Συνεντεύξεις

Dymytry

Οι Dymytry κατάγονται από την Τσεχία και έρχονται να συστηθούν στο ευρύτερο κοινό με το “Revolt”, τον πρώτο τους δίσκο με αγγλικούς στίχους. Ο τραγουδιστής της μπάντας, Alen “A.L.” Ljubic, μας μιλά για το νέο εγχείρημα της μπάντας.

Γεια σου Alen. Καταρχήν ευχαριστώ για τον χρόνο σου να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου. Πες μου, πώς νιώθεις τώρα που εν τέλει κυκλοφόρησε το άλμπουμ;

Γεια σου Θανάση, σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη! Νιώθω υπέροχα για να είμαι ειλικρινής. Οι αντιδράσεις είναι υπέροχες και οι οπαδοί δείχνουν να το απολαμβάνουν πολύ. Κερδίσαμε 50 χιλιάδες περισσότερους μηνιαίους ακροατές στο Spotify από την κυκλοφορία, οπότε υποθέτω ότι αυτό μιλάει από μόνο του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι μέχρι στιγμής!

Αυτή είναι λοιπόν η πρώτη σας κυκλοφορία εξ’ ολοκλήρου στα αγγλικά. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση; Θέλατε να ακούσει περισσότερος κόσμος τη μουσική σας ή ήταν κάτι άλλο; Και εκ των υστέρων, προτιμάτε να τραγουδάτε στα αγγλικά ή στα τσέχικα;

Νομίζω ότι χάσατε ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις των Dymytry, μια τσέχικη έκδοση με τον Jan “Protheus” Macku και μια διεθνής έκδοση, με εμένα. Αυτή η απόφαση ελήφθη το 2018. Ο Jan δεν μπορούσε να εκπληρώσει αυτήν την ιδέα αφού είναι απασχολημένος με τη διδασκαλία του σε ένα πανεπιστήμιο στην Πράγα, επομένως το πρόγραμμά του είναι αρκετά γεμάτο. Πρότεινε να βρει κάποιον για τη διεθνή αγορά, γιατί δεν ήθελε να κρατήσει πίσω το υπόλοιπο συγκρότημα. Οι Dymytry έχουν κάνει τα πάντα στην Τσεχία, επομένως είναι μεγάλο όνειρο να φύγουν από τη ζώνη άνεσης τους και να προσανατολιστούν σε διεθνές επίπεδο. Ο παραγωγός μας, ο Kristian Kohle, από το Kohlekellerstudio με σύστησε στο συγκρότημα τον Φεβρουάριο του 2020. Έκανα μια ακρόαση στο στούντιο, όπου συναντηθήκαμε τον Μάρτιο του 2020 και μου ζητήθηκε να γίνω μέλος της μπάντας, οπότε εδώ είμαι.

Ήταν εύκολο ή δύσκολο να γράψεις τους στίχους σε διαφορετική γλώσσα;

Οι αγγλικοί μας στίχοι γράφτηκαν σχεδόν μαζί, παίρνουμε ό,τι αισθάνεται και ακούγεται καλύτερα. Για μένα δεν είναι δύσκολο να γράψω αγγλικούς στίχους, αφού το κάνω πάντα.

Πρέπει να πω ότι αυτό ήταν το πρώτο άλμπουμ που σας άκουσα. Το μόνο κομμάτι που ήξερα από εσάς ήταν το “Behind The Mask”, η συνεργασία σας με τους Hämatom. ΑΓΑΠΗΣΑ το “Revolt” στο σύνολό του. Ποιο άλμπουμ θα πρέπει να ακούσω μετά; Και ποιο άλμπουμ πρέπει να ακούσει κάποιος που δεν έχει ακούσει ποτέ τους Dymytry;

Σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε το “Revolt” αν δεν σας αρέσουν οι τσέχικοι στίχοι, εκτός από το ότι μου αρέσουν όλα τα άλμπουμ, αν και δεν καταλαβαίνω τσέχικα ο ίδιος, αλλά δοκιμάστε κάποιο από αυτά, είναι όλα πολύ ωραία .

Για μένα τα “Until The World Knows Why” και “Awakening The Monster” είναι μερικά από τα καλύτερα κομμάτια που έχω ακούσει το 2022. Ποια είναι τα αγαπημένα σου κομμάτια;

Θα έλεγα ταChernobyl 2.0″, “Rise and Shine“, “Never Gonna Die και Somebodys Watching Me, μιας και μου αρέσει το εξώφυλλο.

Το κομμάτι “300” είναι αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα κομμάτια. Καταπληκτικό, αλλά έχει μια πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα. Φυσικά αναφέρεται στα σπαρτιατικά στρατεύματα, αλλά πώς και γράψατε ένα τέτοιο κομμάτι; Πες μου επίσης για το πως ήταν η συνεργασία με τον Joakim Eriksson.

Δεν ακολουθούμε κανέναν κανόνα όταν γράφουμε, κάνουμε ό,τι θεωρούμε καλό για εμάς. Ήταν διασκεδαστικό να γράψω ένα τραγούδι για ένα σενάριο μίας επικής αρχαίας μάχης. Οι αδερφοί του metal είναι σύντροφοι στην AFM Records, οπότε ο Joakim ήταν μια προφανής επιλογή που θα ταίριαζε τέλεια στο κομμάτι. Δέχτηκε αμέσως να το κάνει και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Μου άρεσε να δουλεύω μαζί του!

Και τώρα το “Chernobyl 2.0”. Θέλω να μάθω τα πάντα. Από την έμπνευση για το κομμάτι, μέχρι τα «να να να» στην αρχή.

Το Chernobyl 2.0” είναι ένα από τα κομμάτια που εμπνεύστηκε προφανώς από αληθινά γεγονότα, για αυτό γράψαμε και τους αγγλικούς στίχους για αυτό το θέμα. Κυρίως θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε, όχι να εκπαιδεύσουμε. Αλλά φυσικά υπάρχουν πολλά πράγματα που μας εξοργίζουν επίσης, οπότε νιώθουμε ότι πρέπει να επισημάνουμε κάποια πράγματα. Το κομμάτι έγινε ήδη τεράστια επιτυχία στην Τσεχία λόγω των σκοτεινών στίχων που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητά μας. Η κυρία που συμμετέχει στο βίντεο, μια Ρωσίδα ηθοποιός που ζει στην Πράγα, τραγούδησε τα μέρη «na na na» για να του προσδώσει μια ακόμα πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα. Το λατρεύω, ταιριάζει τέλεια στην ατμόσφαιρα.

Το στυλ σου είναι κάτι διαφορετικό. Και αυτό είναι κάτι που σημαίνει τα πάντα για μένα, ξεχωρίζεις! Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σας;

Γενικά θα έλεγα ότι παίζουμε μοντέρνο metal. Συνδυάζουμε τα κλασικά στοιχεία με τα μοντέρνα, τα καταφέρνουμε και επίσης μας αρέσει να είμαστε συναισθηματικοί και «καθαροί». Πιστεύουμε ότι ένα άλμπουμ πρέπει να μοιάζει με βόλτα rollercoaster. Ελπίζουμε ότι το καταφέραμε.

Φυσικά πρέπει να μιλήσουμε για το “Somebody’s Watching Me”. Φοβερό εξώφυλλο, αλλά πώς προέκυψε η ιδέα; Επίσης, πώς ήταν η συνεργασία με τον Victor Smolski;

Θυμάμαι ότι τελειώσαμε όλα τα τραγούδια για το “Revolt”, οπότε σκεφτήκαμε ένα επιπλέον τραγούδι, που θα υπήρχε μόνο στην αγγλική έκδοση. Κάναμε ένα μπάρμπεκιου μαζί στο στούντιο και συζητούσαμε για πιθανά τραγούδια προς διασκευή. Είχα μια λίστα αναπαραγωγής Spotify στο iPhone μου, τα τραγούδια που πάντα ήθελα να κάνω. Το “Somebody’s Watching Me” ήταν ένα εξ αυτών και νομίζω ότι λειτούργησε τέλεια. Θέλαμε να έχουμε μία στιγμή guitar hero, παρόμοιο με το Beat It του Michael Jackson, όπου ο Eddie Van Halen έκανε ένα τέλειο σόλο. Μας ήρθε η ιδέα να ρωτήσουμε τον Victor και δέχτηκε. Δεν είναι καταπληκτικό;

Ίσως αυτή είναι μια χαζή ερώτηση, αλλά είχε επιρροές το “Tick Tock” από το “Frantic” των Metallica;

Το έχω διαβάσει ότι κάποιος θυμήθηκε το Frantic. Όχι, δεν είχε επιρροές. Δεν σκέφτηκα ποτέ αυτό το τραγούδι όταν το ηχογραφήσαμε, ίσως επειδή είμαι ακόμα τραυματισμένος από τον ήχο του ταμπούρου (γέλια). Το “Touchdown” είναι τέλειο. Έχει τη σωστή ποσότητα «σοβαρής» και «πάρτι» ενέργειας.

Πες μας περισσότερα για αυτό το κομμάτι και τη συναρπαστική μελωδία του.

Ναι, η αποστολή μας είναι η διασκέδαση! Μας αρέσει να κάνουμε ένα τεράστιο σόου με φωτιά και κάθε είδους τρελά πράγματα, και το “Touchdown” είναι ένα τραγούδι που θα προκαλέσει τρέλα σε κάθε συναυλία. Στο μυαλό μου βλέπω ανθρώπους να χορεύουν, να πηδούν, να τραγουδούν και γενικά να περνούν υπέροχα μαζί μας. Αυτό είναι το εξαιρετικό σε αυτό και το μόνο πράγμα που μετράει όταν παίζεις ζωντανά.

Ποια είναι τα σχέδια του συγκροτήματος τώρα; Ίσως περιοδεία και εμφάνιση στην Ελλάδα;

Ελπίζουμε να τελειώσει επιτέλους αυτή η πανδημία και να μπορέσουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με τις περιοδείες. Έχουμε ήδη ένα δεύτερο διεθνές άλμπουμ στα σχέδια και ανυπομονούμε να κερδίσουμε περισσότερους θαυμαστές παγκοσμίως. Θέλουμε να παίξουμε παντού και όσο περισσότερο μπορούμε. Επομένως, περιμένετε.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για τον χρόνο σου Alen. Μου άρεσε πραγματικά το άλμπουμ και ελπίζω να κυκλοφορήσετε και άλλα παρόμοια. Στείλε αν θέλεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τη συνέντευξη. Είμαι πολύ χαρούμενος που απολαμβάνετε το άλμπουμ! Τσεκάρετέ μας, δεν θα απογοητευτείτε. Συμμετάσχετε στο hype train και γίνετε μέλος της ολοένα και αυξανόμενης οικογένειας Dymytry! Τα λέμε σύντομα από κοντά!

Συνέντευξη: Θανάσης Γκότοβος
Μετάφραση: Αλίκη Μαξούτογλου

Official Website
Facebook
YouTube
Spotify
Instagram

Band Members
Alen “A.L. ” Ljubic – Φωνητικά
Jiri “Dymo ” Urban – Κιθάρες
Jan “Gorgy ” Gorgel – Κιθάρες
Artur “R2R ” Mikhaylov – Μπάσο
Milos “Mildor” Meier – Τύμπανα

Discography
Neser, 2010
Neonarcis, 2012
Homodlak, 2014
Agronaut, 2016
Revolter, 2019
Revolt, 2022

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X