Συνεντεύξεις

Crystal Tears

Οι Crystal Tears είναι μια μπάντα που ακολουθώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όταν αυτοί είχαν κυκλοφορήσει το αυτοχρηματοδοτούμενο άλμπουμ τους “Embrace The Horror”, πίσω στο μακρινό 2002. Πρόσφατα ο καλός μου φίλος, Antony Hämäläinen, ανακοινώθηκε ως νέος τραγουδιστής του σχήματος. Τα είπαμε λίγο ένα χεράκι πριν τις εν εξελίξει ημερομηνίες της μπάντας στις Φιλιππίνες…

Antony, καλώς ήρθες στο Greekrebels.gr μετά από τόσα χρόνια!

Εγώ ευχαριστώ!

Η περίπτωσή σου είναι πραγματικά μοναδική, η πρώτη μπάντα με την οποία σημείωσες επιτυχία στην Ελλάδα ήταν οι Nightrage από τη Θεσσαλονίκη και τώρα οι Crystal Tears. Φαίνεται ότι αυτή η πόλη είναι η ιδανική για εσένα.

Ναι, είναι πολύ περίεργο! Έτσι όμως συνέβη, γνώρισα τα παιδιά μέσω των Nightrage, μιας και παίξαμε στην Ελλάδα πολλές φορές. Ο Χρυσάφης και ο Κώστας είχαν έρθει σε αρκετές μας συναυλίες και έτσι τους γνώρισα.

Ποιος είχε τελικά την ιδέα να γίνεις μέλος της μπάντας;

Ήταν ιδέα του Χρυσάφη, επικοινώνησε μαζί μου μια μέρα, ήταν αρκετά αστεία κατάσταση. Μου έκανε συνηθισμένες ερωτήσεις, του τύπου “Τι κάνεις; Ήθελα να μάθω νέα σου” και τα σχετικά, αλλά φαινόταν ότι ήθελε να με δελεάσει για κάτι, οπότε τον ρωτάω τι θέλει να μου πει. Τελικά μου φανέρωσε ότι προσπαθούσε να δει αν ήθελα να γίνω ο νέος τους τραγουδιστής. Του απάντησα ότι φυσικά μπορούσαμε να δοκιμάσουμε κάποια demo και αυτό ήταν.

Το θέμα τώρα είναι ότι προτού κυκλοφορήσει το πρώτο single, ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία και δεν είναι καν στην Ελλάδα.

Είχαν ένα πρόγραμμα εμφανίσεων στις Φιλιππίνες πριν καν γίνω μέλος της μπάντας που απλώς προσπαθούσαν να κανονίσουν.

Επομένως, οι εμφανίσεις στις Φιλιππίνες θα είναι η δοκιμαστική σας περίοδος;

Σίγουρα θα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξοικειωθώ με το setlist τους. Μετά που θα έρθουμε στην Ελλάδα θα είμαστε σε τέλεια φόρμα για όλους σας. Θα είναι υπέροχα, έχουμε μερικές ιδέες για ένα γαμάτο setlist, το οποίο ήδη περιέχει κομμάτια από όλη τη δισκογραφία των Crystal Tears. Ανυπομονώ!

Ανυπομονώ κι εγώ να δω πώς θα τα πας με τα τραγούδια των προηγούμενων δίσκων, ειδικά αυτών με τραγουδιστή τον  IanParry.

Κάνω μερικά πράγματα πολύ ίδια με αυτά που ακούγονται στα album και με μερικά άλλα παίρνω τις ελευθερίες μου. Διαφοροποιείται αυτό από τραγούδι σε τραγούδι. Για παράδειγμα, το “Sick Of It All” δεν έχει πια καθαρά φωνητικά. Είναι το ίδιο τραγούδι, τα ίδια φωνητικά, αλλά με τον τρόπο που το παίζουμε πλέον ακούγεται πολύ ωραίο και βαρύ.

Το “Ghostdance” είναι το πρώτο σου single με τους Crystal Tears, βοήθησες κι εσύ στη σύνθεση ή απλώς στο έδωσαν έτοιμο για να το τραγουδήσεις;

Όχι ακριβώς, βασικά γιατί ξεκινήσαμε με ένα άλλο κομμάτι, το οποίο μάλλον θα κρατούν για να μπει κατευθείαν στο δίσκο, το Ghostdance ήταν το τρίτο κομμάτι που δουλέψαμε. Το πρώτο κομμάτι που γράψαμε ήταν περίεργη φάση, γράφαμε τους στίχους και ο Χρυσάφης ήθελε να δει πώς θα εκφραζόμουν πάνω σε αυτό το τραγούδι. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, βρήκα το ρεφραίν αμέσως και ήταν τόσο περίεργο να ακούω τη φωνή μου πάνω από τη μουσική τους, αλλά έπιασε! Επομένως, όντως συνεργαστήκαμε.

Επομένως, ηχογράφησες τα φωνητικά σου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους έστειλες τα demo;

Κάπως έτσι, αν και μιλούσαμε μέσω τηλεφώνου και Skype και ο Χρυσάφης μου έδινε μια ιδέα για το τι γινόταν στο στάδιο της παραγωγής. Ήταν μια πολύ ωραία συλλογική προσπάθεια, τα ηχογράφησα όλα εδώ μόνος μου, αλλά έλεγα και τη γνώμη μου κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Έδινα μερικές προτάσεις για το πώς να γίνουν κάποια πράγματα διαφορετικά, μου αρέσει να υπάρχει ποικιλία και να ακούγεται, επίσης, η άποψη των άλλων, δε θέλω να μπαίνει το ίδιο ακριβώς πράγμα με το demo. Έχουμε βρει την τέλεια φόρμουλα, μού στέλνει demo και ιδέες για τα φωνητικά, για παράδειγμα ότι κάποιους στίχους μπορώ να τους πω ψιθυριστά, άλλους να τους τραγουδήσω, κι εγώ του στέλνω τις δικές μου.

Πότε σχεδιάζετε να κυκλοφορήσετε το νέο album;

Πιθανότατα μετά τον ερχομό του νέου έτους, δουλεύουμε ακόμα πάνω στα κομμάτια. Υπάρχουν κάποια πράγματα που τους στέλνω σχετικά με τη μουσική, καθώς θα συμβάλλω και στη σύνθεση της μουσικής του νέου δίσκου. Θέλουμε να τελειώνουμε σιγά σιγά για να κάνουμε ακόμη περισσότερες περιοδείες. Μετά τις εμφανίσεις στις Φιλιππίνες θέλουμε να έχουμε τελειώσει περί τα 8 τραγούδια, ώστε να παίξουμε και κάτι από το νέο δίσκο στην Ελλάδα. Το πιθανότερο είναι ότι στην Ελλάδα θα παίξουμε αμέσως μετά τις Φιλιππίνες, μιας και θα είμαι ήδη εκεί για να ηχογραφήσουμε στο studio το album.

Πώς ήταν η ανταπόκριση που έλαβε το “Ghostdance”; Όταν άκουσα το κομμάτι για πρώτη φορά, μου φάνηκε ότι έβγαινε από το “Wearing Α Martyrs Crown” των Nightrage!

Ήταν τρελά θετική! Πίστευα ότι θα ήταν πολύ χειρότερη, περίμενα ότι ο κόσμος θα τσαντιζόταν που αλλάξαμε τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας, αλλά ο Χρυσάφης μου είπε να μην ανησυχώ και ότι θα το λάτρευαν. Ο Κώστας και ο Αλέξης είναι μεγάλοι οπαδοί του death metal και θα τους άρεσε να κάνουν κάτι τέτοιο, όμως ποτέ δεν είχαν τον κατάλληλο τραγουδιστή. Όλα τα νέα τραγούδια που είχαν γράψει ακούγονταν σαν μια περίεργη μίξη του παλιού τους υλικού, πολύ πιο ακραία από ό,τι είχαν κυκλοφορήσει τελευταία. Πιστεύω πως και για αυτό το λόγο μου ζήτησαν να γίνω μέλος, επειδή ήξεραν ότι κάτι τέτοιο θα μου ταίριαζε.

Σκοπεύετε να συνεχίσετε με την Pride & Joy Music;

Αυτό το γνωρίζει ο Χρυσάφης. Δεν ξέρω αν είχαμε συμβόλαιο για ένα μόνο album ή όχι, αλλά είμαι αρκετά σίγουρος ότι θα μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί τους εάν θέλουμε.

Τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί των Crystal Tears στο μέλλον;

Αρκετά κομμάτια, θα κυκλοφορήσουμε κι άλλα album, θα κάνουμε περιοδείες και, μάλιστα, συζητάμε να κάνουμε μία εμφάνιση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα παίξουμε φυσικά και στην Ευρώπη, θα προσπαθήσουμε να πάμε παντού.

Κλείσε αυτή τη συνέντευξη στέλνοντας το μήνυμά σου σε όλους τους Έλληνες οπαδούς και υποστηριχτές των Crystal Tears.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ, θα είμαστε στην Ελλάδα πολύ σύντομα για να παίξουμε για εσάς. Τα λέμε!

Νίκος Σιγλίδης
Απομαγνητοφώνηση: Τζούλια Τσαγκάρη

https://crystaltearsofficial.webs.com/
https://www.facebook.com/crystaltearsband
https://www.reverbnation.com/crystaltears
https://twitter.com/Crystal__Tears
https://www.youtube.com/user/CRYSTALTEARSband

Band Members
Χρυσάφης Ταντανόζης – Τύμπανα
Alex Χαμαλίδης – Μπάσο
Κώστας Σότος – Κιθάρα
Antony Hämäläinen – Φωνητικά

Discography
Choirs of Immortal, 2006
Generation X, 2010
Hellmade, 2014
Decadence Deluxe, 2018

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X