Συνεντεύξεις

Fiction Syxx

Πριν λίγο καιρό οι Fiction Syxx, το συγκρότημα με το παράξενο όνομα, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Tall Dark Secrets” από την Melodic Rock Records. Εντοπίσαμε λοιπόν τον Mark Allen Lanoue, ο οποίος είχε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να μας πει για την πρώτη τους δουλειά.

Mark θα ξεκινήσω λέγοντας σου πόσο πολύ μου άρεσε το ντεμπούτο σας. Πες μου λίγο για τους υπόλοιπους «παίχτες» στο συγκρότημα!

Σε ευχαριστώ! Μπορώ σίγουρα να σου πω πως όλα τα παιδιά είναι πολύ ταλαντούχοι. Ο πρώτος άνθρωπος στην λίστα μου όταν ξεκίνησα το όραμα που αργότερα έγινε το άλμπουμ μας ήταν ο JK Northrup (King Kobra/XYZ). Εγώ και ο JK γνωριζόμαστε χρόνια. Τον γνώρισα όταν δούλευα με τον Justin Murr για τα Liberty N Justice projects. Αργότερα έκανε re-mix πολλών τραγουδιών μου για συγκροτήματα όπως οι Βiloxi, Persian Risk (USA), Message και Chasing Karma. Αμέσως αναγνώρισα το ταλέντο του. Δουλεύουμε καλά μαζί και εκτός αυτού είναι cool, αστείος και ταπεινός άνθρωπος. Αμέσως μετά αναζήτησα ένα παλιό μου φίλο και συμπαίχτη από το 1991 στην περιοχή του Mississippi / Louisiana, τον Rory Faciane. Είναι απόφοιτος μουσικής σχολής και ηχογραφεί σε επαγγελματικό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύω πως είναι φοβερός drummer. Μετά ήρθε ο Eric Ragno στα πλήκτρα. Έχει ηχογραφήσει και περιοδεύσει με πολλούς καλλιτέχνες. Μου αρέσει πολύ το στυλ του και είμαστε καλοί φίλοι. Κάποια στιγμή μάλιστα έμαθα ότι πίσω στα 80s είχαμε παίξει σε πολλά μαγαζιά και οι δύο. Μικρός κόσμος! Τέλος, ήρθε ο μπασίστας μας. Είχα αρκετούς στο μυαλό μας. Ένας από αυτούς ήταν και ο Tony Franklin από τους The Firm και τους  Blue Murder.  Δεν ήξερα αν ενδιαφέρετε και πίστεψε με χάρηκα πάρα πολύ όταν είπε το ναι!

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι για μένα ο λόγος που ο δίσκος μας βγήκε τόσο καλός! Τώρα αν θες να μάθεις κάποια πράγματα για μένα… Προτιμώ να αφήνω τον εαυτό μου τελευταίο! Είχα την τιμή όλα αυτά τα χρόνια να ηχογραφήσω με πολλούς καλλιτέχνες, με τον Carl Sentence (Nazareth, Don Airey Band), τον Den Fasano (RIP; Prophet/Message), τον Bruce Stephen Foster (Kiss, Richie Sambora), τον Clyde Holly (RIP; Biloxi), τον Shane Keister (Volcano Management, Atlantic Records/Studio Μουσικός) για να αναφέρω μερικούς.

Έχω βρεθεί σε πολλά συγκροτήματα όπως τους Βiloxi, Persian Risk (USA), Message, Chasing Karma ενώ έχω ηχογραφήσει με αρκετά cool projects… Όμως πρέπει να πω ότι οι  Fiction Syxx είναι ότι καλύτερο έχω κάνει… Πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω να ηχογραφήσω τον επόμενο δίσκο!!!

Υπάρχει κάποιο νόημα πίσω από το όνομα της μπάντας;

Ναι! Πολλοί μου έχουν κάνει αυτοί την ερώτηση και το βρίσκω λογικό. Όλα λοιπόν ξεκινούν από τον αριθμό 6. Ξέρεις, έχω γεννηθεί στις 6/6/66. Πολλοί άνθρωποι όταν ήμουν μικρός όταν έβλεπαν την ημερομηνία γέννησης μου αμέσως έκαναν αναφορά σε όσα λίγο πολύ όλοι ξέρουμε για τον βιβλικό αυτό αριθμό. Όμως υπάρχουν  πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχειά σε αυτόν. Ναι, για πολλούς τα τρία εξάρια αναφέρονται στο νούμερο του θηρίου, για άλλους τέσσερα εξάρια είναι ο αριθμός των αγγέλων… Ξέρεις, πάντα με ενδιέφεραν σχετικά με τον μυστικισμό, την ιστορία, τον πνευματισμό και την θρησκευτική πλευρά του τρόπου ζωής αλλά και το τι συμβαίνει μετά από αυτήν. Ήθελα λοιπόν ένα όνομα το οποίο να αναμιγνύει το φανταστικό ανάμεσα σε όλα αυτά αλλά και τον αριθμό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την γέννηση μου. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το κλασσικό  Six ή το Sixx και ήθελα ένα λογότυπο που να δείχνει διαφορετικό οπότε… Syxx! Αργότερα έμαθα πως υπάρχει ένας παλαιστής με αυτό το όνομα α χα χα Επίσης ακόμα το Google με βγάζει όταν κάποιος ψάχνει για τον Nikki Sixx ή τους Sixx AM α χα χα!!!

Πόσο καιρό σας πήρε η ηχογράφηση του δίσκου και πού έγινε; Έγραψες μόνος σου όλο το υλικό ή όλοι συμμετείχαν;

Οι ηχογραφήσεις για τον δίσκο πήραν σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι σκόρπια σε όλη την Αμερική ενώ οι guests… σε όλο τον κόσμο α χα χα. Βασικά η διαδικασία ήταν η εξής… Εγώ έγραφα τις βάσεις για την κιθάρα και τη φωνή. Μετά ο Rory έβαζε τα τύμπανα. Ακολουθούσαμε εγώ και ο JK για τις κιθάρες και μετά το μπάσο και τα πλήκτρα. Πάνω από όλα αυτά κάθονται τα φωνητικά. Η υπόλοιπη μαγεία έλαβε χώρα στα στούντιο του JK (Alien Productions).

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός guests καλλιτεχνών! Έγινε επίτηδες αυτό ή απλά έτυχε;

Ε… λίγο και από τα δύο! Ξεκίνησα να μιλάω με διάφορους καλλιτέχνες για τους οποίους έχω μεγάλο σεβασμό. Και σκέφτηκα πως θα ήταν φοβερό το να μπορούσαν να βάλουν κάποιες πινελιές εδώ και εκεί Ξεκίνησα με φίλους από το παρελθόν και μετά ήρθε σε επαφή με άλλους. Έστελνα σε όλους το πρώτο τραγούδι που γράψαμε με την ελπίδα να θέλουν να συμμετέχουν και προς μεγάλη μου χαρά όλοι τους ήταν θετικοί!

Είναι τόσοι πολλοί και τα μέρη τους φοβερά! Ο Jimi Bell (House Of Lords) έχει δώσει το μεσαίο μέρος του Given Sight, ο Bill Leverty (Firehouse) παίζει το σόλο του Tow The Line”, ο David Cagle έχει κάνει δεύτερα φωνητικά στα Given Sight & Your Promised Land, ο Lee Small (Lionheart, Shy) έχει κάνει πρώτα και δεύτερα φωνητικά στο Demon In My Window ενώ ο Thorsten Koehne (Eden’s Curse) έχει παίξει το σόλο στο ίδιο τραγούδι. Ο φίλος μου, ο Carl Sentence (Nazareth, Don Airey Band) έχει δώσει πρώτα και δεύτερα φωνητικά στο Larger Than Life. Ο φίλος μου από το New Jersey, ο  Steve Brown (Trixter, Def Leppard, Eric Martin) παίζει ένα ωραίο σόλο στο ίδιο κομμάτι! Στην μπαλάντα Where We Belong υπάρχουν όμορφα δεύτερα φωνητικά από τον φίλο μου τον Richard Kendrick (Near Life Experience, Straight Jacket Smile), ο Christian Wentz (Circle II Circle, Future’s End) παίζει κιθάρες στο Time To Heal. Ο φίλος μου, Karl Cohran (X-Rated, Flava Flav) κάνει δεύτερα φωνητικά στο ίδιο κομμάτι ενώ ο Andy Lee (ex-Circle II Circle) παίζει το solo πριν το δικό μου solo στο Children Of The Night και ο Stefan Prescott παίζει πλήκτρα στο ίδιο κομμάτι!

Πραγματικά δεν μπορώ να πω αρκετά καλά πράγματα για όλους αυτούς τους ανθρώπους και είναι τιμή μου που βρίσκονται στην πρώτη κυκλοφορία μας!

Σαν μουσικός ποιες είναι οι επιρροές σου;

Πρώτα από όλα πρέπει να σου πω ότι είμαι οπαδός της μουσικής γενικά. Βρίσκω ωραία πράγματα σε όλα τα παρακλάδια, σε ανεξάρτητούς καλλιτέχνες αλλά και συγκροτήματα. Μου αρέσει να μαθαίνω από όλους.

Αν παρόλα αυτά πρέπει να περιοριστώ σε συγκεκριμένους μουσικούς αυτοί τότε είναι οι Randy Rhoads, Gary Moore, George Lynch, Yngwie Malmsteen, Jason Becker, Nuno Bettencourt, Vivian Cambell, Oz Fox και Michael Sweet για κιθαρίστες. Από τραγουδιστές λατρεύω τους Dennis Young, Tommy Shaw, τον Dio, Rob Halford, Tony Harnell, Dean Fasano, Graham Bonnet, Joe Lynn Turner, Michael Sweet, Chris Cornell (σ.σ. δεν άφησε και κανέναν).

Χαζεύοντας την σελίδα σας διάβασα ότι το “Welcome To My Nightmare” είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψες για το συγκρότημα και είναι και μια δήλωση από μόνο του. Μπορεί να μου πεις τι εννοείς;

Κοίτα, σαν άνθρωπος έχω ταξιδέψει πάρα πολύ στην ζωή μου. Στα νιάτα μου η όλη Metal αμφίεση, ξέρεις τα δερμάτινα, τα καρφιά και όλα αυτά κάπως με είχαν στιγματίσει. Τολμώ να πω ότι έχω δει πράγματα σαν παιδί που θα έδιναν εφιάλτες σε άλλους ανθρώπους για μια ζωή α χα χα. Δεν παραπονιέμαι για όλα αυτά και είναι μέρος της ζωής μου. Ξέρω πως σαν τίτλος έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τον φοβερό Alice Cooper αλλά θεώρησα σωστό να το επιλέξω σαν τίτλο για μια εισαγωγή στον κόσμο του “Tall Dark Secrets”!

Θεωρώ το “Children Of The Night” το πιο σκληρό κομμάτι του δίσκου αλλά για κάποιο λόγο αυτό κατέληξε να κλείνει τον δίσκο. Έγινε επίτηδες αυτό;

Ναι, η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν μέρος ενός άλλου project. Αυτό είναι το μοναδικό τραγούδι στο οποίο ο Eric Ragno δεν παίζει πλήκτρα. Ήθελα λοιπόν όλα τα κομμάτια που συμμετέχει το συγκρότημα να βρίσκονται στην αρχή και κράτησα αυτό για το τέλος.

Θα υπάρχουν ζωντανές εμφανίζεις για το συγκρότημα;

Είμαστε στην διαδικασία του να κλείσουμε κάποιες εμφανίσεις για τον επόμενο. Ελπίζω οι Fiction Syxx να παίξουν ζωντανά μέσα στο 2018!

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Ήδη γράφουμε τον επόμενο δίσκο! Παράλληλα προσπαθούμε να προωθήσουμε το “Tall Dark Secrets” όσο πιο καλά μπορούμε, επίσης όπως σου είπα ελπίζουμε να δώσουμε και κάποια live!

Θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου, κλείσε αυτή την συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν το συγκρότημα. Την Melodic Mafia που έφερε στο προσκήνιο το σχήμα μας και τον Andrew McNeice από την Melodic Rock Records που έβγαλε το CD μας. Εύχομαι οι αναγνώστες σας να βρουν τον χρόνο να επισκεφτούν την σελίδα μας και αν θέλουν να πάρουν τον δίσκο μας! Ο δίσκος επίσης υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή από την Apple Music, Amazon κλπ.  Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Μιχάλης Νταλάκος

http://www.fictionsyxxrocks.com/

Band Members
Mark Allen Lanoue – Κιθάρα & Φωνητικά
Tony Franklin – Μπάσο
JK Northrup – Κιθάρα
Eric Ragno – Πλήκτρα
Rory Faciane – Τύμπανα

Discography
Tall Dark Secrets, 2017

Russian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X