Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Suicidal Angels

Αν η προηγούμενη “Bloodbath” κυκλοφορία έκανε τους Suicidal Angels ένα ηχηρό όνομα στο εξωτερικό, το πέμπτο τους χτύπημα με τίτλο “Divide And Conquer” τους συγκαταλέγει στην elite της σημερινής thrash metal σκηνής. Με την περηφάνια να ρέει άφθονη από κάθε μου φλέβα βλέποντας τι καταφέρνει η Ελλάδα από μουσικής πλευράς, άδραξα την ευκαιρία και μίλησα με το Χρήστο Τσίτση. Παρόλο το μικρό της ηλικίας του, ο ταλαντούχος νεαρός κιθαρίστας εξακολουθεί να παραμένει προσγειωμένος, μιλάει για το νέο album και δε φοβάται για τυχόν “ψωνίστικες” παγίδες που ίσως προκύψουν στο μέλλον.

Γεια σου Χρήστο! Χρόνια και ζαμάνια! Πως είσαι;

Μια χαρά, Χάρη! Όλα καλά. Ελπίζω και εσύ το ίδιο!

Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια για το νέο σας album, Divide And Conquer. Πώς αισθάνεσαι τώρα που πλέον έχει κυκλοφορήσει;

Σε ευχαριστώ! Αισθάνομαι ανακούφιση, κυρίως γιατί ήταν ένας χρόνος γεμάτος από πρόβες, δουλειά στο studio κλπ. Ωστόσο επιτέλους μπορείτε όλοι να ακούσετε το υλικό που κρυβόταν τόσο καιρό σε 4 ηχομονωμένους τοίχους!

Για αρχή πες μας λίγα λόγια για τις ηχογραφήσεις. Που έγιναν, πόσο διήρκεσαν κλπ.

Η προπαραγωγή του δίσκου έγινε στα Zero Gravity Studios στην Αθήνα, όπου ηχογραφήθηκαν και κανονικά κάποια μέρη στις κιθάρες και κράτησε κάπου 15 μέρες. Τα όργανα και η φωνή μας πήραν 14 μέρες για να ολοκληρωθούν στα Music Factory and Prophecy Studios στη Γερμανία με τον Δημήτρη Λιαπάκη για ακόμα μια φορά.

Μέχρι στιγμής έχω ακούσει το album 3 φορές και θα έλεγα πως οι συνθέσεις είναι κάπως πιο αργόσυρτες απ’ ότι περίμενα. Συμφωνείς με αυτό ή κάνω λάθος;

Θα έλεγα ότι τα γρήγορα κομμάτια υπάρχουν στον δίσκο, απλά επικρατεί μια τέτοια εντύπωση λόγο των μεγάλων χρονικά κομματιών που κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Για πρώτη φορά θα δείτε κομμάτια πάνω από 5 λεπτά και αυτό ήταν κάτι που το κάναμε με τεράστια χαρά. Οι ιδέες κύλισαν και το αποτέλεσμα βγήκε αβίαστα. Έτσι παραδόθηκε κιόλας!

Αν και ο νέος δίσκος των Suicidal Angels δεν απομακρύνεται από αυτή τη “SlayermeetsKreator φόρμουλα που έχετε υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια,  ωστόσο για άλλη μια φορά μαρτυρά πως έχετε δημιουργήσει το δικό σας προσωπικό στυλ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μία μπάντα ενός τόσο “επικίνδυνου” είδους όπως είναι το thrash;

Είναι τόσο σημαντικό όσο είναι για το αυτοκίνητο το τιμόνι! Ξέροντας που βαδίζουμε και τι παίζουμε, έχουμε δημιουργήσει αυτό που ο ακροατής θεωρεί ταυτότητα και θα μας αναγνωρίσει. Χαιρόμαστε που έχουμε καταφέρει κάτι τέτοιο. Άλλωστε πιστεύω ότι σκοπός κάθε μπάντας πρέπει να είναι η δημιουργία του προσωπικού ύφους, κάτι το οποίο έρχεται με τον καιρό, αφού πρώτα αφήσεις τις επιρροές σου να βγουν προς τα έξω.

Το “Divide And Conquer είναι ο πρώτος δίσκος στον οποίο συμμετέχεις ενεργά. Πιστεύεις πως πλέον έχεις δέσει με την υπόλοιπη μπάντα;

Πρέπει να σημειώσω πως συμμετείχα ως προς τα δικά μου lead μέρη, καθώς όταν μπήκα στην μπάντα τον Νοέμβρη του 2012, το υλικό για το “Divide Αnd Conquer” ήταν ήδη έτοιμο. Για να δέσεις μουσικά με άλλους τρεις ανθρώπους πιστεύω παίρνει περισσότερο από 1 χρόνο και κάτι που είμαι ήδη μαζί τους. Ωστόσο νιώθω πολύ οικεία και περνάμε πάντα πολύ καλά παρέα και στις πρόβες. Υπάρχει χημεία σίγουρα.

Τι σε φόβισε περισσότερο όταν έμαθες πως πλέον ήσουν ο νέος κιθαρίστας των Suicidal Angels;

Δεν με φόβισε κάτι. Ίσα-ίσα χάρηκα που ήμουν μέλος μιας τέτοιας μπάντας. Ήξερα ότι ακολουθούν πολλές υποχρεώσεις και πολλή δουλειά, αλλά αυτά έχουν να κάνουν με κάτι που αγαπάω να κάνω, οπότε…

Πίσω στο νέο album. Ο όρος “Διαίρει και Βασίλευε” που επιλέξατε ως τίτλο, σε συνδυασμό με το εξώφυλλο, προφανώς παραπέμπει σε ένα concept περισσότερο πολιτικής φύσεως. Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με πιο σοβαρά θέματα αυτή τη φορά;

Θεωρώ πως οι Suicidal Angels πάντα ασχολούνται με σοβαρά θέματα. Στιχουργικά, απλά σε αυτή τη φάση αφέθηκε μία, λίγο πολύ, πολιτική χροιά να συνοδέψει τον δίσκο. Σαν πολίτες και εμείς ενοχλούμαστε από αυτά που συμβαίνουν. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος. Η μπάντα δεν πολιτικοποιείται, δεν παίρνει κάποιο μέρος. Εκφράζει την απέχθεια της στην διαφθορά.

Μιλώντας για εξώφυλλα, το artwork του “Divide And Conquer έχει φιλοτεχνηθεί από μία παλιά καραβάνα του ακραίου ήχου, το θρυλικό Ed Repka. Πώς προέκυψε αυτή η καταπληκτική συνεργασία;

Από το “Dead Again” υπάρχει αυτή η συνεργασία, όπως και στο “Bloodbath” όπως και τώρα. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε με αυτό τον καταπληκτικό καλλιτέχνη διότι δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που δεν μας έχει αφήσει με τα στόματα ανοιχτά. Αποτυπώνει τέλεια αυτό που εμείς δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λόγια και μουσική.

Έχεις ξεχωρίσει κάποια συγκεκριμένη σύνθεση από το δίσκο; Εγώ πάντως έχω κολλήσει με την τριπλέτα “Ιn The Grave”, “Terror Is My Scream” και “Pit Of Snakes”.

Μπορώ να πω ότι αυτή η τριπλέτα που λες είναι και η δική μου αγαπημένη, προσθέτοντας όμως και το “Control Τhe Twisted Mind”. Στην ουσία σαν ακροατής δεν μπορώ να διαλέξω κάποιο από τα 10 γιατί μου αρέσουν όλα. Επιλέγω τι απολαμβάνω περισσότερο σαν κιθαρίστας!

Πρόσφατα γυρίσατε και ένα promo video για το “In The Grave. Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια γι’ αυτό; Γιατί επιλέξατε αυτό το κομμάτι;

Ναι, ακριβώς! Θα πω ότι τα πλάνα στο νεκροταφείο με έκαναν να παγώσω πολύ! Η Γερμανία Δεκέμβρη μήνα δεν αστειεύεται! Ήταν μια απολαυστική μέρα πάντως και πιστεύω είναι ότι καλύτερο έχουμε κυκλοφορήσει. Το κομμάτι επιλέχθηκε πρώτον γιατί μπορούμε να “σκοτώσουμε” όταν το παίζουμε! Και δεύτερον, είναι κομμάτι που στιχουργικά μπορεί να αποτυπωθεί και να υποστηριχθεί τέλεια από ένα σενάριο με αντίστοιχες ιδέες, όπως και έγινε.

Πως πήγε το πρώτο headline tourConquering Europe” που μόλις ολοκληρώσατε; Ποια είναι τα πρώτα σου συναισθήματα;

Μπορώ να πω πως το tour χαρακτηρίστηκε απόλυτα επιτυχημένο, κάτι το οποίο έδειξαν και τα νούμερα του κόσμου. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από τους promoters μέχρι τους οπαδούς και το γενικότερο management. Σαν πρώτο tour για μένα, μπορώ να πω πως ήταν η απόλυτη εμπειρία για αυτό που κάνουμε. Ξαφνικά ξεκινάς να κάνεις αυτά που βλέπεις στα DVD από τις αγαπημένες σου μπάντες, ξέρεις τα backstage footage, το tourbus, κάθε μέρα ξυπνάς σε διαφορετική πόλη, παίζεις σε διαφορετικό κόσμο, party με τις υπόλοιπες μπάντες, άπειρες μπύρες κλπ κλπ. Δέχεσαι τρομερά πολλές εικόνες και ερεθίσματα που είναι αδύνατο να τα συνειδητοποιήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν. Καταλαβαίνεις τι έκανες αφού γυρίσεις σπίτι, χαλαρώσεις και τα σκεφτείς.

Στη θέση του support act ήταν οι Exarsis. Πώς νιώθεις που περιόδευσες με τους παλιούς σου bandmates;

Ήταν μεγάλη χαρά που ήταν μαζί μας οι Exarsis, διότι με τους 2 “παλιούς” που έμειναν ξεκινήσαμε μαζί όταν ακόμη ήμουν στην μπάντα και είχαμε το ίδιο όνειρο. Ώσπου ήρθε η μέρα που, καθότι σε διαφορετικά “στρατόπεδα”, το κάναμε πραγματικότητα για πρώτη φορά μαζί! Τα υπόλοιπα παιδιά είναι επίσης καταπληκτικά και περάσαμε τέλεια όλες αυτές τις 31 μέρες. “Hint” και γενικά κρυφό όπλο ήταν ο Ηλίας, ο οδηγός τους. Παλικάρι από τα λίγα και τρομερή παρέα! Δεν θα ξεχαστούν ποτέ όλα αυτά που ζήσαμε παρέα!

Ευρωπαϊκές περιοδείες, συμβόλαια με μεγάλες δισκογραφικές, μέλος σε μία από τις πιο hot ελληνικές metal μπάντες. Δε σε αγχώνει καθόλου το γεγονός πως όλα έσκασαν ξαφνικά;

Δεν είμαι αγχώδης τύπος γενικά. Είναι κάτι που το αγκάλιασα από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά έχει πολύ ενδιαφέρον όταν έρχεσαι σε επαφή με όλους αυτούς που συνεργάζονται μαζί σου για την μπάντα. Βλέπεις πράγματα μέσα από άλλο μάτι για πρώτη φορά, βλέπεις πως αντιμετωπίζονται κάποιες καταστάσεις και άλλα πολλά που δεν θα τα έβλεπε ο καθένας μας αν δεν ήταν σε μια συγκεκριμένη θέση αυτού του “χώρου”.

Όταν πρωτοξεκίνησαν οι Suicidal Angels με το “Eternal Domination πίσω στο 2007, κανείς δεν περίμενε την “τρέλα” που θα επικρατούσε γύρω από τη μπάντα. Έξι χρόνια μετά και είστε το πλέον περιζήτητο όνομα της ελληνικής σκηνής. Όλο αυτό πιστεύεις ότι οφείλεται καθαρά στους οπαδούς σας, ή μήπως είναι κάτι άλλο;

Αν δεν οφείλεται στους οπαδούς η άνοδος μιας μπάντας δεν ξέρω που αλλού μπορεί να οφείλεται! Το ότι ο κόσμος αγκαλιάζει και γουστάρει αυτό που κάνουμε, το οποίο γίνεται με σκληρή δουλειά και πολλές θυσίες, όχι στο Σατανά ακόμα (γέλια), το θεωρώ ως τη μεγαλύτερη ανταμοιβή για μας και την μεγαλύτερη τιμή.

Υπάρχουν κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον;

Για την ώρα έχουμε κάποια single shows εδώ, στη Γερμανία και σε γύρω χώρες, κάποια festivals το καλοκαίρι και ένα mini-tour στην Ιαπωνία τον Σεπτέμβρη. Αυτά είναι επιβεβαιωμένα μέχρι στιγμής. Τα υπόλοιπα μόλις κλείσουν θα ανακοινωθούν επίσης.

Χρήστο, τελευταία ερώτηση. Η επιτυχία σου χτύπησε την πόρτα από σχετικά μικρή ηλικία. Δε φοβάσαι πως κάποια στιγμή ενδέχεται να χάσεις τον εαυτό σου μέσα σε όλη αυτή τη δόξα και την αναγνώριση;

Όχι, γιατί έχω μάθει να καβαλάω μόνο κιθάρες και όχι καλάμια και άλλα παρόμοια! Ξέρω ποιος είμαι, τι είμαι και από που έρχομαι, οπότε δεν ανησυχώ για κάτι τέτοιο.

Χρήστο, δε θα σε κουράσω άλλο. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου και εύχομαι καλή επιτυχία στην μετέπειτα πορεία σας! Κλείσε αυτή τη συνέντευξη όπως θέλεις.

Καμία κούραση! Εγώ σε ευχαριστώ για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σου! Χαιρετίσματα στα παιδιά στην ομάδα και μόνο metal!

Χάρης Μπελαδάκης

www.suicidalangels.com

www.facebook.com/SuicidalAngels

Band Members:

Νίκος – κιθάρα/φωνητικά

Χρήστος – κιθάρα

Ορφέας – τύμπανα

Άγγελος – μπάσο

Discography

Eternal Domination – 2007

Sanctify The Darkness – 2009

Dead Again – 2010

Bloodbath – 2012

Divide And Conquer – 2014

Psychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X