Συνεντεύξεις

Snakeskin God

Οι Snakeskin God είναι μια νέα μπάντα που πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο της μέσω της Sleaszy Rider Records. Ο κιθαρίστας Ηλίας Μαργαρίτης μας μίλησε σχετικά με αυτόν.

Γεια σας, είμαι ο Βασίλης Παπαγεωργακόπουλος από το GreekRebels.gr webzine. Συγχαρητήρια για τον ωραίο σας δίσκο. Θα θέλατε να συστήσετε τη μπάντα σας στους αναγνώστες μας;

Καλησπέρα Βασίλη! Χαιρόμαστε που σου άρεσε η πρώτη μας δουλειά. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2015 από έμενα και τον Χρήστο Τ. (τύμπανα). Υπήρχαν κάποιες ιδέες σκόρπιες χρόνια πριν  και μετά από διάφορα τζαμαρίσματα τα κομμάτια πήραν μορφή. Μπήκαμε studio (σ.σ.: UnderGround Studio) και ηχογραφήσαμε αρχές του 2016. Κάπου εκεί ήρθε ο Νίκος Αντωνογιαννάκης  και έκανε τα φωνητικά.

Είστε ενεργοί από το 2015 αλλά τώρα έχουμε τον πρώτο σας δίσκο. Τι μεσολάβησε;

Ενώ η σύνθεση των κομματιών έγινε γρήγορα, καθυστερήσαμε αρκετά μέχρι να  βγούμε από το studio αλλά και να το κυκλοφορήσουμε. Φαντάσου δεν έγιναν παραπάνω από δέκα πρόβες και μπήκαμε studio για ηχογραφήσεις. Υπήρχαν όμως κάποια προβλήματα που μας πήγαν λίγο πίσω και αυτά ήταν λίγο η δουλειά, λίγο η απόσταση, μετά είχαμε κάποια θέματα  με τον ήχο προς τα που θέλαμε να πάει ο τελικός ήχος κτλ.

Είστε τυχεροί που έχετε μια ταλαντούχα φωνή σαν του Νίκου “Migus” Αντωνογιαννάκη στη μπάντα όπου έχει τραγουδήσει για τους θρύλους Omen αλλά και για τους εγχώριους Marauder. Πως καταλήξατε σε συνεργασία;

Ο Νίκος έχει απίστευτη φωνή και δυνατότητες, τόσο που πιστεύω αν τραγουδούσε μέσα ’80s ή αρχές ’90s θα έκανε κόσμο να παραμιλάει. Η  συνεργασία έγινε ως εξής. Μπήκαμε να ηχογραφήσουμε το άλμπουμ χωρίς να έχουμε τραγουδιστή, ίσως για αυτό ο δίσκος βγάζει μια χύμα ατμόσφαιρα. Θέλαμε μια φωνή με γρέζι κάτι πιο κοντά σε Paul DiAnno γιατί πιστεύαμε ότι  θα ταιριάζει με το ύφος των κομματιών. Ήρθαμε σε επικοινωνία μέσω ενός φίλου του Παναγιώτη Βάββα από Inferahl,άκουσε τα κομμάτια και μετά από λίγο καιρό, ήρθε Αθήνα και  τα ηχογραφήσαμε. Επίσης, ο Νίκος ετοιμάζει πολύ καλή δουλειά στα φωνητικά με τους Darklon.

Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για τη συνεργασία σας με τη Sleazy Records. Είναι μια εταιρία με χρόνια εμπειρία στο ελληνικό heavy ήχο. Πώς είναι να δουλεύτε μαζί;

Πριν μιλήσουμε με Τόλη από Sleazsy Rider Records ήμασταν σε επικοινωνία με διαφορές δισκογραφικές εταιρείες και αρκετές έδειξαν ενδιαφέρον στην μουσική μας για να το κυκλοφορήσουν αλλά είχαμε απογοητευτεί λίγο με αυτά που ζητούσαν. Θεωρώ ότι έχει ξεπέσει όλη η κατάσταση αρκετά, ο τρόπος που αντιμετωπίζουν πια την μουσική αλλά και τα συγκροτήματα. Για να μην τσουβαλιάζουμε όχι όλες αλλά δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό. Αποφασίσαμε να στείλουμε το υλικό μας στην Sleaszy Rider γνωρίζοντας ότι είναι μια εταιρεία με πολλά χρόνια εμπειρίας στην σκηνή  και η αντιμετώπιση που έχει στην κυκλοφορίες της  είναι  πάντα με σεβασμό. Έχει την φιλοσοφία οπαδού πάνω στην  μουσική, πράγμα δύσκολο να το βρεις  σε άλλες εταιρείες αυτό πια.

Αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να κάνετε ζωντανές εμφανίσεις. Ωστόσο, κάνετε πρόβες; Ποια είναι τα πλάνα σας για τη μετά-Covid εποχή;

Δεν θα έλεγα ότι κάνουμε πρόβες ειδικά με την κατάσταση που ζούμε όλοι μας τώρα. Βεβαία έχει μαζευτεί υλικό περίπου 4-5 νέα κομμάτια που σκεφτόμαστε να ηχογραφηθούν για μια νέα δουλειά, ένα EP ή ίσως βγει ολοκληρωμένο άλμπουμ. Το στυλ των κομματιών θα έλεγα ηχητικά ότι πάνε  πιο πολύ προς NWOBHM ύφος. Δεν είναι και εύκολο να κάνεις  πλανά πλέον με αυτή την κατάσταση. Το μόνο θετικό βεβαία είναι ότι υπάρχει αρκετός χρόνος που είναι δημιουργικός.

Λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας; Γιατί διαλέξετε τη λέξη snake και τι συμβολίζει για εσάς;

Δεν υπάρχει κάτι το “περίεργο” πίσω από το όνομα της μπάντας δηλαδή, κάποιος συμβολισμός ή να θέλουμε να περάσουμε κάτι. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από ένα τραγούδι του Ted Nugent, “Snakeskin Cowboys.

Μου άρεσε το εξώφυλλο σας αρκετά. Έχει έναν rock nroll αέρα. Πως ήρθε η ιδέα; Αυτή τη μπύρα τόλμησε να την πιεί κανείς;

Το εξώφυλλο είναι δουλειά του Τόνυ Τζανουκάκις, γνωστός στον χώρο graphic designer/illustrator/comic. Ήρθαμε σε επικοινωνία μέσω του Κώστα από τους  Darklon. Θέλαμε να αποτυπώσουμε την ατμόσφαιρα των κομματιών και μας ήρθε η ιδέα αυτή. Τώρα γι’ αυτό που ρωτάς δεν ξέρω, είναι ανάλογα όπως το βλέπει κανείς. Από την μια δείχνει απειλητικό σίγουρα… Από την άλλη όμως ίσως σε “προειδοποιεί”. Βέβαια, εδώ που τα λέμε αν βλέπει κάποιος κάτι τέτοιο υπάρχει πρόβλημα (γέλια).

Έντονες επιρροές από Black Sabbath. Θα λέγατε ότι είναι η αγαπημένη σας μπάντα; Τι σας επηρεάζει σαν μουσικούς;

Αρκετοί μας το λένε για Black Sabbath αλλά δεν θα έλεγα ότι μου βγάζουν τα κομμάτια επιρροές από την συγκεκριμένη μπάντα. Σαφώς είναι από τις αγαπημένες μας μπάντες αλλά δεν έχουμε επηρεαστεί τόσο πάνω στην σύνθεση. Ίσως τα τύμπανα του Χρήστου σε κάποια σημεία να δίνουν αυτήν την αίσθηση. Οι επιρροές είναι διαφορές περά από αρκετές μπάντες ’70s – ’80s. Τα πάντα μπορούν να σε επηρεάσουν από τα ακούσματα σου μέχρι την καθημερινότητα που ζούμε. Είμαι της άποψης ότι όλα είναι θέμα βιωμάτων και για αυτό το λόγο ακούγαμε παλιότερα από   μπάντες  σπουδαίες μουσικές. Τώρα είναι λίγο πολύ όλα ρηχά στην σύγχρονη εποχή. Αν δούμε παλιότερες μπάντες οι περισσότεροι από αυτούς  ήταν μεγαλωμένοι μέσα στην φτώχεια και  σε δύσκολα πράγματα και όλος αυτός ο τσαμπουκάς έβγαινε στην μουσική τους.

Να περιμένουμε νέο album από εσάς σύντομα; Σίγουρα μέσα στα χρόνια θα έχετε μαζέψει υλικό. Ποια είναι τα πλάνα σας;

Υπάρχουν ιδέες  για νέα δουλειά αλλά δεν θα βγει σύντομα. Στη ουσία οι Snakeskin God είναι μια project μπάντα και δεν μπορώ να πω με σιγουριά πότε θα κυκλοφορήσουμε νέα δουλειά. Το καλό είναι ότι υπάρχει έτοιμο υλικό πάντως.

Ξανά συγχαρητήρια για το νέο album και ευχαριστώ για το χρόνο σας. Κλείστε τη συνέντευξη όπως θέλετε.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον στην μουσική μας και για την συνέντευξη. Ευχόμαστε ότι καλύτερο σε αυτό που  κάνετε!

Συνέντευξη: Βασίλης Παπαγεωργακόπουλος

Facebook

Band Members
Ηλίας Μαργαρίτης – Κιθάρες, Μπάσο
Χρήστος Τσουρής – Τύμπανα
Νίκος Αντωνογιαννάκης – Φωνητικά

Discography
Snakeskin God, 2020

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X