whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothBob-Katsionis_728x90 - 728|90|Bob-Katsionis_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreek Rebels Advert Feb 2018_728x90 - 728|90|Greek Rebels Advert Feb 2018_728x90||https://www.facebook.com/GreekRebels/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothChania Rock Festival 2019_728x90 - 728|90|Chania Rock Festival 2019_728x90|||both
20000
110

Οι Above Us The Waves μόλις κυκλοφόρησαν το πάρα πολύ καλό δεύτερο δίσκο τους “Rough On High Seas”. Δεν χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί τους δια μέσου του τραγουδιστή τους, Βαγγέλη Παπαβασιλείου!

Καλωσορίσατε στο περιοδικό μας. Θα ήθελα να ξεκινήσω με μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν σας σαν συγκρότημα έτσι ώστε να μάθουμε κάποια πράγματα για εσάς.

Καλώς σας βρήκαμε και ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση! Την επόμενη φορά όμως να γίνει στα γραφεία σας με μπουφέ (σ.σ.: Αφεντικό ακούς; Θέλουμε γραφεία!)! Τα 3/5 της μπάντας κυκλοφορούν με το όνομα Above Us The Waves από το 2010 περίπου, πιο πριν αλλάζαμε συχνά ονόματα και παίζαμε διασκευές Sepultura και Heaven Shall Burn σε φεστιβάλ στην επαρχία! Ηχογραφήσαμε ένα demo σαν AUTW λοιπόν, στη συνέχεια το πρώτο μας δίσκο Anchors Aweigh που κυκλοφόρησε μέσω της Spreading Dysphoria Industries και συνέπεσε με την είσοδο του Γιώργου Ασλάνη στη μπάντα και τώρα αφού βρήκαμε και νέο drummer, τον Στράτο, κυκλοφορήσαμε αισίως και το δεύτερο μας άλμπουμ “Rough on High Seas” μέσω της Growl Records. Στo ενδιάμεσο κάναμε πολλά live εντός και εκτός συνόρων και θέλουμε να τα φτάσουμε σε τριψήφιο νούμερο σύντομα

Το “Rough On High Seas” είναι ο δεύτερος δίσκος σας, τι μπορείς να μας πεις για τις ηχογραφήσεις του δίσκου αυτού;

Δεν θα σου πω ότι μπήκαμε στο στούντιο, μας κατέκλυσε η έμπνευση και χόρευαν γύρω μας οι μούσες! Ήταν μια αρκετά επίπονη διαδικασία η σύνθεση και η αποτύπωση του δίσκου αυτού, καθώς έπρεπε να πολεμήσουμε ενάντια σε στρατιωτικές θητείες, εργασιακά ωράρια και άλλα πολλά. Ταυτόχρονα όμως χαιρόμαστε που τα καταφέραμε και μείναμε αφοσιωμένοι στο όραμα μας να κάνουμε μουσική σαν παρέα ατόμων. Κατασκηνώσαμε για μήνες λοιπόν στο home studio του φίλου μας Jim Siou, δοκιμάσαμε άπειρα πράγματα, πειραματιστήκαμε με τον ήχο μας, πιέσαμε τους εαυτούς μας και όταν νιώσαμε έτοιμοι ήρθε η σειρά του Jay Maas να αναλάβει την διαδικασία της μίξης. Οπότε προστέθηκαν άπειρα ξενύχτια (λόγω διαφοράς ώρας με Αμερική) για να ακούμε μίξεις και να τερματίζουμε το sound engineering geekness μας με τον Jay που μετά από αυτό αποφάσισε να κάνει vlog για mixing (γέλια).

Γιατί σας πήρε τόσο καιρό να βγάλετε αυτόν τον δίσκο; Το ρωτάω αυτό γιατί ο πρώτος σας δίσκος βγήκε πίσω στο 2013…

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, τρεις στρατιωτικές θητείες εντελώς ασυγχρόνιστα, σπουδές, μια μίνι μετανάστευση του κιθαρίστα μας στη Δανία, αλλαγή μελών και μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια του τι θα καταλήξει στο δίσκο συνέθεσαν το πάζλ της καθυστέρησης. Πάντως προς υπεράσπιση μας ο δίσκος ήταν έτοιμος κάποιους μήνες πριν αλλά έπρεπε να συμπέσουμε και με το πρόγραμμα της εταιρίας μας! Στην τελική τους Tool ακόμα τους περιμένετε!!!

Αν βάλουμε τους δύο δίσκους δίπλα δίπλα τι διαφορές πιστεύεις ότι θα εντοπίσει ο ακροατής;

Κατά κάποιον τρόπο στον πρώτο δίσκο ήμασταν παιδιά που “έπαιζαν”, στον δεύτερο θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα έχει νόημα για εμάς, που θα εκφράζει αυτό που είμαστε σαν άνθρωποι και σαν μουσικοί τη δεδομένη στιγμή. Σίγουρα είναι πιο ώριμος δίσκος γιατί ωριμάσαμε κι εμείς και σαν άτομα αλλά και μέσω της διαδικασίας δημιουργίας του. Είναι πολύ πιο σκοτεινός δίσκος και πολύ πιο προσεγμένος σε κάθε επίπεδο, μέχρι και την τελευταία λέξη στους στίχους.

Αντιπροσωπεύετε έναν ήχο ο όποιος για πάρα πολλούς θεωρείτε αρκετά κορεσμένος… προσφέρουν κάτι φρέσκο οι Above Us The Waves;

Για να είμαστε ειλικρινείς το metalcore με την γενική έννοια παραμένει από τα πιο “φρέσκα” είδη που έβγαλε το metal. Σίγουρα πλέον και σε αυτόν τον ήχο έχουν παιχτεί τα πάντα όπως και σχεδόν σε όλα τα υπο-ιδιώματα αλλά είναι κάτι που δεν μας αφορά. Αυτή η μουσική μας βγαίνει φυσικά και εστιάζουμε απλά στο να κάνουμε κάτι ειλικρινές, όμορφο και με έμφαση στο καλό song writing.

Έχετε ήδη κυκλοφορήσει ένα πανέμορφο βίντεο κλιπ για το “Afterlife”. Θα βγάλετε και κάποιο άλλο; Πόσο σημαντικό είναι κατά την άποψη σας σήμερα ένα καλό βίντεοκλιπ;

Νομίζω πως το βίντεο του Afterlife μεταφέρει επακριβώς την ατμόσφαιρα του album και ο Νώντας που το σκηνοθέτησε είναι απίστευτος στο να πιάνει το vibe. Γι αυτό φυσικά διαλέξαμε να συνεργαστούμε μαζί του για δεύτερη φορά. Σίγουρα το βίντεο είναι ένα όπλο στο promotion του δίσκου αλλά κι εμείς περνάμε πολύ καλά στα γυρίσματα οπότε θα γίνει κάτι ακόμα πολύ σύντομα, επεξεργαζόμαστε ήδη κάποιες ιδέες και μάλλον θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο!

Στιχουργικά μιλώντας, με τι θέματα καταπιάνεται το νέο άλμπουμ;

Χωρίς να είναι προμελετημένο τα κομμάτια τα διαρρέει ένα concept γύρω από την απώλεια σε διάφορες μορφές της. Τα γράψαμε σε μια εποχή μεταβατική περίοδο για πολλούς στην ηλικία μας, που πρέπει να αποφασίσεις αν σε χωράει αυτή η χώρα ή πρέπει να φύγεις εξωτερικό, ταυτόχρονα είδαμε αγαπημένους ανθρώπους να φεύγουν, όπως και “άγνωστους” ανθρώπους να πεθαίνουν στην προσπάθεια να γλιτώσουν από την δική τους πατρίδα. Ουσιαστικά το άλμπουμ καταπιάνεται με αυτά τα συναισθήματα αλλά ταυτόχρονα οι στίχοι αυτοί ήταν και ένα όπλο στο να τα αντιμετωπίσεις και να σταθείς στα πόδια σου.

Υπάρχουν σχέδια για κάποια περιοδεία ή κάποιες μεμονωμένες ζωντανές εμφανίσεις;

Είναι η καλύτερη μας φάση τα live οπότε αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Είμαστε σε περίοδο που σχεδιάζουμε ένα 10-ημερο τουρ στο εξωτερικό το φθινόπωρο και γύρω από αυτό το πρόγραμμα θα προστεθούν αρκετά live στην Ελλάδα. Θεωρώ πως προς το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν ανακοινωθεί τα περισσότερα από αυτά!

Αν θα έπρεπε να διαλέξεις ένα μόνο κομμάτι από τον νέο δίσκο πιο πιστεύεις ότι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό;

Νομίζω πως το “Afterlife” είναι αρκετά αντιπροσωπευτικό γι αυτό και το διαλέξαμε ως single και πρώτη γεύση του δίσκου. Συνδυάζει νομίζω με τέλειο τρόπο τις πιο επιθετικές metal στιγμές μας, κάποια hardcore στοιχεία που σε αυτό το δίσκο είναι πιο έντονα και φυσικά τα πιο μελωδικά περάσματα.

Με έδρα την Καβάλα, ποια είναι τα συν και τα πλην για ένα συγκρότημα από την “επαρχία” σε σχέση με ένα συγκρότημα από την Αθήνα.

Στα συν ότι έχουμε καλύτερο φαγητό (σ.σ.: αυτό είναι αλήθεια), είμαστε σε 5 λεπτά στη θάλασσα (σ.σ.: και αυτό) και πάμε για πρόβα στην Ξάνθη στον drummer μας σε λιγότερο χρόνο από ότι μάλλον κάνει μια μπάντα να πάει στο προβάδικο της στην Αθήνα (σ.σ.: και αυτό!). Αυτά είναι τα θετικά, όλα τα άλλα τα πιο “μουσικά” είναι αρνητικά γι αυτό και η Βανδή δήλωνε Θεσσαλονικιά!

Πια είναι τα αμέσως επόμενα βήματα για τους Above Us The Waves;

Ακόμα χαιρόμαστε που βγάλαμε το album! Δεν νομίζω ότι το έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως! Οπότε σε πρώτη φάση πάρα πολλά live για να το νιώσουμε στο πετσί μας, να το ακούσει και ο κόσμος ζωντανά γιατί αυτό έχει αξία! Μόλις καταλαγιάσει αυτό θα αρχίσουμε να ξανά γράφουμε και δεν θα μας πάρει 5 χρόνια!

Κλείστε αυτή την μικρή συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας!

Να πάτε διακοπές να ξεσκάσετε!

Μιχάλης Νταλάκος
https://autw.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/autwband/

Band Members
Βαγγέλης Παπαβασιλείου – Φωνητικά
Βασίλης Τσάνταλης – Κιθάρες
Γιώργος Ασλάνης – Κιθάρες
Ντίνος Κοντελάς – Μπάσο
Στράτος Καννός – Τύμπανα

Discography
Anchors Aweigh, 2013
Rough On High Seas, 2018

Θέλω να το μοιραστώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published.