Συνεντεύξεις

Lvcifyre

Οι Lvcifyre μας έρχονται από την Αγγλία (Λονδίνο) και παίζουν ατμοσφαιρικό Death/Doom/Black Metal. Φέτος τον Ιανουάριο (και συγκεκριμένα στις 21 του μήνα) κυκλοφόρησε από την Dark Descent Records ο νέος full length δίσκος τους με τίτλο “Svn Eater” (διαβάζεται ως “Sun Eater”). Το ένα κομμάτι σκοτεινότερο απ’ τ’ άλλο, ακραία γρήγορα, γεμάτα ατμόσφαιρα, σκόρπια samples, blast beats, σόλος, σαπίλα και γενικότερη μουσικότητα, βγαλμένη από τα βάθη του απόκοσμου. O T. Kaos απαντά…

Καλησπέρα! Αγγελος εδώ και Greekrebels.gr! Πως είστε;

Ακόμα αναπνέουμε και το παίρνω αυτό σαν κατόρθωμα.

Black Metal από Λονδίνο, έτσι; Πως είναι η σκηνή εκεί, αυτές τις μέρες;

Είμαστε περισσότερο Death/Black, αν και τα δυο στυλ πρόσκεινται στις ίδιες αρχές. Όσο για τη σκηνή, δεν είμαστε και τόσο κοινωνικοί. Οι Scythian, Craven Idol και Grave Miasma, είναι οι μόνες ενεργές μπάντες που αξίζει ν’ αναφέρουμε από εδώ γύρω.

Για πάμε να δούμε τα σχετικά με την δημιουργία της μπάντας. Πως άρχισε η διαδρομή;

Όταν άφησα τους Adorior, ξεκίνησα να δούλευα σ’ ένα Death / Black Metal project  που προ-υπήρχε, αλλά είχε ακόμα πρωτόγονη βάση και γενική ιδέα. Όταν ολοκλήρωσα το line up, κάτι πολύ σκοτεινότερο και τρομερό, αποκαλύφθηκε – η φλεγόμενη ανάσα του Διάβολου, κάτω από την πρώτη του εκδήλωση και μέσω του “Dying Light Of God”.

Ποιες ήταν οι επιρροές σας σαν μπάντα και μουσικοί και πως γνωριστήκατε μεταξύ σας;

Έχουμε πολλές νοσηρές φαντασίες που σχετίζονται με θεϊκές δυνάμεις κι ανθρωποθυσίες, αλλά όλα αυτά απαγορεύονται μέσα από τις πνευματικές οδούς. Με σύστησαν στον Menthor, μέσω του Dani από τους Grave Miasma και η υπόλοιπη μπάντα ήρθε μέσω γνωστών και γνωριμίες σε συναυλίες.

Τι σημαίνει η λέξη “Lvcifyre” και τι συμβολίζει;

Είναι η συνταγή της προόδου, μετατρέποντας τη φλόγα του Διαβόλου. Η δύναμη που μας επιτρέπει να βγαίνουμε πάνω από την κλασσική σφαίρα, το άρμα μας.

Πόσο δύσκολη είναι η ζωή για μια Black Metal μπάντα από το Λονδίνο; Έχει η Αγγλία κοινό που υποστηρίζει την εν λόγω σκηνή;

Για εμάς σίγουρα είναι, γιατί δεν έχουμε πολύ υποστήριξη εδώ. Η ζωή δεν είναι δύσκολη, εκτός αν θες να είναι, εξαιρώντας ακραία παραδείγματα, όπως το ν’ ακολουθεί κάποιος αυστηρά, την ακραία παράδοση.

Ποιες νομίζετε ότι είναι οι διαφορές μεταξύ του Αμερικάνικου και του Ευρωπαϊκού Black Metal;

Το Αμερικάνικο Black Metal είναι πιο βαρύ και χαοτικό, νομίζω, ενώ το Ευρωπαϊκό είναι πιο ελεγχόμενο και κοφτερό στον ήχο, σε ό,τι αφορά τις γενικές συνθέσεις.

Για να μπούμε στο κύριο θέμα. Συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ, “Svn Eater”! Πως νιώθετε τώρα που κυκλοφόρησε ο δίσκος;

Άλλο ένα έργο θυσιάστηκε για τις Σκοτεινές Δυνάμεις. Νιώθω αγνός.

Πες μας λίγα λόγια για τις ηχογραφήσεις. Πως ήταν η όλη διαδικασία, που έγιναν και πόσο διήρκεσαν;

Η περίοδος της ηχογράφησης έγινε στο Blackout Studio, στο Βέλγιο. Ήμασταν αρκετά άνετοι στο να πηγαίνουμε όποτε θέλαμε στο στούντιο, οπότε είχαμε αρκετό χρόνο. Όλη η ηχογράφηση και η παραγωγή κράτησε ένα μήνα και ήταν η πρώτη μας φορά που χαρήκαμε για μια ηχογράφηση. Αυτή τη φορά καταφέραμε να πιάσουμε το Σκοτάδι και τη Δύναμη και νιώθουμε πολύ γεμάτοι.

Αντιμετωπίσατε κάποιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια τις όλης διαδικασίας; Τι είπαν οι οπαδοί σας όταν άκουσαν τον δίσκο;

Ο κυρίως εχθρός μας ήταν η κούραση, επειδή δουλεύαμε σχεδόν δέκα έξι ώρες καθημερινά. Όχι μόνο για να ηχογραφήσουμε, αλλά για να πετύχουμε την κατάλληλη διάθεση κι ατμόσφαιρα. Η ετοιμασία μας πήρε πολύ χρόνο. Το κοινό κι ο κόσμος, εκτίμησαν την προσφορά μας. Τους πήγε σε σκοτεινά μέρη κι αυτό είναι κάτι που τους καταπλήττει. Δεν υπήρχαν κάποιες δυσκολίες γιατί ήταν όλα σχεδιασμένα.

Σχετικά με το artwork; Ποιανού ιδέα ήταν και τι θέλετε να παρουσιάσετε μ’ αυτό;

Ήταν δικιά μας ιδέα και ο Timo Ketola, μας κατάλαβε τέλεια. Αποκαλυπτικές σφαίρες πάνω από το Βασίλειο του Apep, το απαγορευμένο του ναό, ή τον τόπο κατοικίας του.

Μπορείς να συγκρίνεις το νέο σας δίσκο με κάποιον από το παρελθόν σας και να μας πεις τις κύριες διαφορές τους;

Όπως ανέφερα, καταφέραμε σ’ αυτό τον δίσκο, ό,τι προσπαθούσαμε από τον προηγούμενο. Η ηχητική μας συμμετοχή στα Σκοτεινά Βασίλεια, είναι πολύ υψηλότερη σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο για μένα, το να συγκρίνω αυτούς τους δυο δίσκους, εφόσον είναι δυο διαφορετικές προσπάθειες σε ό,τι αφορά το χρονικό σημείο και το επίπεδο της προσπάθειας που κατεβάλαμε μεταξύ αυτών των δυο κυκλοφοριών.

Κάνατε φοβερή δουλειά με την παραγωγή του ήχου, του δίσκου, μου άρεσε πολύ! Πως το είχατε σχεδιάσει; Ακούμε κάποια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στο δίσκο και πολλά samples…

Προσπαθήσαμε ν’ ακουστούμε όσο πιο φυσικοί γινόταν, ακόμα κι οι κιθάρες δεν είχαν αρκετή παραμόρφωση, αλλά υπάρχει μια τραχιά και τραγανή αίσθηση. Σχεδιάζαμε να χρησιμοποιήσουμε Σκοτεινά Ambient στοιχεία, αλλά αυτά ήταν έτοιμα πριν μπούμε στο στούντιο. Σαφώς ήταν μέσα στα σχέδια μας το ν’ ακουστούμε σκοτεινοί, αλλά μέχρι αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε τον ήχο, εφόσον οι Lvcifyre προσπαθούν ν’ ακουστούν όσο καλύτερα μπορούν, ακόμα κι αν έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό από πρωτύτερα.

Τι σκεφτόσασταν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων; Θα θέλατε ν’ αφιερώσετε κάπου αυτό τον δίσκο;

Κολυμπούσα στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης των φωνητικών κι αυτό είναι το πιο σίγουρο, μετά από μια βαθιά μίξη DMT και LSD. Δεν είμαι σίγουρος ότι σκεφτόμουν τόσο πολύ κατά την διαδικασία ηχογράφησης, ήταν κάτι παραπάνω σαν συναίσθημα, μια ένωση και προσφορά στον “Sun Eater”.

Έχετε επισκεφθεί ποτέ την χώρα μας; Γνωρίζετε κάποιες μπάντες από την Ελλάδα που ίσως θαυμάζετε, κιόλας;

Πήγα ταξίδι στα βόρεια νησιά περίπου εφτά χρόνια πριν κι έψαχνα απομεινάρια των Ελληνικών θρησκειών και ναι, η Ελληνική underground σκηνή έχει κάποιες από της σκοτεινότερες μπάντες στον πλανήτη. Ειδικά οι Necromantia, Varathron, Thou Art Lord, Kawir, Lemegethon, Nergal, Zemial και Macabre Omen. Από τις νεότερες μπάντες, οι Embrace Οf Thorns και οι Nocturnal Vomit είναι πολύ καλοί, όπως και οι Dead Congregation και Acherontas.

Αυτό ήταν λοιπόν. Κλείσε όπως εσύ θες!

Πολλά ευχαριστώ για την υποστήριξη σας.

Άγγελος “Kilmistered”

http://www.lvcifyre.com/

https://www.facebook.com/Lvcifyre

http://www.reverbnation.com/lvcifyre

Μέλη μπάντας:

T. Kaos – Κιθάρα, φωνητικά

Menthor – Τύμπανα

Cvltvs – Μπάσο

Dictator – Κιθάρα

Δισκογραφία:

2009 – Dying Light Οv God [EP]

2011 – The Calling Depths

2014 – Svn Eater

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X