Συνεντεύξεις

Lords Of The Trident

Θεωρώ μεγάλη τύχη το γεγονός ότι η πρώτη μου συνέντευξη έγινε με το “μεγαλύτερο metal συγκρότημα της γης” όπως οι ίδιοι λένε. Οι Lords Of The Trident έχουν τα πάντα αστείρευτο χιούμορ, πολύ θετική διάθεση, μουσικάρες και άλλα πολλά. Στη συνέντευξη που ακολουθεί μας δίνουν και μια αποκλειστικότητα! Αλλά και το πως έμαθαν στον Bruce Dickinson να τραγουδάει! Ο Fang VonWrathenstein όλος δικός σας!

Γεια χαρά, είμαι ο Στάθης Αυγέρης από το Greekrebels.gr. Πως είσαι;

Φανταστικά! Μόλις επέστρεψα από μια αρκετά αιματηρή μάχη. Νιώθω μάλλον αναζωογονημένος!

Διάβασα ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σου, ο μύθος σε έφερε στην Ελλάδα, και άκουσες τον ήχο μιας σκούπας να μαζεύει, ο οποίος ερχόταν από μια σπηλιά… Πες μου κάτι για αυτή σου την εμπειρία!

Είναι αλήθεια! Όταν έψαχνα σε όλο τον κόσμο να βρω τα αθάνατα μέλη των Lords, η πρώτη στάση ήταν η Ελλάδα. Είχα ακούσει ιστορίες για τη δύναμη των πολεμιστών και αποφάσισα να το δω και μόνος μου. Εκεί ήταν που βρήκα τον πρώτο μας lead κιθαρίστα, τον Socrates of Shred. Ήταν σχεδόν εκπληκτικός κιθαρίστας. Ήταν κρίμα που ο SPIDR – ο σκοτεινός πολυεθνικός οργανισμός που μας καταδιώκει – του έριξε τους συμπλέκτες τους.

Υπάρχει κάποιο μυστικό στο μύθο σου, για το οποίο δεν έχεις μιλήσει ποτέ;

Ναι, για όλες τις γυναίκες που γνώρισα κατά την αναζήτηση μου. Τόσες πολλές πληγωμένες καρδιές. Αλλά όπως ξέρεις ένας αληθινός βάρβαρος κύριος ποτέ δεν εκθέτει καταστάσεις. Υπάρχουν κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες στην ιστορία οι οποίες θα αποκαλυφτούν σύντομα, όπως το ότι χάσαμε πρόσφατα τον drummer μας, τον Sledge Garrote. Έχουμε μόλις τώρα επιλέξει έναν νέο drummer από τις χιλιάδες οντισιόν που κάναμε και είμαστε ευτυχείς που σας δίνουμε τη τιμή να είστε το πρώτο μέσο που γνωρίζει το όνομά του, είναι ο Dr Dante Vitus. (σ.σ. να το και το exclusive χεχε!)

Πως ήταν η Ελλάδα τότε;

Θα σου πω ένα πράγμα – ο Παρθενώνας ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, απ’ ότι είναι τώρα! Ένα πράγμα που μου λείπει πραγματικά είναι ο τρόπος που ντυνόντουσαν εκείνη την εποχή. Τα Togas ήταν τόσο εύκολα στο να φορεθούν αλλά και στο να βγουν. Ήταν επίσης γρηγορότερο στο να κάνεις Woo στις κυρίες, όπως λέμε στη Βικτοριανή Αγγλία. Τα βιβλία της ιστορίας σας επίσης αναφέρουν το γεγονός ότι ο Σωκράτης και εγώ ξεκινήσαμε κατά λάθος τον Ληλάντιο πόλεμο. Είχαμε μια φοβερή συναυλία δύο ατόμων στην Ληλάντια πεδιάδα και το κοινό μας πήρε λίγο από το χέρι. Πριν το καταλάβετε-μπουμ-πλήρως εκρηκτικός πόλεμος. Επίσης, εσείς οι έλληνες ξέρετε σίγουρα πώς να χτίσετε ένα υπαίθριο θέατρο.

Πως βλέπεις την Ελλάδα σήμερα;

Έχω μεγάλη εκτίμηση για την Ελλάδα, όχι μόνο επειδή έχετε τους πιο αφοσιωμένους metal fans, αλλά και επειδή το εξώφυλλο από το EP μας (Plan Of Attack) έχει δημιουργηθεί από έναν απίστευτα ταλαντούχο Έλληνα καλλιτέχνη, τον Ανδρέα Ζαφειράτο (http://albino-z.deviantart.com/). Παρόλο που δεν έχουμε βρεθεί στην Ελλάδα για κάμποσα χρόνια, ελπίζουμε να περιοδεύσουμε στην Ελλάδα σύντομα, και ίσως να ξεκινήσουμε κάποιο νέο πόλεμο;

Χεχε γιατί όχι; Παρατήρησα ότι κατά τη διάρκεια των ζωντανών σας εμφανίσεων κάνατε tribute στους Sabbath την εποχή ήταν ο Dio… Πως προέκυψε αυτό;

Είμαστε όλοι μεγάλοι fans του Diom ειδικά εγώ και ο Pontifex Mortis (ο μπασίστας). Κάθε χρόνο παίζουμε ένα Halloween tribute show όπου “μεταμφιεζόμαστε” σαν κάποιο άλλο συγκρότημα και παίζουμε ένα show σαν αυτούς. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει τους Iron Maiden, τον Dio και τους Judas Priest. Έχω να πω ότι μεταξύ όλων των συγκροτημάτων που έχουμε κάνει οι Dio είναι σίγουρα οι αγαπημένοι μου. Είναι κρίμα που δε περιοδεύσαμε ποτέ μαζί, πριν φύγει. Θα ήθελα πολύ να τον προκαλέσω για μια ξιφομαχία πάνω στη σκηνή. Δεν είμαι καν σίγουρος για το αν θα κέρδιζα.

Πρόκειται να κάνετε και άλλα Tributes;

Σίγουρα! Όπως είπα έχει γίνει ετήσια παράδοση, οπότε πρέπει να αποφασίσουμε ποιο θα κάνουμε τον επόμενο χρόνο. Ίσως τους Savatage; Τους Helloween; Τους Loudness; Τόσα καλά συγκροτήματα για να διαλέξεις..

Ποια είναι η ανταπόκριση που έχετε λάβει μέχρι στιγμής για το “Plan Of Attack”;

Όλοι το έχουν ΑΓΑΠΗΣΕΙ. Ακούμε ότι οι περισσότεροι που έχουν πάρει όλα τα προηγούμενά μας CD’s, Τα έχουν βάλει σε ένα μεγάλο σωρό και τα καίνε επειδή πιστεύουν ότι το “Plan Of Attack” είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουν ακούσει ποτέ. Δε νομίζω να είχαμε μέχρι στιγμής κάποια αρνητική κριτική, και αυτό δεν έχει να κάνει δε καμία περίπτωση με το γεγονός ότι αποκεφάλισα όποιον έκανε κακή κριτική για τη προηγούμενη μας κυκλοφορία, το “Chains On Fire”.

Πρόκειται να υπάρξει σύντομα κάποια full-length κυκλοφορία;

Ναι! Στη πραγματικότητα τελειώνουμε τη διαδικασία του γραψίματος αυτή την εποχή. Έχουμε περίπου τελειώσει σχεδόν 12-16 ιδέες για κομμάτια και πρόκειται να έχουμε πάλη με τα χέρια ανάμεσα στους LORDS για να τα περιορίσουμε στα 9-10 τραγούδια. Όταν τελειώσει αυτό θα πάμε στο στούντιο για να κάνουμε την ηχογράφηση.

Πως εμπνέεστε για να γράψετε ένα τραγούδι;

Συνήθως η έμπνευση προέρχεται από τους ήχους της μάχης, από τα χτυπήματα των οπλών των αλόγων στη βρεμένη γη, από τα κλάματα πολέμου των ανδρών που ξέρουν ότι ίσως πεθάνουν, από τη σύγκρουση των χιλιάδων σπαθιών καθώς και από τα γλυκά σόλο των σκουπισμάτων. Κάποια στιγμή τα παιδία έρχονται με ένα συγκεκριμένο στιχουργικό θέμα για τραγούδι και το πιάνουμε από εκεί, αλλά συνήθως είναι η μάχη.

Αν δεν ήσασταν εσείς το πιο metal συγκρότημα του κόσμου, ποιο συγκρότημα θα μπορούσε να είναι;

Νομίζω ότι οι θα Manowar θα μπορούσαν να ισχυριστούν αυτό το τίτλο για τους εαυτούς τους. Αλλά για να σου πω, για να είναι το πιο “δυνατό συγκρότημα της γης” είχαν σίγουρα κάποιες δύσκολες στιγμές την εποχή που μεταφέραμε το χώρο που κάναμε πρόβες δίπλα στον δικό τους. Θα ερχόντουσαν συνεχώς και θα μας έλεγαν “Fang μπορείς να το χαμηλώσεις; Είναι πολύ δυνατά! Είναι 3 π.μ και προσπαθούμε να κοιμηθούμε”. Κλαψιάρηδες!

Έχετε άλλες μουσικές επιρροές εκτός από το κλασσικό metal;

Ω ναι! Το συγκρότημα ακούει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία μουσικής. Από pop μέχρι κλασική και dubstep. Πάντα ψάχνουμε για να βρούμε νέα CD’s για να ακούμε στη περιοδεία. Το να οδηγείς για ώρες και ώρες μπορεί να γίνει πολύ βαρετό αν δεν έχεις μουσική που θα σε ερεθίσει και να τη κριτικάρεις.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος για τους Lords Of The Trident;

Το να γίνουμε το μεγαλύτερο συγκρότημα στην ιστορία του κόσμου. Το να κατακτήσουμε όλα τα άλλα μουσικά είδη, να τα διαλύσουμε, να οδηγούνται πριν από εμάς, και να ακούμε τους θρήνους των γυναικών τους.

Πως ήταν η πρόσφατη σας περιοδεία;

Ήταν τέλεια μέχρι που φτάσαμε στους απόκρημνους και απαίσιους λόφους της Δυτικής Βιρτζίνια. Για αυτούς που δεν έχουν βρεθεί ποτέ στη πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια, είναι μια οδυνηρή διαδρομή ανάμεσα σε τεράστια βουνά, οι άνθρωποι που μένουν εκεί είναι κυρίως παράξενοι παραμορφωμένοι κάτοικοι-λόφων. Το βανάκι μας χάλασε στη Δυτική Βιρτζίνια ανάμεσα στους αδιάκοπους λόφους, και έτσι δε μπορέσαμε να παίξουμε το τελευταίο show της περιοδείας μας μαζί με τους φίλους/αιώνιους εχθρούς μας, τους Dethlehelm (http://dethlehem.com/). Αποφασίσαμε σαν συγκρότημα να μείνουμε μακριά από τη Δυτική Βιρτζίνια-είναι καταραμένο μέρος.

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα που θα θέλατε πραγματικά να περιοδεύσετε μαζί;

Οι Iron Maiden θα ήταν ψηλά στη λίστα. Εγώ και ο Bruceακος έχουμε παρελθόν. Δε πρόκειται να πω ότι εγώ του έμαθα να τραγουδάει, αλλά μπορώ να πω ότι πήρε μαθήματα από μένα για λίγο. Θα ήθελα επίσης να βγω στο δρόμο με άλλα ανεξάρτητα metal συγκροτήματα. Για παράδειγμα με τους Death Dealer, Dethlehem, Maxxxwell Carlisle κτλ.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Εύχομαι τα καλύτερα σε σένα προσωπικά αλλά και για το συγκρότημα. Κλείσε τη συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας αλλά και στους Έλληνες οπαδούς σας.

Σε ευχαριστώ πολύ. Έλληνες τσιράκια μας, εκτιμούμε την υποστήριξη σας. Σιγουρευτείτε να πείτε σε όλους τους φίλους σας να πάνε στην ιστοσελίδα μας και να στηρίξουν το συγκρότημα αγοράζοντας ΟΤΙ έχουμε για πώληση. Αν όλοι οι Έλληνες κάνουν αυτό θα προκληθεί εισροή εισαγωγών, τονώνοντας την οικονομία σας πίσω στην ανάπτυξη. Νομίζω ότι δεν ήμουν ποτέ καλός στα οικονομικά, αλλά εμπιστευτείτε με – θα δουλέψει! Τσεκάρετε τα video-clips στο Youtube και πατήστε like στην επίσημη σελίδα στο Facebook. Και όπως έλεγε πάντα η βάρβαρη μητέρα μου – “μπορείς να μείνεις αυθεντικός αν ακούς Nickelback”. STAY METAL!

Στάθης Αυγέρης

www.twitter.com/LordsOfTrident

www.facebook.com/lordsofthetrident

www.lordsofthetrident.com

Μέλη μπάντας:

Fang VonWrathenstein – Φωνητικά

Killius Maximus – Κιθάρα

Asian Metal – Κιθάρα

Pontifex Mortis – Μπάσο

Dr Dante Vitus – Τύμπανα

Δισκογραφία:

2009 – Death Or Sandwich

2011 – Chains On Fire

2013 – Plan Of Attack EP

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X