Συνεντεύξεις

AC Angry

Όταν επιμένεις έντονα στον όρο “hardhitting rock” πάει να πει πως το πιστεύεις εγκάρδια. Οι AC Angry καταφέρνουν με το παρθενικό “Black Denim” να κάνουν μεγάλη αίσθηση, χωρίς να παίζουν κάτι το τρομερά πρωτοποριακό. Κάτι τέτοιο, ζήτημα να συμβαίνει 2-3 φορές το χρόνο. Μιας και πλέον έχω γίνει πολύ επιλεκτικός όσον αφορά τον τομέα του hard rock, αυτούς δε μπορούσα με τίποτα να τους αφήσω στην απ’ έξω. Έτσι συνομίλησα με τον Alan Costa, τραγουδιστή και κιθαρίστα της μπάντας, ο οποίος μας έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα ‘πρεπε να γνωρίζουμε σε πρώτη φάση γι’ αυτό το γερμανικό θαυματάκι.

Γεια σου Alan! Χαιρετίσματα απ’ την Ελλάδα! Πως είσαι;

Είμαι καλά. Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια για το “Black Denim“. Είναι ένα πραγματικά δυναμικό ντεμπούτο album.

Σε ευχαριστώ! Είμαστε παραπάνω από χαρούμενοι με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Το feedback που δεχόμαστε είναι κατά βάση ενθουσιώδες και το εκτιμούμε πολύ αυτό.

Πες μας την ιστορία πίσω από τους AC Angry. Πως ξεκίνησε το όλο project;

Η μπάντα ήδη υπήρχε υπό το όνομα Taletellers. Στα τέλη του 2011 αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομά μας, γιατί το όνομα Taletellers δεν αντιπροσώπευε κατάλληλα το στυλ της μουσικής μας, το οποίο είναι σκληρό rock ‘n’ roll με μερικές 80’s metal επιρροές. Τελικά οι AC Angry γεννήθηκαν τέλη του 2011. Από τότε έχουμε κάνει πέντε εμφανίσεις και κυκλοφορήσαμε το ντεμπούτο μας “Black Denim” στην Ευρώπη.

Το όνομα AC Angry είναι λιγάκι περίεργο. Γιατί ονομάσατε τη μπάντα έτσι;

Θέλαμε ένα όνομα που θα ηχούσε σαν kick-ass rock ‘n’ roll. Για μας οι AC Angry ακούγονται ως ένα Αμερικάνικο αρρενωπό αμάξι που φτάνει στην τελική ταχύτητα. Επίσης, θα μπορούσε να ερμηνευτεί και σαν μαινόμενη δύναμη, με το AC να σημαίνει εναλλασσόμενο ρεύμα.

Όπως είπες και συ, πριν ξεκινήσει η μπάντα, υπήρχατε με το όνομα Taletellers, κυκλοφορώντας 2 albums. Η μουσική του “Black Denim” είναι ολοκαίνουργια ή πρόκειται για ιδέες που διατηρούνταν από εκείνη την περίοδο;

Η μουσική του “Black Denim” είναι ολοκαίνουργια. Σκοπός μας ήταν να γράψουμε ένα rock ‘n’ roll album που να σπάει κόκαλα. Η μουσική υπό το όνομα Taletellers ωστόσο, είχε την ίδια διάθεση.

Παρόλο που παρουσιάζεστε ως heavy rocknroll μπάντα, διέκρινα μία ποικιλία μουσικών ειδών, όπως punk και stoner rock. Προσωπικά, πιστεύω πως κάθε μέλος έχει διαφορετικά ακούσματα. Σωστά;

Ναι, λίγο-πολύ. Φυσικά ο καθένας έχει το προσωπικό του γούστο στη μουσική, αλλά στην ουσία γουστάρουμε το ίδιο μουσικό είδος. Και λόγω αυτού δουλεύουμε τόσο καλά μαζί. Αγαπάμε τη μουσική που παίζουμε.

Οι AC Angry είναι μία γερμανική μπάντα, όμως έχει ένα πολύ “αμερικάνικο” στυλ στα τραγούδια της. Νομίζεις ότι η παραγωγή ευθύνεται γι’ αυτό;

Πιθανόν να φταίει και το στυλ της μουσικής που παίζουμε εκ φύσεως που ηχεί “αμερικάνικα”. Η μοντέρνα και επιθετική παραγωγή συνεισφέρει σε αυτό κατά κάποιο τρόπο.

Το “Black Denim” είναι αυτό που μου αρέσει να χαρακτηρίζω ως “booze metal“. Οπότε, το στιχουργικό στυλ έχει να κάνει με μηχανές, ποτά και rock party. Πιστεύεις ότι το να γράφετε τραγούδια για τέτοια θέματα είναι ευκολότερο από, ας πούμε, ποίηση ή πολιτική;

Κοίτα να δεις, το να γράφεις καλούς στίχους ποτέ δεν είναι εύκολο. Αυτό περιλαμβάνει εξίσου και τους υψηλά ειρωνικούς και γεμάτους κλισέ στίχους. Ίσως εκείνοι οι στίχοι να είναι ακόμα πιο δύσκολο να γραφτούν επειδή πολύς κόσμος τους παίρνει πολύ στα σοβαρά και νομίζει πως απλά είναι επιπόλαιοι. Δεν προσπαθούν καν να τους ακούσουν προσεκτικά. Κάποιοι από τους στίχους μας έχουν να κάνουν με ποτό, ναρκωτικά και γυναίκες…ναι! Όμως επίσης μιλάμε για αυτοεκτίμηση και εκδίκηση, για παράδειγμα! Αν διαβάσεις ανάμεσα στις γραμμές, ανακαλύπτεις πολλές μεταφορές, υπαινιγμούς και κοινωνική κριτική. Εννοείται πως όλο αυτό είναι πακεταρισμένο στο γενικό πλαίσιο του rock ‘n’ roll attitude, της αλητείας και της αντρίλας. Και παρεμπιπτόντως… ούτε ένα τραγούδι στο “Black Denim” δεν έχει να κάνει με μηχανές.

Έχεις ξεχωρίσει κάποια συγκεκριμένα τραγούδια από το album;

Όχι. Δε θα βγάζαμε τίποτα για το οποίο δε θα ήμασταν απόλυτα βέβαιοι. Οπότε κάθε τραγούδι στο album είναι εξίσου καλό με τα υπόλοιπα.

Πως δουλεύετε στο studio; Υπάρχει κάποιος mastermind πίσω από τις διαδικασίες του γραψίματος;

Όταν μπαίνουμε στο studio, τα περισσότερα από τα κομμάτια έχουν ήδη δουλευτεί και είναι έτοιμα για ηχογράφηση. Ο χρόνος στο studio κοστίζει λεφτά και προσπαθούμε να έχουμε τα πάντα έτοιμα προτού μπούμε στο studio. Εγώ γράφω όλους τους στίχους και την περισσότερη μουσική. Κανονικά απλώνω το βασικό πλαίσιο των τραγουδιών και μαζί με το Dennis και το Stefan τα τραγούδια ολοκληρώνονται.

Πέρα από τα θέματα πιάνου σε μερικά κομμάτια, δεν παρατήρησα ιδιαίτερες εκπλήξεις. Θεωρώ ότι είναι ένα τυπικό rock album, πάντα με την καλή έννοια. Θέλω να πω πως η πρωτοτυπία δεν είναι πάντα αναγκαιότητα ώστε να δημιουργήσεις ένα δυναμικό δίσκο. Συμφωνείς;

Ναι, συμφωνώ. Γράψαμε το “Black Denim” με την πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα γαμάτο rock ‘n’ roll album με πολλή άποψη και αρχίδια. Κάτι που θα προσφέρει στους ακροατές ευχάριστες στιγμές. Η πρωτοτυπία δεν είναι απαραίτητα μέρος αυτού και δε χρειάζεται να είναι.

Ποιες είναι οι μπάντες ή οι καλλιτέχνες που επηρέασαν τη μουσική των AC Angry;

Θα έλεγα κλασικά Motorhead, AC/DC και νεότερο υλικό όπως Danko Jones, Backyard Babies και Turbonegro.

Αλήθεια, πως είναι τα πράγματα στη γερμανική rock σκηνή στις μέρες μας;

Χμμμ, φαίνεται πως το vintage retro-rock κυριαρχεί στη σκηνή αυτό τον καιρό.

Τώρα ας περάσουμε στον τομέα “live shows“, όπου έχετε ήδη ένα πλούσιο ενεργητικό, καθώς μοιραστήκατε τη σκηνή με τους Michael Schenker, Black Label Society, D.A.D. και Warrior Soul. Για να μην αναφέρω το support στα heavy metal είδωλα Saxon και Anvil. Ως νέα μπάντα, νιώθετε αγχωμένοι όταν κάνετε τέτοιες συμμετοχές;

Εφόσον έχουμε ήδη παίξει με πολλές ξακουστές μπάντες, δε νομίζω ότι υπάρχει πια άλλο άγχος. Οι περισσότεροι τύποι από αυτές τις μπάντες είναι cool και προσγειωμένοι. Αλλά όπως είναι φυσικό, πάντα υπάρχει ενθουσιασμός όταν παίζεις μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό μάλλον δε θα φύγει ποτέ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των AC Angry; Τόσο στουντιακά, όσο και live.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερο για να προωθήσουμε τη μπάντα και το δίσκο μας, “Black Denim”. Όσον αφορά τις ηχογραφήσεις, σύντομα θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στο διάδοχο του “Black Denim”.

Παρόλη την απλή μουσική δομή του, το “Black Denim” μου έδειξε πως έχετε μία ποιοτική και πολλή επαγγελματική προσέγγιση σε αυτό που κάνετε. Μπορείς να φανταστείς τους AC Angry σε 10 χρόνια από τώρα;

Σε ευχαριστώ. Λοιπόν, ποιος ξέρει τι θα συμβεί σε 10 χρόνια από τώρα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως χτίζουμε τις ζωές μας γύρω από αυτή τη μπάντα και δίνουμε ό,τι έχουμε σε αυτή. Η ποιότητα και ο επαγγελματισμός είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να περιοδεύουμε όσο περισσότερο γίνεται και να γράφουμε συνεχώς καλά albums κατά τη διάρκεια της πορείας. Ελπίζω σε 10 χρόνια να εξακολουθούμε να το κάνουμε. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε να συμβεί.

Αυτό ήταν όλο! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτή τη συνέντευξη, Alan! Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σου.

Εγώ ευχαριστώ ΕΣΕΝΑ πάρα πολύ γι’ αυτή τη συνέντευξη! Δε μπορούμε να περιμένουμε να παίξουμε live στην Ελλάδα!!! Ελπίζουμε πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα! Μέχρι τότε, τσεκάρετε την ιστοσελίδα μας ή τη σελίδα μας στο Facebook για νέα και tour dates.

Χάρης Μπελαδάκης

www.acangry.com

www.facebook.com/acangry

www.reverbnation.com/acangry

Band

Alan Costa – φωνητικά, κιθάρα

Stefan Kuhn – κιθάρα

Dennis Kirsch – μπάσο

Sascha Waack – τύμπανα

Discography

Black Denim – 2013

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X