Συνεντεύξεις

Animal House

Οι Animal House μας έρχονται από τη βορειοανατολική Ιταλία, όπου ιδρύθηκαν το 2011,  ως μπάντα διασκευών. Προτού ξεσπάσει η πανδημία και απαγορευτούν όλες οι συναυλίες, είχαν παίξει πάνω από 700 φορές ζωντανά. «Ουδέν κακόν αμιγές καλού», όμως, αφού οι Ιταλοί βρήκαν το χρόνο να συνθέσουν τη δική τους μουσική και να δημιουργήσουν τον πρώτο τους δίσκο, ονόματι “Living In Black And White”. Βρήκαμε, έτσι, την ευκαιρία και μιλήσαμε με τους κιθαρίστες της μπάντας, Claudio Livera και Carlo Venuti

Γεια σας παιδιά και καλώς ήρθατε στο GreekRebels.gr. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για το πρώτο σας άλμπουμ. Ας ξεκινήσουμε με τις πρώτες, μέχρι στιγμής, αντιδράσεις των οπαδών σας και με το αν είστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Claudio & Carlo: Ευχαριστούμε πολύ Μίνω. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε γνωστοί και πέρα από τα ιταλικά σύνορα!!! Πρέπει να σου ομολογήσουμε ότι δεν περιμέναμε τέτοιο ενθουσιασμό για το ντεμπούτο μας. Ο αντίκτυπος που είχε το άλμπουμ μας ήταν τεράστιος και οι φίλοι και οι οπαδοί μας είναι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένοι για την πρώτη μας δουλειά. Η θερμή υποδοχή από το ραδιόφωνο, τα περιοδικά και τα webzines ήταν επίσης κάτι που δεν περιμέναμε. Όσον αφορά το αποτέλεσμα, ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι, αλλιώς δεν θα είχαμε κυκλοφορήσει το άλμπουμ.

Πως και αποφασίσατε να συνθέσετε τη δική σας μουσική; Το είχατε σκεφτεί και στο παρελθόν ή ήσασταν ευχαριστημένοι με το να διασκευάζετε μόνο τραγούδια άλλων συγκροτημάτων;

Carlo: Πάντα σκεφτόμασταν να γράψουμε τα δικά μας τραγούδια για να κάνουμε μετά ένα δίσκο, αλλά για διάφορους λόγους δεν καταπιαστήκαμε ποτέ με αυτό. Αυτούς τους μήνες, όμως, δημιουργήθηκαν για εμάς οι ιδανικές συνθήκες, ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε εις βάθος πάνω στη δική μας μουσική. Έτσι, μπορέσαμε να αφοσιωθούμε στη σύνθεση των κομματιών.

Ήταν εύκολο να γράψετε τη δική σας μουσική; Υπήρξε χημεία μεταξύ σας κατά τη διάρκεια της σύνθεσης;

Claudio: Πρέπει να παραδεχτώ πως όλη η διαδικασία ήταν πολύ ήρεμη και τα τραγούδια και τα riff δημιουργήθηκαν με πολύ φυσιολογικό τρόπο. Δεν ήμασταν ποτέ αναποφάσιστοι και δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία κατά τη διάρκεια του γραψίματος των κιθαρών και των φωνητικών. Βέβαια, εγώ και ο Carlo γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και έχουμε ξαναδουλέψει μαζί και σε άλλες μπάντες (Sacro Ordine dei Cavalieri di Parsifal, Akroterion, Crystal Skull), οπότε μας ήταν πολύ φυσιολογικό να γράψουμε τραγούδια ως Animal House.

Γιατί ονομάσατε το άλμπουμ “Living In Black And White”;

Carlo: Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μεγαλύτερο μέρος των στίχων αφορούν θεματικές ενδοσκοπικού χαρακτήρα, ο τίτλος του άλμπουμ αναφέρεται στις φωτεινές και σκοτεινές στιγμές που κάθε άνθρωπος έχει κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από την ταινία “National Lampoon’s Animal House”, με τον John Belushi. Φαντάζομαι πως είναι μία από τις αγαπημένες σας. Τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτή την ταινία;

Carlo & Claudio: Οπωσδήποτε. Είναι μια ταινία που πρέπει να τη βλέπεις ξανά και ξανά (γέλια)! Τι μας αρέσει περισσότερο; Το ζωώδες πνεύμα που είναι άρρηκτα δεμένο με το πιο άγριο πάρτι!

Πριν την πανδημία ήσασταν ένα συγκρότημα που ταξίδευε πολύ και έκανε πολλές ζωντανές εμφανίσεις. Ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν ακούσατε ότι δεν θα επιτρεπόντουσαν πια οι συναυλίες;

Carlo: Μας στεναχώρησε πολύ, αλλά δεν πετάξαμε λευκή πετσέτα και αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω στο δίσκο μας, που όπως και να έχει κάποτε θα γινόταν.

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η επαφή με τους οπαδούς σας;

Carlo & Claudio: Είναι το πιο σημαντικό πράγμα, γιατί είναι οι οπαδοί μας που μας υποστηρίζουν και μοιράζονται με εμάς τις ωραίες στιγμές της μουσικής και της γιορτής γενικά.

Έχετε παίξει ζωντανά σε πολλά φεστιβάλ και συγκεντρώσεις μοτοσικλετιστών. Είστε κι εσείς μοτοσικλετιστές

Carlo & Claudio: Δεν είμαστε μοτοσικλετιστές, αλλά έχοντας παίξει σε πολλές συγκεντρώσεις, έχουμε αντιληφθεί πως το να είσαι μοτοσικλετιστής σημαίνει ότι ανήκεις κάπου, ότι είσαι μέρος μιας αδελφότητας και έχουμε αισθανθεί κι εμείς μέρος όλου αυτού.

Θέλετε να μας διηγηθείτε την ιστορία γύρω από το τραγούδι “Bintars” που σας ζητήθηκε να δημιουργήσετε από την ομώνυμη ομάδα μοτοσικλετιστών;

Carlo & Claudio: Αυτό το τραγούδι γράφτηκε πριν από τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου, όταν οι φίλοι μας από την ομάδα μοτοσικλετιστών Bintars μας ζήτησαν να γράψουμε ένα τραγούδι που θα χρησιμοποιούσαν μετά για ύμνο τους. Η μουσική γράφτηκε από εμάς σε συνεργασία με τον Michele Guaitoli που έγραψε τους στίχους και τις φωνητικές γραμμές και τον Paolo Crimi που σύνθεσε και έπαιξε τα τύμπανα.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε όταν τελειώσει η πανδημία; Έχετε μελλοντικά σχέδια για τη μπάντα;

Claudio: Σίγουρα θέλουμε να επιστρέψουμε στις ζωντανές εμφανίσεις και να ανεβούμε σε όσες περισσότερες σκηνές γίνεται, ώστε να αναπληρώσουμε όλο το χρόνο του lockdown!!! Και να πάμε, επίσης, να πιούμε χίλιες μπύρες!!! (γέλια)

Σκοπεύετε να συνεχίσετε να γράφετε δική σας μουσική στο μέλλον;

Claudio: Οπωσδήποτε! Είμαστε ήδη στη διαδικασία που σκεφτόμαστε καινούργιες ιδέες και μουσική για τον επόμενο δίσκο. Πιστεύω πως θα διατηρήσουμε την ίδια φόρμουλα, όσον αφορά τη σύνθεση της μουσικής και των φωνητικών, δεδομένου του εξαιρετικού αποτελέσματος που είχαμε στον πρώτο δίσκο.

Ας μιλήσουμε λίγο για εσάς τους ίδιους. Εκτός από την μπάντα, τι άλλο κάνετε στη ζωή σας;

Claudio: Όλοι μας εργαζόμαστε και έχουμε οικογένειες, οπότε αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε αυτό. Όποτε, όμως, μπορούμε, βρισκόμαστε όλοι μαζί για να φάμε ή να γιορτάσουμε.

Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερό σας χρόνο; Βρήκατε κάποιο καινούργιο χόμπι κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Claudio: Εγώ αφιερώνω πολύ χρόνο στο να βρίσκω ιδέες για καινούργια μουσική και καινούργια τραγούδια. Επίσης, μου αρέσει η φαντασία, οπότε διαβάζω βιβλία και βλέπω ταινίες αυτού του είδους. Αυτή την περίοδο διαβάζω για τρίτη φορά το έπος του Dragonlance (γέλια). Μου αρέσει ακόμα να ακούω καινούργια συγκροτήματα και πάντα ψάχνω κάποιο καλό βινύλιο για να προσθέσω στη συλλογή μου.

Carlo: Εμένα μου αρέσει η νατουραλιστική φωτογραφία και το ψάρεμα.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποιο είναι το πρώτο metal άλμπουμ που ακούσατε;

Claudio: Δύσκολη ερώτηση. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν το Holy Diver του Dio. Ένας τέλειος και μαγικός δίσκος! Όσον αφορά τις μουσικές επιρροές, μπορώ να σου πω πως τα αγαπημένα μου συγκροτήματα είναι οι Running Wild, οι Blind Guardian, οι Manilla Road και οι Gamma Ray.

Carlo: Ο πρώτος δίσκος που άκουσα ήταν ο ομώνυμος δίσκος των Iron Maiden και πρέπει να σου πω πως με επηρέασε πολύ μουσικά. Όσον αφορά συγκροτήματα που μου αρέσουν, πρώτα απ’ όλα θα πω τους Manowar, που είναι ξεκάθαρα η αγαπημένη μου μπάντα. Μου αρέσουν πολύ οι πρώτοι τέσσερις δίσκοι τους και από αυτούς ο αγαπημένος μου είναι το Sign of the Hammer. Αγαπώ, επίσης, τους Metal Church, τον Ted Nugent, τους Candlemass, τους Judas Priest και πολλά άλλα συγκροτήματα που αν τα αναφέρω όλα η λίστα θα είναι μεγάλη.

Γνωρίζετε κάποιο ελληνικό metal συγκρότημα; Έχετε ποτέ σκεφτεί να έρθετε να παίξετε στην Ελλάδα;

Claudio: Θα ήταν φοβερό! Ήμουν στην Αθήνα το 2018 για το Up The Hammers Festival και ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Είναι εκπληκτική η χώρα, αλλά και ο κόσμος. Ελπίζω να μπορέσω να επιστρέψω το συντομότερο. Ελληνικά συγκροτήματα υπάρχουν πολλά αξιόλογα, όπως είναι οι Battleroar, οι Sacred Outcry, οι Dexter Ward, οι Northwind, οι Spitfire, οι Marauder, οι Agatus, οι Zemial, οι Sacral Rage και οι Warrior Path.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Αφήνω τα τελευταία λόγια σε εσάς.

Claudio & Carlo: Ευχαριστούμε πάρα πολύ εσένα, αλλά και τη σύνταξη του GreekRebels.gr για το χώρο που μας αφιερώσατε!!! Ευχόμαστε να μπορέσουμε να βρεθούμε σύντομα όλοι μαζί, πάνω και κάτω από τη σκηνή, και να διασκεδάσουμε με καλό heavy metal! Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε όλους τους αναγνώστες σας για την προσοχή τους και τους προσκαλούμε να ακούσουν την καινούργια μας δουλειά! Αντίο, θα τα πούμε σύντομα!!! (σ.σ.: Γραμμένο στα ελληνικά από τους ίδιους) Stay Heavy… Stay Metal!!!

Συνέντευξη: Μίνως Ντοκόπουλος

Official Website
Facebook
Instagram
YouTube

Band Members
Antonio Boscari – Φωνητικά
Claudio Livera – Κιθάρα
Thomas Titze – Κιθάρα
Carlo Venuti – Κιθάρα
Andrea Attolino – Μπάσο
Massimo Bravo – Τύμπανα

Discography
Living in Black and White, 2021

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X