Hessler

Greek Rebels Advert Feb 2018_728x90 - 728|90|Greek Rebels Advert Feb 2018_728x90||https://www.facebook.com/GreekRebels/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothBob-Katsionis_728x90 - 728|90|Bob-Katsionis_728x90|||bothsear bliss 728×90 - 728|90|sear bliss 728×90|||both
20000
110

Θα πω την πικρή μου αλήθεια. Όταν είδα για πρώτη φορά τις promo φωτογραφίες των Hessler, το μάτι μου έπεσε στην αιθέρια ύπαρξη πίσω από το μικρόφωνο. Κάτι που δεν άλλαξε ούτε και όταν άκουσα το πρώτο τους EP. Με το ντεμπούτο “Comes With The Territory” πλησίασαν αρκετά ώστε να κάνουν τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους σαν σύνολο. Ωστόσο, κανείς δε μπορεί να αρνηθεί πως αν στο μέλλον σημειώσουν επιτυχία, ο κύριος λόγος θα είναι η Lariyah Daniels. Όντας ζεστή από την πρόσφατη Αμερικάνικη περιοδεία τους, μας χάρισε λίγο από το χρόνο της και μας έκανε πιο οικείους με το σύμπαν των Hessler. Δική σας.

Γεια σου Lariyah! Είμαι ο Χάρης από το Greekrebels. Πως είσαι;

Είμαι τέλεια. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια για το ολοκαίνουργιο ντεμπούτο σας “Comes With The Territory”.

Πως νιώθεις τώρα που οι ηχογραφήσεις έλαβαν τέλος;

Απόλυτα χαρούμενη με τα αποτελέσματα που πήραμε ύστερα από την έλλειψη χρόνου που είχαμε για να τελειώσουμε το album, αλλά είμαι ευχαριστημένη με αυτό που κατορθώσαμε με το album και την παραγωγή του.

Δώσε μας μερικές πληροφορίες για τους Hessler. Πως ξεκίνησε το όλο project;

Οι ρίζες έχουν αρχή στα τέλη του 2008, αν θυμάμαι καλά. Χαχαχα! Οι πρώην Hessler περιλάμβαναν τον ίδιο τον Igz ως ιδρυτή, μαζί με άλλους μουσικούς και έναν άντρα τραγουδιστή. Διαλύθηκαν πριν έρθω, τον Οκτώβριο του 2010. Οι αρχές ήταν δύσκολες και ταυτόχρονα αστείες, επειδή έπρεπε να μάθω όλα αυτά που μου παρέχονταν, δηλαδή ολόκληρο το “Bad Blood” EP μέσα σε 3 βδομάδες πριν το πρώτο show με εμένα στα lead φωνητικά. Μας πήρε λίγο χρόνο για να γίνουμε τόσο δεμένοι όσο είμαστε τώρα, ειδικά με τις διαφορές μας στα μουσικά backgrounds, αλλά υποθέτω πως ο χρόνος κάνει σπουδαία πράγματα και εξελίχθηκε αρκετά καλά. Χαχαχα!

Στο Internet έχω παρατηρήσει μία τεράστια αύξηση της δημοτικότητας των Hessler από την κυκλοφορία του προηγούμενου “Bad Blood” EP. Ποιο είναι το feedback που σας έχει δώσει ο metal τύπος μέχρι στιγμής;

Η πλειοψηφία απολαμβάνει τη μουσική μας, ακόμα και αν οι γυναίκες στο metal και το hard rock δε λαμβάνονται πολύ στα σοβαρά. Ποτέ δεν έγινε αυτό και ποτέ δε θα γίνει. Αυτό που είναι διαφορετικό με τους Hessler είναι πως η δύναμη και η ενέργεια της επίδοσής μας, σε συνδυασμό με τη μουσική που δημιουργούμε, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάπου αλλού αυτά τα χρόνια. Τώρα πια, η προσοχή φαίνεται να επικεντρώνεται λιγότερο στην ταυτότητα της μπάντας και του τι θέλει στ’ αλήθεια να δημιουργεί, και περισσότερο στο τι είναι αυτή τη στιγμή trendy και εύκολο να ωθηθεί και να πουληθεί. Οι Hessler σίγουρα δεν ακολουθούν αυτούς τους κανόνες και, ως εκ τούτου, μας ασκείται κάποια κριτική. ΟΜΩΣ, έχουμε μία στρατιά τρελών οπαδών που μας έχουν δει ζωντανά και έρχονται σε κάθε πιθανό show για να μας δουν, στέλνουν τους φίλους τους και μας υποστηρίζουν αγοράζοντας το merchandise μας.

Το “Comes With The Territory” έχει πολλά κλασικά metal στοιχεία, όπως δυναμικά riffs, γρήγορα κιθαριστικά solos και, γενικότερα, όλα αυτά που ζητάει ένα heavy metal album. Ωστόσο, θα άλλαζες κάτι τώρα που το ακούς μετά την κυκλοφορία του;

Ναι. Όπως είπα και πριν, βιαστήκαμε να κυκλοφορήσουμε το album πριν την περιοδεία, γι’ αυτό και υπάρχουν πράγματα που θα προσθέταμε, που θα διαφοροποιούσαμε, που θα ξανασκεφτόμασταν, αλλά έγινε και σκίζει ακόμα κώλους. Ειλικρινά, σχεδόν κάθε μπάντα που έχω συναντήσει, βρίσκει διαφορετικά πράγματα μετά τη μίξη το mastering του υλικού της. Πράγματα που θα άλλαζαν, ή που θα πέταγαν στα σκουπίδια, και μετά εκεί που θα ξεκινούσαν να υπεραναλύουν και να ακούνε το ίδιο τους το album πολλές φορές, θα χρειαζόταν να το βάλουν στο ράφι για μερικούς μήνες ώστε να καθαρίσουν λιγάκι το μυαλό τους επειδή είχαν αρχίσει να το μισούν. Χαχαχα! Φυσικά αστειεύομαι, αλλά ξέρεις, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Αλλά αν είσαι τελειομανής, είτε είσαι μουσικός, ζωγράφος, συγγραφέας ή δημιουργός ταινίας, όσο φοβερή και να είναι η τέχνη σου, ποτέ δε θα είσαι 100% ευχαριστημένος με αυτό και θα σκίζεσαι κάθε μέρα στη δουλειά για να προοδεύσεις.

Πιστεύω ότι θα περισσότερα κομμάτια ηχούν σαν 80’s. Πιστεύεις ότι η μουσική των Hessler είναι εμπνευσμένη από εκείνη τη δεκαετία, ή ότι προσπαθήσατε να ανακατέψετε διαφορετικές μουσικές περιόδους;

Η ιδέα του Igz για τους Hessler ήταν να κυματίσει τη σημαία μιας μουσικής που θα είχε αξία. Μία μουσική που τότε δεν ήταν ένα trend, αλλά μία θρησκεία. Μουσική που ενέπνευσε, που έδωσε ένα λόγο στις καρδιές των fans να χτυπάνε γρηγορότερα. Μία μουσική που ήταν τέχνη, γραμμένη από πάθος, όχι από λαϊκή απαίτηση. Γι’ αυτό μπορεί να μοιάζουμε σαν να είμαστε μία μοντέρνα επέκταση εκείνων των χρόνων, όμως φέρνουμε τη δική μας πρωτοτυπία σε αυτό. Ο κόσμος έχει μία κλίση να με συγκρίνει με Doro ή Lita Ford, αλλά ας είμαστε ειλικρινής, δεν ακούγομαι καθόλου σαν αυτές. Το ότι είμαι ξανθιά δε με κάνει να “ηχώ” σαν αυτές, αλλά ο κόσμος λατρεύει να το ισχυρίζεται μόνο από την οπτική του άποψη. Κιθάρες; Δε θα ‘λεγα ότι ηχούν ευθέως 80’s, αλλά ναι, υπάρχουν κάποιες επιρροές από το N.W.O.B.H.M. Αν ήξερες τον Igz σαν άτομο, πιθανόν να καταλάβαινες ότι είναι ένα παιδί που γεννήθηκε 20 χρόνια αργότερα. Χαχαχα! Από την άλλη εγώ, ο Erik και ο Frankie έχουμε λίγο διαφορετικό γούστο στη μουσική. Προτού μετακομίσω στην Αμερική (5,5 χρόνια πριν), το goth και το black metal, καθώς επίσης και το electro industrial, ίιιισως και λίγο το rock, ήταν τα μόνα είδη που είχα ακούσει. Ο Erik είναι fan του black και κυρίως του death metal (δεν είμαι σίγουρη σε πια κατηγορία πρέπει να κατατάξω τους The Darkness με τους οποίους έχει εμμονή, χαχαχα!), ενώ ο Frankie αγαπάει πολλά διαφορετικά στυλ και τα απολαμβάνει όλα. Οπότε πιστεύω ότι δημιουργούμε ένα πολύ ωραίο μείγμα, εμμένοντας όμως στην αρχική ιδέα των Hessler και της κατεύθυνσης τους.

Πες μας μερικά λόγια για τα τραγούδια. Ποια είναι τα κυρίως θέματα που ενέπνευσαν τους στίχους του album;

Το κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό, εμπνευσμένο από διαφορετική κατάσταση, συναίσθημα, συγκίνηση, παράγοντα που μας ώθησε να γράψουμε “εκείνο” το συγκεκριμένο κομμάτι. Υπάρχει αγάπη, υπάρχει μίσος, πολιτική, επανάσταση, θρησκευτικές απόψεις και άλλα θέματα από τα οποία επηρεαστήκαμε.

Οι Hessler στο studio δουλεύουν σαν ομάδα, ή υπάρχει κάποιος υπεύθυνος πίσω από τις διαδικασίες γραψίματος;

Συνήθως ξεκινάει με την ιδέα κάποιου. Riffs ή στίχοι. Μετά οι υπόλοιποι από εμάς βάζουμε την καρδιά και το μυαλό μας σε αυτό για να δημιουργήσουμε ένα ολόκληρο τραγούδι, εκτός αν ένας από μας έχει όλο το πράγμα ή το μεγαλύτερο μέρος έτοιμο. Δουλεύουμε με το πλάνο, κάνουμε μερικές προσαρμογές αν είναι απαραίτητο και το ετοιμάζουμε!

Το “Comes With The Territory” μου παρουσίασε μία δυνατή ποικιλία ιδεών, άλλες με πιο hard rock καταγωγή και άλλες πιο heavy. Ως μέλος της μπάντας, τί θεωρείτε τον εαυτό σας;

Είμαστε heavy metal. Πάρα πολύ άνθρωποι το διαιρούν σήμερα σε περιττές και ηλίθιες απόψεις, οι οποίες λίγο-πολύ οδηγούν στο ίδιο σημείο. Το heavy metal τώρα λέγεται hard rock, sleaze rock, modern metal…ονόμασε το όπως θες. Αλήθεια, δε με ενδιαφέρει σε τι είδος τοποθετείται. Οι Hessler είναι Hessler και ας αρκεστούμε σε αυτή την άποψη. Είμαι πολύ νέα στην Αμερική για να καταλάβω όλες αυτές τις μαλακίες που βάζουν μπάντες μέσα σε ένα κουτί! Χαχαχα!

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές των Hessler; Πρέπει να ομολογήσω πως ο ρυθμός στο “Wicked World” μου θύμισε έντονα τους Annihilator των 90΄s, ενώ το “Confessions” έχει μία πιασάρικη Manowar μελωδία.

Οι Hessler είναι ένα μεγάλο μείγμα όλων των επιρροών μας όπως είπα και πριν, αλλά λατρεύω κάθε είδους διαφορετικές συγκρίσεις και γνώμες από τους οπαδούς μας. Σε κάποιους ακουγόμαστε σαν μία μπάντα, σε άλλους σαν κάτι άλλο και συνήθως βασίζεται στη μουσική προτίμηση και τη μουσική εμπειρία του καθενός.

Ποιες είναι οι επιρροές σου όταν τραγουδάς; Θαυμάζεις κάποιους συγκεκριμένους καλλιτέχνες;

Για να είμαι ειλικρινής απέναντί σου, όλοι οι καλλιτέχνες τους οποίους θαυμάζω δεν έχουν να κάνουν με τον τρόπο που τραγουδάω. Οι βασικές φωνητικές μου επιρροές είναι η Tarja Turunen, ο Marilyn Manson και ο Shagrath, αλλά δεν είμαι τραγουδίστρια όπερας, δεν ουρλιάζω όπως ο Manson και ούτε κάνω growls. Έμπνευση είναι αυτό που σε κάνει να δημιουργείς τη δική σου τέχνη. Υπάρχει ένας λόγος που οι Beatles ή ο Sinatra εμπνέουν από pop τραγουδιστές μέχρι grindcore μπάντες. Έχω την τάση να ακούω κλασική μουσική για να καθαρίζω το μυαλό μου και να έχω δημιουργική έμπνευση.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα νέο videoclip για το πρώτο single του album, “Who Will You Run To”. Θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα για τα γυρίσματα; Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο τραγούδι;

Το “Who Will You Run To” έδειχνε να είναι μία πολύ καλή ισορροπία μεταξύ του “Bad Blood” EP και του “Comes With The Territory” προτού μεταπηδήσουμε σε πιο heavy ήχους, συν ότι δίνει μια ιδέα του πόση πολύ ενέργεια βγάζουμε προς τα έξω κατά τη διάρκεια της εμφάνισής μας. Και, με όλη μου την ειλικρίνεια, όσο και να λατρεύουμε (ειδικά εγώ) την καλλιτεχνική προσέγγιση όταν φτιάχνουμε μουσικά videos με ιστορίες, σχεδόν σαν ταινίες μικρού μήκους, δε θα ήμασταν οι εαυτοί μας αν ήμασταν απλά ηθοποιοί που παίζουμε το ρόλο μας. Γι’ αυτό και ανακατέψαμε τα θεατρικά με την απόδοσή μας, και το τραγούδι ήταν τέλειο ώστε να τα συνδυάσει και τα δύο. Ο στόχος μας είναι να βγάζουμε μέχρι και την παραμικρή ουγκιά ενέργειας και συναισθήματος εκεί έξω στη σκηνή για τους οπαδούς μας, ώστε να νιώσουν όλοι το ίδιο. Από τις τελευταίες μέχρι και τις πρώτες σειρές του venue.

Τώρα ήρθε η ώρα για μία πιο προσωπική ερώτηση. Εκτός του ότι είσαι η τραγουδίστρια των Hessler, γνωρίζω επίσης ότι εργάζεσαι και ως μοντέλο. Είναι δύσκολο για σένα να τα συνδυάζεις και τα δύο;

Όχι, η αλήθεια είναι πως όχι. Γιατί το modeling δεν είναι η προτεραιότητά μου, αλλά απλά η δουλειά που πληρώνει τους λογαριασμούς μου. Συν ότι με διατηρεί σε καλή κατάσταση και δε θα με αφήσει να χαλαρώσω πολύ με τη δίαιτά μου. Χαχαχα!

Σε ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι αρκετός κόσμος ίσως δώσει προσοχή περισσότερο στην όμορφη frontwoman, παρά στους Hessler; Είναι λίγο ωμό, το ξέρω, αλλά γνωρίζεις πώς σκέφτονται μερικοί κλειστόμυαλοι άνθρωποι.

Όντως το αντιλαμβάνομαι αυτό. Έχει συμβεί πολλές φορές. Αλλά αυτός ο κλειστόμυαλος κόσμος πρώτα θα έρθει για να δει τη Lariyah και μετά θα ξεχάσει γιατί ήρθε, επειδή δε θα υπάρχει πια μόνο το ξανθό μοντέλο, αλλά οι Hessler σαν μπάντα που τους άφησε άναυδους. Εκείνοι οι άνθρωποι γίνονται οι καλύτεροι οπαδοί μας επειδή το βιώνουν, επειδή τώρα ξέρουν πόσο λάθος έκαναν. Παρόλα αυτά, υπάρχουν εκατομμύρια ατόμων που θα παραμείνουν το ίδιο ανίδεοι επειδή είναι πολύ τεμπέληδες για να σηκώσουν τον κώλο τους και να έρθουν να δουν ένα αληθινό show.

Τώρα ας έρθουμε στον τομέα “live shows”. Πως ήταν η “Comes With The TerriTOUR 2013”;

Ήταν εκρηκτική! Συναντήσαμε χιλιάδες απίστευτους ανθρώπους, παίξαμε κάποια σπουδαία shows και επισκεφθήκαμε πολλά όμορφα μέρη. Ακόμα και τώρα που κάνουμε shows εδώ γύρω, ήδη μου λείπει το να είμαι σε περιοδεία, μέσα στο βαν όλη μέρα.

Υπάρχει κάποια Ευρωπαϊκή περιοδεία στο πλάνο;

Ελπίζω στο τέλος αυτού του χρόνου.

Τι θα φέρει λοιπόν το μέλλον στους Hessler; Έχετε καθόλου υλικό έτοιμο για το επόμενο album;

Για τώρα έχουμε μαζί περίπου 30 κομμάτια που έχουμε γράψει. Τώρα θα γίνει μία επιλογή για το ποια θα μπουν στην ηχογράφηση του EP μας τον Αύγουστο ή κάπου εκεί γύρω.

Lariyah μία τελευταία ερώτηση. Προσωπικά, ποιοι πιστεύεις ότι ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν να γίνεις η τραγουδίστρια μίας hard n’ heavy μπάντας και ποια είναι τα όνειρα που επιθυμείς να πραγματοποιήσεις; Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου στο μικρόφωνο των Hessler, ας πούμε, σε 10 χρόνια από τώρα;

Η μουσική πάντα έπαιζε ένα μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Είχα ένα δικό μου μικρό band project στην Πολωνία πριν μετακομίσω στην Αμερική. Μετά άρχισα το solo project μου το 2009 σε Νέα Υόρκη και Florida, και αφού υπήρχε μία ευκαιρία για μένα να μπω στους Hessler, πρέπει να σου πω πως αυτό άλλαξε εμένα και τον τρόπο που αντιλαμβανόμουν τη μουσική. Από εκείνες τις στενάχωρες και καταθλιπτικές μελωδίες, τώρα προχωράω στο heavy metal που είναι σίγουρα πιο έντονο. Σε κάνει να σκέφτεσαι αυτό που είχε πει και ο Oscar Wilde: “Άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μοιάζεις στα πράγματα και τα πράγματα στα οποία μοιάζεις θα αλλάξουν”, αν θυμάμαι σωστά.

Lariyah, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου! Σου εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω στο μέλλον να δούμε τους Hessler live και στην Ελλάδα. Κλείσε αυτή τη συνέντευξη όπως εσύ θέλεις.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Ήταν ευχαρίστησή μου!

Χάρης Μπελαδάκης

www.hesslerchicago.com

www.facebook.com/Hesslerchicago

www.reverbnation.com/hessler

www.myspace.com/hesslerchicago

Band Members

Igz Kinchaid – κιθάρες, φωνητικά

Lariyah Daniels – φωνητικά

Erik Michael – μπάσο

Frankie Sripada – κιθάρες

Marcus Lee Cox – τύμπανα

Discography

Bad Blood EP – 2011

Comes With The Territory – 2013

Θέλω να το μοιραστώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published.