Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Myrath

Είναι πραγματικά απίθανο το πώς μια παρέα από την Τυνησία κατάφερε να συνδυάσει τόσο απίθανα το prog/power metal των Symphony X με το oriental metal των Orphaned Land, εμπνευσμένο με ήχους της χώρας τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αριστουργηματικό δίσκο υπό τον τίτλο “Tales Of The Sands”. Τέσσερα από τα 5 μέλη της μπάντας απάντησαν στις ερωτήσεις για το δίσκο τους και όχι μόνο.

Καλησπέρα παιδιά, είμαι ο Νίκος Σιγλίδης από το Greekrebels.gr. Συγχαρητήρια για τον καινούριο και εξαιρετικό δίσκο σας ‘Tales Of The Sands’. Ήδη έχει μπει στο top 5 των κυκλοφοριών του χρόνου που πέρασε για εμένα. Πως αισθάνεστε τώρα που βγήκε ο δίσκος; Τι σχόλια λάβατε μέχρι τώρα από τον τύπο και από τους fans;

 

Zaher Zorgati Μέχρι στιγμής όλα καλά, το ‘Tales Of The Sands’ παίρνει πολύ καλά λόγια από τον τύπο, αλλά και από τους fans. Επιπλέον το video clip που κάναμε πρόσφατα για το κομμάτι ‘Merciless Times’ είχε μεγάλη επιτυχία, κερδίσαμε τις καρδιές πολλών fans. Απ’ ότι φαίνεται η ανάμιξη της metal με την παραδοσιακή μουσική της Τυνησίας που παρουσιάσαμε στον δίσκο έγινε αποδεκτή σε βαθμό που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, μιας και ανησυχούσαμε ότι ο κόσμος θα απογοητευόταν γιατί τα κομμάτια είναι μικρότερα και η progressive πλευρά της μουσικής μας δεν κυριαρχεί τόσο όσο στις προηγούμενες δουλειές μας.

Μιας και είναι η πρώτη φορά που μιλάμε, θα θέλατε να παρουσιάσετε τους Myrath στους αναγνώστες μας με ένα μικρό βιογραφικό σας;

Malek Ben Arbia: Ξεκίνησα τους Myrath το 2001, όταν ήμουν μόνο 13 χρονών, μαζί με δύο φίλους μου. Ξεκινήσαμε σαν μία μπάντα που έπαιζε διασκευές από διάφορα είδη, από blues-rock μέχρι heavy metal ,death και thrash, μέχρι που ανακαλύψαμε τους Symphony X το 2003 και γίναμε μεγάλοι fans της μπάντας. Έτσι για δύο χρόνια, το 2003 και το 2004 παίζαμε μόνο κομμάτια των Symphony X. Μετά από τέσσερα χρόνια που παίζαμε μόνο διασκευές ξεκινήσαμε να γράφουμε δική μας μουσική και βγάλαμε ένα demo το ‘Double Face’ το 2005. Το 2007 κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος ‘Hope’ (Brennus Music) και ενώ ήμασταν στο τέλος της εφηβείας μας, γίναμε η πρώτη μπάντα από την Τυνησία που υπέγραψε συμβόλαιο με διεθνή εταιρία και λάβαμε κάποια αναγνώριση από το εξωτερικό. Στην συνέχεια ήρθε το ‘Desert Call’ (κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2010 από την XIII Bis Records και την Nightmare Records) βοήθησε να βελτιωθεί η φήμη μας σε βαθμό που μας έμαθαν πολλοί και ακούγαμε καλά λόγια από τον τύπο από αρκετές δυτικές χώρες. Ο τρίτος δίσκος μας ‘Tales Of The Sands’ (κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2011 από την XIII Bis Records και την Nightmare Records) ελπίζουμε να μας ανοίξει κι άλλες πόρτες και να μας επιτρέψει να τα καταφέρουμε σε αυτόν τον δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της παγκόσμιας metal σκηνής.

Το ‘Tales Of The Sands’ κυκλοφόρησε και επίσημα. Μετά από πολλές ακροάσεις, πιστεύεις ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά;

Elyes Bouchoucha: Δεν νομίζω, είμαστε ευχαριστημένοι με τον δίσκο γιατί αντανακλά την έμπνευση μας εκείνο τον καιρό που τον γράφαμε και τον ηχογραφήσαμε. Βέβαια, αν έπρεπε να ευχαριστήσουμε τους fans μας που τους αρέσει η progressive πλευρά της μουσικής μας, ίσως έπρεπε να προχωρήσουμε λίγο παραπάνω το πιο progressive κομμάτι του δίσκου, ‘Wide Shut’.

Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ “Desert Call” και “Tales…”;

Zaher Zorgati: Το ‘Tales Of The Sands’ είναι κατά κάποιο τρόπο στην ίδια γραμμή με το ‘Desert Call’, αλλά με πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο συναίσθημα και στην μελωδική πλευρά του, καθώς επίσης μία πιο ευρέα μίξη από το progressive-power metal και την παραδοσιακή μουσική της Τυνησίας, ενισχυμένη από μία ισορροπημένη ενορχήστρωση. Τα κομμάτια είναι επίσης πολύ μικρότερα, αφού φτάσαμε σε ένα σημείο ωριμότητας που μας επιτρέπει να γράφουμε κομμάτια τεσσάρων ή πέντε λεπτών, κρατώντας ακόμα την progressive-power πλευρά της μουσικής μας που θα βρίσκατε σε οκτάλεπτα ή δεκάλεπτα κομμάτια στις προηγούμενες δουλειές μας. Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο ώριμη κυκλοφορία μας μέχρι στιγμής και αντανακλά ένα δικό μας προσωπικό στυλ, ένα prog-power metal με τον τρόπο των Myrath. Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο αυτός ο δίσκος να φέρει ένα κύμα από αλλαγές στην metal σκηνή, όπως η τυνησιακή επανάσταση στον αραβικό κόσμο.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την μουσική και τους στίχους της μπάντας; Πως δουλεύεται γενικά;

Anis Jouini: Η μουσική γράφεται από όλη την μπάντα, αν και ο Malek, ο Zaher και ο Elyes είναι οι βασικοί συνθέτες. Οι στίχοι γράφονται από τον Aymen Jouadi, έναν καλό μας φίλο που είναι κατά κάποιο τρόπο το έκτο μέλος της μπάντα. Ο Zaher γράφει επίσης στίχους, αλλά κυρίως για τα κομμάτια που συνθέτει, αυτό έκανε και σε μερικά κομμάτια του ‘Desert Call’.

Με ποια θέματα έχουν να κάνουν οι στίχοι του δίσκου;

Malek Ben Arbia: Λοιπόν τα θέματα είναι τα συνηθισμένα. Γράφουμε για καθημερινά πράγματα, όπως η αγάπη, το μίσος, οι επιθυμίες, η ελπίδα, πράγματα που μας κάνουν να υποφέρουμε, πολέμους κλπ. Αποφεύγουμε να ασχολούμαστε με θέματα όπως η πολιτική και η θρησκεία. Μετά από την τυνησιακή επανάσταση μπορούμε να καλύψουμε περισσότερα θέματα χωρίς πλέον να ανησυχούμε για την λογοκρισία.

Που έγινε η ηχογράφηση και ποιος είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, την μίξη και το mastering;

Elyes Bouchoucha Ο νέος μας δίσκος ‘Tales Of The Sands’ ηχογραφήθηκε στο X fade Studio στην πόλη Nanterre στην Γαλλία, εκτός από την ενορχήστρωση που έγινε στο Taher Guizani GT.Records studio στο Sousse στην Τυνησία. Η ηχοληψία και η παραγωγή έγιναν από τον Kevin Codfert στο X fade Studio και η μίξη από τους Fredrik Nordstrom, Henrik Udd και Kevin Codfert στα Fredrman Studio στην Στοκχόλμη. Το mastering έγινε από τον Jens Bogren στα Fascination Street Studios στο Orebro στην Σουηδία.

Είχατε συνεργαστεί και στο παρελθόν;

Zaher Zorgati: Ο Kevin Codfert είναι ο μόνος παραγωγός που έχουμε συνεργαστεί. Έχει ασχοληθεί με όλους τους προηγούμενους δίσκους μας, ‘Hope’ και ‘Desert Call’ και έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην δημιουργία της μουσικής μας και στην φήμη της μπάντας μας.

Ποιος σχεδίασε το εξώφυλλο;

Anis Jouini: Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το Artwork σχεδιάστηκε από έναν συμπατριώτη μας, τον ταλαντούχο νέο καλλιτέχνη Bader Klidiwho, που μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο τεχνών της Τυνησίας. Δεν θυμόμαστε άλλο εξώφυλλο να έχει πάρει τόσο καλά λόγια και αυτό που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι μόλις είπαμε στον Bader ότι θέλαμε ένα artwork που να αντανακλά τον τίτλο του δίσκου ‘Tales Of The Sands’, καθώς επίσης να έχει και μία αναφορά στον συνδυασμό της δυτικής και της αραβικής κουλτούρας, μετά από λίγες μέρες μας το έστειλε και το αγαπήσαμε από τη πρώτη στιγμή που το είδαμε.

Κάνατε λοιπόν και ένα μικρό video clip. Πες μας λίγα λόγια για αυτό!

Elyes Bouchoucha: Το video γυρίστηκε στο Sousse της Τυνησίας, τον Σεπτέμβριο του 2011, χρησιμοποιώντας δικά μας μέσα. Ο Zaher έγραψε το σενάριο μαζί με έναν νέο παραγωγό, που τυχαίνει να είναι από τους πιο κοντινούς του φίλους. Γύρισαν το video χρησιμοποιώντας δικές τους κάμερες, έτσι χρειάστηκε να γυρίσουμε τα πλάνα αρκετές φορές για να αλλάξουμε γωνίες, αφού είχαμε μόνο δύο κάμερες. Μετά ο Malek έκανε την επεξεργασία και τα εφφέ του video μόνος του. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα μιας και το video έχει μεγάλη επιτυχία στο youtube.

Σχεδιάζετε να γυρίσετε και άλλο;

Malek Ben Arbia: Ναι σκοπεύουμε να γυρίσουμε άλλο ένα, όσο πιο σύντομα μπορέσουμε.

Υπάρχουν σχέδια για περιοδεία, πέρα από αυτή που είστε τώρα με τους Orphaned Land;

Zaher Zorgati Ναι ετοιμάζουμε μία ευρωπαϊκή περιοδεία, όπου θα είμαστε headliners, μέσα στον Απρίλιο του 2012. Ακόμα είμαστε σε στάδιο σχεδιασμού, αλλά θα το ανακοινώσουμε μόλις όλες οι λεπτομέρειες είναι έτοιμες.

Ποιες είναι οι μελλοντικές σας προσδοκίες για την μπάντα;

Anis Jouini: Σκοπεύουμε να γράψουμε έναν ακόμα δίσκο και ελπίζουμε να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2012. Σχεδιάζουμε και μία ευρωπαϊκή περιοδεία σαν headliners και ελπίζουμε να παίξουμε και σε μερικά καλοκαιρινά φεστιβάλ. Επίσης περιμένουμε το fan base μας να αυξηθεί και η φήμη μας να βελτιωθεί, χάρις στην υποστήριξη του τύπου και την προώθηση από τις εταιρίες μας.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας. Κλείστε την συνέντευξη με ένα μήνυμα στους έλληνες υποστηρικτές σας.

Malek Ben Arbia: Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους fans μας στην Ελλάδα για την πολύτιμη υποστήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους που αγόρασαν τον νέο δίσκο μας ‘Tales Of The Sands’. Για όσους δεν ξέρουν πολλά πράγματα για εμάς, μπορείτε να μας επισκεφτείτε στα: www.myrath.com & www.facebook.com/myrathband

Νίκος Σιγλίδης

Band

Zaher Zorgati: Φωνή

Malek Ben Arbia: Κιθάρες

Anis Jouini: Μπάσο

Elyes Bouchoucha: Πλήκτρα

Piwee Desfray: Τύμπανα

Discography

Hope, 2007

Desert Call, 2010

Tales Of The Sands, 2011

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X