Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Secret Illusion

Οι Αθηναίοι Secret Illussion δραστηριοποιούνται στο χώρο του Power Metal εδώ και 7 χρόνια και αυτό που κάνουν το κάνουν εξαιρετικά καλά. Με νέο άλμπουμ το «Change Of Time» στις αποσκευές τους συνεχίζουν το ταξίδι τους στο μαγικό κόσμο του Power Metal. Συνάντησα τον κιθαρίστα και βασικό συνθέτη του γκρουπ, Φίλλιπο Παπακυριακού και μας μίλησε για όλα.

Καλησπέρα Φίλιππε είμαι ο Στάθης από το Greekrebels.gr όλα καλά;

Καλησπέρα Στάθη, όλα καλά.

17 Μάρτιου κυκλοφορεί το “Change Of Time”. Έχετε πάρει ήδη κάποιο feedback για το άλμπουμ;

Ναι, 17 Μαρτίου κυκλοφορεί στη Ελλάδα και στις 24 παγκοσμίως μέσω του CD Baby και του Amazon. Αυτή τη στιγμή μας έχουν έρθει 2-3 reviews που είναι πολύ θετικά αλλά και από τα αποτελέσματα της ακρόασης στη οποία ήσουν και εσύ, λαμβάνουμε θετικά σχόλια αλλά και από ανθρώπους που μας ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια πού καλή αρχή αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα.

Έχεις αναλάβει παραγωγή, σύνθεση στο άλμπουμ ακόμα και στο video που κυκλοφορήσατε πρόσφατα για το “Born Once Again” ήσουν άμεσα εμπλεκόμενος. Πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό;   

Ναι, και στη παραγωγή θα έλεγα ότι είμαι άμεσα εμπλεκόμενος, αφού τη παραγωγή και τη μίξη έχει αναλάβει ο Niggel Fox, αλλά γενικότερα συμμετέχω στα πάντα που αφορούν τη μπάντα, και στο τελευταίο video που κάναμε κατέληξα και σκηνοθέτης (γέλια).

Ομολογώ δε το περίμενα ότι θα σε έβλεπα και σκηνοθέτη…

Εντάξει, δεν ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο, φτάνει μόνο να έχεις φαντασία και να κάνεις ένα πλάνο, ώστε μετά να οργανώσεις αυτό που θες να κάνεις. Αυτό που ήθελα να πετύχω από τη πλευρά μου είναι να έχει ωραία πλάνα και σωστά δομημένα, κάτι που έλλειπε από τα προηγούμενα 2 video που είχαμε κάνει, που θα έλεγα ότι ήταν πιο ερασιτεχνικά.

Γενικά όπως έχει το Power Metal σήμερα, τι πρέπει να διαθέτει μια μπάντα του είδους για να ξεχωρίσει;

Στην ουσία η φάση με το Power Metal είναι λίγο μπλεγμένη, ειδικά το παλαιομοδίτικο Power αυτό που υπηρετούμε και εμείς, είναι ελάχιστοι που το υποστηρίζουν όχι μόνο από την άποψη των οπαδών, αλλά και των μπαντών είναι λίγοι αυτοί που το αποδίδουν με την ίδια ζεστασιά όπως γινόταν στο τέλος της δεκαετίας του ΄90 με μπάντες όπως οι Stratovarious, Kamelot, Symphony X. Αυτό που μπορώ να πω για όσο αφορά εμάς είναι ότι το ιδίωμα αυτό που από πολλούς θεωρείται ξεπερασμένο, το υπηρετούμε με ειλικρίνεια.

Αυτό όντως βγαίνει στον κόσμο…

Ξέρεις, το Power Metal είναι ένα ιδίωμα που με εκφράζει 100% και προσπαθώ όσο είναι δυνατό να το διανθίζω με συμφωνικά στοιχεία αλλά και πιο progressive και γενικότερα με ότι μουσική ακούω και με εκφράζει.

Με πρόλαβες για την επόμενη ερώτηση που θα σε ρώταγα για επιρροές. 

Η βάση των Secret Illusion είναι το Power Metal αλλά από εκεί και πέρα εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ η κλασική μουσική, στον ελεύθερο χρόνο μπορεί πολλές φορές να μην ακούν metal και να ακούω κινηματογραφική αλλά και κλασσική μουσική. Βέβαια σαν μπάντα έχουμε αποφασίσει να ενσωματώσουμε και το progressive στη μουσική μας και αυτό φαίνεται σε μερικά από τα τελευταία κομμάτια μας.

Ποιες ήταν οι διαφορές μεταξύ του νέου άλμπουμ αλλά και του πρώτου σε ότι αφορά το στήσιμο του τη παραγωγή τη σύνθεση και γενικότερα τη διαδικασία δημιουργίας;

Όσο αφορά τη σύνθεση, δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές, αφού υπήρχαν κομμάτια τα όποια είχαν γραφεί αρκετά χρόνια πριν, ειδικά στο δεύτερο δίσκο χρησιμοποιήσαμε κομμάτι που είχαν γραφτεί 6-7 χρόνια πριν. Τώρα στη διαδικασία της παραγωγής, το άλμπουμ αυτό προσέχτηκε περισσότερο από το πρώτο, το όποιο γράφτηκε σχετικά γρήγορα. Στο καινούριο προσέξαμε κάθε λεπτομέρεια και στον ήχο και στην ενορχήστρωση. Το “Illusion” για παράδειγμα είχε λάθη μέσα, είτε στις κιθάρες, αλλά και στα ντραμς. Στο Change Of Time” τα πράγματα λειτουργούν, αλλιώς είναι ένας δίσκος ακριβής σε όσο αφορά την δομή του.

Χρονικά περίπου πόσο σας πήρε αυτός ο δίσκος;

Εντατικά για αυτόν δουλέψαμε περίπου ένα χρόνο και ήμασταν στο στούντιο συνεχώς για ένα χρόνο.

Να μη σε βάλω το δίλημμα να διαλέξεις έναν από τους 2…

Κοίτα το “Illusion” το θεωρώ ένα πραγματικά καλό άλμπουμ, αλλά θα έλεγα ότι είναι μουσικά κάπως ανώριμο πιστεύω, ότι τότε έλλειπε η εμπειρία ενώ στο δεύτερο η διαδικασία έγινε από άτομα που πλέον έχουν ξεπεράσει τη φάση της απειρίας και δημιουργούν ένα δίσκο ώριμο και κατασταλαγμένο. Θα έλεγα ότι θα διάλεγα τον δεύτερο αφού και συνθετικά εμένα προσωπικά σαν Φίλιππο με εκφράζει περισσότερο.

Πως τα βλέπεις τα πράγματα με την Ελληνική σκηνή; Πιστεύεις ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για να ακούσουμε Ελληνικές μπάντες και στο εξωτερικό; Μιλώ συγκεκριμένα για τη σκηνή του Power Metal.

Σίγουρα, αν βλέπεις τώρα τους Firewind να κάνουν παγκόσμιες περιοδείες είναι σημαντικό γιατί κάποιοι από το εξωτερικό θα ψαχτούν για να δουν αν υπάρχουν παρόμοιες ελληνικές μπάντες και αυτό είναι θετικό. Βέβαια φυσικά δε φτάνει μόνο αυτό για να ακουστεί κάτι έξω. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που σπρώχνουν ένα ιδίωμα προς τα έξω όπως αυτό το κίνημα που υπάρχει τώρα με το Thrash Metal το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Βέβαια υπάρχουν μπάντες που έκαναν το άνοιγμα παλιότερα όπως οι Innerwish ή οι Phantom Lord. Τώρα πλέον αυτό δε γίνεται και αυτό είναι μεγάλη συζήτηση, ίσως κάποιοι δε θεωρούν ότι αυτό θα τους αποφέρει κάποιο κέρδος.

Πως τα βλέπεις τα πράγματα με τη δισκογραφία και τα Labels;

Από ότι παρατήρησες το δίσκο τον έχουμε κυκλοφορήσει μόνοι μας. Στείλαμε τα αντίστοιχα πακέτα σε εταιρίες και μπορώ να σου πω ότι είχαμε 2-3 ενδιαφέρουσες προτάσεις και από μεγάλες εταιρίες που πραγματικά δε το περίμενα αλλά πλέον για αυτές έχει σταματήσει να έχει το πρώτο λόγο η μουσική αλλά το κέρδος, αν θα τους αποφέρει κέρδος τότε ok διαφορετικά δε τους νοιάζει τίποτα άλλο. Μπορώ να σου πω ονόματα μεγάλων εταιριών που τις ξέρει ο κόσμος που καν δε μπαίνουν στο κόπο να ακούσουν τη μουσική παρά μόνο σου στέλνουν κατευθείαν τις προσφορές. Ποσά μπορείς να δώσεις κτλ. Είναι σημαντικό μια μπάντα να έχει κυκλοφορήσει δίσκο σε μεγάλο label για το βιογραφικό της αλλά να δώσεις 5 και 6 χιλιάδες ευρώ μόνο για αυτό δεν αξίζει. Πιστεύω η απόφαση να κυκλοφορήσουμε το δίσκο μόνοι μας ήταν η καλύτερη επιλογή.

Στο νέο δίσκο των Within Temptation υπάρχει μια συνεργασία με τον Αμερικάνο rapper X-ibit. Θα κάνατε κάτι παρόμοιο;

Υπάρχει μια διαφορά στο ποιοι είναι οι Within Temptation και ποιοι οι Secret Illusion. Οι Within Temptation έχουν τη δυνατότητα να φέρουν οποιαδήποτε συνεργασία στα μέτρα τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει και πιο εξεζητημένες συνεργασίες και είναι και το στυλ τους πιο χαλαρό και βοηθάει σε αυτό. Ίσως στο μέλλον να θελήσουμε να κάνουμε και μια πιο περίεργη συνεργασία αλλά σίγουρα όχι με rapper.

Από την εμφάνιση σας με τους Stratovarious τι σου έχει μείνει πιο έντονα;

Το άγχος μέχρι το τέλος του πρώτου κομματιού, μέχρι να ακουστεί το πρώτο χειροκρότημα, καταλάβαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα και με τη βοήθεια του κόσμου να κάνουμε μια εξαιρετική εμφάνιση. Είναι σημαντικό σε μια εμφάνιση με ένα τόσο μεγάλο συγκρότημα να δεχτεί ο κόσμος τη μουσική σου και να την ακούσει ευχάριστα. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θερμή και αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο να το ξαναζήσω αυτό θα το έκανα!

Με ποια μπάντα θα γούσταρες να έκανες full περιοδεία;

Η απάντησή μου θα είναι αυτή που λέω χρόνια τώρα, οι Symphony X. Είναι μια μπάντα που εκτιμώ πολύ και πιστεύω ότι είναι στα πάνω τους τα τελευταία 4-5 χρόνια. Αν κάναμε περιοδεία μαζί τους έστω κι αν ήμασταν το τρίτο η τέταρτο όνομα στη κατάταξη πιστεύω ότι θα μέτραγε πολύ και θα ήταν μια τέλεια αρχή, αλλά θα το γουστάραμε και εμείς πολύ.

Ελληνικό στίχο θα έβαζες ποτέ στη μουσική σας;

Όχι, δε υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος απλά εμένα δε μου κολλάει metal με ελληνικό στίχο, όχι ότι μου ακούγεται αστείο σε καμία περίπτωση αλλά αυτό που θέλουμε να περάσουμε με τους Secret Illusion δε κολλάει με τον ελληνικό στίχο. Δε το κατακρίνω απλά εμένα δε μου κάθεται καλά.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου σε σχέση με το συγκρότημα αλλά και με το νέο άλμπουμ;

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με το νέο δίσκο είναι η προσέγγιση μιας συγκεκριμένης αγοράς και αυτή είναι η Ιαπωνική. Αν το καταφέρναμε αυτό στη παρούσα φάση θα το θεωρούσα τεράστια επιτυχία. Είναι άλλος τόπος εκεί άλλο ακροατήριο, αν ακούγονταν εκεί ο δίσκος μας θα ήταν μεγάλο βήμα για εμάς. Όποιος ακούσει το δίσκο θα καταλάβει ότι έχει πραγματοποιηθεί με πολλή δουλειά, θα αξιολογήσει το δίσκο κατάλληλα και θα καταλάβει ότι υπάρχει πολύ καλό υλικό μέσα και ελπίζω να έχουμε τη θετική γνώμη των κριτών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα δεχτούμε και την αρνητική κριτική.

Σε ευχαριστώ πολύ, εύχομαι ο δίσκος να σκίσει και πάντα επιτυχίες Φίλιππε.

Σε ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι τα καλύτερα στο Greekrebels.gr και τώρα με την ανανέωση του site, το οποίο βρήκα πολύ ενδιαφέρον να πάνε όλα καλά. Χαιρετίσματα σε όλο το team του site!

Στάθης Αυγέρης

https://www.facebook.com/secretillusionofficial

http://www.secret-illusion.com

https://twitter.com/SecretIllusion

Μέλη μπάντας :

Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Φωνητικά

Φίλιππος Παπακυριακού – Κιθάρες, Φωνητικά

Χρήστος Στρατηγός –  Τύμπανα

Κώστας Διμπέλας – Πλήκτρα

Μάκης Πετρίτσης – Μπάσο

Δισκογραφία :

2011: Illusion

2012: Point Of No Return (EP)

2012: Turn Back Time (EP)

2014: Change Of Time

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X