Συνεντεύξεις

Amaranthe

Οι Amaranthe είναι ένα συγκρότημα αρκετά μοναδικό. Είτε σαν αρέσουν είτε όχι δεν μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είναι πρωτότυποι. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πέμπτο τους δίσκο “Helix” και φυσικά τους εντοπίσαμε για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας. Ο Henrik Englund Wilhelmsson (φωνητικά) τίθεται στην διάθεση σας.

Το “Helix” μας άρεσε πάρα πολύ! Τι μπορείς να μας πεις για την διαδικασία ηχογράφησης του;

Το ηχογραφήσαμε στο στούντιο του Jacob Hansen στο Ribe της Δανίας. Για εμάς είναι σημαντικό να δουλεύουμε με τον Jacob μιας και καταλαβαίνει απόλυτα την μουσική μας και το όραμα μας για αυτήν! Μπορώ να πω ότι ο Jacob είναι το έβδομο, μυστικό, μέλος μας μιας και δουλεύουμε με αυτόν σε όλα μας τα άλμπουμ. Χαίρομαι που σου αρέσει το άλμπουμ. Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό μιας και πιστεύουμε ότι είναι ο πιο δυνατός μας δίσκος. Πιστεύω ότι κάθε κομμάτι του θα μπορούσε να είναι και ένα single που αντιπροσωπεύει τον ήχο μας.

Σαν συγκρότημα ο ήχος σας έχει αλλάξει πολύ τα περασμένα χρόνια, πιστεύω όμως ότι η μεγαλύτερη αλλαγή έγινε με το “Maximalism”. Πως δέχθηκαν οι οπαδοί σας αυτό το άλμπουμ; Κοιτώντας πίσω θεωρείς αυτήν την αλλαγή ένα μεγάλο ρίσκο;

Κοίτα, πάντα είναι ένα ρίσκο το να αλλάζεις τον ήχο σου με έναν τρόπο που οι ακροατές δεν τον περιμένουν. Κάποιοι οπαδοί μας δεν ήταν καθόλου θετικοί σε αυτή την αλλαγή όμως κερδίσαμε κάποιους καινούργιους… πιστεύω ότι αν δεν είχαμε κάνει αυτή την αλλαγή θα είχαμε μείνει στάσιμοι. Στο τέλος θεωρώ το “Maximalism” μια νίκη για εμάς. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο κάποιος να εξερευνά όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε στην μουσική μας, προσωπικά δεν πιστεύω ότι έχουμε αλλάξει και τόσο πολύ μιας και ακόμα και σήμερα βρίσκεις όλα αυτά τα στοιχεία που έχει η μουσική των Amaranthe σε εμάς!

Στα αυτιά μου το “Helix ακούγεται σαν μια φυσική εξέλιξη του “Maximalism” σε αντίθεση με την διαφορά που είχε αυτό με το “Massive Addictive”. Συμφωνείς σε αυτό; Βρήκαν τελικά οι Amaranthe τον ήχο που τους εκπροσωπεί;

Πιστεύω ότι πάντα είχαμε αυτόν τον ήχο… ακόμα και στα δύο άλλα άλμπουμ που αναφέρεις. Πιστεύω όμως ότι το Helix είναι το πιο αντιπροσωπευτικό ως προς τον ήχο μας αλλά και σε ότι μας αρέσει σαν μουσικούς! Βασικά πήραμε όλα αυτά τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν τους Amaranathe και τα εξελίξαμε σε αυτό που το “Helix” είναι.

Το “Helix είναι ο πρώτος σας δίσκος με τον Nils Molin στα φωνητικά. Ήταν εύκολο να βρείτε αντικαταστάτη για τον Jake; Πιστεύεις ότι ο Nils πρόσθεσε στοιχεία από το DNA τους στον ήχο σας;

Είχαμε πολλές συζητήσεις για αυτό το θέμα να ξέρεις σχετικά με τις επιλογές μας αλλά ο Nils ήταν στο μυαλό μας από την αρχή. Πιστεύω ότι έδεσε πολύ καλά μαζί μας μιας και εκτός από έναν φοβερός τραγουδιστής είναι και καταπληκτικός άνθρωπος! Ήταν ή καλύτερη επιλογή για εμάς!

Τα τραγούδια σας είναι γεμάτα τόσες λεπτομέρειες όμως για κάποιο λόγο αυτό δουλεύει! Πως το κάνετε αυτό; Με τόσα samples και keyboards παντού έχετε σκεφτεί να προσθέσετε και έναν keyboard player στην σύνθεση σας;

Το είχαμε συζητήσει στο παρελθόν αλλά καταλάβαμε ότι δεν θέλουμε να βάλουμε ακόμα ένα άτομο στο συγκρότημα. Έξι άτομα είναι αρκετά για εμάς! Δεν υπάρχει πραγματικά τέτοια ανάγκη.

“Στόχος δεν είναι να ζήσουμε για πάντα, αλλά να δημιουργήσουμε κάτι που θα ζήσει”. Έτσι ξεκινά το “Helix. Αυτό προσπαθούν να πετύχουν οι Amaranthe;

Ναι, μπορείς να το πεις αυτό. Πιστεύω ότι έχουμε αφήσει το στίγμα μας στην μουσική βιομηχανία πλέον και ανακατέψαμε πολλά πράγματα στον χώρο του metal. Ξέρεις, βλέπω κάποια συγκροτήματα που προσπαθούν να παίξουν σαν και εμάς αλλά υπάρχουν οι Amaranthe είναι μοναδικοί σε αυτό που κάνουν!

Αν δεν κάνω λάθος στο “Helix συναντάμε πρώτη φορά και λίγο… ραπ! Αλήθεια όταν γράφεται μουσική κάθεστε κάτω και λέτε τι πρέπει να μπει που σε κάθε τραγούδι;

Κοίτα… Ακούμε σχεδόν τα πάντα από μουσική και μπορώ να σου πω ότι οι μουσικές μας προτιμήσεις είναι πολύ διαφορετικές στον καθένα από εμάς! Δεν δουλεύουμε βέβαια έτσι αλλά καταλαβαίνω τι εννοείς. Παρόλα αυτά αν κάποιος από εμάς ακούσει κάτι που το αρέσει μπορεί πάντα να το προτείνει! Το rapping πιστεύω ότι έρχεται από τον Henke που είναι οπαδός των Yellawolf… Βασικά όλοι μας ήμαστε!

Θα μπορούσες να διαλέξεις μόνο ένα κομμάτι από το “Helix σαν το αγαπημένο σου;

Ωχ αυτό είναι σαν να λες σε έναν πατέρα πιο είναι το αγαπημένο του παιδί. Πολύ δύσκολο μιας και τα αγαπώ όλα, το καθένα για τον λόγο του. Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιο μάλλον θα έλεγα τα “GG6”, το “Score” και το “Iconic”!

Πως θα περιέγραφες σε κάποιον  την μουσική σας;

Πάντα περιγράφω του Amaranthe σαν ένα “ραδιοφωνικά φιλικό μελωδικό metal συγκρότημα με τρεις τραγουδιστές και πολύ attitude”! Δεν είναι πάντως και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο μιας και απ ότι φαίνεται όλοι έχουν διαφορετικοί άποψη για το τι είμαστε.

Όταν έρχεται η στιγμή για ζωντανές εμφανίσεις τι προτιμάς; Φεστιβάλ ή μικρά club;

Είναι δυο διαφορετικοί κόσμοι και τους αγαπώ εξίσου! Τα φεστιβάλ με τα τεράστια πλήθη είναι μια μοναδική εμπειρία. Επίσης στα φεστιβάλ νιώθεις λες και είσαι σε μια οικογενειακή συγκέντρωση μιας και συναντάς τόσους ανθρώπους που ξέρεις. Από την άλλη τα live σε club είναι φοβερά μιας και έχεις πολύ πιο έντονη επαφή με τον κόσμο, έχουν φοβερό vibe Μπορώ να πω!

Σοβαρά τώρα: θα σας δούμε ποτέ στην Ελλάδα;

Κοίτα… Προσωπικά δεν έχω έρθει ποτέ και πραγματικά θέλω να έρθω και ελπίζω αυτό να γίνει σύντομα. Παρόλα αυτά δεν έχουμε κλείσει κάτι ακόμα… Οπότε… Υπομονή!

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου! Κλείσε την συνέντευξη αυτή με ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας…

Έχουμε πολλούς φίλους στην Ελλάδα και μας στηρίζουν από την αρχή… Κάποια στιγμή θα σας το ανταποδώσουμε αυτό με ένα φοβερό live και πολύ κακά αστεία!

Μιχάλης Νταλάκος
http://www.amaranthe.se/
https://www.facebook.com/AmarantheBand/
https://www.instagram.com/amarantheofficial/

Band Members
Olof Morck – Κιθάρες, πλήκτρα
Elize Ryd – Φωνητικά
Morten Lowe Sorensen – Τύμπανα
Johan Andreassen – Μπάσο
Henrik Englund Wilhelmsson – Φωνητικά
Nils Molin – Φωνητικά

Discography
Amaranthe, 2011
The Nexus, 2013
Massive Addictive, 2014
Maximalism, 2016
Helix, 2018

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X