Συνεντεύξεις

Velvet Ocean

Οι Velvet Ocean κυκλοφόρησαν το πρώτο τους fulllength album Purposes And Promises και έτσι η Riitu Ronkainen και ο Jarkko (Jake) Ronkainen, η τραγουδίστρια και ο κιθαρίστας αντίστοιχα, μας έδωσαν περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτό αλλά και γενικά για την μπάντα.

Γεια σας παιδιά! Πως είστε; Πως είναι τα πράγματα με τον κορωνοϊό στο Oulu και στη Φινλανδία;

Riitu: Γεια σου Πάνο! Ευχαριστούμε πάρα πολύ και χαρήκαμε για τη γνωριμία! Προς το παρόν όλα καλά εδώ και ευτυχώς όλοι είμαστε υγιείς. Έχουμε ηρεμία στο Oulu, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα χειροτερεύουν λίγο. Ελπίζω να μη δυσκολέψουν.

Jake: Ευχαριστούμε για αυτή την ευκαιρία! Είμαστε όλοι καλά προς το παρόν!

Θέλετε να συστήσετε τους Velvet Ocean σε αυτούς που δεν γνωρίζουν ακόμη τη μπάντα σας;

Riitu: Οι Velvet Ocean είναι μια melodic metal μπάντα από το Oulu. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2015, όταν ο Jake και εγώ ξεκινήσαμε να γράφουμε μαζί μουσική. Θέλαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας στυλ στο metal χωρίς κάποιους περιορισμούς από το είδος. Ηχογραφήσαμε μόνοι μας το ντεμπούτο album μας και κατά σημεία χρησιμοποιήσαμε μουσικούς του studio. Η κανονική σύνθεση της μπάντας πήρε τη μορφή της λίγο αργότερα. Η μουσική μας είναι τίμια και δεν αποφεύγουμε τα δύσκολα θέματα. Έχει συναίσθημα και μελαγχολία, είναι ακριβώς η μουσική της κρύας βόρειας Φινλανδίας.

Συγχαρητήρια για το “Purposes And Promises”! Δεν είμαι ιδιαίτερα οπαδός του symphonic metal αλλά βρήκα τον δίσκο σας εξαιρετικό! Πως αισθάνεστε τώρα με το αποτέλεσμα;

Riitu: Ευχαριστούμε πολύ! Το album μας έχει symphonic επιρροές αλλά και πολλές άλλες και είναι πολύ ευχάριστο που βρήκες κάτι που να σου αρέσει. Είμαι πολύ χαρούμενη που ξεκίνησα να γράφω τα δικά μου τραγούδια και επιτέλους κυκλοφορούν. Είμαι χαρούμενη με το αποτέλεσμα και πιστεύω πως κάναμε τα πάντα για το πρώτο album. Το ντεμπούτο ήταν μια καλή πρόβα για το επόμενο, τώρα τα πράγματα μοιάζουν να κυλούν πιο σταθερά.

Jake: Ευχαριστούμε πάρα πολύ! Αν και δεν είχαμε πολλή εμπειρία στο να γράφουμε τη δική μας μουσική ακόμα και στο τεχνικό κομμάτι, πιστεύω πως το αποτέλεσμα αποδείχθηκε καλύτερο από ότι περίμενα. Πρέπει να πω ότι δεν ήταν εύκολο. Ωστόσο, δεν τα παρατήσαμε και αισθάνομαι πολύ πιο έτοιμος για το μέλλον.

Ποια είναι η ανταπόκριση που λαμβάνετε μέχρι στιγμής από τον Τύπο και τους οπαδούς σας;

Riitu: Κυρίως πολύ θετική. Τόσο ο Τύπος όσο και οι θαυμαστές είναι ενθουσιασμένοι με τον δίσκο. Ωστόσο, μας έχουν κάνει και αρνητικές κριτικές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του συγκροτήματος και είναι καλό να σκεφτόμαστε ποιά είναι η αιτία πίσω από την κριτική. Έχω καταλάβει ότι μερικοί άνθρωποι θεωρούν τη μουσική μας καταθλιπτική, κάτι που δεν είναι καθόλου πρόθεση μας. Πιστεύω ότι είναι κάπως σαν θεραπεία το να ασχολείσαι με απαιτητικά θέματα και θέλω να παίρνουν δύναμη οι ακροατές από τη μουσική μας. Έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι πραγματικά μπορείτε να βγείτε μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Για τώρα ο στόχος μας είναι να κάνουμε τη μπάντα πιο γνωστή στο κοινό και γνωρίζουμε ότι αυτό θέλει πολλή δουλειά. Είμαστε όμως έτοιμοι να αναλάβουμε δράση και μας αρέσει αυτή η δοκιμασία!

“Purposes And Promises”, στα ελληνικά “Σκοποί και Υποσχέσεις”. Ποιος είναι ο σκοπός και η υπόσχεση των Velvet Ocean και πως προέκυψε ο τίτλος του album; Σε ποιον ανήκει η ιδέα;

Riitu: Τον τίτλο του album τον σκέφτηκε ο Jake. Ειλικρινά δεν είχα καθόλου τον χρόνο να το σκεφτώ, αντ’ αυτού συγκεντρώθηκα στο γράψιμο των τραγουδιών και στην επεξεργασία τους. Πιστεύω ότι το όνομα αντιπροσωπεύει επάξια το album. Ο Jake μπορεί να το εξηγήσει με περισσότερες λεπτομέρειες.

Jake: Μιας και το όνομα του album ήταν το τελευταίο που είχαμε κατά νου, όταν ξεκινούσε η διαδικασία του mastering, άρχισα να σκέφτομαι ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο όνομα που θα εξυπηρετούσε τον σκοπό του album. Εκείνο που μας οδήγησε να γράψουμε μουσική κανονικά το 2015, ήταν το ότι ακόμα και η Riitu και εγώ που ήμασταν σε ξεχωριστές μπάντες, νιώθαμε και οι δύο πως έχουμε κάτι να πούμε μαζί μέσα από τη μουσική. Η δημιουργία της μουσικής μου φάνηκε ως  “σκοπός” της ζωής μας και αυτός μπορούσε να εκπληρωθεί μέσω αυτού του δίσκου. Ήδη από την αρχή δώσαμε μια αμοιβαία “υπόσχεση” να ολοκληρώσουμε το album πάση θυσία.

Δώστε μας πληροφορίες για τη δημιουργία του album. Πως και με ποιον συνεργαστήκατε, πόσο σας πήρε να το ολοκληρώσετε, τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίσατε, ίσως κάποιες τρελές ιστορίες από το studio;

Riitu: Ξεκινήσαμε να γράφουμε τραγούδια οι δυο μας, ο Jake και εγώ. Όταν συγκεντρώσαμε αρκετό υλικό που επαρκούσε για το album, αποφασίσαμε να μπούμε να ηχογραφήσουμε. Πρώτα ρωτήσαμε για να βρούμε μουσικούς για το studio συμπεριλαμβανομένου και το πληκτρά Marco Sneck, που είχε εξαιρετικές ιδέες για την παραγωγή, και τον Arto Alikoski που παίζει βιολοντσέλο στη συμφωνική ορχήστρα του Oulu, ο οποίος είναι πλέον κανονικό μέλος της μπάντας. Την επιμέλεια του τσέλο ανέλαβε επί το πλείστον ο Harri Österman, που παίζει επίσης τσέλο στην Oulu Sinfonia. Μας πήρε καιρό να βγάλουμε τον δίσκο και λίγο παραπάνω μαζί με την επεξεργασία. Όταν οι ηχογραφήσεις ολοκληρώθηκαν, στείλαμε τα τραγούδια για mixing στα Fascination Streets Studios στη Σουηδία. Επικοινωνούσαμε με το studio μέσω email, οπότε χρειάστηκε και άλλος χρόνος για να ολοκληρωθούν τα τραγούδια. Σκεφτόμασταν να το δώσουμε στη κυκλοφορία κατευθείαν μόλις το ολοκληρώναμε. Ευτυχώς για μας, ο παραγωγός Maki Kolehmainen από την Helsinki Records ενδιαφέρθηκε να κυκλοφορήσει αυτός τον δίσκο και πλέον το έχει αναλάβει η Warner Music Finland. Αυτό ήταν πολύ θετικό για εμάς και τώρα σχεδιάζουμε  περισσότερες συνεργασίες με τον Maki.

Jake: Πιστεύω πως σημαντικό ήταν το γεγονός ότι η μπάντα, πριν να αρχίσουν οι ηχογραφήσεις, ξεκίνησε ως ένα project που γράφαμε κομμάτια και δεν είχαμε την ευκαιρία να τα προβάρουμε μαζί ως συγκρότημα. Μέσα από πειραματισμούς στο studio, επεξεργαστήκαμε τα διάφορα όργανα. Στην αρχή ήταν δύσκολο και έπρεπε να ηχογραφήσουμε ξανά τα τύμπανα, γιατί δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με τον ρυθμό. Τεστάραμε επίσης και το μικρόφωνο Neumann U-47 για τη Riitu, αλλά ακουγόταν περίεργα και έτσι καταλήξαμε στο U-87. Αυτό έγινε για καλό, γιατί ηχογραφήσαμε ξανά τα φωνητικά για το Its So Hard και έτσι ακούγονται πολύ καλύτερα. Οι ηχογραφήσεις από μόνες τους δεν κράτησαν πολύ, αλλά η επεξεργασία τους. Ηχογραφήσαμε τα  Its So Hard και Broken πρώτα, γιατί θέλαμε να διαλέξουμε δύο διαφορετικά τραγούδια, να δούμε πως ακούγονται στο studio και μετά από αυτό είχαμε ένα κενό μισού έτους, όταν αρχίσαμε να ηχογραφούμε τα υπόλοιπα. Κάποια στιγμή το καλοκαίρι έπεσε τρομερή βροχή και το ταβάνι του studio έσταζε νερό, στο σημείο που βρίσκονταν ο υπολογιστής με τον οποίο ηχογραφούσαμε. Εκεί υπήρχαν πολλές ηχογραφήσεις για τις οποίες δεν είχαμε back up, αλλά ευτυχώς δεν τις χάσαμε. Έπειτα από αυτό δεν αμέλησα ποτέ να κρατάω αντίγραφα από τις ηχογραφήσεις. Περάσαμε ωραία όταν ηχογραφούσαμε το τραγούδι Salvation. Θέλαμε να δώσουμε στη γέφυρα του κομματιού έναν ήχο σαν μπάντα που παίζει στο δρόμο και προσπαθούσαμε να βρούμε διάφορα χαζά όργανα που τα πειράζαμε στο studio. Στο τραγούδι μπορείτε να ακούσετε ένα κινέζικο “erhu” όπως και μια πένσα, ένα CRC-κουτάκι, έναν πλαστικό κουβά και λοιπά μαζί με ένα guiro, frog, ακουστική κιθάρα, τσέλο, τύμπανα και μπάσο.

Το καινούριο σας album συμπεριλαμβάνει metal, rock, pop και alternative στοιχεία καθώς και κλασική μουσική και ενορχηστρώσεις. Πως θα περιγράφατε τον δίσκο σας σε κάποιον που δεν έχει ακούσει Velvet Ocean;

Riitu: Η μουσική μας είναι μελαγχολική και έχει ποικίλες metal επιρροές από διάφορα μουσικά είδη. Το ντεμπούτο μας album ο ηχολήπτης Johan Örnborg, το χαρακτήρισε ως ένα επικό ταξίδι, που αξίζει να το ζήσει κανείς. Ασπάζομαι και εγώ την άποψη ότι μπορεί να απολαύσει καλύτερα κάποιος ένα album ως σύνολο με ελεύθερο πνεύμα. Υπάρχουν στοιχεία που δεν είναι τα πιο χαρακτηριστικά για το metal, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Απλώς δώστε μια ευκαιρία και ακούστε τα!

Jake: Νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω το album ως “πειραματικό” από την άποψη ότι δε γνωρίζαμε εξ αρχής ποιο είδος θα είχε το αποτέλεσμα. Στη διάρκεια της δημιουργίας του album πιστεύω ότι αναδείξαμε ποια πραγματικά είναι η μουσική των  Velvet Ocean. Πολύ μεγάλη βάση για τη μουσική μας είναι τα δυναμικά φωνητικά της Riitu και οι πιασάρικες μελωδίες καθώς και το συναισθηματικό περιεχόμενο, το οποίο εμπλουτίζεται από μια ποικίλη ενορχήστρωση και εναλλαγές στη διάθεση και την ατμόσφαιρα.

Ποιος έχει αναλάβει τη συγγραφή των τραγουδιών; Περιγράψτε μας ένα τραγούδι των Velvet Ocean.

Riitu: Έγραψα μαζί με τον Jake τα κομμάτια του πρώτου album. Ωστόσο, αυτό είναι ένα στοιχείο προόδου. Στο μέλλον ευχόμαστε να έχουμε τη συνεισφορά από τα άλλα μέλη εξίσου. Για εμένα, η δημιουργία ενός κομματιού συνήθως ξεκινάει με την ανάλυση μιας μελωδίας ή μερικών λέξεων. Κάποιες φορές το τραγούδι συντίθεται με ευκολία, κατευθείαν και άλλες απαιτεί περισσότερο κόπο ή χρόνο. Σε πολλές περιπτώσεις τα κομμάτια γράφονται πολύ εύκολα, όπως το φθινόπωρο ή τον χειμώνα που έξω είναι σκοτεινά και θλιβερά. Άλλες φορές η σύλληψη ενός τραγουδιού μπορεί να έρθει στο μυαλό μου στο μέσο της νύχτας ή όταν κοιτάζω κάτι μέσα σε ένα τοπίο.

Jake: Η Riitu γράφει κατά κύριο λόγο τους στίχους λόγω της ευχέρειας της. Αν συγκρίνω τη δική μου γραφή με τη δική της, η μέθοδος είναι αντίθετη. Η Riitu γράφει πιο αυθόρμητα και μπορεί να ακούσει ένα μελλοντικό τραγούδι και να ολοκληρώσει το κύριο πλαίσιο μέσα σε μία μέρα. Εγώ αργώ να γράψω και συνήθως εμπνέομαι από προβλήματα και λάθη. Απλώς χρειάζεται να τροποποιήσω τις ιδέες μου, ώστε να ακούγονται όπως εγώ θέλω. Έχουμε γράψει πολλά τραγούδια μαζί και έχω σκεφτεί ένα μουσικό πλαίσιο, δηλαδή κάποια riffs στη κιθάρα και συνεχίζουμε από αυτό.

Ποια είναι τα κύρια θέματα των στίχων σας και σε ποιον ανήκει η έμπνευση;

Riitu: Ο Jake και εγώ έχουμε γράψει σχεδόν μαζί τους στίχους. Τα θέματα είναι συνήθως μελαγχολικά, έντιμα και συναισθηματικά. Συνήθως σχετίζονται με κάποια εμπειρία, κατάσταση ή θέματα σχέσεων.

Jake: Όταν γράφω στίχους, συνήθως γράφω στο χαρτί κάποιες τυχαίες ιδέες και ξεκινάω να τις αναπτύσσω. Βέβαια είναι πιο εύκολο να το κάνεις αυτό όταν έχεις τη διάθεση να εκφράσεις αυτό που έχεις να πεις. Δεν ήταν απαραίτητα εσκεμμένο, αλλά πολλοί από τους στίχους που έχω γράψει, σχετίζονται με υπαρξιακά ζητήματα, όπως η ζωή και ο θάνατος και η θέση του ατόμου ή της ανθρωπότητας μέσα στο σύμπαν και την αιωνιότητα.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας, μουσικά και στιχουργικά;

Riitu: Βρίσκω έμπνευση παντού. Ήχοι, μελωδίες, τοπία κλπ. Ξυπνούν μέσα μου αισθήματα. Έχω μια πολύ έντονη φαντασία και μπορώ να φαντάζομαι το εαυτό μου να βρίσκομαι σε ένα μέρος ή σε μια κατάσταση. Είμαι επίσης και ευσυγκίνητος τύπος σε διάφορες καταστάσεις, είτε είναι ευχάριστες ή δυσάρεστες. Διάφορα effects και σκοτεινοί ήχοι είναι για μένα πολύ σημαντικές πηγές έμπνευσης για τραγούδια και για αυτό μου αρέσει να τα χρησιμοποιώ.

Jake: Θεωρώ ότι η πιο σημαντική έμπνευση πίσω από τη δημιουργία μιας μουσικής είναι το να έχεις ένα πολύ ισχυρό αίσθημα για κάτι που θέλεις να πεις. Όταν περνάς την καθημερινότητα σου και γίνεται κάτι τυχαίο, ας είναι ένα τραγούδι που ακούς ή κάτι που βλέπεις ή κάτι που συμβαίνει σε εσένα, μπορεί να πυροδοτήσει κάποιο θετικό ή αρνητικό συναίσθημα. Μάλλον τότε η μουσική μπορεί να γίνει ένα ημερολόγιο, όπου γράφεις αυτό που πιστεύεις ότι είναι άξιο αναφοράς.

Ακούω στη μουσική σας επιρροές από Muse, Dream Theater, Amorphis και φυσικά πολλή κλασική μουσική. Ποιες είναι οι επιρροές των Velvet Ocean ως συγκρότημα και προσωπικά για τον καθένα σας;

Riitu: Είναι μια δύσκολη ερώτηση, γιατί μου αρέσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Πιστεύω ότι όλη η μουσική που έχω ακούσει, με επηρεάζει με πολλούς τρόπους. Ίσως οι πρώτες επιρροές, ωστόσο, να προέρχονται από την pop και τη φινλανδική “schlager” μουσική, την οποία άκουγα πολύ όταν ήμουν μικρή. Αγαπώ επίσης τη κλασική μουσική και φυσικά το metal. Θεωρώ πως οι μπάντες που με επηρέασαν περισσότερο είναι οι: EType, Stratovarius, Metallica, Within Temptation και Evanescence. Άρχισαν να μου αρέσουν περισσότερο οι Muse, αφότου ολοκληρώσαμε το album μας και ένας φίλος μας, μας είπε ότι καινούριες μας συνθέσεις του θύμιζαν την μουσική των Muse. Μετά άρχιζα να ακούω την μπάντα και την ερωτεύτηκα κατευθείαν! Οι Amorphis μου έγιναν πιο οικείοι όταν άκουσα τα τελευταία τους album, των οποίων η παραγωγή έγινε στο ίδιο studio στη Σουηδία. Μου αρέσει το ίδιο πολύ η μουσική τους.

Jake: Έχω ακούσει διάφορα είδη μουσικής όπως rap, hip hop, jazz, κλασική, τους διάσημους κιθαρίστες και πολλά είδη του metal. Το metal ήταν πάντοτε η μουσική που ένιωθα περισσότερο κοντά. Όταν γράφω μουσική, προτιμώ τις πιο απλές ιδέες, γιατί είναι οι καλύτερες. Συνήθως η καλύτερη ιδέα είναι αυτή που σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, όταν ακούς μια καινούρια μουσική. Αυτές οι ιδέες μετά μπορούν να θυμίσουν οποιοδήποτε είδος μουσικής έχετε ακούσει ή ακούσατε κατά λάθος. Επίσης πιστεύω ότι είναι καλύτερο να αφήσουμε τις αυθόρμητες ιδέες και να μην τις πιέζουμε. Μερικοί από τις μπάντες και τους καλλιτέχνες που έχω ακούσει είναι οι Helloween, Iron Maiden, Metallica, Dream Theatre, Rage Against The Machine, Trio Töykeät, Pearl Jam, Steve Vai, Joe Satriani, Steve Morse και Led Zeppelin ανάμεσα σε πάρα πολλούς άλλους.

Υπάρχει κάποιος μέλος που δεν έχει κλασική παιδεία;

Riitu: Ο Arto είναι ο μόνος που ασχολείται επαγγελματικά με τη κλασική μουσική και ο Jami αποφοίτησε πρόσφατα από το ωδείο Pop and Jazz του Oulu. Οι υπόλοιποι δεν έχουμε λάβει επίσημα μουσική παιδεία.

Έχετε δώσει στη κυκλοφορία τα επίσημα video clip για το “Elysian Fields” και το “Its So Hard”. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτά.

Riitu: Το Its So Hard διηγείται μια δύσκολη κατάσταση στη ζωή. Αναφέρεται στη μοναξιά και στο πόσο δύσκολο είναι να ξαναρχίσει κάποιος. Στο video αντανακλάται πολύ καλά η ατμόσφαιρα. Ωστόσο αντίθετα, δείχνει έναν δυνατό άνθρωπο που εν τέλει θα προχωρήσει μπροστά τη ζωή του, ακόμα και να φαίνεται τόσο δύσκολο.

Jake: Τόσο στο τραγούδι όσο και στο video του Elysian Fields, έχουμε αποτυπώσει κάτι σαν ακίνητη εικόνα από μία φοβερή δυστοπία. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να το αφήσουμε στη φαντασία των θεατών. Γυρίσαμε το video στο St Petersburg, ένα νησί που ονομάζεται Hailuoto δίπλα στο Oulu και σε ένα κτήριο βιομηχανίας στο Oulu.

Τα αγαπημένα μου τραγούδια από το album είναι τα “Truth or Illusion”, “Innocent Eyes”,“Broken” και το “Its So Hard”. Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα;

Riitu: Τα προσωπικά αγαπημένα μου είναι το Requiem και το Salvation. Είναι ίσως τα πιο ιδιαίτερα και πολύπλευρα κομμάτια του album. Είμαι ο τύπος που θα ερωτευθεί κομμάτια που ακούει για πολύ καιρό. Είναι από πολλές απόψεις τα πιο ιδιαίτερα τραγούδια μέσα στο album, τα οποία δεν μπορεί να τα καταλάβει κάποιος με την πρώτη. Λατρεύω επίσης να τα τραγουδάω ζωντανά.

Jake: Μου είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσω τα δικά μου αγαπημένα. Όταν φτιάξαμε το album, προσπαθούσα να σκέφτομαι πάντα, ότι το τραγούδι που γράφαμε εκείνη τη στιγμή, θα ήταν το καλύτερο ολόκληρου του album, μόνο και μόνο για να βγει κάθε κομμάτι καλό στο έπακρο. Νομίζω ότι το αγαπημένο μου τραγούδι θα αλλάζει με τον καιρό, αλλά θα έλεγα πως το Broken είναι το αγαπημένο μου, γιατί είναι μια όμορφη και απλή σύνθεση.

Ποιος επιμελήθηκε το εξώφυλλο και όλη την εικαστική σύνθεση;

Riitu: O Federico Bossinga της Abstract Chaos Design επιμελήθηκε το εξώφυλλο του album. O Jake με έβγαλε φωτογραφία και ο Federico κινήθηκε ελεύθερα. Πιστεύω ότι έκανε σπουδαία δουλειά!

Ο κορωνοϊός ακύρωσε και άλλαξε πολλά πράγματα που είχαν προγραμματιστεί, αλλά ποια είναι τα δικά σας επόμενα ως μπάντα;

Riitu: Ναι, δυστυχώς και για αυτό ακυρώθηκαν όλες οι συναυλίες που θα κάναμε την άνοιξη και τι καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων μας συναυλιών σε festival. Αναρωτιόμαστε αν θα επιστρέψουμε σύντομα στις συναυλίες. Μια έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου και έρχονται και άλλες, αλλά δυστυχώς είναι αβέβαιο αν θα γίνουν. Έχουμε σχεδιάσει να ηχογραφήσουμε ένα καινούριο single, στο οποίο παραγωγοί είναι οι Helsinki Records και Maki Kolehmainen. Γράφουμε συνεχώς καινούρια τραγούδια. Επιπλέον, κάποια στιγμή θα δημοσιεύσουμε ένα video για το Broken καθώς και μερικά lyric video. Βέβαια, είμαστε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Απασχολείσαι σε άλλες μπάντες ή μουσικά project ή κατά αποκλειστικότητα με τους Velvet Ocean;

Riitu: Εγώ και ο Jake είμαστε συγκεντρωμένοι πρωταρχικά σε θέματα των Velvet Ocean. Έχουμε πολλή δουλειά όλη την ώρα και νιώθω πως δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα άλλο. Σχεδιάζω ένα project, αλλά δε θα πω περισσότερα, γιατί θέλω να είναι έκπληξη. Ας πούμε ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Τα άλλα παιδιά έχουν και αυτά άλλα project που ασχολούνται, ιδίως ο Arto και ο Jami, διότι είναι επαγγελματίες μουσικοί.

Μια τελευταία ερώτηση πριν κλείσουμε: ποια είναι η σχέση μεταξύ της Riitu και του Jake Ronkainen; Είστε αδέρφια;

Riitu: Είμαστε παντρεμένοι. Νομίζω ότι πρέπει να είσαι λίγο τρελός για να γράψεις μουσική με τον σύζυγο σου. Ευτυχώς οι τρέλα μας ταιριάζει.

Αυτά από εμένα παιδιά. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Πείτε κάποιες τελευταίες κουβέντες για τους αναγνώστες μας, ή οτιδήποτε θα θέλατε να συμπληρώσετε.

Riitu: Σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Μείνετε υγιείς και να θυμάστε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μαζί! Τσεκάρετε τη μουσική μας. Η μουσική είναι ιδανική θεραπεία για αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Καλή δύναμη σε όλους. Αξίζετε πολλά!

Jake: Σε ευχαριστούμε! Μείνετε ασφαλείς!

Πάνος Πρέντζας
Μετάφραση: Δέσποινα Χατζή

https://www.facebook.com/velvetoceanband
https://twitter.com/VelvetOceanOfcl
https://www.instagram.com/velvetoceanofficial/
https://open.spotify.com/artist/1kire9b94Thtl3mYokXfgo

Band Members
Riitu Ronkainen – φωνητικά
Jarkko Ronkainen – κιθάρα, φωνητικά
Jani Lehtinen – κιθάρα
Tuomas Vesa – μπάσο
Bastian Schallschmidt – τύμπανα
Jami Alaverronen – πλήκτρα
Arto Alikoski – τσέλο

Discography
Purposes And Promises, 2020

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X