Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Karma Violens

Είναι σίγουρα μια μπάντα από τα ανερχόμενα αστέρια της Ελληνικής σκηνής. Ο λόγος για τους Karma Violens, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο δίσκο τους με τίτλο “Dormancy”. Ο frontman της μπάντας, Μάριος, μας μιλά για πράγματα σχετικά με αυτόν.

Συγχαρητήρια για το “Dormancy” Μάριε. Πραγματικά είναι ένα εξαίσιο album. Πώς αισθάνεστε που μετά από τόσο καιρό που το έχετε κυκλοφορήσει;

 

Ανακούφιση, ανακούφιση μεγάλη. Αποτυπώθηκαν αυτά που είχαμε τόσα χρόνια στο κεφάλι μας σε ένα υλικό, το οποίο θεωρώ ακραίο, δυνατό και ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να βγάλουμε μέσα από το τόσο μεγάλο διάστημα που μαζεύαμε εμπειρίες και γενικότερα από το κλίμα μέσα στην μπάντα.

Τι σχόλια λάβατε μέχρι στιγμής για το album; Όχι μόνο από τον κόσμο αλλά και από τον Τύπο;

Από τον Τύπο τα σχόλια είναι πάρα πολύ καλά. Τώρα ο κόσμος θα φανεί και στα live πόσο θα μας στηρίξει. Ο κόσμος γενικά έχει μια θετική ανταπόκριση και γενικά έχει πάει για τα καλά και σε δισκοπωλεία. Τυγχάνει να δουλεύω κιόλας σε ένα. Έχει κάποια κίνηση ο δίσκος, μια χαρά. Θα δούμε. Μακάρι να στηρίξουν και παραπάνω.

H προηγούμενή σας κυκλοφορία, αν δεν κάνω λάθος, πριν το “Dormancy”, ήταν το “Katara”. Ποιες διαφορές βλέπεις στην μπάντα από το “Katara” μέχρι το “Dormancy”;

Οι διαφορές είναι τεράστιες. Άλλη προσέγγιση στις κιθάρες, πιο ακραίο παίξιμο στα τύμπανα, άλλη προσέγγιση στις φωνές. Συνέβαλε και σε αυτό ο Φώτης των Septic Flesh. Μας έδειξε πώς να μεταφέρουμε αυτό το πράγμα σε πιο μοντέρνο επίπεδο, να στο πω έτσι. Γενικά, για μένα είναι ένα step πιο πάνω. Βασικά, όχι μόνο ένα, αλλά 2-3 step πιο πάνω.

Ο κόσμος μπορεί να μην γνωρίζει την ύπαρξη των Karma Violens. Μπορείς να μας δώσεις ένα σύντομο βιογραφικό;

Η μπάντα ξεκίνησε το 2002 από τον Νίκο και τον Γιώργο. Έπειτα από πολλές αλλαγές, το 2005 ήρθα και εγώ στην μπάντα. Το 2006 βγήκε το “Katara”. Όχι, το 2007. Εγώ θυμάμαι την εποχή που το γράφαμε στο studio. Μετά πάλι είχαμε κάποιες αλλαγές στη μπάντα, με κιθαρίστες, τα γνωστά. Αλλάζαμε μέλη και φτάσαμε μέχρι το 2009 όταν μπήκαμε ξανά studio για το “Dormancy”. Μετά από πολύ κόπο και πολύ καιρό. Γενικά, η μπάντα πέρασε πολλές αλλαγές. Βέβαια μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μιλάμε για πολλά live που προέκυψαν. Μιλάμε για support…

Έχετε μοιραστεί τη σκηνή με πολλές άλλες μπάντες….

Ναι, όντως. Πολλές μπάντες.

Ποια ξεχωρίζεις εσύ;

Σίγουρα το live με Judas Priest, με τους Fear Factory… Γενικά όλα τα support ήταν ένα προς ένα. Λες και ήμασταν οι «διαλεκτοί». Χωρίς να θέλω να ρίξω καμιά άλλη μπάντα. Και οι Heaven Shall Burn ήταν μπάντα που ήθελα για χρόνια να παίξω μαζί τους. Το ίδιο και όλοι μέσα στην μπάντα. Και με Black Dahlia Murder και με Heaven Shall Burn.

Ήταν δηλαδή από τα support που πραγματικά θέλατε να κάνετε

Ναι , ναι.

Με ποιες άλλες μπάντες θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή στο εγγύς μέλλον;

Σίγουρα με Lamb Of God, με Machine Head, Whitechapel. Πάρα πολλές που δεν μου έρχονται αυτή τη στιγμή. Είναι όντως πολλές οι μπάντες που θα θέλαμε πραγματικά να μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους. Ακόμα και από τις σημερινές μας επιρροές, πχ Gojira.

Ηχοχρωματικά που θα μπορούσατε να κατατάξετε τους Karma Violens;

Πιστεύω αυτό που έχουμε πει ως μπάντα, στο extreme metal. Είναι ο πιο σωστός όρος που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε γιατί έχουμε και επιρροές από death metal, έχουμε και black metal σημεία στα περάσματα, αλλά και πιο hardcore ήχους. Όλες όμως οι επιρροές μας είναι καλά δομημένες. Ένα σωστό κράμα σε ένα καλό απόσταγμα από όλα αυτά που δίνει ο καθένας μας στη μπάντα.

Ο δίσκος από όσο ξέρω γράφτηκε στο Φώτη Benardo & τα Devasoundz Studios. Υπήρχαν πλάνα εξαρχής για να γίνει εκεί ή απλά προέκυψε;

Στην αρχή το πρώτο ΕΡ το κάναμε στα Real Studios. Αργότερα, το θέμα του Φώτη προέκυψε από τον drummer μας τον Νίκο (η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν την αποχώρηση του από το σχήμα), γιατί ήμασταν και είμαστε φίλοι. Απλώς ο Νίκος πρέπει κάποιες φορές να διαλέξει ένα σημείο που θα είναι πιο άνετα να ηχογραφήσουμε. Εφόσον ξεκίνησαν τα sessions με τον Νίκο και νιώθαμε άνετα στον Φώτη, αρχίσαμε όλοι να νιώθουμε πιο χαλαρά μέσα στο περιβάλλον αυτό. Μας έδωσε την εμπειρία ο Φώτης μέσα σε όλο αυτό το πράγμα. Έφτιαξε ένα τρελό περιβάλλον γύρω από όλο αυτό το δίσκο. Να αισθανθούμε όλοι ότι κάνουμε κάτι πολύ ωραία στημένο. Και φυσικά η συμβολή του Γιώργου στις κιθάρες, η οποία ήταν για εμάς καταλυτική.

Είχατε την τιμή να συνεργαστείτε με έναν άλλο εξαίσιο Έλληνα μουσικό για το album, ο οποίος πραγματικά νομίζω πως συνέβαλε τα μέγιστα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ναι, ναι. Lambessis Studios. Βέβαια, ο Λαμπέσης είναι στην ουσία το όνομα της εταιρείας. Με αυτόν που συνεργαζόμαστε πλήρως είναι ο Daniel Castleman. Αυτός είναι υπεύθυνος για τις παραγωγές σε μπάντες όπως οι Soul Enemy, οι Zao, Wings Of Blood και άλλες πολλές μπάντες. Κάνει επίσης την παραγωγή των Devildriver για το “Beast”. Ήτανε κάτι το οποίο προέκυψε μετά από κάποια e-mail που στείλαμε σαν μπάντα. Για μας ήτανε ένας άνθρωπος τόσο αφοσιωμένος στη δουλειά του και σου λέει: «Sorry που άργησα γιατί έκανα κάποια πράγματα για τους Devildriver και για τους As I Lay Dying για το επόμενο album» και «Συγνώμη για την καθυστέρηση. Θα σας το στείλω μέσα στις επόμενες ώρες». Απλά επαγγελματίας, σωστός σε αυτό που έχει να κάνει και το υλικό πιστεύω ότι το έφερε πίσω 2 βήματα παραπάνω από ότι το περιμέναμε.

Οπότε υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστείτε και στο επόμενο album;

Πολύ πιθανόν, εκτός αν έχει ανοίξει ο δρόμος στην Ελλάδα για να κάνουμε παραγωγές εκτός της Αμερικής. Βέβαια θα δούμε πως θα πάει και το επόμενο υλικό γιατί αλλάζουν πολύ τα πράγματα με τη συμβολή του Κώστα από τότε που μπήκε στη μπάντα. Στο “Dormancy” δεν είχαμε τον Κώστα, δυστυχώς. Στο επόμενο album δεν είμαι σίγουρος για το που θα πάμε.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε, λοιπόν, μέσα στο 2012 – 2013;

Σίγουρα κάτι πιο ακραίο, πιο επιθετικό, πιο βαρύ. Σίγουρα θα είναι κάτι διαφορετικό από το “Dormancy”. Θα έχει τις βασικές φόρμες αλλά φαντάσου το πιο heavy.

Στο δίσκο πέραν του Γιώργου συμμετείχε και κάποιος άλλος;

Πέραν του Γιώργου έχει συμμετάσχει στο “Full Dose Of Hate” ο Γιάννης από τους Descending. Ότι άλλο έγινε, έγινε από την παρέα. Οι κύριες όμως συμμετοχές ήταν αυτές του Γιάννη των Descending και του Σπύρου των Septic Flesh που έκανε στο “Returning From Oslo” φωνητικά.

Όσον αφορά το εικαστικό κομμάτι του δίσκου;

Το εικαστικό κομμάτι το έχει κάνει ο φίλος μας ο Στάθης που έχει κάνει και το εξώφυλλο και το σχέδιο και τα layout και το στήσιμο στα εσώφυλλα ήταν Remedy Art Design.

Με τον Γιάννη έχετε μια ιδιαίτερη χημεία. Τον βλέπουμε συχνά πυκνά σε lives. Ανεβαίνει στη σκηνή μαζί σας.

Ο Γιάννης είναι ένα παιδί το οποίο το γουστάρουμε πάρα πολύ. Είναι για μένα ίσως το έκτο μέλος της μπάντας, είναι το guest. Μ’ αρέσει πάρα πολύ. Είναι, αν θέλεις, μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση, το χιουμοριστικό κομμάτι της μπάντας που μας αρέσει και το έχουμε κάνει πια αναπόσπαστο κομμάτι μέσα στη μπάντα. Είναι η χημεία μας με αυτό το άτομο. Είμαστε φίλοι.

Είσαι ενεργό μέλος της ελληνικής σκηνής εδώ και πολλά χρόνια. Πώς βλέπεις εσύ τη σκηνή από τότε που μπήκες στους Karma μέχρι τώρα;

Σίγουρα η σκηνή αναπτύσσεται κάθε μέρα που περνάει. Μεγαλώνει. Πληθώρα από μπάντες, καλές μπάντες. Η σκηνή έχει μαζέψει πια καλές μπάντες με σοβαρές παραγωγές, σοβαρά lives, σοβαρούς εξοπλισμούς. Έχει ανέβει πάρα πολύ η σκηνή σε σχέση με αυτό που ήταν πριν. Αν και δεν κρίνω μόνο από τους παλιούς. Βλέπεις μπάντες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μπάντες του εξωτερικού. Στέκονται οι περισσότερες από αυτές άνετα στο ίδιο «κτίριο» με μπάντες του εξωτερικού. Πολύ εύκολα.

Κάποιες μπάντες που έχεις ξεχωρίσει;

Unmasking The Betrayer, Mortal Torment, Maplerun.. Γενικά όλες οι μπάντες κυνηγούν πάρα πολύ σοβαρά το μέλλον και είναι μπάντες που αναπτύσσονται κάθε μέρα. Απλώς επειδή προσέχω περισσότερο τις μπάντες του ακραίου ήχου δεν είμαι και τόσο αντικειμενικός κριτής. Μ’ αρέσουν και μπάντες, όπως οι Descending. Αλλά είναι μπάντες που το έχουν δει επαγγελματικά και έχουν φτάσει κάπου. Έχει πολλές καλές μπάντες, αλλά αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν πάρα πολλές.

Για live;

Είχαμε το Infernial Fest για φιλανθρωπικό σκοπό με τους τους Mortal Torment, τους Grassroll και headliners τους Acid Death. Μετά έχουμε τα «Μουσικά Κύματα» το οποία είναι για μένα μια πολύ ωραία διοργάνωση με πολύ καλές μπάντες. Καλοκαιράκι, μπύρες και κρεπάλες. Μόνο. Μετά, βλέπουμε μέσα στο καλοκαίρι. Συνήθως μέσα στο καλοκαίρι παίζει «Αδράνεια». Ίσως είναι και η ευκαιρία να δουλέψουμε και του καινούριο υλικό μας αλλά σίγουρα κυνηγάμε κάποιο tour στο εξωτερικό.

Ποιο είναι το ιδανικό tour για εσάς;

Ιδανικό ή ονειρεμένο;

Το ιδανικό που μπορεί να συνεπάγεται και με το ονειρεμένο.

Σίγουρα με Heaven Shall Burn, Με μπάντες που γενικά θα μπορούμε να ταιριάξουμε πολύ καλά. Δηλαδή οι Heaven Shall Burn ανήκουν σε αυτές τις μπάντες, και οι Black Dahlia Murder. Το όνειρο θα ήταν με Lamb Of God, Devildriver. Είναι ονειρεμένο γιατί είναι tour πολύ ακριβά, για να μιλήσουμε και αντικειμενικά. Ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται από πίσω. Τον ενδιαφέρει μόνο να ακούσει μουσική. Καμιά φορά δεν είναι ανάγκη να μπλέκεσαι με τέτοια πράγματα. Είναι όμως μια σοβαρή επένδυση που πρέπει να κάνει κάθε μπάντα. Είναι σαν ένα σακουλάκι που αν ανοίξει πρέπει συνέχεια να γεμίζεις με πράγματα. Είναι ακριβό χόμπι αλλά αποφέρει πάρα πολύ και στην ουσία και για μας ότι και να γίνει σε οποιοδήποτε tour δε σταματάμε να ζούμε το όνειρό μας. Έστω και ένα ελληνικό tour θα το ζούσαμε όπως θα ζήσαμε ένα στο εξωτερικό.

Μελλοντικές βλέψεις για την μπάντα;

Πολλά lives, σίγουρα ένα tour και σε αυτά ανήκει και ένας δεύτερος δίσκος, ένα βήμα παραπάνω από το “Dormancy”. Τουλάχιστον.

Πότε προβλέπεται να γίνει κάτι τέτοιο;

Σίγουρα δεν ξέρουμε ακόμα. Ο δίσκος είναι αρκετά φρέσκος. Δεν υπάρχει πολύ σε κυκλοφορία. Είναι στα 2 χρόνια χονδρικά.

Σκοπεύετε και το δεύτερο album να είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από εσάς;

Δεν υπάρχει άλλη λύση για μένα. Πρέπει να γίνει έτσι. Εφόσον δεν υπάρχει κάποια εταιρεία που να το στηρίξει, θεωρούμε ότι θα το κάνουμε αυτοχρηματοδοτούμενο. Όπου και να πας θα ζητήσουν λεφτά. Προτιμώ να κάνω ένα tour παρά να κάνω μια κυκλοφορία και να έχω label.

Κάτι τελευταίο;

Το metal σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάμε μας ομορφαίνει την ζωή. Να πηγαίνουμε σε live, σε όσα περισσότερα μπορούμε γιατί αυτό μας έμεινε. Από το να πιούμε μια κάσα ας πάμε να τα δώσουμε σε ένα live. Παίρνουμε πράγματα και ξυπνά τον εγκέφαλό μας η μουσική. Να ‘στε καλά και να γουστάρουμε metal.

Νίκος Σιγλίδης

http://www.karmaviolens.com

http://www.youtube.com/user/karmaviolens

http://www.facebook.com/karmaviolens

Band:

Μάριος – Φωνητικά

Γιώργος – Κιθάρες

Κώστας – Κιθάρες

Στέφανος – Μπάσο

Discography

Dormancy, 2012

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X