Συνεντεύξεις

In Utero Cannibalism

In Utero Cannibalism… Μια μπάντα που μπορεί σε μερικά χρόνια να κλείνει δεκαετία καριέρας, αλλά οι ατυχίες συχνά παραμόνευαν στην πορεία της. Παρόλα αυτά είναι μια ζωντανή απόδειξη του ότι όποιος έχει θέληση και δουλεύει σκληρά γι’ αυτό που αγαπάει, καταφέρνει πράγματα και ξεπερνά εμπόδια. Τέσσερα χρόνια μετά από την τελευταία τους δουλειά “Frenzied”, επιστρέφουν με το νέο “Sick”! Για να δούμε… Είναι ο Φοίνικας που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του; Ο Βασίλης (φωνητικά) θα μας κατατοπίσει σχετικά…!

Καλησπέρα Βασίλη, τι κάνεις; Καλησπέρα Άγγελε!!! Όλα καλά!!! In Utero Cannibalism… Πως και πότε μπήκες στη μπάντα;

Στην μπάντα μπήκα το 2005. Αμέσως μετά το πρώτο demo. Θυμάμαι όταν ο Αλέξανδρος είχε γράψει τα τραγούδια του “Psychotic Killing Lust” μου είχε δώσει ένα CD να τα ακούσω. Έπαθα πλάκα με την μουσική και έτσι έψαχνα τρόπο να του πω ότι θέλω να γίνω ο τραγουδιστής των In Utero Cannibalism καθώς ήξερα ότι θέλει τραγουδιστή. Έτσι όταν βγήκαμε να του πω την άποψη μου με πρόλαβε και μου το πρότεινε ο ίδιος!!! Χέστηκα από την χαρά μου φυσικά καθώς ήταν αυτό που ήθελα!!!

Ποιος ο ρόλος σου εκεί; Για ποια θέματα είσαι υπεύθυνος;

Δουλειά μου είναι τραγουδάω όσο καλύτερα μπορώ. Θέλω να πω ότι δεν ανακατεύομαι στο συνθετικό κομμάτι της ιστορίας παρά μόνο αργότερα όπου καθόμαστε όλοι μαζί βάζουμε κάτω το υλικό που έχουμε και πετάμε ιδέες που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον!!!

Είχες ξανασχοληθεί με την μουσική, πριν μπεις στους In Utero Cannibalism; Είχες κάποια άλλη μπάντα στο παρελθόν;

Πριν τους στους In Utero Cannibalism είχα τους Murder One, όπου είχαμε βγάλει ένα demo και κάναμε ορισμένα live. Δεν είχα μεγάλη εμπειρία από μπάντες. Τι σημαίνουν οι In Utero Cannibalism για σένα και τι θέλετε να περάσετε στον κόσμο μέσω της μουσικής σας; Για εμένα οι In Utero Cannibalism είναι κάτι παραπάνω από μια μπάντα! Είναι μια οικογένεια που όταν θα βρεθούμε ξεχνάμε προβλήματα και μαλακίες και διασκεδάζουμε παίζοντας μουσική που γουστάρουμε, θα αράξουμε για μπύρες, κουβέντα, χαβαλέ κ.τ.λ. Το μόνο που θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο είναι να ακούν την μουσική μας και να γουστάρουν death metal! Μουσική και μόνο. Τίποτα άλλο!

Πες μας γιατί μεσολάβησε και πέρασε τόσος καιρός, για να βγάλετε δίσκο;

Μετά την κυκλοφορία του “Frenzied” το 2009 και τις συναυλίες που κάναμε αποχώρησαν δυο μέλη μας για τους δικούς του λόγους ο καθένας και έτσι πέρασε κάποιος χρόνος μέχρι να βρούμε αντικαταστάτες τους. Έπρεπε να κάνει και την στρατιωτική του θητεία ο Μιχάλης, ο νέος μας κιθαρίστας, έτσι μέχρι τα μέσα του 2012 παγώσαμε τα πράματα παρόλο που υπήρχε νέο υλικό!!!

To “Sick” κυκλοφόρησε, μέσα Μαρτίου… Είχες αγωνία; Πως ένιωσες όταν άκουσες τα νέα κομμάτια σας, δημόσια;

Φυσικά και είχα αγωνία. Ειδικά μετά το τέλος των ηχογραφήσεων που ξεκίνησε η μίξη και το mastering και ακούσαμε το πως έβγαινε το υλικό, δεν κρατιόμουνα. Ήθελα να το πάρω στα χέρια μου, να το βάλω στο στερεοφωνικό και να το απολαύσω! Όταν βλέπεις βήμα βήμα την δημιουργία ενός δίσκου ανυπομονείς να πάρεις την τελική κόπια στα χέρια σου. Στο release party που κάναμε για τον δίσκο και το ακούσαμε πραγματικά πολύ δυνατά και με τον κόσμο που είχε έρθει να γουστάρει τα τραγούδια, άραξα, ήπια την μπύρα μου και ένιωσα ικανοποίηση για την μπάντα.

Ποιες διαφορές και ομοιότητες διακρίνεις σε σχέση με τον προηγούμενο σας δίσκο;

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι στην παραγωγή όπου τώρα είναι σαφώς πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα album. Φροντίσαμε να ακούγονται όλα όπως πρέπει. Επίσης οι «άρρωστες» μελωδίες και τα καθαρά σημεία στις κιθάρες είναι πιο έντονα από ποτέ πιστεύω! Τώρα η ομοιότητα είναι ότι συνεχίζουμε να παίζουμε death metal Αμερικανικής σχολής που τόσο αγαπάμε όλοι στην μπάντα.

Τι ακριβώς θέλατε να πετύχετε όταν γράφατε τον δίσκο;

Τίποτα περισσότερο από το να κάνουμε έναν δίσκο που πάνω απ’ όλα θα τον γουστάρουμε τρελά εμείς οι ίδιοι και φυσικά ο κόσμος. Θέλαμε να επιστρέψουμε μετά από τόσο καιρό με πραγματικά δυνατό υλικό στα χέρια μας!

Που έγιναν οι ηχογραφήσεις και πόσο κράτησαν;

Γράψαμε στο Στούντιο 9800, στο Αιγάλεω από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2013. Απίστευτο τρέξιμο, τρελές ώρες μέσα στην νύχτα, ή νωρίς το πρωί!!! Όλα όμως πήγαν μια χαρά.

Είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα; Θα μπορούσε να είχε βελτιωθεί κάτι, τώρα που ακούς τον δίσκο εκ των υστέρων;

Ναι είμαστε ευχαριστημένοι! Ο δίσκος είναι ακόμα πολύ φρέσκος στο μυαλό μας για να σκεφτόμαστε τυχών βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν. Αυτό πιστεύω θα μας απασχολήσει όταν ξεκινήσουμε τον καινούργιο δίσκο μας και θα τα βάλουμε κάτω τα πράματα και θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Άλλωστε σκοπός μας είναι να βελτιώνουμε την μουσική μας σε κάθε δίσκο. Εχθρός του καλού το καλύτερο λένε…

Οι οπαδοί σας, τι ανταπόκριση είχαν στο άκουσμα του νέου σας δίσκου και τι feedback πήρατε από νέους ίσως metalheads, που σας άκουγαν πρώτη φορά;

Αυτοί που ήξεραν την πορεία μας και είχαν και τους παλαιότερους δίσκους έμειναν ευχαριστημένοι με το νέο υλικό μας. Όλοι μας είπαν ότι είναι ένα σκαλί πάνω από τις προηγούμενες δουλειές μας και ότι το περίμεναν αυτό! Τώρα όσοι μας άκουσαν πρώτη φορά και ιδιαίτερα άτομα από το εξωτερικό μας ζητάν και τις παλαιότερες δουλειές μας.

Σχέδια για live υπάρχουν και αν ναι, τι να περιμένουμε και πότε;

Το πότε δεν τ ο ξέρουμε ακόμα. Κανονίζουμε κάτι εμφανίσεις με άλλες μπάντες του χώρου αλλά δεν έχουμε κλείσει ακόμα κάτι για να μπορώ να σου πω στα σίγουρα. Ακόμα ήμαστε σε φάση που κάνουμε πρόβες τα νέα τραγούδια και φρεσκάρουμε λόγο παλιό υλικό. Πιστεύουμε τέλος του Μάη να ανακοινώσουμε κάτι. Είτε με κάποιους δικούς μας, είτε κάνα καλό support σε μπάντα του εξωτερικού. Πραγματικά ανυπομονούμε να παίξουμε ζωντανά τα καινούργια τραγούδια.

Πες μας γιατί κάποιος θα «πρέπει» ν’ αγοράσει το “Sick”; Τι είναι αυτό που το κάνει μια καλή επένδυση για την συλλογή ενός deathster;

Γιατί θα ακούσει δυνατό, κάφρικα και τίμιο death metal χωρίς πολλά «φρου – φρου κι αρώματα» Χαχαχαχα!!!

Ποια η συναυλιακή εμπειρία των In Utero Cannibalism;

Όλα τα μέλη των In Utero Cannibalism έχουν εμπειρία πάνω στο σανίδι και από τις παλιότερες μπάντες που είχαμε. Αλλά σαν συγκρότημα εμείς έχουμε παίξει με τους Malevolent Creation, Pungent Stench, Napalm Death, Nile και με τους Pain όπου παρόλο που μουσικά δεν έχουμε καμία σχέση ακούσαμε τα καλύτερα από κόσμο που δεν είχε καμία επαφή με το death metal.

Με ποιες μπάντες θα ήθελες να παίξετε μαζί και γιατί;

Τι να λέμε τώρα! Δεν θα είχαμε πρόβλημα να παίξουμε με οποιαδήποτε μπάντα από τον χώρο της ακραίας μουσικής. Αλλά το όνειρο μου είναι να έπαιζα έστω και ένα τραγούδι πριν από τους Slayer!!!

Μεγάλωσες ακούγοντας…;

Κάπου το ‘89 που άρχισα να ακούω μουσική άκουγα Alice Cooper, Guns’n’Roses, Metallica κ.τ.λ. Ώσπου έπεσε στα χέρια μου το “Hell Awaits” και μου άλλαξε τα πάντα! Έτσι χώθηκα στις καφρίλες και στο κύμα του thrash/death που σάρωσε τα πάντα την δεκαετία του ‘90. Από τότε παραμένω πιστός οπαδός του ακραίου χώρου έχοντας πάρει τις τζούρες μου βεβαίως από όλα τα παρακλάδια/είδη της metal μουσικής εκτιμώντας πάρα πολλούς καλλιτέχνες!!!

Ελληνική Death Metal σκηνή… Έχεις επαφή; Τι σ’ αρέσει και τι όχι;

Παρακολουθώ την σκηνή αρκετά χρόνια. Πριν ασχοληθώ εγώ με συγκροτήματα. Ένα θα πω. Έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου από τους μουσικούς σε όλους τους τομείς.!!! Και παλιά βεβαίως υπήρχαν μπάντες που γαμούσαν και που υπάρχουν μέχρι και σήμερα αλλά νομίζω ότι τώρα είναι καλύτερα τα πράματα! Βοηθάει το ότι έχουμε πλέον περισσότερα και καλύτερα στούντιο, πρόσβαση σε μουσική τεχνολογία που δεν υπήρχε τότε και άλλα πολλά καλούδια. Πλέον ήμαστε σε θέση να βγάζουμε προς τα έξω καλύτερη μουσική και μπάντες που κάνουν τα σανίδια να τρίζουν και τα κεφάλια να κουνιούνται. Μ’ αρέσει που γίνονται πολλά και καλά events σε όλη την Ελλάδα, που υπάρχουν τοπικές σκηνές παντού και όχι μόνο Αθήνα/Θεσσαλονίκη ας πούμε. Πιστεύω όλα πάνε καλά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να με χαλάει…

Κλείσε όπως θες, στέλνοντας και το προσωπικό σου μήνυμα σε παλιούς και νέους οπαδούς σας…!

Σε ευχαριστούμε Άγγελε για την συνέντευξη και την ευκαιρία να πούμε τα νέα των In Utero Cannibalism. Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλους που ασχολούνται με το άθλημα και σας περιμένουμε σε καμιά συναυλία να τσουγκρίσουμε τα μπυρόνια μας.

Άγγελος “Kilmistered”

http://www.facebook.com/InUteroCannibalism

http://www.myspace.com/inuterocannibalism

Μέλη Μπάντας:

Βασίλης – Φωνητικά

Alex – Τύμπανα

Μιχάλης – Κιθάρα

Στέφανος – Μπάσο

Μίλτος – Κιθάρα

Δισκογραφία:

2005 – Divine Perversion [Single]

2005 – Death, Murder, Butchery [Promo]

2006 – Reeking of the Putrid [EP]

2007 – Psychotic Killing Lust

2008 – Failure of Christ [EP]

2009 – Frenzied

2013 – Sick

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X