Συνεντεύξεις

Wild Rose

Άλλη μια πολύ καλή κυκλοφορία στον χώρο του AOR ήρθε από τους δικούς μας Wild Rose. Και αφού χτύπησαν και έφυγαν με τον νέο τους δίσκο “Hit and Run” η επόμενη κίνηση φυσικά ήταν να τους αναζητήσουμε και να πάρουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις για την συγκεκριμένη κυκλοφορία. Δέκτης της μικρής μας ανάκρισης ήταν ο Andy Rock ο οποίος με περίσσια ειλικρίνεια και με μια δόση πικρίας σε κάποιες απαντήσεις του, όταν έφτασε η συζήτηση στην κατάσταση του AOR στην Ελλάδα, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι όχι μόνο δεν “έφυγαν” από την σκηνή του εγκλήματος αλλά ότι στέκονται περήφανα και ήρθαν για να μείνουν.

Χαίρεται. Είμαι ο Κώστας από το Greekrebels.gr. Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ ιδιαίτερα για την νέα σας δουλειά. Είναι ένας πάρα πολύ καλός δίσκος ο οποίος ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες AOR κυκλοφορίες. Γιατί νομίζεις ότι η μπάντα καταφέρνει και βελτιώνεται σε κάθε άλμπουμ; ποιος είναι ο παράγοντας αυτός που καθορίζει την ποιότητα της μουσικής σας;

Andy: Ευχαριστούμε πολύ! Η μπάντα σε κάθε άλμπουμ προσπαθεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό της! Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολύ επιρροή από τα 80s και αυτό φαίνεται στις συνθέσεις του άλμπουμ όπως επίσης και στην παραγωγή. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο το επιδιώκουμε. Όσο για το ότι διορθώνεται η μπάντα σε κάθε άλμπουμ, αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό πιστεύω και βγαίνει μέσα από την εμπειρία του χρόνου, όταν είσαι για πάνω από κάποια χρόνια στο είδος σίγουρα η εμπειρία μεγαλώνει!

Δεύτερο άλμπουμ και με τον David Saylor o οποίος κυκλοφόρησε και αυτός ένα εξαιρετικό άλμπουμ την χρόνια που πέρασε. Πως όμως ξεκίνησε αρχικά η συνεργασία σας και πως είναι η μέχρι τώρα “συμβίωση”; Είναι σταθερό μέλος για τους Wild Rose;

Andy: Ναι όντως, δεύτερο άλμπουμ με τον David και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, ο οποίος David παράλληλα με μας κυκλοφορεί και τις δικές του δουλειές. Σίγουρα είναι ένας ταλαντούχος μουσικός με ανήσυχο πνεύμα που του αρέσει αυτό που κάνει. Η συνεργασία με τον David ξεκίνησε όταν ψάχναμε για τραγουδιστή μετά την αποχώρηση δυο βασικών μελών της μπάντας και νομίζω ότι κώλυσε κατευθείαν στην χημεία του συγκροτήματος, όμως ο David δεν είναι μέλος της μπάντας, είναι guest vocalist και τίποτα παραπάνω!

Τι αντιδράσεις έχετε δεχτεί έως τώρα τόσο από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο όσο και από τους φίλους της μπάντας;

Andy: Οι αντιδράσεις που έχουμε δεχτεί έως τώρα είναι πολύ θετικές και σ’αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους οπαδούς της μπάντας ανά τον πλανήτη για την ζεστή υποστήριξή τους.. Μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε.. Τώρα όσο για τον τύπο, σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η βοήθειά του σ’αυτό που κάνουμε!

Τώρα που έχει περάσει κάποιο διάστημα από την κυκλοφορία του άλμπουμ, θα άλλαζες κάτι σε αυτό;

Andy: (Γέλια) δε νομίζω!! Κατά την γνώμη μου πιστεύω είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουμε κάνει έως τώρα!! Είναι ποιο μεστό και ολοκληρωμένο από τα άλλα δύο και σ’αυτό έπαιξε ρόλο η εμπειρία από τα άλλα δυο που κάναμε!

Έχετε προγραμματίσει κάποια περιοδεία μήπως ή μεμονωμένες συναυλίες προς το παρών;

Andy: Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα αλλά σίγουρα κάτι καλό ετοιμάζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα!

Και η παραγωγή, ιδιαίτερα καλογυαλισμένη και μεστή, αν μου επιτρέπεται ο χαρακτηρισμός. Θα θέλατε να μου πείτε που πήρε μέρος και πως έγινε η όλη διαδικασία;

Andy: Η παραγωγή παίζει μεγάλο ρόλο στον ήχο και στο χαρακτήρα μιας μπάντας, η δικιά μας παραγωγή πηγάζει εμπειρικά απο την δεκαετία του 80 και έτσι θα συνεχίσει να είναι! Τώρα κάποιες προσμίξεις του ποιο μοντέρνου ήχου είναι δεκτές αλλά ως εκεί, δεν θα θέλαμε να χαλάσουμε τον χαρακτήρα της μπάντας για να φανούμε κάπως πιο καινούργιοι!! Οι ηχογραφήσεις γίνανε σε διάφορα μέρη όπως π.χ. τα φωνητικά του David γίνανε στην Αγγλία τα άλλα όλα εδώ στην Ελλάδα όπως και η μίξη και το mastering!

Πρόσεξα ότι ένα κομμάτι σας θα χρησιμοποιηθεί για την ταινία “The Barn” της Nevermore production films. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Andy: Ναι όντως, το κομμάτι είναι το ”Too Late ” από τον πρώτο δίσκο μας και θα συμμετέχει στην ταινία The Barn. Η συνεργασία αυτή προέκυψε μέσω των παραγωγών της ταινίας, κάποιος μας σύστησε σε αυτούς (μάλλον κάποιος οπαδός της μπάντας ή μας είχαν ακουστά από κάπου αυτοί), μας στείλανε την πρόσκληση και τα άλλα όλα ήταν απλά θέμα χρόνου για να γίνουν!! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτό το γεγονός που σίγουρα δίνει ένα μπόνους στο συγκρότημα!

Εκτός από τα … «κινηματογραφικά» σχέδια τι άλλα σχέδια υπάρχουν για τους Wild Rose; Tι τους επιφυλάσσει το μέλλον;

Andy: Προς το παρόν όλα κυλάνε κανονικά και δεν υπάρχει κάτι το σημαντικό. Σε λίγο καιρό όμως θα υπάρξουν ανακοινώσεις!!

Το “Dangerous” ως γνωστόν εξαντλήθηκε. Υπάρχουν μήπως σκέψεις για επανακυκλοφορία;

Andy: Ναι όντως και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’αυτό όπως και για την εξάντληση του πρώτου μας άλμπουμ!! Τώρα για το εάν θα γίνει επανακυκλοφορία και για τα δύο άλμπουμ αυτό θα πρέπει να το συζητήσουμε πρώτα μεταξύ μας και έπειτα με την εταιρία μας. Οι οπαδοί μας πάντως τα ζητάνε και μάλλον κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει και αυτό!

Το AOR ως είδος είναι κατά κάποιο τρόπο παρεξηγημένο από τον μέσο οπαδό του σκληρού ήχου. Στην Ελλάδα όμως υπάρχει αρκετά φανατικό κοινό το οποίο στηρίζει την σκηνή. Εσείς, όντας τόσα χρόνια στο κουρμπέτι ποιες χώρες θα λέγατε ότι είναι οι καλύτερες για την ανάπτυξη του AOR ήχου και ποιες οι πιο φιλικά προσκείμενες σε αυτόν;

Andy: Το Α.Ο.R. δυστυχώς είναι πολύ παρεξηγημένο είδος και άγνωστο στον περισσότερο κόσμο ειδικά στην Ελλάδα, το ότι έχει κάποιους οπαδούς δεν σημαίνει ότι έχει και αυτό που θα λέγαμε κοινό.. Έχουν γίνει πάρα πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και δυστυχώς η ανταπόκριση που υπήρξε ήταν πολύ μικρή ,σε μια χώρα με ήλιο και θάλασσα και κλίμα ψυχολογίας έχουμε κόσμο που ακούει δράκουλες και φαντάσματα. Η μεσόγειος και ειδικά χώρες σαν την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία θα έπρεπε να είναι το A.O.R. στις πρώτες θέσεις λόγο κλίματος και διάθεσης αντ’ αυτού όμως βλέπουμε χώρες παγωμένες και συννεφιασμένες για δεκαετίες τώρα να έχουν τα πρωτεία πάνω στον μελωδικό ήχο και εμείς εδώ να έχουμε κολλήσει με τα ίδια και τα ίδια… Πιστεύω δεν υπάρχει και η κατάλληλη υποστήριξη για να συμβεί αυτό.

Θα ήθελα κλείνοντας να προσθέσεις ότι άλλο θέλεις και να δώσεις ένα μήνυμα για τους φίλους του περιοδικού και της μπάντας.

Andy: Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι με θλίψη βλέπω να υπάρχει μια φαγωμάρα μεταξύ μας, είμαστε που είμαστε λίγοι ας μην χαλάσουμε αυτή την μαγεία που συμβαίνει με τη μουσική μας.. και φυσικά η στήριξη που δεν υπάρχει ακόμα και από άτομα που αγαπάνε το A.O.R. και τον μελωδικό ήχο. Θα πρέπει να στηριχτεί η φάση για να συνεχίσει να υπάρχει και να μας δίνει χαρά. Θέλω να ευχαριστήσω εσάς για την ευκαιρία που μας δίνεται να εκφράσουμε τις απόψεις μας και φυσικά τους φίλους και οπαδούς την μπάντας για την στήριξη και αγάπη που μας δίνουν!!!

Κωνσταντίνος Καραγεώργος
[email protected]

www.facebook.com/wildroseaorevo

http://www.wildrose.gr/

Μέλη συγκροτήματος:

Andy Rock: Κιθάρες, Πλήκτρα, Δεύτερα φωνητικά
Phill Gun: Μπάσο
Dirty Haris: Πλήκτρα, Δεύτερα φωνητικά
Dimos Thomaidis: Ντραμς
David A. Saylor: Φωνητικά

Δισκογραφία:

Half Past Midnight (2011)
Dangerous (2013)
Hit And Run (2014)

 

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X