Συνεντεύξεις

Eskimo Callboy

Οι Eskimo Callboy αναδύονται ανανεωμένοι για να αναζωπυρώσουν τη φλόγα του metalcore της τελευταίας δεκαετίας. Με αφορμή την προσθήκη του νέου τραγουδιστή στα καθαρά φωνητικά, ο τραγουδιστής των harsh φωνητικών και πληκτράς, Kevin Ratajczak, μας μιλάει για το νέο EP και τα σχέδια της μπάντας για το μέλλον.

Γεια σου Kevin, πως είσαι;

Είμαι πολύ καλά, είμαι σπίτι αυτή τη στιγμή περνώντας ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου. Μόλις πρόσφατα έγινα πατέρας, το πρώτο μου παιδί και είμαι σπίτι με την γυναίκα μου. Οι άλλοι είναι στο στούντιο, δουλεύουν ήδη με κάποια καινούρια πράγματα αλλά θα είμαι μαζί τους μέχρι αύριο.

Συγχαρητήρια για το παιδί σας, είναι πραγματικά όμορφο αυτό. Λοιπόν, πες μας λίγα παραπάνω για την εισαγωγή του Nico, πως γνωριστήκατε και πως σμίξατε;

Όλοι γνωρίζαμε τον Nico πριν μπει στην μπάντα. Ίσως γνωρίζεις ότι ήταν σε ένα συγκρότημα που λεγόταν To The Rats And Wolves αλλά διαλύθηκαν σχεδόν πριν από ένα χρόνο και περιοδέψαμε μαζί τους δύο φορές νομίζω. Τον γνωρίζαμε γιατί μένει κοντά, αλλά είχαμε ένα αίτημα για όλους τους ανθρώπους εκεί έξω να κάνουν μια αίτηση για να γίνει κάποιος ο τραγουδιστής των Eskimo Callboy, γιατί θέλαμε να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τραγουδιστή στην Γερμανία ή ακόμα και στην Ευρώπη. Κάποιοι έστειλαν emails για να κάνουν αίτηση για την δουλειά και στην τελευταία γύρα ήταν τρεις τυπάδες και τους είχαμε όλους στο στούντιο, δουλέψαμε λίγο μαζί τους, μιλήσαμε και είχαμε κάτι σαν μέρα παραγωγής για να δούμε πως δουλεύει από άποψη χαρακτήρα αλλά επίσης και από άποψη του στυλ που δουλεύουμε και στο τέλος διαλέξαμε τον Nico. Διότι ο Nico ταίριαζε καλύτερα, η φωνή του είναι απίστευτη, είναι φοβερός τύπος, τα πάμε πολύ καλά, γι’ αυτό και ήταν το καλύτερο ταίρι για εμάς για να γίνει ο νέος τραγουδιστής των Eskimo Callboy.

Ομολογώ πως κάνατε μια εκπληκτική επιλογή, είναι ένας πολύ καλός τραγουδιστής, πραγματικά απόλαυσα τα καινούρια κομμάτια.

Κι εμείς το ίδιο πιστεύουμε. Είναι διαφορετικός απ’ τον παλιό τραγουδιστή μας αλλά παρόλα αυτά φέρνει τόσο καινούριο ταλέντο και νέες δυνατότητες στην μπάντα και είναι πολύ φιλόδοξος όταν πρόκειται για σύνθεση τραγουδιών. Λατρεύω να δουλεύω μαζί του, για μένα είναι ήδη η καλύτερη επιλογή όπως είπες.

Θα έλεγα ότι τα νέα κομμάτια έχουν ένα είδος καινούριας ενέργειας με τον Nico, όχι ότι οι προηγούμενες δουλειές σας δεν είναι καλές αλίμονο. Θυμάμαι πρώτη φορά σας άκουσα το 2013, συγκεκριμένα το “Muffin PurperGurk”.

Ναι ήταν πριν πολύ καιρό αυτό, με κάνει να σκέφτομαι πόσος πολύς χρόνος πέρασε από τότε που ξεκινήσαμε την μπάντα το 2010. Για να είμαι ειλικρινής νιώθω το ίδιο. Πάντα ήμασταν μια πολύ ενεργητική μπάντα πάνω στη σκηνή και λατρεύουμε να έχουμε μεγάλες συναυλίες και μια καλή ζωντανή παράσταση, αλλά δυστυχώς με τον Nico εξαιτίας του Corona δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες να το αποδείξουμε. Αλλά με τον Nico αισθάνεται πολύ διαφορετικό όλο αυτό, έχουμε καλύτερη ποιότητα στην παραγωγή και λατρεύω τη φωνή του, όταν του λες να τραγουδήσει κάτι απλά το λέει τέλεια κάθε φορά. Είναι πραγματικά φανταστικό για μένα όπως και για τους υπόλοιπους. Και με τα νέα τραγούδια με το EP που μόλις βγάλαμε προσπαθήσαμε να δείξουμε την διαφορετική πλευρά των Eskimo Callboy το 2020. Υπάρχει το “Hypa Hypa”, πολύ δυνατή techno, ηλεκτρονική μουσική και breakdowns και από την άλλη έχουμε το “Hate/Love” το οποίο είναι λίγο πιο προσγειωμένο, λίγο πιο απαλό αλλά ο ήχος είναι ακόμα rock, metal. Θα το δούμε και στον νέο δίσκο που θα βγει την επόμενη χρονιά.

Πικάντικο περιεχόμενο, είστε ήδη στα μισά ή έχετε ακόμα πράγματα να δείτε και να κάνετε;

Έχουμε κάποια πράγματα ήδη τελειωμένα. Να πω κάτι όμως, όταν αποφασίσαμε να βγάλουμε ένα EP, στην αρχή θέλαμε να γράψουμε ένα νέο άλμπουμ αλλά δεν θέλαμε να περιμένουμε τόσο πολύ για μια νέα κυκλοφορία από τη στιγμή που έπρεπε να συστήσουμε τον νέο μας τραγουδιστή. Μετά ήρθε ο Covid-19, όλοι ήταν στα σπίτια τους, δεν υπήρχαν συναυλίες να παίξουμε, δεν είχαμε περιοδείες ούτε φεστιβάλ. Το όλο συναίσθημα, η όλη διάθεση εδώ στην Γερμανία και πιστεύω πως είναι σε όλον τον κόσμο η ίδια κατάσταση, είναι πολύ καταθλιπτικό. Δεν μπορείς να βγεις έξω με τους φίλους σου, δεν μπορείς να βγεις να περάσεις καλά, καλοκαιρινά φεστιβάλ εξ’ ολοκλήρου ακυρωμένα, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να βγάλουμε ένα EP το οποίο είχαμε σχεδιάσει σαν άλμπουμ, γι’ αυτό και έχουμε κάποια παραπάνω κομμάτια έτοιμα. Είχαμε περίπου έξι κομμάτια ήδη έτοιμα μέχρι τότε και μετά διαλέξαμε τα καλύτερα για το EP και τώρα συνεχίζουμε να δουλεύομε για το άλμπουμ. Μερικώς στο Βερολίνο, μερικώς πίσω στο σπίτι στο CastropRauxel στην Γερμανία. Προσπαθούμε να γράφουμε όσο περισσότερη μουσική το δυνατό και να είμαστε σε θέση να διαλέξουμε την καλύτερη από αυτήν. Στο τέλος λες “Ok, έχουμε δεκαπέντε-δεκαέξι κομμάτια” και διαλέξαμε έντεκα-δώδεκα, ίσως δεκατρία για το νέο άλμπουμ.

Άρα η λίστα των τραγουδιών για το νέο άλμπουμ περιέχει κομμάτια από το EP;

Ναι, αλλά στο νέο άλμπουμ δεν θα υπάρχουν επανηχογραφημένα κομμάτια. Υπήρχαν απλά κάποια νοσταλγικά πράγματα για το νέο μας EP “MMXX”.

Όπως το “Monsieur Moustache”.

Ακριβώς, απλώς το επανηχογραφήσαμε με τα τωρινά πρότυπα παραγωγής. Δεν επανεφεύραμε το τραγούδι απλώς το επανηχογραφήσαμε με την φωνή του Nico.

Ακούγεται φρέσκο και ανανεωμένο. Πιθανότατα το αγαπημένο μου από το EP. Πριν βγει το EP δεν ήξερα ότι ήταν ένα παλιότερο κομμάτι.

Ναι ήταν στο πρώτο μας EP, ήταν πολύ πρόχειρα ηχογραφημένο πίσω στο 2010, και μετά από δέκα χρόνια οι τεχνικές παραγωγής έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ μέχρι το 2020.

Μιας και είπαμε ότι ξεκινήσατε το 2010, είστε στη γύρα εδώ και μια δεκαετία, ποιες ήταν οι επιρροές σας τότε που σας έκαναν να ξεκινήσετε την μπάντα που είστε σήμερα; Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι οι Eskimo Callboy θα έφταναν τόσο μακριά;

Όχι, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάναμε ως εδώ. Είχαμε πάντοτε μικρούς στόχους, μικρά πράγματα στα οποία στοχεύαμε και δουλεύαμε προς αυτά αλλά ποτέ δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο μακριά. Θέλω να πω, δεν είμαστε στο τέλος αυτή τη στιγμή, ακόμα κάνουμε μουσική και ακόμα προσπαθούμε να φτάσουμε όλο και πιο μακριά, αλλά όταν ξεκινήσαμε το 2010 ήμασταν απλά έξι τύποι σε ένα μικρό δωμάτιο προβών, κάναμε μουσική μαζί και είχε τόση πολλή πλάκα και προσπαθήσαμε να βγάλουμε όλη μας τη μουσική το συντομότερο δυνατό. Όταν σκέφτομαι εκείνες τις στιγμές υπάρχουν τόσες ιστορίες που συνέβησαν και τόσες πολλές συναυλίες και φεστιβάλ που έχουμε παίξει και είναι πραγματικά καταπληκτικό. Μόλις πρόσφατα διάβασα ότι οι Attack Attack! επιστρέφουν και ανακοίνωσαν ένα νέο κομμάτι και αυτή η μπάντα ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιρροές μας όταν ξεκινήσαμε.

Ειλικρινά, ήμουν έτοιμος να στο ρωτήσω αυτό. Διαβάζεις τις ερωτήσεις μου; Είσαι γκουρού; (γέλια)

(γέλια) Οι Attack Attack! και οι Asking Alexandria ήταν οι μεγαλύτερες επιρροές μας τότε γιατί μας άρεσαν τα breakdowns και τα ηλεκτρονικά σημεία.

Μιας και οι Attack Attack! επανενώνονται, πιστεύεις ότι η metalcore σκηνή του ’10 ανανεώνεται; Πιστεύω πως οδεύει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ναι, κατά κάποιον τρόπο φυσικά. Μου άρεσαν όλες αυτές οι μπάντες και τις άκουγα όλες. Οι The Devil Wears Prada για παράδειγμα έκαναν πολύ διαφορετική μουσική σε σχέση με αυτήν που κάνουν τώρα. Υπήρχαν πολλές μπάντες που άκουγα και μου άρεσε το στυλ. Το θέμα δεν είναι ότι γι’ αυτόν τον λόγο κι εμείς αλλάξαμε κάποια από τα μουσικά μας στυλ στις πρόσφατες κυκλοφορίες μας, το θέμα είναι ότι όταν γράφεις ένα νέο άλμπουμ πάντα προσπαθείς να κάνεις κάτι καινούριο, προσπαθείς να βελτιωθείς, προσπαθείς να πας μπροστά. Αυτού του είδους η μουσική με breakdowns και βρώμικα φωνητικά κάποιες φορές γίνεται λίγο βαρετό γιατί μπορείς να προσπαθείς όσο σκληρά εύχεσαι αλλά κάποιες φορές απλά ακούγονται όλα το ίδιο. Είναι δύσκολο να σκαρφιστείς κάτι καινούριο, κάτι πραγματικά καινούριο. Φυσικά και μπορείς να αλλάξεις κάποιες νότες και τον ρυθμό αλλά στο τέλος όλα έχουν υπάρξει πιο πριν και είναι απλά μια αντιγραφή του εαυτού του. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, αλλά, λες ότι όλα έρχονται πίσω σε κάποια φάση και νιώθω το ίδιο, όλη η μουσική, οι Attack Attack! επιστρέφουν παραδείγματος χάρη. Το “Hypa Hypa” ήταν πολύ καλοδεχούμενο από το ίντερνετ και είχαμε πολύ μεγάλη επιτυχία με αυτό το τραγούδι.

Τραγουδάω το ρεφρέν από αυτό το κομμάτι από τη μέρα που βγήκε το βίντεο, είναι φανταστικό.

(Γέλια) Βασικά ξέραμε ότι θα ήταν αστείο κι ότι θα άρεσε στον κόσμο αλλά δεν θα μπορούσαμε ποτέ να περιμένουμε να είχε τέτοια επιτυχία.

Θέλω να μιλήσουμε για το “Hypa Hypa” αλλά πριν απ’ αυτό, κοιτώντας πίσω στην δέκατη επέτειό σας έχεις μετανιώσει για κάτι; Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες ή θα έκανες διαφορετικά στην μπάντα;

Δεν έχω μετανιώσει για κάτι όχι, δεν είχα ποτέ μεταμέλειες γιατί όταν είσαι ικανοποιημένος, όταν είσαι χαρούμενος με την ζωή σου τότε όλα τα πράγματα που σου συνέβησαν είτε καλά είτε κακά σε οδήγησαν σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο της ζωής σου. Κάποιες φορές χρειάζεσαι μερικές κακές επιλογές για να βρεις τον δρόμο σου. Υπάρχει ένα πράγμα που θυμάμαι, είμαστε μια πολύ αυτόνομη μπάντα δηλαδή κάνουμε πολλά πράγματα μόνοι μας. Πάντα προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας αλλά πολλές φορές δεν έχουμε αρκετό χρόνο, χρειαζόμαστε κάποιους συνεργάτες να μας βοηθήσουν, για να δουλέψουμε μαζί τους. Και όποτε δώσαμε σε άλλους ή τους ζητήσαμε να κάνουν τη δουλειά μας δεν ήμασταν καθόλου ικανοποιημένοι. Ήταν μια παραγωγή βίντεο που είχαμε μια μέρα που κοστίζει πολλά χρήματα αλλά δεν είχαμε μείνει καθόλου ικανοποιημένοι. Πάντα προσπαθώ και προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας όσο το δυνατό γίνεται, αυτό είναι το μόνο πράγμα. Ξέρεις τι, κανένας δεν ξέρει την δουλειά σου καλύτερα από σένα. Όταν πληρώνεις κόσμο, χωρίς να έχει σημασία πόσα λεφτά τους πληρώνεις, τις περισσότερες φορές είναι απλά μια δουλειά. Όταν τους παίρνει τηλέφωνο η γυναίκα να γυρίσουν σπίτι για δείπνο γυρνάνε, δεν κάθονται στο στούντιο και δεν δουλεύουν έξτρα ώρες για να το κάνουν τέλειο. Εσύ το κάνεις αυτό. Εσύ κάνεις τα πάντα για την δουλειά σου για να την κάνεις τέλεια, όχι οι άλλοι, οπότε αυτό είναι που έχει νόημα.

Εσύ πρέπει να είσαι ο τεχνίτης της δικής σου δουλειάς. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο σου αποκορύφωμα με την μπάντα που μπορείς να ανακαλέσεις;

Είναι τόσα πολλά. Θυμάμαι την περιοδεία με τους Papa Roach το 2016 μια από τις καλύτερες και πιο συμπαθητικές μπάντες που έχω γνωρίσει. Φοβεροί τύποι, λατρεύαμε να περιοδεύουμε μαζί τους και στις μεγάλες αρένες που έχουμε παίξει. Θυμάμαι το Wacken στην Γερμανία που έχουμε παίξει αρκετές φορές εκεί, όταν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπροστά σου και απλά ζητωκραυγάζουν και κάνουν πάρτι και χύνουν μπύρα παντού στο μέρος και το να περιοδεύουμε γενικά. Την νύχτα, όταν το λεωφορείο φτάνει στο στούντιο, ανεβαίνουμε στο λεωφορείο και απλά καθόμαστε πίνοντας μια μπύρα όλοι μαζί. Όλα για τη φιλία, όλα για τη μουσική, αυτό είναι το αποκορύφωμά μου κάθε μέρα στην περιοδεία.

Μπορώ μόνο να φανταστώ, Θεέ μου πόσο μου λείπουν οι συναυλίες. Το “Hypa Hypa” είναι πιθανότατα το μεγαλύτερο hit-άκι σας μέχρι σήμερα, ποιος ήταν ο εγκέφαλος πίσω από αυτήν την ‘80s/retrowave θεματολογία για αυτό το αριστούργημα για βίντεο κλιπ;

(Γέλια) Καλή ερώτηση φίλε μου, είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Οι Eskimo Callboy ήταν πάντα για το κάθε άτομο το ίδιο, έχουμε ίσα δικαιώματα για να αποφασίσουμε για το τι συμβαίνει στην μπάντα, στην μουσική και με την δουλειά μας. Και για να είμαι ειλικρινής αυτό το κομμάτι ήταν ομαδική δουλειά. Ο Daniel σκέφτηκε το riff και με την ηλεκτρονική μουσική, μετά ο Nico έφερε κάποιες ιδέες στο στούντιο, εγώ έβαλα την μελωδία και τις αρμονίες και όλοι κάτσαμε στο στούντιο και το δημιουργήσαμε. Όπως επίσης και για το βίντεο, κάτσαμε και σκεφτήκαμε ιδέες και το λατρεύω αυτό. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβαινε πλέον με τον παλιό μας τραγουδιστή, μπλοκάραμε ο ένας τον άλλον, γι’ αυτό και χώρισαν οι δρόμοι μας σε κάποια φάση. Αλλά με τον Nico και τους Eskimo Callboy του 2020 μπορούμε όλοι να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να πετάμε ιδέες, πως να το πω, όλοι προσθέτουν κάτι στην αρχική ιδέα απλά γίνεται όλο και καλύτερο, λατρεύω να δουλεύω με αυτόν τον τρόπο.

Όσον αφορά το έπος του “MC Thunder”, είχατε σχεδιάσει ένα δεύτερο μέρος για αυτό το τραγούδι από την αρχή ή σας ήρθε στην πορεία;

Στην πορεία. Ξεκινήσαμε το “MC Thunder” σαν ένα κομμάτι και μετά μπήκαμε πάλι στο στούντιο στην αρχή της χρονιάς και είπαμε “OK, θα έπρεπε να βάλουμε ένα δεύτερο μέρος στο “MC Thunder”;” γιατί με την δημοτικότητα και την επιτυχία του πρώτου μέρους έρχεται και το βάρος του να το κάνεις τουλάχιστον εξίσου καλό με το πρώτο μέρος. Αν καταστρέψεις το δεύτερο μέρος όλοι θα σε μισήσουν αλλά σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα για το EP και για να συστήσουμε πάλι τους Eskimo Callboy με τον Nico σαν τον νέο τραγουδιστή μας. Είναι ένα τραγούδι για πάρτι, ένα τραγούδι για να νιώθεις καλά, και με την κατάσταση με τον Corona χρειαζόμασταν να κάνουμε τον κόσμο να έχει μια καλή διάθεση, ενέργεια, και καταφέραμε να το κάνουμε αυτό.

Πάντα αναρωτιόμουν, Eskimo Callboy, τι όνομα κι αυτό. Πως σας ήρθε η ιδέα για αυτό το όνομα; Τι σημαίνει για εσάς;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση διότι κανένας δεν ξέρει στα αλήθεια. Μέχρι πριν υπάρξουν οι Eskimo Callboy είχαμε μια άλλη μπάντα και κάτσαμε όλοι μαζί στο δωμάτιο πρόβας μια μέρα και σκεφτήκαμε τα πιο χαζά ονόματα για μπάντα. Δεν ξέρω καν ποιος σκέφτηκε το Eskimo Callboy αλλά κάποιος το έκανε. Αργότερα όταν ιδρυθήκαμε σαν μια νέα μπάντα το 2010 χρειαζόμασταν ένα όνομα και συγκριτικά με την μουσική μας, κάποιος θυμήθηκε το Eskimo Callboy εκείνη τη μέρα και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα γιατί ακουγόταν χαζό, μπορούσες εύκολα να το αναγνωρίσεις, κι έτσι το πήραμε. Και έκτοτε δεν ήταν το νόημα του ονόματος, είχε να κάνει πιο πολύ με το τι βγάζει στον κόσμο, τι συναισθήματα βγάζει. Είναι χαζό, μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο στα σοβαρά, αυτό είναι το νόημα πίσω από το όνομα. Απλά χαζό.

Τα περισσότερα κομμάτια σας μιλάνε πιο πολύ για πάρτι και έχουν αυτήν την λυρική θεματολογία, υπάρχει ένα τραγούδι ή τραγούδια με πιο σοβαρή προσέγγιση στιχουργικά που ίσως να μου έχει ξεφύγει;

Φυσικά, σε κάποια φάση στην καριέρα μας με την επιρροή μας, με την δημοτικότητά μας να αυξάνεται με τα χρόνια, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να αναλάβουμε την ευθύνη και να παραδώσουμε μερικά πιο σοβαρά κομμάτια γιατί η ζωή θα έπρεπε να είναι εύκολη, θα έπρεπε να είναι χαρούμενη αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Γι’ αυτό και προσπαθήσαμε να παραδώσουμε πιο σοβαρά τραγούδια και πιστεύω ότι το κάναμε. Σκέφτομαι κομμάτια όπως το “Kill Your Idols” για παράδειγμα το οποίο μιλάει για το bullying και το πως να συμπεριφέρεσαι στους νταήδες. Όπως και πιο πρόσφατα στον προηγούμενό μας δίσκο το “Prism” το οποίο στοχεύει σε ανθρώπους οι οποίοι δεν σκέφτονται καλά πράγματα για τον εαυτό τους, που θα έπρεπε να δουν το φως τους. Πάντα προσπαθούμε να έχουμε δύο πλευρές των Eskimo Callboy για να είμαι ειλικρινής. Και αυτό είναι καλό γιατί έχουμε την ελευθερία να κάνουμε ό,τι θέλουμε, τα κομμάτια για τα πάρτι, τα πιο βαρυσήμαντα κομμάτια όπως το “Prism” για παράδειγμα.

Το Prism” ήταν φοβερό. Έχετε κι έναν καλεσμένο κιθαρίστα στο “Prism”, τον Tobias Rauscher.

Ναι είναι ένας καλός μας φίλος και είναι ένας πολύ πετυχημένος σόλο κιθαρίστας και τον ξέρουμε κάποια χρόνια τώρα. Του ζητήσαμε να συμμετάσχει σε αυτήν την επανηχογράφηση του τραγουδιού για το EP γιατί λατρεύομε τον τρόπο με τον οποίο παίζει κιθάρα.

Τα livestreams είναι κάτι πλέον τώρα που οι περιοδείες και οι συναυλίες είναι σε παύση, έχετε σκεφτεί να κάνετε ένα livestream ή δεν θέλετε να χαλάσετε την έκπληξη της πρεμιέρας των νέων τραγουδιών σε κάποια συναυλία;

Είναι δύσκολο να πω γιατί από τη μια μεριά είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε αυτή τη στιγμή, θέλω να πω είναι καλύτερο από το τίποτα. Για να είμαι ειλικρινής είχαμε ένα livestream online για το Wacken Worldwide που έγινε νωρίτερα αυτή τη χρονιά και ηχογραφήσαμε μια ζωντανή παράσταση και ήταν ωραία, ήταν ωραία να είμαστε πάλι στο σκαρί και ήταν ένα ωραίο συναίσθημα να παίζουμε και να εκτελούμε τα κομμάτια μας αλλά είναι κάτι πολύ διαφορετικό όταν δεν έχεις ένα κοινό μπροστά από τη σκηνή. Πρέπει να κρατάς την ενέργεια μόνος σου όλη την ώρα και είναι πολύ εξουθενωτικό. Κανονικά ο κόσμος σου δίνει ενέργεια κι εσύ παίρνεις την ενέργεια για να την δώσεις πίσω, είναι σα να παίζεις τένις. Και σου λείπει αφάνταστα όταν δεν υπάρχει κόσμος μπροστά από τη σκηνή και είναι στενάχωρο αυτό. Άλλα ξέρω ότι αυτό θα κρατήσει παραπάνω. Είμαι εντάξει με το να κάνω stream μια συναυλία, παρόλα αυτά δεν είμαι πολύ μεγάλος θαυμαστής αυτής της φάσης για να είμαι ειλικρινής. Μπορώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα φρικάρω ως συνήθως αλλά σε ποιόν χύνω την μπύρα μου ή σε ποιόν κουνάω τα χέρια μου ή σε ποιόν ουρλιάζω; Υπάρχουν μόνο οι κάμερες, είναι παράξενο για τον καλλιτέχνη.

Καταλαβαίνω απόλυτα. Τι μελλοντικά σχέδια έχετε; Μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα;

Φυσικά. Καθώς έχουμε χρόνο αυτή τη στιγμή γράφουμε το άλμπουμ μας κάθε μέρα στο στούντιο, κάνουμε βίντεο blogs. Πρόσφατα σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλή ιδέα για τους θαυμαστές μας μια καλύτερη εικόνα του τι κάνουμε στο στούντιο και εγγράφουμε τακτικά κάποια πράγματα για βίντεο blogs, θα το κάνουμε αυτό στο μέλλον πιο συχνά. Πιθανότατα στο τέλος της χρονιάς-αρχές του 2021 θα πάμε σε περιοδεία, αυτό είναι το πλάνο όσο ακόμα είναι εφικτό, ποτέ δεν ξέρεις δυστυχώς. Στα μέσα του 2021 θα βγάλουμε το νέο μας άλμπουμ και αυτός είναι ο κύριός μας στόχος αυτή τη στιγμή, να γράφουμε μουσική, να αξιοποιούμε τον χρόνο που έχουμε αυτή τη στιγμή, να είμαστε παραγωγικοί στο στούντιο, να σκηνοθετήσουμε νέα βίντεο. Θα πάρουμε όλους τους θαυμαστές σε αυτό το ταξίδι γράφοντας αυτά τα blogs μιας και είμαστε πολύ ενεργοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκεφτήκαμε ίσως να κάνουμε και κάποια streams στο Twitch ανά καιρούς γιατί λατρεύουμε να παίζουμε παιχνίδια και να το μοιραζόμαστε με τον κόσμο.

Kevin ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου που έκατσες να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου.

Κανένα πρόβλημα, η χαρά όλη δική μου, ίσως κάποια μέρα όταν είσαι στην Γερμανία ή εμείς στην Ελλάδα, ποτέ δεν ξέρεις, στείλε μου ένα μήνυμα και θα είσαι ο καλεσμένος μου στη συναυλία φυσικά.

Ευχαριστώ πολύ, είναι φανταστικό αυτό. Εις το επανιδείν.

Γιάννης Σεβίλογλου

Website
Facebook
Twitter
YouTube

Band Members
Nico Sallach – Καθαρά Φωνητικά
Kevin Ratajczak – Harsh Φωνητικά, Πλήκτρα
Daniel “Danskimo” Haniß – Κιθάρα
Pascal Schillo – Κιθάρα
Daniel Klossek – Μπάσο
David-Karl Freidrich – Τύμπανα

Discography
Eskimo Callboy EP, 2010
Bury Me In Vegas, 2012
We Are The Mess, 2014
Crystals, 2015
The Scene, 2017
Rehab, 2019
MMXX [EP], 2020

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X