο Sam δεν έχει ξαναπαίξει σε κάποιο σχήμα αλλά εγώ και ο Sam junior, έχουμε παίξει σε μερικές μπάντες, διαφορετικού είδους. Εκείνος ασχολήθηκε με το djent και το core ενώ εγώ περισσότερο με black/thrash/heavy metal. Σίγουρα έχουμε μάθει πολλά ο καθένας, μέσα απ τις συμμέτοχες μας σε άλλες μπάντες. Αποφύγαμε κάποια λάθη τα οποία χωρίς προηγούμενη εμπειρία, θα μας είχαν στοιχίσει ακριβά. Επίσης έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε, πράγμα πολύ σημαντικό για όλους μας.

Ο ήχος σας έχει επιρροές από πολλές μπάντες και ρεύματα θέλετε πάνω κάτω να μας πείτε ποια είναι αυτά; Πώς θα περιγράφατε τη μουσική που παίζετε;

Οι επιρροές μας ξεκινάνε απ τα 70’s και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας. Ο καθένας έχει τα δικά του, διαφορετικά είδωλα βέβαια, και κινούμαστε σε διαφορετικά ρεύματα Περιλαμβάνουν κλασσικό, βρετανικό rock/metal, νοτιοαμερικανικό metal, σκανδιναβικό μελωδικό death, και έχω καταφέρει να στριμώξω μερικές ελληνικές κλίμακες σε μερικά σημεία. Μέσα απ’ το φιλτράρισμα που έχουμε κάνει, καταλήξαμε να παίζουμε μια μίξη oldschool/modern metal με progressive στοιχειά. Είναι αρκετά δύσκολο να περιγράψουμε τη μουσική μας με ακρίβεια αυτή τη στιγμή. Εν τέλει, όλα rock είναι χαχαχα.

Πως θα συνεχίσετε μετά την κυκλοφορία του EP; Έχετε βάλει πλώρη για κάποιο full length δίσκο;

Έχουμε αρκετή μουσική για την ηχογράφηση ενός δίσκου. Σίγουρα ο στόχος μας είναι μια full-length κυκλοφορία, πάνω στην οποία θα αρχίσουμε να δουλεύουμε σύντομα. Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε τελειώσει με τον τομέα της ηχογράφησης και της μίξης/mastering. Τώρα όσων αφορά στην κυκλοφορία της μουσικής, τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς πρέπει να συγκρίνουμε τις προσφορές που θα μας έχουν γίνει ως τότε.

Ξεκινήσατε απ’ ότι διάβασα ως side project, τώρα πως είναι τα πράγματα; Δίνετε το 100% σας στους Skandal;

Το line-up αυτή τη στιγμή αποτελείται από full-time μέλη και η μπάντα σίγουρα δε θεωρείται side-project. Έχουμε επενδύσει με χρήματα αλλά πάνω απ’ όλα με παρά πολύ χρόνο και θέλουμε να ανταμειφτούν οι κόποι μας. Μέχρι στιγμής διαχειριζόμαστε εμείς οι ίδιοι τη μπάντα και προσπαθούμε να παίξουμε όσα περισσότερα αξιόλογα live γίνεται. Έχουμε βάλει σκοπό να επιτύχουμε ως συγκρότημα, πιστεύουμε τους εαυτούς μας και τη μουσική μας.

Για τι μιλάνε κυρίως τα κομμάτια σας, ποια είναι η θεματολογία των στίχων;

Τα κομμάτια του EP αναφέρονται στην εκμετάλλευση του χρόνου που μας δίνεται σ’ αυτή τη ζωή. Η θεματολογία γενικά είναι ανθρωποκεντρική. Έχουμε μια τριλογία κομματιών, των οποίων η θεματολογία έχει να κάνει με την προσπάθεια του ανθρώπου να ‘αγγίξει’ τη θέωση. Πιστεύω πως ως τώρα έχουμε αποφύγει επιτυχώς τα κλισέ, χωρίς να το κάνουμε σκόπιμα. Μας ενδιαφέρει παρά πολύ το να κατανοήσουμε την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε και όταν γράφεις για τέτοια θέματα, η διαδικασία της επιλογής των λέξεων είναι αρκετά δύσκολη, ειδικά στην περίπτωση που θέλεις το κοινό να καταλάβει τους συμβολισμούς, αλλά και διασκεδαστική ταυτόχρονα.

Το EP λοιπόν έχει δύο κομμάτια, υπάρχουν κι άλλα κομμάτια έτοιμα που δεν μπήκαν στο EP;

Υπάρχουν κομμάτια έτοιμα για να παιχτούν, αλλά δεν έχουμε ηχογραφήσει τίποτα ακόμα. Μέσα σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουμε την προπαραγωγή τους.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού στη μουσική σας;

Ως τώρα ευτυχώς οι κριτικές που παίρνουμε είναι πολύ καλές, και στις συναυλίες ο κόσμος είναι αρκετά εκδηλωτικός, πιστεύω όμως ότι το ελληνικό κοινό είναι κλάσης ανώτερο απ’ το βρετανικό και αυτό θα φανεί την Παρασκευή στην Αθήνα. Τι να περιμένουμε να ακούσουμε στο live σας στις 8 Φεβρουαρίου;

Τι κομμάτια παίζετε live;

Σίγουρα τα κομμάτια του E.P., μερικά απ τα κομμάτια που θα είναι στο δίσκο καθώς και μερικά με τα οποία πειραματιζόμαστε ακόμα. Τα τελευταία, μπορεί να μην καταλήξουν στο δίσκο αλλά θέλουμε να τα δοκιμάσουμε ζωντανά. Ίσως παίξουμε και κάποια διασκευή από ένα αγαπημένο μας συγκρότημα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας σαν μπάντα; Που θα θέλατε να φτάσετε;

Στόχος μας είναι να γνωρίσουμε και να επηρεάσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε μέσα απ τη μουσική μας, ενώ όσο κρατήσει αυτό το ταξίδι, να καταφέρουμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Ευσεβής μου πόθος, είναι να βγάλουμε και έναν κλασσικό δίσκο, ένα “Master Of Puppets”. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, πάντως θα προσπαθήσουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, ο τελευταίος λόγος δικός σας!

Ευχαριστούμε και εμείς για τη συνέντευξη. Προσκαλούμε όλους τους ρέμπελους φίλους, στη συναυλία μας με Decay Greed, Forsaken Memoriam και Burn the Sun, για μια εκτονωτική βραδιά. Πιστεύω πως όλοι μας τη χρειαζόμαστε. Stay heavy and aim high!!!

Ντένια Παλαιολόγου

http://www.facebook.com/SKANDAL123?fref=ts

Band Members:

Γιώργος Ραφαήλ Σκανδαλάκης – Φωνητικά, Μπάσο

Sam Thomason – Τύμπανα

Sam Baker – Κιθάρα

Δισκογραφία:

First Step To Nowhere EP (2013)

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X